سایر

موزه لوور در تهران ، گنجینه ای به وسعت زمان، مکان و معنا در طی زیست

از جمله رسالت های موزه ملی ایران معرفی فرهنگ و هنر به سایر تمدن هاست حال این روزها در موزه ی ملّی واقع در خیابان سی تیر بیش از ۵۰ اثر منحصر به فرد از موزه ی لوور پاریس شامل پیکره، نقش برجسته، ظرف، تابلوی نقاشی، چاپ سنگی و … از فرهنگ های مختلف جهانی در نمایشگاهی که از ۱۵ اسفند آغاز شده و به مدت ۴ ماه تا ۱۸ خرداد ماه سال آینده ادامه دارد به نمایش گذاشته شده است. در ادامه با مروری بر آثار دیدنی موزه لوور در تهران همراه نت نوشت باشید.

از میان این آثار دو شی شامل یک تبر مفرغی با کتیبه شاه ایلامی “اونتاش ناپیریشا” و دیگری شی مفرغی از لرستان که از کاوش های علمی باستان شناسی محوطه ی چغازنبیل باقی مانده از عصر آهن و به قدمت حدود ۳ هزار سال بدست آمده، مربوط به ایران است و سایر آثار مربوط به فرانسه، ایتالیا، اتریش، آلمان، هلند، یونان، مصر، ترکیه، سوریه، عراق، هند و شمال آفریقا از جمله تمدن‌های سومر، آشور، هیتی، مصر باستان هستند. مجموعه‌ای از نقاشی، طراحی و لیتوگرافی از آثار هنرمندان بزرگ اروپا مانند “اوژن دلاکروا” و “کامیل کورو” نیز در این نمایشگاه خودنمایی می کند. گفتنی است مجموعه آثار، از هشت بخش موزه لوور انتخاب شده است و براساس طرح محتوایی نمایشگاه در چهار بخش اصلی با عناوین «تولد یک مجموعه»، «شکوه تمدن‌های جهان»، «رویای جهانی شدن» و «یک موزه زنده»، به نمایش درمی‌آیند.

بسیاری از آثار موزه لوور در تهران از سالن‌ های اصلی موزه لوور انتخاب شده‌اند که از شاخص‌ ترین آن ها می‌توان به پیکره “ابوالهول” ساخته شده از سنگ بازالت مربوط دوره ی “فرعون هاکور” اشاره کرد که از بخش عتیقه های مصر باستان در سالن “سولی لوور” انتخاب شده است. این نمایشگاه از لحاط تنوع و گستره ی جغرافیایی آثار در میان نمایشگاه‌ های خارجی برگزار شده در موزه ملی ایران بی نظیر است. این اتفاق بعد از نمایش دو مجموعه‌ی تاریخی از کشورهای کره جنوبی و ارمنستان در موزه ی ملی ایران در طول ماه‌های گذشته و نمایش دو تک اثر “منشور کوروش” و “پنه‌لوپه” در طول سال‌های گذشته در موزه‌ی مادر ایران است.

ایده ی برگزاری چنین نمایشگاهی به سال ۱۳۹۴ شمسی برمی‌گردد. در آن سال در پی سفر ژاک لوک مارتینز، مدیر موزه لوور به تهران توافقات اولیه برای نمایش مجموعه آثاری از موزه لوور در ایران انجام شد. حامیان اصلی این رویداد فرهنگی بانک آینده به عنوان بانک خصوصی ایرانی و دو شرکت فرانسوی توتال و رنو هستند. با توجه به عنوان نمایشگاه که “لوور در تهران” است مجموعه به شکلی طراحی شده که بیننده با بازدید از این نمایشگاه درک مناسبی از موزه لوور داشته باشد.

در کنار این نمایشگاه ۱۸ تابلو از تابلوهای عکاسی عباس کیارستمی نیز به نمایش درآمده است که از موزه لوور تهیه کرده بود. کیارستمی خودش این تابلوها را رنگ آمیزی و اسم نمایشگاه «به من نگاه کن»  انتخاب کرده بود.

قرار است که پس از برگزاری نمایشگاه موزه لوور در تهران که برای اولین بار است که در ایران برگزار می‌شود، یک نمایشگاه با آثار قاجاری در فرانسه نیز به نمایش گذاشته شود. در خرداد ماه سال آینده نیز نمایشگاهی با عنوان «ایران مهد تمدن» در هلند برپا می شود و نمایشگاهی نیز مهرماه در بریتیش میوزیم برپا خواهد شد.

نهال حق دوست

نهال حق دوست هستم، لیسانس معماری و فوق لیسانس پژوهش هنر و علاقمند به ادبیات، تئاتر، سینما، معماری، موسیقی و فلسفه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا