علمی

این روبات کرم مانند انرژی خود را از رطوبت محیط تامین می کند!!

محققان دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی، به تازگی روباتی ساخته اند که می تواند به وسیله جذب رطوبت محیط اطراف خود، مانند “کرم” به جلو بخزند. این hygrobots ها که هفته جاری در ژورنال Science Robotics به معرفی آن ها پرداخته شده است، می توانند حرکاتی نظیر خزیدن، چرخش به جلو و عقب و پیچ خوردن مانند مارها را انجام دهند و در آینده، آنها را می توان برای انواع برنامه های کاربردی، از جمله انتقال داروها به سلول های هدف در بدن انسان مورد استفاده قرار داد. تا پایان این مطلب با نت نوشت همراه باشید.

این ربات های کوچک الهام گرفته از گیاهان هستند که با جذب آب از زمین یا هوا (hygroexpansion) شکل و اندازه آنها تغییر می کند. به عنوان مثال، مخروط های درخت کاج هنگام خیس شدن بسته می شوند و پس از خشک شدن، باز می گردند تا دانه های داخل آنها به فواصل دورتری از هم پراکنده شود. پیش از این نیز ربات ها از گیاهان الهام گرفته شده اند: به عنوان مثال در سال گذشته، محققان روبات هایی از جنس جلبک ها ساخته اند.

Hygrobot؛ ربات کرم مانند کوچکی که انرژی خود را از رطوبت محیط تامین می کند!!

ربات های مورد نظر در این مطلب، از مواد گیاهی ساخته نشده اند؛ بلکه آنها فقط مکانیسم های موجود در گیاهان را تقلید می کنند. ساخت رباتی که از رطوبت محیط انرژی می گیرد، از این جهت ارزشمند است که رطوبت، یک منبع انرژی تماماً طبیعی است و این منبع انرژی بر خلاف باتری ها سمی نیست و منفجر نمی شود.

کاربرد این فناوری کلیدی، تامین انرژی برای میکروروباتهایی است که وظیفه انتقال داروها داخل بدن انسان و حتی فراتر از آن را برعهده می گیرند (مثل spermbot که کار آن کمک به اسپرم برای رسیدن به تخمک است و می تواند به برخی زوج های نابارور کمک کند).

Hygrobot؛ ربات کرم مانند کوچکی که انرژی خود را از رطوبت محیط تامین می کند!!

این ربات مشابه مژک های دانه گیاه Pelargonium carnosum (که گیاهی درختچه ای در آفریقا می باشد)، دارای دو لایه ساخته شده از نانوفیبر می باشد که یک لایه آن رطوبت را جذب می کند و لایه دیگر جذبی ندارد.

هنگامی که ربات در یک سطح مرطوب قرار می گیرد، لایه مکنده با جذب رطوبت متورم می شود، و ربات از سطح دور می گردد (مثلا بالا می آید) و هنگامی که لایه خشک می شود، ربات به حالت قبلی بر می گردد (پایین می رود) و این چرخه تکرار می شود. این مکانیزم ساده اما هوشمند، اجازه می دهد تا ربات به حرکت درآید.

محققان برای نشان دادن پتانسیل های این روبات نشان دادند که یک hygrobot که به آنتی بیوتیک آغشته شده، می تواند در یک پلیت پر از باکتری قرار بگیرد و از خود یک دنباله استریلیزه به جا بگذارد. این عمل کمی شبیه به خزیدن یک حلزون است که از خود، ردپای چسبناک به جا می گذارد. در شکل تصویر a نحوه حرکت ربات روی این محیط کشت را نشان می دهد. طبق تصویرb  رد باقی مانده از ربات روی محیط کشت به صورت تیره در آمده است و تصویر c محیط کشت را بعد از ۲۴ ساعت ماندن در انکوباتور نمایش می دهد. مطابق این شکل هیچ باکتری در منطقه عبوری روبات رشد نکرده است.

Hygrobot؛ ربات کرم مانند کوچکی که انرژی خود را از رطوبت محیط تامین می کند!!
یک hygrobot که با آنتی بیوتیک ها پوشانده می شود، می تواند با قرار گرفتن روی پلیت باکتری، آن را بدون هیچ منبع انرژی مصنوعی استریل کند.

در آینده، این روبات ها می توانند تنها به کمک رطوبت پوست حرکت کنند و داروها را به بدن انسان تحویل دهند. آنها همچنین می توانند به سنسورهایی که به گازهای دیگر پاسخ می دهند مجهز شوند و دیگر به رطوبت محیط وابسته نباشند.

این کرم روباتیک کوچک، اولین رباتی نیست که دانشمندان برای برنامه های کاربردی پزشکی از آن استفاده می کنند. به عنوان مثال، سال گذشته، محققان یک روبات هیدروژل طراحی کردند که با آهنربا فعال می شد و می توانست دوزهای داروی شیمی درمانی را در موضعی مشخص، برای درمان تومور سرطانی منتشر کند.

منبع: theverge

ارسلان غلامی

ارسلان غلامی هستم. فوق لیسانسم رو رشته فوتونیک دانشگاه شهید بهشتی خوندم و علاقه مند به اخبار تکنولوژی و تازه های علم هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا