گوشت بره: خواص، مضرات و هر آنچه که درباره آن باید بدانید!
گوشت بره یکی از رایج ترین مواد در وعدههای غذایی سرتاسر جهان میباشد؛ اما در میان دیگر انواع گوشت حیوانات، کمتر شناخته شده است. از مهم ترین فواید گوشت بره محافظت از بدن در برابر کم خونی، تقویت و بهبود عضلات، بالا بردن سلامت استخوانها، بهبود سیستم ایمنی بدن، بالا بردن سلامت سیستم عصبی و همینطور پیشگیری از آسیبهای زمان تولد در کودکان است.
برای دانستن هر آنچه که درباره فواید و مضرات آن مورد نیاز است، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.
گوشت بره چیست؟
این گوشت، از برهای با کمتر از یک سال سن به دست میآید و به دلیل داشتن مقادیر زیادی از میوگلوبین در خود، در دسته بندی گوشت قرمز قرار میگیرد. میوگلوبین، پروتئینی در بافتهای ماهیچهای حیواناتی مانند بره و گاو است و زمانی که گوشت در معرض اکسیژن قرار بگیرد، آن را به گوشت قرمز تبدیل میکند. پس، زمانی که بره جزو جانورانی با گوشت قرمز است، انواع علفهای خوراکی نیز جزو منابع سالم دارای پروتئین قرار میگیرند.
از دیگر موارد قابل ذکر در این باره میتوان به داشتن اندک چربی درون این گوشت اشاره کرد؛ که البته این مورد از یک سری عوارض جلوگیری کرده و خواص سلامت آن را نیز بیشتر میکند.
درباره طعم آن میتوان گفت که این گوشت، دارای مزه ملایمی است و آن را از گوشت مرغ یا گاو لذیذتر میکند. طعم دلنشین آن در زمان پخت در باربیکیو و یا به حالت تنوری، محبوب و مورد علاقه در همه جای دنیا است.
این گوشت که عموما از برههای جوان به دست میآید خود دارای دو گونه مختلف است؛ Hogget و Mutton. نوع اول از بره بین یک تا حداکثر دو سال و Mutton از انواع بالغ تر گوسفند به دست میآید. مزه این گوشت بستگی به سن بره دارد و هر چه سن آن بیشتر شود، گوشتش هم سفت تر میشود.
به همین دلیل است که اغلب مردم، گوشت بره را ترجیح میدهند که نسبت به دیگر انواع گوشت، نرم و لذیذتر است.
مواد مغذی گوشت بره
به طور طبیعی این گوشت سرشار از مواد معدنی همچون آهن، روی، کلسیم، سلنیوم، پتاسیم، مس و همین طور گونههای مختلفی از ویتامین ب میباشد. تنها ۴ اونس از این گوشت حاوی ۲۸ گرم پروتئین است.
اما در کنار آن، مقدار چربی اشباع شده بدن را به دو سوم حد مجاز میرساند. پس میانه روی در مصرف این گوشت قرمز به شدت توصیه میشود. مقدار ۴ اونس از این گوشت بالای ۳۳۰ کالری دارد و علاوه بر داشتن چربی اشباع شده، دارای مقدار قابل توجهی چربی اشباع نشده نیز میباشد.
فواید گوشت بره
سرطان
(Conjugated linoleic acid (CLA، به مقدار قابل توجهی در گوشت بره یافت میشود و در تعدادی از پژوهشها، این ماده با سرطان سینه مقابله میکند.
کم خونی
در این نوع گوشت قرمز، مقادیر قابل توجهی از آهن و کلسیم وجود دارد و به همین دلیل آهن موجود در گوشت بره میتواند زمینه خوبی برای ساخت سلولهای گلبول قرمز و به دنبال آن مقابله با کم خونی باشد.
کاهش وزن
بر خلاف وجود کالری و چربی اشباع شده در این گوشت، شواهدی وجود دارد که خوردن گوشت بره میتواند سطح متابولیسم بدن را افزایش دهد. همچنین دارای مقدار زیادی پروتئین نیز میباشد.
آسیبهای زمان تولد
گوشت بره حاوی مقدار زیادی فولیک اسید است که از آسیب رسیدن به عصب کودکان تازه متولد شده جلوگیری میکند.
سلامت پوست
وجود چربیهای امگا ۳ در این گوشت، باعث محافظت از پوست میشود. به علاوه، چین و چروکهای روی پوست را نیز کم میکند.
تراکم استخوان
گوشت بره یک منبع غنی از انواع ویتامین و مواد معدنی همچون روی، فسفر و سلنیوم است. که همه این مواد برای تراکم مواد معدنی در استخوان مفید هستند.
بهبود سیستم ایمنی
از دیگر فواید گوشت بره داشتن مقادیر بالای روی است. با کمبود روی در بدن، سیستم ایمنی بدن شما با مشکل مواجه خواهد شد. اما گنجاندن این گوشت در وعده غذاییتان، ۳۰ درصد از نیاز روزانه شما به این ماده را برطرف خواهد کرد.
تقویت ماهیچهها
این گوشت با دارا بودن مقادیر زیادی پروتئین، میتواند ماهیچهها را به خوبی تقویت کند. همچنین توانایی فیزیکی ماهیچه و سطح متابولیسم درون آن را نیز افزایش میدهد.
همانطور که پیشتر گفته شد گوشت این گوشت لذیذ سرشار از پروتئینها و مواد معدنی همچون آهن است که به کم شدن دردهای قاعدگی کمک کرده و همچنین ریسک ابتلا به بیماریهای کلیوی را کم میکند.
این نوع گوشت عوارض ناشی از بیماری اوتیسم را تسکین میبخشد و به سلامت و بهبود سیستم عصبی بدن کمک میکند.
مضرات گوشت بره
هر چند که فواید این گوشت لذیذ بسیار زیاد است اما ممکن است در صورت مصرف بیش از اندازه مضرات و عوارضی هم به دنبال داشته باشد. عوارضی همچون:
- خطر جدی ابتلا به فشار خون
- افزایش مقدار کلسترول
- دیابت
- مشکلات قلبی و عروقی
همانطور که گفته شد، این گوشت دارای چربیهای اشباع شده نیز میباشد؛ پس استفاده به میزان متعادل از این نوع گوشت، مانعی ندارد. اما اگر بیش از اندازه در وعدههای غذاییتان وجود داشته باشد، سطح کلسترول بدن را به شدت افزایش خواهد داد.
همچنین به دنبال آن، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و انواع دیابت نیز وجود دارد. استفاده بی رویه از این گوشت، پورین موجود در بدن را افزایش خواهد داد که میتواند منجر به بروز سنگ کلیه در افراد شود.
[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] مضرات گوشت مرغ: همه آنچه که باید درباره عوارض این گوشت بدانید
منبع +