آموزشیتلفن همراه

چگونه گوشی را روت کنیم ؟

شاید تا به حال همه ی شما با سوال  چگونه گوشی را روت کنیم ؟ مواجه شده باشید. اگر به دنبال کنترل نامحدود بر روی اسمارت فون اندرویدی خود هستید، روت کردن گوشی تلفن همراه بهترین گزینه ی پیش روی شما می باشد. البته با این کار، ممکن است تا گارانتی تلفن همراه خود را از دست دهید. با این حال، در این مطلب قصد داریم تا به سوال  چگونه گوشی را روت کنیم پاسخ دهیم. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: راه حل قطع پیامک های تبلیغاتی

روت کردن چیست؟

برای اینکه به پاسخ سوال ” چگونه گوشی را روت کنیم ؟” برسیم، اول از همه باید بدانیم که روت کردن چیست؟ روت کردن یک دستگاه اندرویدی مشابه با jailbreak کردن آیفون ها می باشد. با روت کردن، شما می توانید به طور عمیق تری به زیرساختارهای دستگاه خود دست یابید. با این کار، شما به طور کامل بر روی سیستم عامل گوشی خود دسترسی خواهید داشت و اندروید را مطابق میل خود customize خواهید کرد. همچنین، روت کردن اندروید، شما را از شر محدودیت هایی که شرکت سازنده ی تلفن همراهتان برای شما وضع کرده می رهاند. فقط توجه داشته باشید که قبل از روت کردن، حتما از تمامی اطلاعات درون تلفن همراهتان نسخه ی پشتیبان تهیه کنید، زیرا اگر به درستی موفق به روت کردن دستگاه خود نشوید، خطر bricking یا خراب شدن دستگاه شما وجود دارد. پس دقت کنید که تمامی مراحل را به طور دقیق و پله پله انجام دهید.

بیشتر بخوانید: چگونه گوشی اندروید را فرمت کنیم ؟

مزایا و معایب روت کردن

معمولا سازندگان تلفن همراه به طور وسیعی با روت کردن گوشی های اندرویدی مخالف هستند، زیرا اگر این کار به درستی انجام نشود، می تواند به تلفن همراه شما آسیب هایی جدی وارد نماید. همچنین با روت کردن، شما ممکن است گارانتی تلفن همراه خود را از دست دهید. اما از طرف دیگر، روت کردن برای دستگاه شما مزیت های زیادی را به ارمغان می آورد. شما با روت کردن می توانید bloatware ها را حذف کنید (یعنی نرم افزارهایی که در حالت عادی امکان حذف نصب آن ها وجود ندارد و شما فقط می توانید تا آن ها را غیرفعال کنید)، سرعت پروسسور موبایلتان را بیشتر کنید، ابزارهای ویژه و کاستوم رام ها را بر روی دستگاهتان نصب کنید و به طور کلی، تمامی عناصر نرم افزاری اسمارت فون خود را به دلخواه خود تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه اندروید گوشی را ارتقا دهیم ؟

در برخی از دستگاه ها، روت کردن باعث فعال شدن برخی تنظیماتی که توسط سازندگان به طور پیش فرض غیرفعال شده اند (مثل wireless tethering) می شود. برخی از اپ هایی که به طور اتوماتیک می توانند از تمامی اطلاعات شما بکاپ تهیه کنند فقط در گوشی های روت شده کار می کنند. برخی برنامه هایی که فقط بر روی گوشی های روت شده کار می کنند، می توانند تبلیغات اینترنت و درون اپ ها را غیرفعال کنند، تونل هایی امن در درون اینترنت برای شما ایجاد کنند، با overclock کردن پردازنده سرعت آن را بالاتر ببرند و دستگاه شما را به یک هات اسپات وایرلس تبدیل کنند.

البته روت کردن برای گوشی شما برخی خطرهای امنیتی را به همراه می آورد و بسته به اپ ها و سرویس هایی که بر روی گوشی تلفن همراه خود دارید، دستگاه شما می تواند از نظر امنیتی آسیب پذیر شود. برخی از بدافزارها از گوشی روت شده برای سرقت اطلاعات، نصب نرم افزارهای مخرب اضافی و یا هدف قرار دادن دستگاه های دیگر با ترافیک وب مضر استفاده می کنند. همچنین برخی از سرویس ها و اپ های حساس به امنیت مثل Android Pay گوگل بر روی دستگاه های روت شده کار نمی کنند.

بیشتر بخوانید: افزایش سرعت گوشی اندرویدی ؛ کنترل همه چیز را بدست بگیرید!

در این مطلب نحوه ی روت کردن تقریبا تمامی اسمارت فون های موجود را به شما آموزش خواهیم داد. روت کردن برخی از دستگاه ها بیش از یک دقیقه طول نمی کشد و البته برای برخی دستگاه ها، این کار می تواند بسیار سخت و طولانی باشد. اما یقینا، شما با روت کردن دستگاه خود می توانید از توانایی های بالقوه ی بیشمار اندروید بهره مند شوید.

بهترین نرم افزارهای روت کننده ی گوشی های اندرویدی

Magisk Root

Magisk با پچ های رایج استاندارد، توانایی روت کردن بسیاری از دستگاه های اندرویدی را دارد. این برنامه دارای یک رابط کاربری فوق العاده قدرتمند است که توانایی بالقوه بسیار بالایی دارد.

Framaroot

این اپ هم توانایی روت کردن بسیاری از دستگاه های اندرویدی را دارد. از این لینک می توانید لیست اسمارت فون های سازگار با این برنامه را مشاهده کنید.

Towelroot

هرچند این برنامه به طور مخصوص برای Galaxy S5 طراحی شده، اما به طور وسیع برای اسمارت فون هایی که با کرنل های پچ نشده کار می کنند هم قابل استفاده است.

بیشتر بخوانید: ۳۰ برنامه هک اندروید ؛ از توانایی های هیجان انگیز اندروید لذت ببرید

CF-Auto-Root

این برنامه برای مبتدیان در زمینه ی روت کردن و کسانی که می خواهند تا حد امکان به نسخه ی stock اندرویدشان نزدیک تر باشند مفید است. CF-Root ساخته شده تا برای سخت افزارهای سامسونگ و همچنین دستگاه های Nexus مورد استفاده قرار گیرد و سریع ترین و ساده ترین راه برای کسانی است که برای اولین بار اقدام به روت کردن گوشی خود می کنند. فقط کافی است تا این برنامه را نصب کرده و SuperSU را بر روی دستگاه خود فعال کنید تا برنامه های گوشی شما بتوانند به روت دسترسی پیدا کنند.

KingRoot

این برنامه ی قدرتمند توانایی روت کردن بیش از ۱۰۰،۰۰۰ دستگاه اندرویدی را دارد! پس شانس زیادی دارید تا دستگاه شما هم قابلیت روت شدن با این برنامه را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: ۱۴ اپ برای گوشی روت شده در سال ۲۰۱۷؛ از اندروید روت شده لذت ببرید!

 چگونه گوشی را روت کنیم ؟

همان طور که گفتیم، روت کردن دستگاه های مختلف اندرویدی با هم تفاوت هایی دارند. برخی دستگاه ها با برنامه هایی نظیر KingRoot و BaiduRoot و One Click Root و Kingo Android Root آنقدر ساده روت می شوند که نیاز به توضیحات اضافی ندارند (البته ابتدا باید مطمئن شوید که اسمارت فون شما در لیست پشتیبانی این نرم افزارها قرار داشته باشد)، در حالی که برای برخی از دستگاه ها (مخصوصا اسمارت فون های جدیدتر) این کار ممکن است کمی زمان بر و سخت باشد. نکته ی مهم در روت کردن یک گوشی اندرویدی این است که باید این کار را بسیار دقیق و بدون اشتباه انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید، پس اگر جواب سوال چگونه گوشی را روت کنیم ؟ را می خواهید، به جای جستجو کردن در اینترنت بهتر است به این لینک در وب سایت www.xda-developers.com که یکی از بزرگترین مراجع برای گوشی های اندرویدی در دنیا می باشد مراجعه کنید. در لینک ذکر شده، نام اکثر اسمارت فون های معروف دنیا قرار گرفته که با پیدا کردن مدل دستگاه خود، به سادگی می توانید نحوه ی روت کردن اسمارت فون خود را فرا بگیرید.

در این مطلب سعی شد تا بهترین پاسخ به سوال چگونه گوشی را روت کنیم ؟ به شما ارائه شود، در صورت هر گونه سوال یا پیشنهاد در دیدگاه ها با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: سنسور های موبایل خود را بشناسید؛ چه هستند و چگونه کار میکنند؟

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا