دانستنی‌های سلامتی

هورمون لپتین : عامل اصلی گرسنگی و چاقی را بشناسید و آن را کنترل کنید!

هورمون لپتین : عامل اصلی گرسنگی و چاقی

افراد بسیاری هستند که به میزان مورد نیاز بدنشان غذا می خورند ولی باز احساس گرسنگی دارند، همین احساس سبب می شود که به غذا خوردن ادامه داده و اضافه وزن پیدا کنند. هورمون لپتین یکی از همان هورمون هایی است که می تواند در زمینه کاهش وزن به شما خیلی کمک کند.

۳+

هورمون ها نقش به سزایی در سلامتی بدن دارند. مقاومت به هورمون لپتین عامل اصلی گرسنگی و چاقی برخی از افراد است. افراد بسیاری هستند که به میزان مورد نیاز بدنشان غذا می خورند ولی باز احساس گرسنگی دارند، همین احساس سبب می شود که به غذا خوردن ادامه داده و اضافه وزن پیدا کنند. هورمون لپتین یکی از همان هورمون هایی است که می تواند در زمینه کاهش وزن به شما خیلی کمک کند. نت نوشت شما را در شناخت هورمون لپتین و گرلین و عامل اصلی گرسنگی راهنمایی کرده تا پس از مطالعه این مقاله راحت تر مسیر کاهش وزن را پیش بگیرید.

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات هورمونی زنان با گیاهان دارویی و بدون مصرف داروهای هورمونی!

هورمون لپتین چیست ؟

هورمون لپتین عامل اصلی گرسنگی

رای مقابله با این هورمون می بایست ورزش کنید و این که ۷ الی ۹ساعت در شب بخوابید. در این دو حالت هورمون لپتین به درستی عمل می کند و وزن در حالت تعادل باقی می ماند.

هورمون لپتین یک هورمون است که در بدن تمامی افراد وجود دارد یعنی همان هورمون اشتها . اما متاسفانه افراد چاق نسبت به این هورمون مقاومت شدیدی دارند. وظیفه هورمون لپتین این است که احساس سیری داشته باشید. همین احساس سبب می شود کمتر غذا بخورید و اضافه وزن نداشته باشید. در حالی که افراد چاق در برابر لپتین مقاوم بوده و در این احساس دچار اختلال می شوند. کاهش قند، ترک الکل، نخوردن سس مایونز، تحمل مزه های ناهنجاری مانند چای سبز و . . . همه و همه بستگی به مقاومت شما در برابر هورمون لپتین دارد. برای مقابله با هورمون اشتها می بایست ورزش کنید و این که ۷ الی ۹ ساعت در شب بخوابید. در این دو حالت هورمون لپتین به درستی عمل می کند و وزن در حالت تعادل باقی می ماند.

بیشتر بخوانید: علائم افزایش هورمون استروژن و علت ها و درمان آن!

کاهش وزن با هورمون لپتین

افراد بسیاری تلاش می کنند به کمک یک رژیم غذایی سخت، وزن کم کنند. این مسئله کاملا روانی بوده و بستگی به میزان اراده شخص دارد. هورمون ها به عنوان یک سیگنال شیمیایی کار می کنند و فرآیند های بیولوژیکی را در بدن تنظیم می کنند. هورمون لپتین که نام دیگرش ” هورمون سدیم ” است یکی از آن هورمون هایی است که میزان احساس سیری یا گرسنگی را در بدن انسان تنظیم می کند. این هورمون با تلاش های شما برای کاهش وزن رابطه کاملا مستقیمی داشته و به شما در این مورد کمک می کند. علاوه بر لپتین هورمون دیگری با نام گرلین نیز در کنترل اشتها موثر است. هورمون گرلین نام دیگری نیز دارد که ” گرسنگی ” می باشد.

بیشتر بخوانید: داروی گیاهی برای افزایش میل جنسی : آشواگاندا (جنسینگ هندی) سلامت جنسی را تضمین می کند!

هورمون لپتین چگونه عمل می کند ؟

سطوح بالای هورمون لپتین به صورت خودکار به کاهش فشار خون، کنترل گرسنگی و کنترل وزن کمک می کند. لپتین از سلول های چربی آزاد می شود، افزایش چربی بدن موجب افزایش سطح لپتین می شود و همین امر سبب  ارسال یک سیگنال به مغز می شود سیگنالی مبنی بر این که ” گرسنه نیستم “. کمبود لپتین یک بیماری مادرزادی و نادر است که همراه با گرسنگی شدید و مصرف مواد غذایی کنترل نشده می باشد. این حالت سبب چاقی شدید در دوران کودکی و همچنین بلوغ است که از آن به عنوان یک هشدار می توان استفاده کرد و نیازمند مراقبت های پزشکی که معمولا تزریق لپتین است، می باشد. با این حال افرادی که وزن بالایی دارند و دچار عارضه چاقی می باشند به اثرات لپتین حساس نیستند چرا که بدن این افراد به سطح بالای لپتین دسترسی پیدا کرده و نسبت به آن مقاومت می کنند. نکته بسیار مهم عکس العمل لپتین در بدن فرد است که در ادامه راه کارهایی برای تقویت این اثر آمده است.

کاهش مصرف قند

قند نقش بسیار مهمی در مقاومت بدن نسبت به لپتین ایفا می کند. تحقیقات نشان می دهد، افرادی که دارای چربی بالایی هستند و رژیم غذایی پر قندی دارند، بدنشان در برابر لپتین مقاوم است. در حالی که افرادی که رژیم غذایی سالم دارند و قند مصرف نمی کنند، هورمون لپتین در بدنشان به درستی عمل می کند. مصرف قند در رژیم روزانه خود را کاهش دهید. این دستور شامل مواد غذایی که قند طبیعی دارند، نیست بلکه شامل موادی مانند شیرین کننده ذرت، شکر قهوه ای، شربت ذرت، فروکتوز، دکستروز، گلوکز، شربت مالت، شکر خام و . . . است.

بیشتر بخوانید: تنظیم هورمون های بدن و لاغری را به این سوپر غذاها بسپارید!

مصرف پروتئین

پروتئین ها می توانند به کاهش مقاومت لپتین کمک کنند. محققان دریافتند که رژیم سرشار از پروتئین حتی اگر سطح لپتین را کاهش ندهد میزان حساسیت نسبت به  آن را بهبودی می بخشد. به طور عادی بین ۱۰ تا ۳۵ درصد کل کالری مورد نیاز روزانه از پروتئین ها دریافت می شود. اما تمام آن در یک وعده غذایی جای نمی گیرد. تخم مرغ، مرغ، بوقلمون، ماهی توفو، عدس، لوبیا از منابع بسیار خوب پروتئین هستند.

کاهش سطح تری گلیسیرید

لپتین از طریق جریان خون به مغز منتقل می شود و به این ترتیب سیگنال هایی مبنی بر این که ” من گرسنه هستم یا من گرسنه نیستم ” را ارسال می کند. تری گلیسیرید نوعی چربی در خون است که در انتقال لپتین به مغز دخیل است. هرچه سطح تری گلیسیرید کمتر باشد حمل و نقل لپتین به مغز نیز کاهش پیدا می کند و حس ” من گرسنه هستم ” کمتر احساس می شود. رژیم های مدیترانه ای در کاهش این عنصر موثر هستند.

بیشتر بخوانید: مضرات ماکارونی برای کودکان : ماکارونی موجب مشکلات هورمونی در پسرها می شود!

خواب

خواب نیز یکی از مهم ترین پارامترها در کاهش هورمون لپتین است. مطالعات نشان داده است که افرادی که فقط ۵ ساعت در شب می خوابند میزان ۵/۱۵ % لپتین را کاهش می دهند و ۹/۱۴% گرلین را افزایش می دهند. زمان خواب نیز در این مورد بسیار مهم است.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا