دانستنی‌های سلامتی

اگر نگرانی از قضاوت دیگران درباره خودتان دارید، بخوانید!

نگرانی از قضاوت دیگران

سیستم آموزش، پرورش و تربیت، ما را از دوران کودکی برای مواجه با اجتماع و دنیای پیرامون آماده می سازد. اما متأسفانه، آنها هرگز به ما آموزش چگونگی مواجهه با خصایص بد شخصی را مانند شرم، گناه و حس نگرانی درباره خود (نگرانی از چگونگی تفکر سایرین درباره خود) نمی دهند. بنابراین، ما ممکن است با آمادگی وارد اجتماع شویم، اما اغلب توسط خصایص بد و عیب هایمان و نگرانی از قضاوت دیگران آسیب می بینیم.

۲+

نگرانی از قضاوت دیگران یک ترس است. زندگی ما فرصت های بسیاری را بر اساس زندگی روزانه، در اختیارمان می گذارد، تا آن ها را در زندگی های حرفه ای یا مسائل شخصی مان به کار گیریم. سیستم آموزش، پرورش و تربیت، ما را از دوران کودکی برای مواجه با اجتماع و دنیای پیرامون آماده می سازد. اما متأسفانه، آنها هرگز به ما آموزش چگونگی مواجهه با خصایص بد شخصی را مانند شرم، گناه و حس نگرانی درباره خود (نگرانی از چگونگی تفکر سایرین درباره خود) نمی دهند. بنابراین، ما ممکن است با آمادگی وارد اجتماع شویم، اما اغلب توسط خصایص بد و عیب هایمان و نگرانی از قضاوت دیگران آسیب می بینیم.

حس نگرانی درباره خود و نگرانی از قضاوت دیگران یک ویژگی منحصر به فرد است که به ما به ارث رسیده است. این حس باعث می شود ما از خودمان، نقاط قوت و ضعف هایمان آگاه باشیم. این یک ویژگی مفید است زیرا می تواند ما را از نادانی درباره خودمان در بسیاری از موقعیت ها برهاند. اما زمانی که این ویژگی کمی شدیدتر بروز کند، می تواند ما را از دستیابی به پتانسیل کامل، باز دارد. بنابراین، این موضوع اهمیت دارد که تعادلی کامل از این ویژگی را فراهم کنیم تا بتوانیم بهترین نسخه خودمان را به جهان ارائه کنیم. گاهی اوقات، این حس ما می تواند موجب شرمندگی ما درباره کوچک ترین چیزها شود و ما را از بهترین خود بودنمان دور نگه دارد. توانایی هایی که با این حس می آیند، خودآگاهی هستند، توانایی ارزیابی افراد و معرفی یک فرد به طور صحیح. ضعف هایی که با این صفت همراهی می کنند، خجالت و شرم هستند. بنابراین، مهم است که مردم مقدار مناسبی از این خصیصه را دارا باشند، تا بتوانند با توان آن احساس قدرت کنند و گرفتار ضعف روانی فلج کننده آن نشوند.

نگرانی از قضاوت دیگران ، حسی به ارث رسیده از نیاکان

فهمیدن حس نگرانی درباره خود و نگرانی از قضاوت دیگران

خجالت و شرمساری دو ضعفی هستند که با این حس نگرانی بروز می کنند. هر دوی این ضعف ها اغلب می توانند با یکدیگر اشتباه گرفته شوند اما متفاوت هستند. و درک این تفاوت بسیار مهم است. به عنوان مثال، اگر شما یک همکار را ملاقات کنید و نام او از ذهن شما خارج شود این موضوع می تواند وضعیت شرم آوری برای شما باشد. اما اگر همین اتفاق چند بار دیگر اتفاق افتد، تصویر ذهنی تان به خاطر آن آسیب می بیند و این موضوع می تواند تبدیل به دلیلی برای شرمساری شما شود. بنابراین، دلیل این که چرا فهم این تفاوت ظریف مهم است، حصول اطمینان در این باره است که شما احساسات خود را واضح تر درک می کنید و نتیجتاً آن ها را مدیریت می کنید.

چندین راه وجود دارد تا افراد بتوانند اشکالات این حس نگرانی درباره خود را مدیریت کنند و به آنها برای مواجهه با جهان پیرامون و عیب هایشان قدرت بخشند.

۳ راه برای برخورد با حس نگرانی از قضاوت دیگران و چگونه به نظر رسیدن

۱- حقیقت را به یاد آورید

مردم در موقعیت  شرمساری اغلب امیدوارند که زمین آن ها را فرو برد. مردم این حس را دارند زیرا آن ها گمان می کنند که سایرین درباره آن ها بد فکر می کنند. بنابراین، این ایده می تواند در رابطه با بسیاری از خجالت زدگی ها و اضطراب ها در افراد دلالت کند. اما واقعیت می تواند کمی متفاوت تر از آن باشد. با توجه به گفته بسیاری از روان شناسان، ترس از قضاوت ما توسط مردم می تواند گاهی اوقات تنها یک ترس باشد. مردم تمایل دارند بسیار کمتر درباره ما فکر کنند (نسبت به آنچه که ما می خواهیم باور داشته باشیم). پس، اگر ما هنگامی که اشتباهی کردیم این حقیقت را به یاد آوریم، این کار به ما کمک می کند که بیشتر در کنترل احساساتمان باشیم.

۲- با تفکر منفی مقابله کنید

زمانی که ما یک چالش بزرگ  پیش رو داریم، احتمالاً درباره تمام نتایج منفی که ممکن است در پی داشته باشد فکر می کنیم. اما مهم است که از میان این ابر تردید نگاه کنیم. ما اغلب نا امید می شویم زیرا می ترسیم که مردم شاید در حال تفکر منفی درباره ما باشند. راه مقابله، توقف موافقت با این افکار منفی است. افکار منفی را به چالش بکشید و ببینید که آیا آنها واقعا اشکالات شما هستند؟ به این ترتیب اگر به این شکل در مسیر شما قرار گیرند، شما قادر خواهید بود انتقادات را بهتر مدیریت کنید.

۳-  تلاش کنید خود را بپسندید

این موضوع بسیار مهم است که ما یاد بگیریم خودمان را بپسندیم. ما همیشه با شک و تردید خودمان و امکان خجالت زدگی و شرمساری احاطه خواهیم بود، اگر ما خودمان را قبول نکنیم و برای بهتر بودن تلاش نکنیم. بنابراین، پذیرفتن خودمان کلیدی برای بهتر شدن است.

احساس نگرانی درباره طرز تفکر دیگران درباره ما می تواند یک ابزار عالی برای توسعه خصوصیات اخلاقی ما باشد، البته اگر به شیوه ای صحیح استفاده شود. بنابراین، راه و روش خود را برای اداره کردن این ویژگی پیدا کنید.

 

نویسنده: آرین میرزایی

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا