آموزشی

آموزش Google Form راهکاری آسان برای جمع آوری اطلاعات

آموزش Google Form

حتما اسم گوگل داکس (docs.google.com) به شنیدید و یا با خدمات آن آشنایی دارید. خدمات متنوعی که توسط گوگل داکس ارائه می شود، باعث شده تا بسیاری از کارها برای کاربران تسهیل گردد. این مطلب جهت معرفی یکی از خدمات Google Docs با نام Google Form می باشد. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

۰

حتما اسم گوگل داکس (docs.google.com) به شنیدید و یا با خدمات آن آشنایی دارید. خدمات متنوعی که توسط گوگل داکس ارائه می شود، باعث شده تا بسیاری از کارها برای کاربران تسهیل گردد. این مطلب جهت معرفی یکی از خدمات Google Docs با نام Google Form می باشد. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

Google Form چیست؟

ایجاد فرم پرسشنامه ، نظرسنجی و یا جمع آوری اطلاعات بصورت آنلاین را می توانید با خیال آسوده به Google Form بسپارید. Google Docs راهکار بهینه ای برای این کار دارد. شما با ایجاد فرم های خود از طریق بخش گوگل فرم می توانید هر نوع سوال با گزینه های مختلف را تعریف کرده و برای گروه هدف و جامعه آماری مورد نظر خود ارسال و خروجی داده های آن را با تحلیل نموداری دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: ترفندهای کاربردی اکسل ، با این نکات از پس هر کاری در Excel بر خواهید آمد!

آموزش ایجاد یک فرم در Google Form

برای شروع کار و آموزش Google Form اگر اکانت جی میل (Gmail) دارید، کافی است پس از ورود به حساب (اکانت) شخصی از منوی بار بر روی گزینه docs کلیک کنید یا مستقیم به آدرس docs.google.com مراجعه کنبد. زیرا این سرویس ها پس از افتتاح حساب جی میل فعال می شوند. پس از ورود به صفحه ، Docs یا اسناد بر روی نوار گوشه لوگوی گوگل و سپس روی گزینه Drive کلیک می کنید

docsgoogle1

پس از ورود به صفحه گوگل درایو با کلیک بر روی New گزینه های دیگر نمایان می شود و شما باید More را انتخاب و روی اولین گزینه پنجره باز شده یعنی Google Form کلیک کنید. سپس فرم آماده برایتان ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: با ۱۱ ترفند گوگل مپ آشنا شوید!

docsgoogle2

کار با این فرم بسیار راحت است. ابتدا به گزینه های اصلی می پردازیم. سه گزینه در بالای فرم (Form Setting) مشاهده می کنید که به ترتیب گزینه های درصد پیشرفت تکمیل، اجازه دادن برای افراد به منظور پاسخگویی (یک بار یا بیشتر) و نیز ترتیب تصادفی سوالات است. در صفحه ۱.۱ عنوان فرم خود را مشخص کنید.

پس از تعیین عنوان و اضافه کردن توضیحات در قسمت Form Description می توانید آیتم (Item) اضافه کنید. با کلیک بر روی این گزینه سه ستون برای شما باز می شود. ستون اول متن، متن پاراگراف و نوع پاسخ های سوال (چند گزینه ای، متن) را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: چگونه از گوگل مپ به صورت آفلاین استفاده کنیم ؟

در لایه Advance نیز می توانید به صورت مقیاس و… سوال خود را طرح کنید. قسمت Layout نیز این اجازه را به شما می دهد که تیتر، عکس، ویدیو یا صفحه های مجزا به فرم خودتان اضافه کنید. به عنوان مثال دوست دارید لوگو یا تصویری را در بالای فرم ایجاد کنید یا برای هر بخش تیتر های جداگانه انتخاب کنید، این لایه کمک تان می کند.

با کلیک بر روی آیتم و انتخاب نوع سوال (در این تصویر چند گزینه: Multiple Choice ) انتخاب شده است. شما می توانید سوال خود را در قسمت Question title بنویسید و در قسمت Help text نیز راهنمایی برای آنها تعریف کنید.

گزینه Question type نیز به شما کمک می کند تا نوع پاسخ گویی به سوال را مشخص سازید. به عنوان مثال اگر سوالی طرح کرده اید که افراد چند پاسخ را می توانند انتخاب کنند، گزینه Checkbox را انتخاب نمایید. می توانید با گزینه Go to question based on answer مبنای پاسخ سوال بعدی را نیز مشخص نمایید.

بیشتر بخوانید: آموزش گوگل کیپ ، بهترین و کاملترین اپ یادداشت برداری

قسمت تنظیم پیشرفته Google Form نیز سوالات ضروری را می توانید مشخص سازید تا افراد برای تکمیل حتما جواب بدهند. شما می توانید مضمون، قالب و پاسخ های افراد را نیز مشاهده کنید. با استفاده از گزینه Change theme می توانید مضمون و قالب فرم خود را تغییر دهید و یا بر اساس گزینه View live form لینک پرسشنامه را در وب سایت مورد نظرتان بارگذاری کنید.

آموزش طراحی یک فرم در Google Form

آموزش طراحی یک فرم در Google Form

بیشتر بخوانید: با تمام دستور های صوتی Google Now آشنا شوید

در قسمت Response نیز می توانید پاسخ ها را به صورت آماری مشاهده کنید. می توانید با انتخاب گزینه اول دیگر از پذیرش پاسخ جلوگیری کنید. در نهایت نیز با گزینه Send form می توانید فرم را با دیگران به اشتراک بگذارید.

برای یادگیری بیشتر پیشنهاد می کنیم به صورت عملی خودتان گزینه های بیشتر را امتحان کنید. در هر صورت سعی گردید تا نکات اصلی این ابزار مرور شود. امیدواریم که مورد نظر شما همراهان عزیز نت نوشت قرار گرفته باشد.
با نظرات خودما را از اندیشه هایتان آگاه کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش دستیار صوتی گوگل , چگونه با گوگل حرف بزنیم ؟

بیشتر بخوانید: خاموش کردن صفحه نمایش با فشردن دکمه پاور در ویندوز ۱۰ +ویدیو

بیشتر بخوانید: اجرای Google Chrome OS از روی USB و اجرا روی انواع کامپیوتر

منبع : google docs

 

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا