ویلچر خاص زن کم توان مشهدی، زهرا صدیقی توجه دنیا را به خود جلب کرده، نبوغ علیه مشکلات +ویدیو
برخی کشورها به نسبت سایر کشورها توجه بیشتری به افراد معلول یا به عبارت بهتر کم توان دارند، اما با این حال بهجرأت میتوان گفت که در هیچ کشوری اوضاع آنچنان که باید و شاید برای افراد کم توان مناسب نیست. شاید از همین روست که گاهی اوقات یک یا چند تن از آنان با انجام کارهای خارقالعاده، مستقیم یا غیرمستقیم، نشان میدهند که ما نیز توانایی انجام کارهای بزرگ داریم و اینگونه بهطرزی عمیق دیگران را تحت تأثیر قرار میدهند. در همین راستا، یک ماجرای جالب وجود دارد، ماجرای زنی کم توان که بیش از هر یک از من و شما، اجباراً، با سختی مواجه بوده اما هیچزمان کم نیاورده و کمر خم نکرده است: زهرا صدیقی .
زهرا صدیقی ، اهل مشهد، پس از ابتلا به فلج اطفال در دوران کودکی و تبعاً از دست دادن توانایی راه رفتن، خود را در ادامهی زندگی با مشکلاتی انبوه مواجه دید، از جمله ناگزیری از نشستن در یک چرخ دستی و اینسو و آنسو شدن توسط مادر.اما سوای قصهی غم انگیز زهرا صدیقی، این معلولیت مانع از آن نشد که او پیشرفت نکند، حتی با وجودی که در کشور ما آنچنان امکانات برای افراد معلول مناسب نیست. اما موضوعی که در اینجا بر روی آن تمرکز داریم، ساخت یک ویلچر خاص توسط خانم صدیقی است. او پیشتر به یورونیوز گفته بود که:
در کشور من، هیچ اتوبوسی، تاکسیای و در کل هیچ وسیلهی حمل و نقل عمومیای برای افراد معلول وجود ندارد.
به همین دلیل، یعنی به دلیل فقدان وسیله نقلیهای مناسب برای افراد معلول، بوده که زهرا صدیقی درصدد برآمده که ویلچر خاصی برای خود بسازد، ویلچری که به راحتی امکان رفت و آمد را به او، به مثابهی یک فرد معلول، میدهد.
ویلچر خاص ساختهی دست زهرا صدیقی، از دو نیمه موتور سیکلت برخوردار است، دو نیمه موتور سیکلتی که بر روی یک پلتفرم ساخته شدهاند و با همکاری یکدیگر موجب حرکت ویلچر میشوند. این وسیله نقلیه دارای یک سطح شیبدار جهت ورود ویلچر و یک فرمان به همراه هر آن چه که برای کنترل دستگاه نیز است میباشد. در واقع این سطح شیبدار به همراه نوع طراحی دستگاه ساخته شده توسط زهرا صدیقی به او این امکان را میدهند که برای ورود به وسیله نقلیهی ساختهی خود نیازی به برخاستن از ویلچر نداشته باشد. البته خانم صدیقی گواهینامهی موتورسیکلت ندارد، میدانید که در ایران به زنان گواهینامهی موتور سیکلت نمیدهند، اما با این حال عدم دارا بودن گواهینامهی موتورسیکلت مانع از آن نشده که زهرا صدیقی در این ۷ سال از وسیلهی نقلیهی خود استفاده نکند.
البته قولهایی از سوی مقامات مسئول ایران برای رسیدگی بیشتر به افراد معلول داده شده اما زهرا صدیقی منتظر دیگران نیست، زیرا هنگامی که مشکلات فزونی میگیرند نبوغ نیز بیشتر خود را نشان میدهد.
منبع:
سلام کم توان یعنی بهره هوشی زیر ۵۰ ولی این خانم کم توان نیست بلکه معلول جسمی حرکتی می باشد لطفاً تصحیح بفرمائید،با تشکر علی شهرکی کارشناس کودکان استثنایی
سلام و سپاس از توضیحتون،
پیشنهاد می کنم این جستار از ویکیپدیا رو مطالعه کنید.
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%84