بررسی میت ۲۰ پرو هواوی؛ بیشترین ویژگیهای ممکن را تجربه کنید!
این بار به جای “ارزان” بودن، هواوی “بهترین” بودن را انتخاب کرده است! Mate 20 Pro دستگاهی با بیشترین ویژگیهای ممکن در دنیا میباشد، یعنی تمامی تکنولوژیهای روز دنیا در حوزهی تلفن همراه در این گوشی گنجانده شده است. Mate 20 Pro دستگاهی است که حتی میتواند آیفون XS MAX را به چالش بکشد! در ادامه با بررسی میت ۲۰ پرو با نت نوشت همراه باشید.
بیشتر بخوانید: مشخصات میت ۲۰ پرو هواوی
بررسی میت ۲۰ پرو Mate 20 Pro
طراحی، ساخت و صفحه نمایش
بررسی میت ۲۰ پرو را با طراحی آن آغاز میکنیم. Mate 20 Pro با سایز صفحه نمایش ۶٫۳۹ اینچ، بزرگترین اسمارت فون تاریخ هواوی به شمار میآید. اما با این حال، این دستگاه با ضخامت ۸٫۶ میلی متر و وزن ۱۸۹ گرم، بسیار خوش دست تر از گلکسی نوت ۹ به نظر میرسد.
پشت و روی دستگاه به طور کامل از شیشه تشکیل شده و یک فریم آلومینیومیِ باکیفیت به عنوان اسکلت بدنهی دستگاه عمل میکند. همانند پرچمدارهای سامسونگ، شیشهی جلو و پشت Mate 20 Pro در قسمتی که به لبه ها میرسند حالت منحنی به خود میگیرند.
همین امر باعث گرد شدن لبههای گوشی شده و به آن ظاهری بسیار زیبا میبخشد. علاوه بر این، این کار باعث میشود تا صفحه نمایش دستگاه از زوایای بیشتری قابل دیدن باشد و همچنین، دستگاه از چیزی که واقعا هست هم باریک تر به نظر برسد.
بیشتر بخوانید: بررسی Huawei Y9 : یکی از بهترین میان ردههای تاریخ هواوی!
بررسی میت ۲۰ پرو را با بحث صفحه نمایش این گوشی ادامه میدهیم. نمایشگر Mate 20 Pro از نوع OLED با رزولوشن ۱۴۴۰*۳۱۲۰ پیکسل (۵۳۸ پیکسل در هر اینچ) و نسبت تصویر ۱۹٫۵:۹ میباشد.
تاکنون از نمایشگر گلکسی نوت ۹ به عنوان بهترین نمایشگر در بین اسمارت فونهای اندرویدی نام برده میشد، اما نمایشگر Mate 20 Pro بسیار باکیفیت، پرنور و واضح است که میتوان آن را با نمایشگر نوت ۹ مقایسه کرد.
بیشتر بخوانید: بررسی Huawei P Smart 2019 : ویژگیهای زیاد با قیمتی پایین
در این گوشی حاشیههای کنار نمایشگر به طرز شگفت انگیزی کوچک میباشند. در بالای صفحه نمایش، شکاف notch دیده میشود که هرچند از notch موجود در مدل معمولی Mate 20 بزرگتر میباشد، اما هواوی چندین تکنولوژی و سنسور مختلف را در این notch به طور فشرده گنجانده است و به همین دلیل، امکان کوچکتر کردن آن وجود نداشته است.
یکی از این تکنولوژی ها، سنسور مادون قرمز برای تشخیص چهره به صورت ۳ بعدی میباشد که هواوی ایدهی آن را از اپل گرفته است. در واقع این گوشی از ترکیب سنسور مادون قرمز و dot projector برای تشخیص بیش از ۳۰،۰۰۰ نقطه از صورت شما برای تشکیل یک تصویر سه بعدی از آن استفاده میکند!
این سیستم تشخیص چهرهی هواوی در مقایسه با ترکیب “تشخیص چهره و عنبیهی سامسونگ” بسیار بهتر و مطمئن تر عمل میکند.
بیشتر بخوانید: بررسی nova 3 : میان ردهای فوق العاده قدرتمند از هواوی
سخت افزار و عملکرد میت ۲۰ پرو
به بررسی میت ۲۰ پرو از نظر عملکرد دستگاه میرسیم. میتوان گفت که این اسمارت فون از پیشرفته ترین پردازندهی مخصوص گوشیهای اندرویدی در دنیا استفاده میکند. پردازندهی Kirin 980 مخصوص هواوی با معماری ۷ نانومتری ساخته شده که آن را پیشرفته تر از Snapdragon 845 میکند.
بنچمارکها هم قدرت بی حد و حصر Mate 20 Pro را تایید میکنند، به طوری که این اسمارت فون از بنچمارک Geekbench 4 نمرهی ۹۷۴۰ را کسب کرده که حتی از نمرهی کسب شده توسط آیفون XS MAX هم بالاتر میباشد.
Mate 20 Pro در دو مدل با ۶ گیگ RAM و ۱۲۸ گیگ حافظه داخلی یا ۸ گیگ RAM و ۲۵۶ گیگ حافظه داخلی به بازار میآید، در حالی که میتوان با استفاده از نانو مموری تا ظرفیت ۲۵۶ گیگ حافظهی آن را افزایش داد.
بیشتر بخوانید: نانو مموری چیست؟ جایگزین هواوی برای کارت حافظه micro SD
بیشتر بخوانید: بررسی هواوی P20 Pro ، پرچمدار قدرتمند چینی با دوربین سه لنز ۴۰ مگاپیکسلی!
واحد پردازش گرافیکی این گوشی، مدل Mali-G76 با ۱۰ هسته میباشد. اما Mate 20 Pro را “هنوز” نمیتوان بهترین اسمارت فون مخصوص بازی نامید، زیرا GPU در مقایسه با Mali-G72 MP18 موجود در پردازنده Snapdragon 845 کمی ضعیف تر به نظر میرسد.
مثلا Galaxy S9 از Sling Shot Extreme 3D Mark (بنچمارک مخصوص مقایسه گرافیک پرچمدارهای اندرویدی با آیفون ها) نمرهی ۴۵۳۷ را کسب کرده، در حالی که نمرهی کسب شده توسط Mate 20 Pro فقط ۳۵۰۷ میباشد.
البته Mate 20 Pro آنقدر قدرتمند است که در اجرای اکثر بازیهای اندرویدی هیچ گونه لگ و کمبود گرافیکی را مشاهده نکنید، ولی مثلا در اجرای بازی Ark: Survival Evolved که گرافیک اسمارت فون شما را تا حد ذوب شدن داغ میکند، گوشی Mate 20 Pro کم میآورد.
GPU Turbo میتواند راه حلی برای این مساله باشد. GPU Turbo یک توربو شارژر است که در اجرای برخی بازیهای با کیفیت بالا به کمک دستگاهتان میآید، به طوری که با کاهش استفادهی کلی دستگاه از منابع سیستمی، آنها را برای اجرای بهتر بازی ذخیره میکند. آپدیت GPU Turbo در هفتههای گذشته برای بسیاری از دستگاههای خوب هواوی، مثل گوشیهای سری Mate 10 ارائه شد.
در بررسی میت ۲۰ پرو از نظر اسپیکرهای دستگاه هم نتایج خیلی امیدوارکننده نمیباشند. هرچند اسپیکرهای این گوشی به شما صدای استریو، کیفیت بسیار بالا و صدای زیر (treble) تمیزی را رائه میدهند، اما bass آنها کم بوده و صدای خروجی از آنها به بلندی صدای دستگاه هایی مثل iPhone XS Max و Pixel 3 نمیباشد.
شاید دلیل این امر این است که هواوی آنقدر ویژگی و گجت در این گوشی گنجانده که جایی برای یک اسپیکر بزرگ باقی نمانده است! البته جالب است بدانید که مشبک اسپیکر اصلی Mate 20 Pro را نمیتوان از بیرون گوشی دید و صدای خروجیِ آن از حفرهی USB-C موجود در زیر دستگاه به بیرون پخش میشود.
ضمنا این گوشی از حسگر اثرانگشت درون صفحهای برای باز کردن قفل گوشی بهره میبرد، تکنولوژی جالبی که قبلا آن را در گوشیهای Vivo دیده بودیم.
بیشتر بخوانید: بررسی Huawei Y5 Prime ، میان ردهای مناسب برای سال ۲۰۱۸
و اما در بررسی میت ۲۰ پرو از نظر نرم افزار، سوال اینجاست که با رابط کاربری EMUI چکار کنیم؟! خیلی از افراد (برخلاف من!) به هیچ وجه رابط کاربری هواوی را دوست ندارند، و اگر از طرفداران EMUI نیستید، پس نمیتوانید Mate 20 Pro را هم دوست داشته باشید!
در واقع هرچند این گوشی با نسخه اندروید ۹ ران میشود، اما رابط کاربری EMUI آن تغییر خیلی خاصی نداشته و فقط برای اندروید ۹ اوپتیمایز شده است. از نظر من، این حجم از نفرتی که به EMUI ابراز میشود، بیشتر به دلیل تعصب افراد بر روی برندهای دیگر است، وگرنه عملکرد Mate 20 Pro چیزی است که همهی ما سالها آرزوی آن را داشتیم!
این دستگاه واقعا سریع است، به طوری که گویی در لحظه و بدون کوچکترین مکثی میتواند هر کاری را برای شما انجام دهد. مثلا کافی است تا آیکون دوربین را لمس کنید تا در عرض صفر ثانیه وارد اپ دوربین شوید! حرف از دوربین شد، پس بررسی میت ۲۰ پرو را با دوربین شگفت انگیز آن ادامه میدهیم.
بیشتر بخوانید: بررسی Honor 10 : قدرتمندترین اسمارت فون زیر ۴۰۰ یورو در دنیا
دوربین میت ۲۰ پرو
Mate 20 Pro در چند ویژگی (مثل GPU) از همتایان خود در این رنج قیمتی شکست خورد، اما دوربین محلی است که هواوی در آن باز هم خوش درخشیده است! اول از همه، در بررسی میت ۲۰ پرو از نظر دوربین، حتما از عکسها متوجه شده اید که اولین نوآوری هواوی در این قسمت، نحوهی قرار دادن دوربینهای اصلی در کنار یکدیگر میباشد.
۳ لنز دوربین به اضافهی یک فلش LED به طرز زیبایی در یک مربع بر روی قاب پشتی دستگاه گنجانده شده اند.
بیشتر بخوانید: مقایسه هواوی P20 و P10 ، تقابل دو نسل پرچمدار چینی!
لنز اصلی این گوشی، یک لنز ۴۰ مگاپیکسلی قدرتمند عریض (wide)، با بازشدگی دریچه دیافراگم f/1.8 میباشد. اگر در محیطهای کم نور با این لنز کار کنید، با ترکیب هر ۴ پیکسل مجاور به یکدیگر و تشکیل پیکسلهای بزرگتر، کیفیت عکسهای شما افزایش مییابد.
یعنی لنز ۴۰ مگاپیکسلی به یک لنز ۱۰ مگاپیکسلی با پیکسلهای بزرگتر تبدیل شده که میتواند نور بسیار زیادی را از محیط جذب کرده و نویز موجود در تصاویر را تا حد زیادی کاهش دهد.
لنز دوم این گوشی، ۲۰ مگاپیکسلی f/2.2 و فوق عریض (ultrawide) با فاصله کانونی ۱۶ میلی متر بوده، به طوری که شما میتوانید با آن منطقهی بزرگی از منظرهی پیش رویتان را پوشش دهید. زاویه پوشش این لنز حتی از زاویه پوشش لنز فوق عریض گوشی LG V40 هم بیشتر است.
شما با این لنز میتوانید تصاویر ماکرو را با فوکوس تا فاصله ۲٫۵ سانتی متر به دست آورید. لنز سوم، یک لنز ۸ مگاپیکسلی f/2.4 تله فوتو با قابلیت زوم اپتیکی ۵X میباشد. زوم موجود در این لنز از تمامی لنزهای تله فوتویی که تاکنون دیده بودیم بهتر میباشد و پایدارکننده اپتیکال آن هم کمک میکند تا ثبت عکس در زوم بالا مثل آب خوردن راحت شود.
ضمنا، هر سه لنز دوربین پشتی این گوشی دارای ویژگی اتوفوکوس لیزری میباشند. دوربین سلفی Mate 20 Pro هم ۲۴ مگاپیکسلی عریض f/2.0 میباشد.
همانند P20 PRO که سال گذشته با دوربین خود ما را شگفت زده کرد، Mate 20 Pro هم امسال یقینا بهترین دوربین را در بین اسمارت فونهای ۲۰۱۸ برای ما ارائه کرده است. هوش مصنوعی این گوشی هم در ثبت بهترین تصاویر به شما کمک شایانی خواهد نمود. بدون هیچ توضیح دیگری، بهتر است تا نگاهی به عکسهای زیر بیندازید تا از قدرت این دوربین شگفت انگیز متعجب شوید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی اندروید ۲۰۱۸
بیشتر بخوانید: بررسی آیفون XS ، تازه وارد جدید؛ بروزرسانی به روش اپل
بیشتر بخوانید: بررسی Huawei Y7 Prime : میان ردهای بسیار پرطرفدار از هواوی
بررسی میت ۲۰ پرو : سخن نهایی
به پایان بررسی میت ۲۰ پرو میرسیم. البته چند نکتهی دیگر در مورد این گوشی باقی مانده است: Mate 20 Pro دارای گواهینامه ضدآب IP68 (تا ۲ متر برای مدت ۳۰ دقیقه در زیر آب) بوده، سطوح شیشهای آن با Corning Gorilla Glass محافظت میشوند و دارای باتری قدرتمند ۴۲۰۰ میلی آمپر ساعتی میباشد که با جدیدترین تکنولوژیهای شارژ سریع و شارژ وایرلس به سرعت فول شارژ میشود.
قیمت پایه این گوشی در حدود ۱۰۵۰ یورو میباشد که آن را به یکی از گران ترین اندرویدیهای دنیا تبدیل میکند. در ابتدای بررسی میت ۲۰ پرو گفتیم که این گوشی، پُر ویژگی ترین اسمارت فون حال حاضر دنیا است که لقب “پرچمدار” واقعا برازندهی آن میباشد.
اگر از چند ایراد جزئی Mate 20 Pro فاکتور بگیریم، در کل میتوان گفت که این دستگاه، رقابت در دنیای تلفن همراه را به سطح جدیدی وارد کرده است.
بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی نوت ۹ : سامسونگ با دست پر بازگشته است!
عالیه .. من این گوشی رو میگیرم