دانستنی‌های سلامتی

با تب لاسا قاتلی خاموش که واکسن ندارد و راه های پیشگیری از آن آشنا شوید!

تب لاسا

تب لاسا نوعی بیماری بسیار وحشتناک و سخت است که در حال حاضر هیچ گونه واکسنی برای آن کشف نشده است. این بار در نت نوشت به بررسی تب لاسا می پردازیم که شما نیز با خطرات احتمالی و راه های پیشگیری از آن بیشتر آشنا شوید.

۱+

بیماری های بسیاری هستند که در عین سخت و خطرناک بودن واکسن و یا پادزهری برای آن ها ساخته شده است و بشر از خطرات آن در امان می ماند. اما تب لاسا نوعی بیماری سخت است که در حال حاضر هیچ گونه واکسنی برای آن کشف نشده است و با این که این بیماری جدید و تازه نیست از سال ۱۹۶۹ در یکی از بیمارستان های نیوجرسی شناخته شد ولی  در ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی با شیوعی بی سابقه و گسترده مواجه شده است. این بار در نت نوشت به بررسی تب لاسا می پردازیم که شما نیز با خطرات احتمالی و راه های پیشگیری از آن بیشتر آشنا شوید.

تب لاسا چیست ؟

Lassa Fever Cell

ب لاسا یک تب ویروسی همراه با خونریزی است که تاثیرات بسیار مخربی به عروق خونی بدن می رساند.

اگر شما از ابتلا به سرخچه، اوریون یا دیفتیری می ترسید از واکسن های ساخته شده آن ها استفاده می کنید و بدن خود را در برابر بیماری های سختی که تا کنون بشر توانسته است از بروز آن ها جلوگیری کند، بیمه می کنید. تب لاسا یک تب ویروسی همراه با خونریزی است که تاثیرات بسیار مخربی به عروق خونی بدن می رساند. این بیماری سالیان زیادی است که وجود دارد اما از اوایل سال میلادی جاری در چند کشور از جمله نیجریه به شیوعی بسیار گسترده رسید. بیشتر افرادی که به لاسا مبتلا می شوند در ابتدا به علائمی خفیف مانند تب، سردرد و ضعف عمومی دچار خواهند شد یا حتی ممکن است که هیچ کدام از آن ها را هم دچار نشوند. با این حال در مواردی خاص و شدید این تب پیشرفت کرده و به تب خونریز و مرگبار لاسا تبدیل می شود. این تب سبب خونریزی از بینی، دهان و سایر قسمت های بدن می شود.

شروع لاسا با یک تب ساده

تب لاسا

لاسا طریق ویروسی با نام Lassa که در ادرار جوندگان یافت می شود گسترش می یابد

تب لاسا به طور عادی تنها ممکن است تا یک درصد منجر به مرگ شود. در صورتی که این بیماری به صورت کاملا دقیق کنترل و مراقبت شود مشکلی پیش نخواهد آورد. اما زمانی که تب لاسا در نیجریه شیوع پیدا کرد نزدیک به ۲۰ % بیماران که به یک تب معمولی دچار بودند پیش زمینه ای برای لاسا داشتند. زنان باردار به خصوص در ماه های پایانی در صورتی که به این تب مبتلا شوند تا ۸۰ % فرزندشان یا حتی خودشان از بین خواهند رفت.

تشخیص لاسا در مراحل نخست بسیار دشوار است و ممکن است با سایر بیماری های مشابه از جمله مالاریا و دنگ اشتباه شود. تنها راه تشخیص دقیق این بیماری نمونه خون است که می بایست در آزمایشگاه مورد بررسی دقیق قرار گیرد. این بیماری از طریق ویروسی با نام  Lassa  که در ادرار جوندگان یافت می شود گسترش می یابد و بسته به شرایط آب و هوایی که بر تعداد ویروس های میزبان تاثیر گذار است، شیوع پیدا می کند. البته پستانداران کوچک نیز که در سراسر افریقای جنوبی وجود دارند هم در انتشار ویروس لاسا دخیل هستند. فرد مبتلا به لاسا نیز از طریق فرآورده های خونی، بزاق، ادرار و خوردن و نوشیدن می تواند حامل این ویروس خطرناک باشد.

لاسا چه مدت طول می کشد ؟

دوره انکوباسیون لاسا تا سه هفته به طول می انجامد. طی تحقیقاتی که پزشکان در مورد این بیماری انجام داده اند ویروس لاسا می تواند مدت ها در بدن انسان بماند بدون این که هیچ علائمی را بروز دهد و در این مدت از طریق تماس جنسی منتقل شود.

از بدن خود در برابر لاسا محافظت کنید

راه های پیشگیری لاسا بسیار است اما بهترین راه کارها را می توان به مسدود کردن حفره هایی که ممکن است محل رفت و آمد موش باشد پرداخت. زباله های محل سکونت را با فواصل زمانی کم از خانه دفع کنید و در مخازن مربوط به زباله قرار دهید. جهت ذخیره آب و مواد غذایی از ظروف کاملا در بسته و بهداشتی که امکان ورود هیچ گونه جانوری در آن نیست استفاده کنید. در صورت مواجه با افرادی که به بیماری های عفونی مبتلا هستند حتما نکات بهداشتی را رعایت کنید که به این دسته بیماری ها مبتلا نشوید.
این بیماری تا کنون هیچ راه درمانی نداشته است به خصوص این که واکسن این بیماری نیز همچنان در حال کشف و بررسی است که امیدواریم هر چه سریعتر راه های پیشگیری بسیار دقیق تر و واکسن آن در اختیار مردم قرار گیرد.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا