دانستنی‌های سلامتی

رفع بوی بد پا و کفش با این ترفندها بسیار آسان است!

رفع بوی بد پا و کفش

دوبار که کفشی را بپوشید بار سوم جرات نمی کنید پاهای تان را از کفش تان در بیاورید. چرا که بوی بد پا و کفش هایتان آنقدر آزار دهنده می شود که اطرافیانتان را ناراحت و شما را شرمنده خواهد کرد. مشکل بوی بد پا از آن دسته مشکلاتی است که همه دوست دارند از دست آن خلاص شوند. ولی دیگر جای نگرانی نیست چون نت نوشت امروز راههای کاربردی و ساده ای را برای رفع بوی بد پا در اختیارتان می گذارد، در ادامه با ما همراه باشید.

۶+

دوبار که کفشی را بپوشید بار سوم جرات نمی کنید پاهای تان را از کفش تان در بیاورید. چرا که بوی بد پا و کفش هایتان آنقدر آزار دهنده می شود که اطرافیانتان را ناراحت و شما را شرمنده خواهد کرد. مشکل بوی بد پا از آن دسته مشکلاتی است که همه دوست دارند از دست آن خلاص شوند. ولی دیگر جای نگرانی نیست چون نت نوشت امروز راههای کاربردی و ساده ای را برای رفع بوی بد پا در اختیارتان می گذارد، در ادامه با ما همراه باشید.

علت بوی بد پا و کفش

وقتی علت اصلی را بدانید راحت تر می توانید مشکل را برطرف کنید. چند عامل باعث این بوی بد است:

رشد باکتری ها

وقتی پا در فضای در بسته و تاریک کفش قرار می گیرد شرایط خوبی برای رشد باکتری ها در جوراب و کفش فراهم می شود که نتیجه آن بوی بد است. باکتری ها از سلول های مرده پوست پا تغذیه می کنند و طبیعی است که در نتیجه تغذیه شان آن چه از خود به جا میگذارند بوی بد است.

جوراب و کفش نامناسب

اگر کفش با کیفیتی انتخاب نکنید گردش هوا به خوبی در آن صورت نمی گیرد. استفاده از جوراب ها غیرنخی نیز همین مشکل را بوجود می آورد.

بیماری

گاهی هم بیماری های خاصی مثل قارچ ناخن های پا باعث ایجاد بوی بد پا می شود.

عدم رعایت بهداشت

تمیز نگه داشتن کفش ها و البته شستن جوراب و استفاده از جوراب های نخی از نکات مهمی است که عدم توجه به آن ها باعث ایجاد محیط مناسب برای باکتری ها و بوی بد پا و همچنین کفش می شود.

راهکارهای رفع بوی بد پا و کفش

فرقی نمی کند زیاد دچار این مشکل می شوید یا نه ولی به هر حال یک دغدغه خاطر برای همه است. چند پیشنهاد زیر را به کار ببرید و برای همیشه از شر بوی بد پا و کفش راحت شوید.

جوش شیرین

هر چند سال های اخیر توصیه می شود آن را برای پخت نان استفاده نکنیم ولی جوش شیرین در خانه کاربردهای زیادی دارد. پس حتما یک بسته از آن را همیشه در خانه داشته باشید. به این روش ها عمل کنید:

  • قبل از آن که کفش بپوشید، یک تا دو قاشق جوش شیرین را درون کفش بریزید.
  • می توانید جوش شیرین را در دستمال کاغذی یخته و برای یکی دو روز آن را در کفش تان بگذارید تا کاملا بوی بد از بین برود.
  • پودر جوش شیرین را در کفش تان بریزید، کفش را تکان دهید تا تمام ذرات جوش شیرین در همه نقاط کفش پخش شود. این کار را بهتر است شب انجام دهید. صبح می توانید کفشتان را بتکانید و بپوشید.
  • از فیلترهای قهوه استفاده کنید. کمی جوش شیرین به آن اضافه کنید و با این ترکیب بوی بد کفش را از بین ببرید.

چند بار که این کار را انجام دهید و بعد هر از گاهی مثلا هفته ای یکی دوبار از جوش شیرین استفاده کنید دیگر کفش تان بوی بد نخواهد داشت. فقط یادتان باشد از جوش شیرین برای کفش چرمی استفاده نکنید چون آن را خشک می کند.

الکل

الکل به علت توانایی در ضدعفونی کردن و از بین بردن انواع باکتری ها محیط کفش را کاملا ضدعفونی می کند و پس از مدتی هم پاهای تان در یک محیط بهداشتی قرار دارد و هم کفش بوی بد نمی دهد تا پاهایتان هم بوی بد بگیرد.

برای رفع بوی بد پا از الکل این طور استفاده کنید.

  • وقتی کفش کاملا خشک است ( عرق ندارد یا خیس نیست) کفش ها را در الکل صنعتی بخیسانید و بگذارید یکی دو ساعت بماند. بعد کفش ها را بیرون آورده و بگذارید کاملا خشک شود. بو کاملا رفع می شود. می توانید هر از گاهی این کار را برای کفش های تان انجام دهید.
  • یا می توانید پاهای تان را با آب بشویید. پنبه ای را به الکل آغشته و روی پوست پای تان بکشید. بعد از خشک شدن آن کفش تان را بپوشید.

استفاده از الکل برای کفش های ورزشی روش بسیار موثری است.

سرکه و آب

درست مثل الکل، سرکه هم قادر است جوی رشد باکتری ها  و در نتیجه بوی بد کفش، جوراب و پا را بگیرد. از سرکه این طور استفاده کنید:

  • ۲ فنجان سرکه را با ۲ تا ۳ لیتر آب در یک لگن بریزید. بعد  از آن که خوب آن را مخلوط کردید کفش های تان را که قبلا تمیز کرده اید در این محلول بگذارید. وقتی کفش ها کاملا خیس شد آن ها را از محلول خارج کنید و به سرعت خشک کنید. می توانید کفش ها را در آفتاب یا با سشوار خشک کنید.

روغن های معطر گیاهی

این روغن ها فقط برای خوشبویی هوا و ماساژ پوست و مو نیست. یکی دو قطره از آن را در کف کفش ها بریزید و تغییر را احساس کنید. روغن اکالیپتوس، روغن اسطوخودوس (لاوندر)، روغن میخک، و روغن درخت چای از بهترین روغن ها برای رفع بوی بد پا و کفش است. این طور از آن ها کمک بگیرید.

  • یکی دو قطره از هر روغنی را که دوست دارید روی تکه ای پارچه نخی بریزید و پارچه را درون کفش تان بگذارید. کفش را برای چند ساعتی ( بهتر است شبها) نپوشید تا بوی بد به طور کامل از بین ببرد.
  • می توانید از یک پارچه به اندازه کفش پای تان استفاده کنید. پارچه حتما نخی باشد، روغن مورد علاقه تان را روی آن بریزید و بعد پارچه را در کفش بگذارید. این کار را وقتی انجام دهید که حداقل ۸ ساعت نخواهید کفشتان را بپوشید.

ترکیب جوش شیرین و روغن های معطر گیاهی

ترکیب جوش شیرین و روغن معطر گیاهی برای رفع بوی بد کفش و پا

ترکیب جوش شیرین و روغن معطر گیاهی برای رفع بوی بد پا و کفش

این روش هم روش بسیار خوبی است. با یک تیر دو نشان می زنید. هم بوی بد کفش را از بین می برید و هم آن را خوشبو می کنید.

  • کمی از جوش شیرین را با یکی دو قطره روغن مورد علاقه تان ترکیب کنید و آن را خوب به هم بزنید.
  • حالا این ترکیب را درون کفش تان بپاشید و بگذارید کفش تان چند ساعتی بماند. بهتر است شب این کار را انجام دهید تا صبح با تکاندن کفشتان و خارج کردن ذرات بوی خوش کفش ها را هم احساس کنید.

کیسه های چای

روش کاربردی خوبی که تقریبا به راحتی در دسترس همه است. این بسته ها هم قابلیت از بین بردن باکتری ها را دارد. پس از این به بعد تی بگ های تان را دور نیندازید.

  • ۴ کیسه چای استفاده شده را بگذارید خشک شود. بعد آن ها را در داخل کفش ها بگذارید. برای هر کفش دو عدد. بعد از چند ساعت نتیجه را خواهید دید. این روش برای کفش های تنیس خیلی عالی است.

وانیل

این پودر گیاهی خوشبو هم راه حل کاربردی خوبی است. بخصوص که می توانید کمی از آن را در یک شیشه گذاشته و همه جا همراه خود ببرید. برای هر کفش یک قاشق چایخوری یا مرباخوری وانیل بریزید و بگذارید چند ساعتی بماند. بعد از بار اول که توصیه می کنیم برای کفش نو این کار را انجام دهید بعد از آن می توانید هر بار که می خواهید کفش را بپوشید یا شب قبل وانیل در کفش تان بریزید.

برای رفع بوی بد پا به این نکته ها توجه کنید

  • بهتر است همیشه از جوراب نخی استفاده کنید و هر روز آن ها را بشویید.
  • هر چند وقت یک بار کفش های تان را بشویید.
  • پاهای تان را تمیز نگه دارید. اگر ناخن پایتان قارچ دارد سریعا آن را درمان کنید.
  • تابستان ها حتما از روش هایی که در این مقاله ذکر شد استفاده کنید تا هیچ وقت کفش، پا و جوراب تان بوی بد نگیرد.

منبع: www.myhealthtips.in

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا