دانستنی‌های سلامتی

نحوه کاشت سبزی خوردن در گلدان یا باغچه

نحوه کاشت سبزی خوردن درست کردن باغچه در خانه

اگر اهل طبیعت هستید، به دنبال یک سرگرمی مفید می گردید، نگران آلودگی سبزی های خوراکی هستید؛ به همین سادگی کاشت سبزی خوردن را یاد بگیرید و یک باغچه خانگی درست کنید.

۱+

روز به روز صحبت از میوه های و سبزیجات ارگانیک بیشتر و بیشتر می شود. خیلی وقت ها حتی دل نگرانی استفاده از سموم شیمیایی و آبیاری های آلوده وجود دارد. در صورتی که اهل باغبانی هستید و دل تان می خواهد یک باغچه خانگی داشته باشید می توانید با مقاله امروز نت نوشت کاشت سبزی خوردن در گلدان یا باغچه را یاد بگیرید.

کاشت سبزی خوردن در شرایط مناسب

حالا هر نوع سبزی خوردنی یا دارویی یا حتی اگر از گیاه خاصی برای ماسک های صورت یا خواص درمانی استفاده می کنید می توانید آن را در محیط خانه پرورش دهید. برای کاشت سبزی خوردن یا هر گیاهی شما به کمی نور حتی الامکان کنار پنجره و بذر گیاه مورد علاقه تان و البته خاک مناسب نیاز دارید. با قراردادن گلدان زیبایتان کنار پنجره گیاه بزرگ می شود و رشد می کند، شما از زیبایی و رایحه اش لذت می برد و هر وقت که که دلتان بخواهد بدون دل نگرانی تعدادی از آن ها را چیده و با کمی آب شسته آماده سرو کردن نمایید.

حتی اگر در شهر و آپارتمان زندگی می کنید باز هم به راحتی می توانید با یادگیری کاشت سبزی خوردن در این مطلب باغچه خانگی خود را راه بیندازید. در صورتی که حیاط یا فضای گلخانه ای در اختیار دارید که دیگر هیچ مشکلی نیست به جز شروع. خوبی باغچه خانگی این است که شما در همه فصول به گیاهان مورد علاقه تان دسترسی دارید.

انتخاب گیاه

گیاهانی را انتخاب کنید که یا برای خوردن دوست دارید یا از آن به عنوان یک گیاه دارویی استفاده می کنید. به این ترتیب با اشتیاق بیشتری هم به آن ها رسیدگی می کنید. گیاهانی که می توانید در خانه پرورش دهید به شرح زیر است:

رزماری

این گیاه ادویه ای خوش رایحه و سرشار از خاصیت هم برای آشپزی و هم به دلیل خواص درمانی اش مورد علاقه خیلی ها است. در آشپزی برای پخت انواع گوشت طعم و رایحه بهتری که به آن می دهد کاربرد دارد. خواص درمانی رزماری برای ریزش و بلند شدن مو و شوره سر و اگزما مفید است. وجود گیاه رزماری در خانه پشه ها و حشرات را دور نگه می دارد.

آویشن

این گیاه نیز کاربرد غذایی و دارویی زیادی دارد. وقتی کمی از آن را روی غذا بپاشید طعم و بوی خوشایندی را احساس می کنید. پس می توان آن را همراه با ادویه های متداولی همیشگی به غذا هنگام طبخ اضافه کنید.  آویشن گیاهی است سرشار از خواص درمانی که برای ناراحتی معده مفید است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

پونه کوهی

این گیاه که بیشتر در آشپزی ایتالیایی و یونانی کاربرد دارد یک گیاه میکرب کش قوی است و موقع بیماری و سرماخوردگی به خوبی می توانید روی آن حساب کنید. طعم خوبی به سالادها و غذا می دهد. دم کرده چای پونه کوهی شما را به حال و هوای کوهستان می برد.

نعنا

گیاهی که تازگی آن به همه غذاها نفود می کند. چای نعنا برای ناراحتی های گوارشی بخصوص نفخ معده و روده فوق العاده است. می توانید از نعنا فلفلی استفاده کنید که برای سردرد و دل درد مفید است. ولی اگر رفلاکس شدید معده دارید بهتر است کمی دور نعنا بخصوص نعنا فلفلی را خط بکشید. ولی کسانی که از سندروم روده تحریک پذیر یا IBS رنج می برند نعنا درمانگر طبیعی خوبی است.

ریحان

کاشت سبزی خوردن

این گیاه که زود هم پژمرده می شود شاید بهترین انتخاب برای پرورش در خانه باشد. چرا که با هر معده ای سازگار است. همه طعم ریحان را دوست دارند و خوردن آن با هر غذایی لذت بخش است. برای سرماخوردگی، معده درد و سردرد یک مسکن عالی است.

مریم گلی

این گیاه هم برای آشپزی و دارویی کاربرد دارد. معمولا پخت بوقلمون با مریم گلی چیز دیگری می شود. این گیاه برای رفع مشکلات گوارشی و گلو درد هم مفید است.

انتخاب نوع کاشت

برای کاشت سبزی خوردن می توانید از بذر گیاه استفاده کنید. و البته می توانید از یکی از باغبان ها یا گلخانه ها یا حتی بعضی از گل فروشی ها و فروشگاه های کشاورزی کمک بگیرید.

طرز تهیه باغچه خانگی و کاشت سبزی خوردن

برای درست کردن باغچه خانگی تان و کاشت سبزی خوردن به طریق زیر عمل کنید.

۱- می توانید از گلدان های مستطیل شکل استفاده کنید. مسلما اگر از نوع فلزی گالوانیزه استفاده کنید سالم تر است. در غیر این صورت گلدان سرامیکی بهتر از پلاستیکی است.

۲- کف گلدان را با سنگ ریزه پر کنید. می توانید از سنگ های مخصوص آکواریوم استفاده کنید.

۳- به ارتفاع ۵ تا ۷ سانتیمتر گلدان را خاک برگ بریزید. به هیچ وجه از خاک باغبانی یا خاک باغچه استفاده نکنید. حتی الامکان سعی کنید از خاک های ارگانیک استفاده کنید. در صورتی که یک مغازه کشاورزی مطمئن می شناسید می توانید از او بخواهید تا خاک مناسب را برای تان تهیه کند.

۴- در صورتی که قلمه گیاه را خریده اید، به آرامی آن ها را از خاک در آورده و در باغچه خودتان بگذارید و به آرامی کناره های آن را از خاک پر کنید.

۵- برای آن که اشتباه نکنید بخصوص اگر از بذر گیاه استفاده می کنید روی هر گلدان نام گیاه کاشته شده در آن را بنویسید.

۶- گلدان را به آرامی آبیاری کنید به طوری که خاک مرطوب شود. مواظب باشید خاک به صورت گل در نیاید. بهترین وسیله آبپاش های مخصوص است.

۷- حالا گلدان تان را کنار پنجره یا جایی که آفتابی باشد قرار دهید و از بزرگ شدن آن ها لذت ببرید.

مراقبت از گیاهان

در هنگام کاشت سبزی خوردن و برای آن که گیاه بهتری پرورش دهید به نکات زیر توجه داشته باشید:

۱- پنجره های رو به جنوب بهترین مکان برای گلدان ها به منظور کاشت سبزی خوردن است. اگر چنین پنجره ای ندارید گلدان را در جایی قرار دهید که بین ۴ تا ۶ ساعت در روز نور آفتاب به آن برسد. اگر چنین پنجره ای ندارید یا زمان نور کوتاه تر از ۴ تا ۶ ساعت است از نورهای داخلی خانه استفاده کنید. در این مورد هم می توانید از یک مهندس کشاورزی یا یک جست و جو در اینترنت کمک بگیرید.

۲- دمای اتاقی که خودمان در آن زندگی می کنیم برای گیاهان عالی است. ولی وقتی به مسافرت می روید یا می خواهید رشد آن ها را کندتر کنید بهتر است آن ها را در جای خنک تری قرار دهید. یا می توانید از دوستی خواهش کنید تا به گیاهان آب دهد.

۳- برای آن که گیاهان تان خیلی بلند نشوند و به یک طرف لم ندهند، همیشه از سر آن ها را بچینید. برای گیاهان ظریفی مثل ریحان نیازی به قیچی هم ندارید. کافی است با دو انگشت ساقه را درست زیر ۴ برگ ردیف اول گرفته وگیاه را بچینید.

۴- موقع چیدن مواظب باشید آن ها را نکشید تا ریشه ها صدمه نبیند یا به اشتباه گیاه را از ریشه کنده شود.

۵- نترسید. چیدن گیاه آن ها را پربارتر می کند.

۶- مرتب آن ها را آبیاری کنید. خاک باید همیشه مرطوب باشد. خاک خشک یا آب زیاد گیاه را از بین می برد. برای آن که خیال تان راحت باشد می توانید چند سوراخ در ته گلدان ایجاد کنید و آن را در زیرگلدانی قرار دهید تا آب اضافه از خاک خارج شده و در ظرف جمع گردد. معمولا گلدان های پلاستیکی این امکان را دارند که به دلخواه می توانید سوراخ های زیادی در آنها ایجاد کنید. فقط دقت کنید حتما گلدان تان پایه دار باشد.

۷- اگر خیلی به باغبانی علاقه دارید به تدریج می توانید حتی یک دستگاه آبیاری اتوماتیک هم برای باغچه تان تهیه کنید.

۸- چنانچه محدودیت فضا دارید می توانید گیاه آب دوست را در یک طرف باغچه یا گلدان و گیاهی را که بیشتر به خشکی نیاز دارید در طرف دیگر بکارید. به این ترتیب ضمن رعایت آبیاری، گیاه آبدوست آب اضافه را جذب می کند.

۹- هر چند هفته یک بار حتما از تقویت کننده های گیاهی استفاده کنید. در صورتی که امکانش را دارید خودتان می توانید کمپوست تهیه کنید. تفاله چای باقیمانده از مصرف روزانه یکی از این کودهای بدون ضرر و مفید برای خاک گلدان تان است.

موفق باشید و از نوشیدن چای های گیاهی دست پرورده خودتان در کنار باغچه تان لذت ببرید که بیشتر آن ها گل های زیبایی هم دارند.

منبع:

www.wellnessmama.com

 

 

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا