دانستنی‌های سلامتی

همه چیز درباره دیستروفی عضلانی و درمان آن که باید بدانید

دیستروفی عضلانی و حالت نرمال

همه چیز درباره دیستروفی عضلانی و درمان آن که باید بدانید. دیستروفی عضلانی یک اختلال ژنتیکی است که موجب ایجاد علائم گوناگونی می ­شود. به عنوان مثال، علائم اولیه دیستروفی عضلانی به طور طبیعی شامل بزرگ­ شدن عضلات ساق پا و دلتوئید و نیز کاهش استقامت و مشکلاتی در ایستادن می­ باشد.

۱+

دیستروفی عضلانی یک اختلال ژنتیکی است که موجب ایجاد علائم گوناگونی می ­شود. به عنوان مثال، علائم اولیه دیستروفی عضلانی به طور طبیعی شامل بزرگ­ شدن عضلات ساق پا و دلتوئید و نیز کاهش استقامت و مشکلاتی در ایستادن می­ باشد. علائم دیگری همچون از بین­ رفتن عضلات، تغییرات در ساختمان اسکلتی بدن و کاهش انعطاف ­پذیری نیز قابل مشاهده است. درمان­ های فیزیکی و فعالیت­ های ورزشی و همچنین شیوه ­های گوناگون مدیریت درد، همگی شامل بخشی از طرح درمان دیستروفی عضلانی می­ باشند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع مختلف این اختلال، همچنین علائم و درمان های طبیعی، متن زیر را در نت نوشت بخوانید. در حال حاضر ۳۰ نوع دیستروفی عضلانی وجود دارد. و از میان ۳۰ مورد، ۹ مورد از رایج­ ترین آن­‌ها هستند.

رایج ترین انواع بیماری دیستروفی عضلانی عبارتند از:

– دیستروفی عضلانی دوشن : این مورد شایع ترین شکل بیماری است، اگرچه عموماً در مردان جوان ایجاد بیماری می ­کند.

–  دیستروفی عضلانی بکر : این شکل بیماری شدت کمتری دارد و مربوط به دوشن است. به علاوه، در اغلب موارد تا حدودی دیرتر رخ می­ دهد.

– دیستروفی عضلانی میوتونی : این نوع معمولاً در بزرگسالان ایجاد علائم می­ کند.

– دیستروفی عضلانی مادرزادی

– دیستروفی عضلانی کمربند عضلانی خلفی

– دیستروفی عضلانی صورت شانه بازویی : این حالت بر عضلات ناحیه صورت و همچنین بخش فوقانی بدن تاثیر می­ گذارد.

– دیستروفی عضلانی تحتانی

– دیستروفی عضلانی عضلات قلبی اسکلتی

 

دیستروفی عضلانی دوشن و بکر معمولاً علائم زیر را ایجاد می کنند:

– علائم اولیه دیستروفی عضلانی شامل هیپرتروفی کاذب، که بزرگ شدن عضلات ساق پا و دلتوئید و نیز کاهش انعطاف­ پذیری می ­باشد. کاهش استقامت، کوفتگی، بی­ثباتی، تغییرات وضعی و اختلال در ایستادن به حالت معمولی نیز از نشانه ­های اولیه دیستروفی عضلانی است.

– از دست ­دادن توده عضلانی: این نشانه، نشانه ه­ای دیگر است که با افزایش سن بدتر می­‌شود. پاها و ناحیه لگن جایی است که شما احتمالا از آن­ حا شروع به ضعف عضلات خواهید کرد.

– نقاط ضعف در عضلات، سپس در نواحی دیگر، از جمله بازوها، گردن، کمر و سینه گسترش می­ یابند. در دوشن، شما معمولا پیشرفت سریع­ تر علائم را شاهد خواهید بود.

– بسیاری از مسائل مربوط به هماهنگ­ سازی و انعطاف ­پذیری، به مراتب بدتر است. با توجه به عدم تعادل و ضعف عضلانی، زمین­ خوردن ­های مکرری ممکن است رخ دهد.

– سفتی و درد مفاصل

– به مرور زمان، بافت چربی و فیبروزه جایگزین بافت عضلانی می ­شود. استفاده از ویلچر ممکن است مورد نیاز باشد.

– ناهنجاری ­های ساختمان اسکلتی، مانند ستون فقرات خم ­شده.

– دامنه حرکتی کاهش ­یافته، از دست­ دادن تقریباً کامل تحرک و در نهایت فلجی

– افزایش سختی در تنفس

– مشکلات روحی، مانند افسردگی، ابهام مغزی و اضطراب

علائم سایر اشکال دیستروفی عضلانی:

– دیستروفی عضلانی صورت شانه بازویی : در این نوع، علائم بیشتر قسمت فوقانی بدن و صورت را تحت تاثیر قرار می ­دهند.

– دیستروفی عضلانی تحتانی : این نوع بر عضلات اندام­ های انتهایی مانند پاها و دست ­ها تاثیر می­ گذارد.

– چشمی حلقی : این نوع دیستروفی عضلانی موجب ایجاد ضعف در عضلات صورت، چشم، گردن و شانه می­ شود. علائمی مانند پلک­های افتاده و همچنین سختی بلع یا کنترل زبان را مشاهده خواهید کرد.

– دیستروفی عضلانی عضلات قلبی اسکلتی : این حالت بیماری موجب مشکلات قلبی و تخریب بافت ماهیچه می­‌شود. علائم معمولا در دوران کودکی آغاز و معمولاً در آقایان بیشتر از خانم ­ها دیده می­ شوند.

۱- برای کمک به حفظ قدرت عضلانی ورزش کنید.

حفظ قدرت و انعطاف­ پذیری عضلات، مهمترین روش درمان دیستروفی عضلانی است. یک شیوه زندگی بدون تحرک می ­تواند این اختلال را بدتر کند و همچنین به عوارض و استرس­ های روانی کمک کند. درمان فیزیکی ممکن است به حفظ انعطاف ­پذیری و هماهنگی کمک کند و شما می ­توانید با استفاده از یک عصا، کفش ­های مخصوص، کالسکه ­ها، وسایل کمکی راه رفتن، بریس­ ها، اسکوترهای برقی، صندلی چرخ دار دستی یا برقی، تحرک را افزایش دهید.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می­ دهند که ورزش ­هایی مانند شنا و ورزش ­های آبی، پیاده ­روی، کشش، تمرینات با وزنه، دوچرخه­ سواری، استفاده از طناب­ های کشش و ورزش ­های با ویلچر، همگی می ­توانند مفید باشند. همچنین می­ توانید برای بهبود انعطاف­ پذیری، یوگا را امتحان کنید.

نرمش، عاملی برای جلوگیری از دیستروفی عضلانی

۲- درمان و حمایت برای مقابله با مشکلات روانی

درمان روانپزشکی می ­تواند یک درمان مؤثر در برابر دیستروفی عضلانی باشد. زیرا دچار شدن به این اختلال می ­تواند شدیداً ناراحت­ کننده باشد. این موضوع در رابطه با بیماران و نیز اعضای خانواده و مراقبان آن­ ها نیز صدق می­‌کند. علاوه بر این، تفکر، تجسم فکری، برنامه ­ریزی برای آینده و علم ­داشتن درباره بیماری ممکن است به مدیریت احساسات منفی مانند ترس و ناراحتی کمک کند.

علاوه بر این، به دنبال یک گروه حمایت ­کننده باشید. آن­ ها یک محل را برای گفتگو با کسانی که در شرایط مشابهی هستند، پیشنهاد می­ دهند. برای شروع، انجمن دیستروفی عضلانی را بررسی کنید. این انجمن منبع خوبی برای یافتن حمایت یا کمک در جهت مقابله با نگرانی موجود در مدیریت دیستروفی عضلانی است.

۳- حفظ انرژی و مدیریت التهاب با یک رژیم غذایی مناسب

با توجه به نظریه نوتریجنومیک (تأثیر مواد غذایی در ابتلا به بیماری ­ها)، رژیم غذایی شما ممکن است تأثیری را که ژن­ های شما می ­توانند داشته ­باشند، تحت تأثیر قرار دهد و ممکن است تعیین ایجاد یا عدم ایجاد یک بیماری باشد اساساً، آنچه شما می­ خورید، در جلوگیری و یا حتی درمان بیماری­ ها کمک می­ کند.

یک رژیم غذایی ضعیف همچنین می­‌تواند التهاب را بدتر کند. استرس، آلودگی و قرارگرفتن در معرض سموم نیز می­ تواند التهاب را بدتر کند. این موضوع بر ایمنی شما تاثیر می ­گذارد. سعی کنید غذاهای کامل مانند سبزیجات تازه مصرف کنید. علاوه بر این، استفاده از محصولات زیبایی دارای مواد شیمیایی آسیب ­زا را محدود کنید و از سیگار کشیدن نیز اجتناب کنید.

۴- مکمل­ ها برای حمایت از بافت عضلانی سالم

اگرچه مکمل­ ها ممکن است درمان مؤثری برای هر بیمار نباشند، اما بسیاری آن­ ها را سودمند می­دانند. مکمل­ ها برای درمان دیستروفی عضلانی می­ توانند شامل موارد زیر باشند:

– اسیدهای آمینه : برای مثال، کارنیتین، کوآنزیم Q10 و کراتین. این موارد پروتئین­ ها را در بدن شکل می­ دهند و به تقویت بافت ماهیچه کمک می ­کنند.

– گلوکوزامین و کندریتین برای مدیریت درد مفصلی مفید هستند.

– آنتی ­اکسیدان ­ها مانند ویتامین  E یا C : این­ ها تاثیر ضد پیری دارند. علاوه بر این برای قلب، مفاصل و عضلات مفید هستند.

– چای سبز و عصاره چای سبز : این ماده به افزایش انرژی کمک می­ کند. علاوه بر این، چای سبز دارای اثرات ضد التهابی است.

پروبیوتیک­ ها : برای کمک به سلامت گوارشی

میوه ها و تاثیر مثبت آن ها در درمان دیستروفی عضلانی

۵- روغن­ های ضروری برای عضلات و درد مفصلی

روغن­ های ضروری همچنین می­ توانند به عنوان یک روش درمان دیستروفی عضلانی مؤثر باشند. به عنوان مثال، آن­ ها می توانند به کاهش تورم و درد و همچنین علائم بیشتری در ارتباط با تخریب عضله، بافت و مفصل کمک کنند. روغن نعنا، کندر هندی، زنجبیل، زردچوبه را امتحان کنید.

علاوه بر این، روغن ­های ضروری برای کاهش افسردگی، اضطراب، خستگی یا سوء هاضمه مورد استفاده قرار می­ گیرند. استفاده از روغن اسطوخودوس، بابونه، گریپ­ فروت و پرتقال را در نظر بگیرید.

راه­ های بسیاری وجود دارند که شما می­ توانید روغن­ های ضروری را برای این علائم استفاده کنید. به عنوان مثال، برای کمک به تسکین درد و التهاب، یک دستگاه پخش ­کننده عطر را در کنار تخت خود قرار دهید و روغن­ های ضروری را در اتاق پخش کنید. مزیت داشتن آن در کنار تخت شما این است که مواد معطر می ­توانند به خوابیدن شما کمک کنند. به همین ترتیب، این روغن ­ها را با یک روغن حامل مخلوط کنید. سپس، در ناحیه ای که احساس درد می­ کنید، از آن­ها استفاده کنید.

 

نویسنده: آرین میرزایی

 

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا