فلفل سبز: خواص فلفل این جادوی تابستانی را بیشتر بدانید
در هر غذایی که فکرش بکنید از انواع و اقسام غذا و سالاد و ساندویچ گرفته تا نانهای خانگی و انواع سس سالسا میتوانید از فلفل سبز استفاده کنید و از خواص تغذیهای آن بهره بگیرید. مثل معروف ایرانی فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه ریزه در مورد این فلفلهای کوچک سبز با پوست کلفت کاملا صدق میکند. چون در نگاه اول مثل فلفل دلمهای شیرین به نظر میرسند، ولی تندی آن و خواص تغذیهای آن زبانزد عام و خاص در تمام دنیا است. ۵ مورد از خواص فلفل سبز را در نت نوشت امروز بخوانید.
خواص فلفل سبز
ماده اصلی ضد سرطان
اولین خاصیت و البته معروف ترین خواص فلفل سبز مکزیکی jalapeño خاصیت ضد سرطانی این نوع فلفل است. بر اساس تحقیقات کالج پزشکی چین کپسایسین capsaicin موجود در این فلفل میتواند از رشد تومورهای سرطانی بخصوص سرطان پستان جلوگیری کند.
تحقیقات متعدد در سراسر دنیا نشان داده است فلفل سبز به طرق مختلف با ژن سلولها ترکیب شده و مانع از گسترش سلولهای سرطانی میشود. همچنین ویتامین B2 که در فلفل سبز به وفور یافت میشود در پیشگیری از سرطان روده بزرگ بسیار موثر است.
بیشتر بخوانید: تفاوت فلفل سیاه و قرمز و سفید چیست؟
کمک به کاهش وزن
اگر برنامه کاهش وزن دارید و قصد دارید تا سلولها سوخت و ساز بیشتر و چربی سوزی سریع تری داشته باشید حتما خواص فلفل سبز را به خاطر بسپارید. ماده اصلی این فلفل یعنی کپسایسین باعث افزایش دمای اصلی و داخلی بدن میشود.
کپسایسین موجود در فلفل متابولیسم را سرعت میبخشد و عامل کاهش وزن و کاهش اشتها میباشد. فلفل سبز تند با حفظ پروفایل لیپید میتواند بیماریهای متابولیک مرتبط با چاقی را کاهش دهد.
با فلفل سبز کمتر درد بکشید
کورستین و کپسایسین دو عنصری که مزایای ضد التهابی دارند جزو خواص فلفل سبز بوده و در این نوع فلفل به وفور یافت میشوند. این دو عنصر در کاهش دردهایی همچون سردرد بسیار بسیار موثر میباشند.
سردردهای طبیعی و خوشهای برای درمان نیازمند ویتامین B2 و پتاسیم میباشند که این ویتامین نیز در فلفل یافت میشود. دردهای عضلانی و علائم PMS نیز به کمک خواص فلفل قابل درمان است.
از بین بردن باکتریهای مضر
کپسایسین این جا هم به کار میآید و قدرتمندانه با باکتریهای مضری که وارد بدن شده اند بیشتر از نوع باسیلی میجنگد. تحقیقات نشان داده است علاوه بر باکتریهای نوع باسیلی فلفل سبز مکزیکی مانع از رشد باکتری E.coli دستگاه گوارش میشود.
بیشتر بخوانید: کپسایسین چیست ؟ عامل اصلی تندی فلفل قرمز را بشناسید!
همین خاصیت در کنار سایر خواص فلفل سبز مکزیکی باعث شد تا مطالعات متعددی بر روی این فلفل انجام گیرد و محققان به خاصیت ضد استرپتوکوکی آن هم پی ببرند. به همین دلیل اگر مدتی است از عفونت باکتریایی رنج میبرید بهتر است هر چه زودتر این فلفل را در برنامه غذاییتان وارد کنید تا زودتر بدنتان از باکتریهای مضر پاک شود. و البته اگر هر از گاهی از این فلفل استفاده کنید مطمئن باشید به عفونت باکتریایی دستگاه گوارش مبتلا نمیشوید.
تقویت سیستم ایمنی بدن
احتمالا شما هم شنیده اید که ویتامین C موجود در فلفل از پرتقال هم بیشتر است. دقیقا هم درست است. ویتامین C دستگاه ایمنی بدن را تقویت نموده بدن شما را در برابر بیماریهایی مثل سرماخوردگی، انواع سینه درد و آنفلوانزا و حتی ذات الریه واکسینه میکند. در فصل بیماریهای واگیردار زمستانه بهتر است این فلفل را در انواع و اقسام غذاها مثل سوپها و خورشتها امتحان کنید تا بیشترین ویتامین C را در بدن خود ذخیره کنید.
بیشتر بخوانید:
درمان میگرن
سردردهای میگرنی یکی از بدترین سردردها است که گاهی چند روز طول میکشد. از دیگر خواص فلفل سبز مکزیکی اینکه این سبزی یکی از بهترین راههای طبیعی پیشگیری از دردهای میگرنی است. علت آنها وجود پپتید Peptides موجود در فلفل سبز مکزیکی است که کاهنده درد در سیستم عصبی است. مطالعات نشان میدهد بیشتر کسانی که از این فلفل استفاده کرده بود تعداد و طول حملات میگرنی به میزان زیادی در آنها کاهش یافته است.
چشمهای قوی با خوردن فلفل سبز
یکی دیگر از خواص فلفل سبز ارتقاء سلامت چشم است. چشمها نیازمند ویتامین B12 میباشند و البته وجود آنتی اکسیدان نیز به سلامتی آنها کمک میکند که هر دو عنصر نام برده نیز در فلفل به وفور یافت میشود. همچنین گلوکوم نیز که در فلفل وجود دارد از ابتلا به آب مروارید پیشگیری میکند. ویتامین A موجود در فلفل نیز میتواند خطر بیماری دژنراتیو ماکولا و خشکی چشم را تا حد زیادی دور کند.
درمان دیابت با فلفل سبز تند
افرادی که به دیابت مبتلا میباشند میتوانند به کمک خواص فلفل سبز تند از پیشروی این بیماری جلوگیری کنند. وجود کپسایسین در فلفلهای تند به واکنشهای انسولین در بیماران دیابتی کمک شایانی میکند.
تامین آنتی اکسیدان
از آنجایی که آنتی اکسیدانها از بدن در برابر رادیکالهای آزاد مراقبت به عمل میآورند، میتوان گفت که فلفلها که سرشار از آنتی اکسیدان هستند یک عامل تامین کننده آنتی اکسیدان برای بدن میباشند. میزان ویتامین A در فلفل سبز بالا است و همین پارامتر کمک میکند تا سلامت چشم تضمین شده و پوست جوان بماند. علاوه بر این خواص، فلفل به حفظ بدن در برابر بیماری هایی همچون آنفولانزا و سردرد کمک موثر میکند.
بیشتر بخوانید: خواص فلفل سیاه و معجزههای این دانههای تند و تیز!
طرز تهیه چاشنی فلفل سبز
اگر کلا اهل فلفل خوردن نیستید بهتر است قبل از خوردن فلفل سبز فقط کمی از آن را میل کنید. چون این فلفل خیلی تند است.
ولی روش تهیه زیر یک چاشنی فوقالعاده از جنوب ایران است که با تهیه آن در منزل که کمتر از سالساهای مکزیکی نیست به شما کمک میکند تا تمام خواص تغذیهای این فلفل را با هر غذایی استفاده کنید.
- گوجه: ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۲۵۰ گرم
- فلفل سبز مکزیکی: ۱۰۰ گرم ( آنها را کاملا ریز یا حتی با مخلوط کن یا آسیاب برقی له کنید)
- رب گوجه: در صورت تمایل بین ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: کمی
- زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
- روغن زیتون: یک فنجان
دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را کنار بگذارید. ابتدا پیازها را مکعبی یا خلال خرد کرده و در روغن زیتون با حرارت بسیار ملایم سرخ کنید. وقتی پیازها کاملا طلایی شد گوجهها را خرد کرده و به پیازها اضافه کنید تا کاملا در روغن زیتون همراه با پیازها بپزد. سپس فلفلهای ریز خرد شده را جداگانه به مدت یکی دو دقیقه در دو قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید.
حالا فلفلها را به ترکیب گوجه و پیاز اضافه کنید. نمک و زردچوبه را به ترکیب اضافه و چند هم بزنید. کمی بعد رب گوجه را اضافه کنید. بعد از یکی دو دقیقه تفت این چاشنی آماده است تا کمی از آن را بسته به ذائقهتان به میزان تندی با هر غذایی میل کنید. در صورتی که تندی بیشتر یا کمتری دوست دارید میزان فلفل سبز مکزیکی را میتوانید زیاد یا کم کنید.
این سس را میتوانید تقریبا یک هفته در یخچال نگهداری کنید. و البته این چاشنی را با هر فلفل تندی دیگری میتوانید درست کنید.
منبع : davidwolfe
فرهنگ غذایی جنوب ایران