علمی

انتقال حافظه توسط دانشمندان بین دو حلزون انجام شد!

انتقال حافظه توسط دانشمندان بین دو حلزون انجام شد

کانسپت انتقال حافظه و خاطرات بین دو موجود زنده ریشه ای قدیمی دارد که اولین بار از یک فیلم علمی تخیلی الهام گرفته شده است. هرچند که این کار به طور کامل انجام شدنی نیست، اما مطالعه ی جدیدی که توسط دانشمندان دانشگاه “کالیفورنیا لس آنجلس” صورت پذیرفته ثابت کرد که انتقال خاطرات بین دو موجود دارای ادراک شدنی است.

۱+

کانسپت انتقال حافظه و خاطرات بین دو موجود زنده ریشه ای قدیمی دارد که اولین بار از یک فیلم علمی تخیلی الهام گرفته شده است. هرچند که این کار به طور کامل انجام شدنی نیست، اما مطالعه ی جدیدی که توسط دانشمندان دانشگاه “کالیفرنیا لس آنجلس” صورت پذیرفته ثابت کرد که انتقال حافظه و خاطرات بین دو موجود دارای ادراک شدنی است. آن ها یک نوعِ ساده از حافظه را از یک حلزون دریایی گرفتند و آن را با موفقیت در حلزون دیگری وارد کردند. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

مغز برخی از موجودات دریایی مانند مغز پستانداران عمل می کند، البته کارکرد آن ها بسیار ساده تر می باشد. بنابراین برای انجام این آزمایش از حلزون های دریایی استفاده شد، زیرا پیام های عصبی در این موجودات مانند انسان منتقل می شوند.

محققان قادر به انتقال حافظه و خاطرات با تزریق RNA (اسید ریبونوکلئیک: نوعی از اطلاعات ژنتیکی است) استخراج شده از حلزون هایی که تمرین ها و آموزش های خاصی را دریافت کرده بودند به حلزون هایی که آن آموزش ها را دریافت نکرده بودند شدند.

در این آموزش ها، محققان شوک الکتریکی ضعیفی به دم این حلزون ها وارد کردند (البته دوستداران حیوانات ناراحت نباشند، این شوک به اندازه ای ضعیف بود تا آسیبی به این حیوانات دوست داشتنی وارد نشود). این شوک الکتریکی به اندازه ای بود تا باعث ایجاد یک رفلکس دفاعی (یعنی همان چنبره زدن حلزون یا فرو رفتن در لاک خود) در حیوان شود (مانند واکنش یک انسان در مقابل لمس کردن یک جسم داغ).

این چنبره زدن برای حلزون هایی که بارها تحت تاثیر شوک الکتریکی قرار گرفته بودند در حدود ۴۰ تا ۵۰ ثانیه طول می کشید. اما حلزون هایی که تحت تاثیر شوک قرار نگرفته بودند، وقتی به آن ها شوک الکتریکی وارد می شد فقط چند ثانیه در لاک خود فرو می رفتند و پس از آن بدنشان را به حالت عادی در می آوردند.

اما پس از انتقال مولکول های RNA، حلزون های تمرین ندیده هم درست مثل حلزون های آموزش دیده عمل می کردند، یعنی در مواجهه با شوک الکتریکی به مدت حدود ۴۰ ثانیه چنبره می زدند، گویی که از قبل این آزمایش را بارها تجربه کرده باشند!

به این ترتیب اثبات می شود که خاطرات به طور فیزیکی در بدن ذخیره می شوند و می توانند تغییر کنند و یا انتقال داده شوند. همچنین این آزمایش باعث رد نظریه ی دیگری در علم پزشکی شد که بیان می کرد، حافظه در سیناپس ذخیره می شود.

اگر خاطرات و حافظه در سیناپس ذخیره می شدند، این آزمایش هیچ گاه بر روی حلزون ها عمل نمی کرد. این آزمایش همچنین راه های جدیدی را برای اکتشافات آینده، با اثبات این موضوع که RNA نقش مهمی در ذخیره ی حافظه دارد، به ارمغان آورده است.

اما این آزمایش بسیار سرراست و ساده بود و شامل واکنش های ابتدایی می شد. بنابراین زمان زیادی نیاز است تا دانشمندان بتوانند روش های انتقال حافظه و خاطرات پیچیده و حافظه در انسان را نیز ارائه دهند.

منبع: fossbytes.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا