آرت کیوسک

به بهانه نشر سیاه مشق تار و سیاه مشق سه تار از کیوان ساکت ، نوازنده و آهنگساز ایرانی

آلبوم های تک نوازی سیاه مشق تار و سیاه مشق سه تار با هنرمندی کیوان ساکت نوازنده و آهنگساز شناخته شده ی موسیقی ایرانی منتشر شد.

۲+

آلبوم های تک نوازی سیاه مشق تار و سیاه مشق سه تار با هنرمندی کیوان ساکت نوازنده و آهنگساز شناخته شده ی موسیقی ایرانی منتشر شد.

آلبوم “سیاه مشق تار” که توسط مرکز موسیقی رها منشر شده نه قطعه با نام های “به یاد پدر”، “عیدانه”، “به یاد استاد فرهنگ شریف”، “بر بال احساس”، “بداهه نوازی در دستگاه شور”، “تنهایی”، “دل شکسته”، “سحرگاهان” و “بداهه نوازی در دستگاه سه گاه” دارد. این آلبوم طبق گفته ی ساکت یادگاری لحظه هایی از گفتگوی او و سه تارش است.

گفتنی است کیوان ساکت آهنگساز، نوازنده ی تار و سه‌تار، نویسنده و مدرس دانشگاه متولد سال ۱۳۴۰ در مشهد است. او از همان کودکی با تشویق پدر و مادرش به موسیقی و نقاشی علاقمند شد و در نقاشی شاگرد اساتیدی همچون استاد صادق پور در طراحی، استاد پیراسته در رنگ و روغن، استاد دولّو در آبرنگ بود. اولین درس های موسیقی را از دایی خویش منوچهر زمانیان در کارگاه موسیقی کودکان و نوجوانان که در آن زمان از سوی صدا و سیمای وقت در مشهد تاسیس شده بود، فرا گرفت. پس از مدت کوتاهی معلم او منوچهر زمانیان به دلیل ادامه تحصیل از مشهد رفت و مدتی کلاس بدون معلم بود تا این که همشهری و دوست دایی وی آقای حمید متبسم که در آن زمان در دانشسرای هنر تهران در رشته ی موسیقی تحصیل می کرد در یک تابستان برای بازدید خانواده به مشهد آمد و همزمان در کارگاه موسیقی به تدریس مشغول شد و حدود ۲ تابستان پیاپی تا پیش از انقلاب معلم آن جا بود. با پیروزی انقلاب متبسم به مشهد نقل مکان کرد و دوستی اش با ساکت عمیق و صمیمی شد ولی پس از چند مدت وی دوباره به تهران و سپس به خارج از کشور مهاجرت کرد و از آن زمان کیوان ساکت تار را بدون استاد فرا گرفت و در این میان تنها چند ملاقات کوتاه با استاد حسین علیزاده داشت . در سال ۱۳۶۹ به دعوت هنرمند گرامی پرویز مشکاتیان به عنوان مسئول به گروه عارف دعوت شد و حاصل این همکاری آثاری نظیر  افشاری مرکب، افق مهر، وطن من با صدای ایرج بسطامی و مقام صبر با صدای علیرضا افتخاری و کنسرت های متعددی در داخل و خارج از ایران. او در سال ۱۳۷۵ گروه وزیری را تاسیس کرد و تا به امروز آثار زیادی را با این گروه در داخل و خارج از کشور اجرا کرده است. آموزشگاه موسیقی کیوان ساکت فعال است و در زمینه ی پرورش هنرجوهای موسیقی فعالیت می کند.

۱۲ جلد کتاب برای تار و سه‌تار، “بیایید تار و سه‌تار بنوازیم” در ۱۰جلد که تاکنون ۶ جلد آن چاپ شده است (برای ۵ سال آموزش)، “سبکبال” ۱۸ چهار مضراب برای تار و سه‌تار، “ده تمرین ۱۰ اتود” برای تار و سه‌تار، “با موج تا کرانه”، نُت تعدادی از آهنگ‌های آلبوم‌های “شرق اندوه” و “شبی با خورشید”، “حرکت دائمی” ۲۰ اتود برای تار و سه‌تار، “چرخ نیلوفری” ۲۰ تمرین برای تار و سه‌تار، “هشت آهنگ معروف جهان”، نت آهنگ‌ های کلاسیک و “در سایه سار بید” (۱۵ چهار مضراب ساده) از مجموعه ی تألیفات کیوان ساکت است.

 

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا