تلفن همراه

بررسی Nokia 6.1 Plus : بهترین میان رده‌ی HMD تاکنون

و سرانجام کمپانی فنلاندی HMD Global موفق به ارائه‌ی اسمارت فونی نسبتا ارزان قیمت و با ارزش خرید بسیار بالا (budget phone) شد که می تواند با محصولات Xiaomi و Honor رقابت کند. Nokia 6.1 Plus که در کشور چین به آن Nokia X6 هم گفته می شود، اسمارت فونی قدرتمند و زیبا و با قیمتی بسیار معقول می باشد. در ادامه با بررسی Nokia 6.1 Plus با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۷ پلاس ، میان رده ای با طراحی زیبا و سبک جدید!

بررسی Nokia 6.1 Plus
بررسی Nokia 6.1 Plus

سری نوکیا ۶ همواره ارزش خاصی برای HMD Global داشته است. Nokia 6 اولین اسمارت فون اندرویدی برند نوکیا بود و یکی از پرفروش ترین دستگاه های سال گذشته‌ی این کمپانی هم به شمار می آمد. این گوشی بی نقص نبود، ولی با پردازنده Snapdragon 430 می توانست از پس کارهای روزمره برآید.

کار نوکیا در اوپتیمایز کردن نرم افزار برای سخت افزار نه چندان قدرتمند ویندوز فون های سابق خود بسیار بی نظیر بود، به همین دلیل گوشی های Lumia اصلا کند و لگی نبودند. اما این سیستم بر روی پلتفرم اندروید کار نمی کرد و HMD مجبور شد تا مشکلات عملکردی Nokia 6 را در گوشی Nokia 6.1 2018 برطرف کند. Nokia 6.1 2018 از همان زبان طراحی قبلی استفاده می کرد، اما با استفاده از پردازنده Snapdragon 630 بسیار قدرتمندتر از قبل شده بود.

 

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۸۱۱۰ جدید ، وقتی یک کلاسیک کشویی بازمانده از ماتریکس باز می گردد!

و اما در تابستان ۲۰۱۸ سومین مدل برای سری نوکیا ۶ با نام Nokia 6.1 Plus معرفی شد که می توان آن را بهترین اسمارت فون این سری نامید. این گوشی چند ماه قبل کار خود را از کشور چین با نام Nokia X6 آغاز کرد و اولین اسمارت فون HMD می باشد که با نمایشگر دارای notch عرضه می شود. البته اشتباه نکنید، نوکیا ۶٫۱ پلاس تنها نسخه ای بزرگتر از نوکیا ۶٫۱ نمی باشد، بلکه این گوشی بسیار قدرتمندتر از قبل بوده و با طراحی جدید تمام شیشه ای ساخته شده است. نوکیا ۶٫۱ پلاس از پردازنده Snapdragon 636 به همراه ۴ گیگ حافظه RAM و ۶۴ گیگ حافظه داخلی استفاده می کند.

به طور خلاصه می توان گفت که Nokia 6.1 Plus جاه طلبانه ترین تلاش HMD در زمینه تولید budget phone ها بوده است.

بررسی Nokia 6.1 Plus : نقاط ضعف و قدرت

نقاط قدرت: Android One، نمایشگر پرنور و شفاف، طراحی عالی، سخت افزار قوی، استفاده با یک دست (one-handed use) با این گوشی بسیار آسان است.

نقاط ضعف: عملکرد دوربین در نور کم مناسب نیست، وجود notch.

آنچه که از Nokia 6.1 Plus می پسندیم

بررسی Nokia 6.1 Plus را با روندی متفاوت از قبل پی می گیریم. بنابراین در ابتدا بررسی Nokia 6.1 Plus را با نمایشگر آن آغاز می کنیم. پسوند پلاس در نام نوکیا ۶٫۱ پلاس به نمایشگر ۵٫۸ اینچی بزرگتر این گوشی نسبت به نوکیا ۶٫۱ اشاره می کند. HMD سعی کرده تا با استفاده از پنل دارای یک notch بسیار کوچک در بالای نمایشگر، فضای مفید صفحه نمایش را به حداکثر رسانده و حاشیه بالایی را تا حد امکان کوچکتر کند. این پنل IPS LCD با رزولوشن ۱۰۸۰*۲۲۸۰ پیکسل (فول اچ دی پلاس) و با نسبت تصویر ۱۹:۹، یکی از بهترین نمایشگرها در دسته‌ی خود می باشد: رنگ های آن باطراوت هستند، زاویه دید آن از طرفین عالی بوده و روشنایی آن بسیار بالاست، به طوری که حتی در زیر نور خورشید هم می توان به سادگی با گوشی کار کرد. همچنین لایه ای از Gorilla Glass 3 جلو و پشت گوشی را در برابر ضربه مقاوم می کند و انحنای ۲٫۵ بعدی جلوی گوشی، استفاده و در دست گرفتن آن را راحت تر می کند.

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۳۳۱۰ جدید ؛ نوکیا با نوستالژی وارد می شود!

بیشتر بخوانید: بررسی Huawei P Smart 2019 : ویژگی های زیاد با قیمتی پایین

نمایشگر دارای notch
نمایشگر دارای notch

با اینکه صفحه نمایش Nokia 6.1 Plus تنها ۰٫۳ اینچ از مدل اصلی بزرگتر است، اما این گوشی نسبت به Nokia 6.1 بسیار جمع و جورتر طراحی شده است. ابعاد نوکیا ۶٫۱ برابر با ۱۴۸٫۸*۷۵٫۸*۸٫۲ میلی متر می باشد، در حالی که مدل پلاس آن دارای ابعاد ۱۴۷٫۲*۷۱٫۸*۸ میلی متر می باشد. بنابراین همان طور که می بینید نوکیا ۶٫۱ پلاس در هر سه جهت کوچکتر از نوکیا ۶٫۱ می باشد. ابعاد این گوشی تقریبا مثل گوشی Pixel 2 است و استفاده از آن فقط با یک دست بسیار راحت می باشد.

شیشه عقب این گوشی دارای یک الگوی بازتابشی زیبا مانند Honor 10 یا Huawei P20 Lite نیست و همچنین بدنه Nokia 6.1 Plus دوام مدل اصلی (نوکیا ۶٫۱) را ندارد و امکان ایجاد ترک و شکستن شیشه‌ی آن وجود دارد. در واقع سطح شیشه ای پشت و جلوی دستگاه توسط یک فریم آلومینیومی نسبتا با کیفیت استوار شده است، اما نوکیا ۶٫۱ پلاس را می توان از لغزنده ترین اسمارت فون های روز دنیا دانست که هر لحظه امکان سر خوردن آن از دست شما وجود دارد. پس بهتر است تا از یک قاب استاندارد برای این گوشی استفاده کنید.

بر روی قاب پشتی گوشی، سیستم دوربین دوگانه به همراه یک فلش LED در زیر آن دیده می شود. در زیر دوربین هم یک حسگر اثر انگشت جای گرفته است. اگرچه ممکن است محل قرارگیری این سنسور برای انگشت اشاره دست شما خیلی مناسب نباشد، اما سرعت عمل و دقت آن بسیار عالی بوده و به خوبی می توانید برای باز کردن قفل گوشی خود به آن اتکا کنید. در لبه پایین گوشی هم یک اسپیکر با صدای خوب، پورت USB-C برای شارژ سریع و جک هدفون ۳٫۵ میلی متری دیده می شود. دکمه های پاور و صدا هم بر روی لبه راست گوشی جاسازی شده اند.

بیشتر بخوانید: بررسی Galaxy A8s : راه حل هوشمندانه‌ی سامسونگ برای حذف notch

قاب پشتی: بسیار لغزنده، ولی زیبا!
قاب پشتی: بسیار لغزنده، ولی زیبا!
لبه‌ی پایینی گوشی
لبه‌ی پایینی گوشی

مثل بسیاری از اسمارت فون های امروزی، نوکیا ۶٫۱ پلاس هم دارای سینی سیمکارت دوتایی می باشد که می توان به جای سیمکارت دوم از کارت حافظه جانبی MicroSD استفاده کرد. Nokia 6.1 Plus دارای Wi-Fi ac، بلوتوث ۵ و رادیو FM می باشد، اما از تکنولوژی NFC بی بهره است.

بررسی Nokia 6.1 Plus را با بررسی قدرت و عملکرد آن ادامه می دهیم. با استفاده از پردازنده Snapdragon 636، نوکیا ۶٫۱ پلاس به عنوان قدرتمندترین میان رده HMD شناخته می شود. واحد پردازش گرافیکی Adreno 509 موجود در این دستگاه هم برای اجرای سنگین ترین بازی های اندرویدی با تنظیمات گرافیکی متوسط و بعضا پایین کافی است. این دستگاه دارای ۴ گیگ حافظه RAM می باشد و در عملکردهای روزانه و اجرای اپ های گوناگون با آن دچار کوچکترین لگ و کندی عملکرد نخواهید شد.

بیشتر بخوانید: بررسی Galaxy J8 سامسونگ: سلسله ای از تناقضات!

نمره کسب شده توسط Nokia 6.1 Plus از بنچمارک های مختلف
نمره کسب شده توسط Nokia 6.1 Plus از بنچمارک های مختلف

باتری ۳۰۶۰mAh نوکیا ۶٫۱ پلاس حدوداً تا یک روز پاسخگوی نیازهای شما می باشد. نوکیا برای این گوشی نسخه ۳ شارژ سریع (Quick Charge 3.0) را ارئه داده است، اما شارژر فابریک موجود در جعبه‌ی دستگاه ۵V/2A می باشد. در کل عملکرد باتری خوب بوده  به سرعت هم شارژ می شود. شارژ صفر تا صد نوکیا ۶٫۱ پلاس با همین شارژر فابریک در حدود ۲ ساعت طول خواهد کشید.

و اما یکی از اصلی ترین نقاط قوت در بررسی Nokia 6.1 Plus ، نرم افزار آن می باشد. این دستگاه با نسخه خالص اندروید، یعنی Android One ران می شود. گوشی به طور پیشفرض دارای نسخه Android 8.1 Oreo است، اما هم اکنون می توانید آن را به نسخه Android 9.0 Pie آپگرید کنید. نوکیا می گوید که این دستگاه در سال ۲۰۱۹ هم آپدیت های نرم افزاری و امنیتی را دریافت خواهد کرد و از این بابت هیچ گونه نگرانی خاصی وجود ندارد، یعنی Nokia 6.1 Plus حداقل تا یکسال آینده به روز خواهد بود. در واقع می توان از نظر ارائه‌ی به موقع انواع آپدیت های نرم افزاری و پچ های امنیتی گوگل، نوکیا را سرآمد بسیاری از برندهای موجود در بازار دانست.

و اما بررسی Nokia 6.1 Plus از نظر دوربین: دوربین اصلی این گوشی از یک لنز اصلی ۱۶ مگاپیکسلی f/2.0 با سایز پیکسل ۱٫۰µm و قابلیت PDAF به همراه یک سنسور عمق ۵ مگاپیکسلی  f/2.4 تشکیل شده است. دوربین سلفی گوشی هم یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی f/2.0 می باشد. همان طور که در تصاویر زیر می بینید، کیفیت تصاویر ثبت شده با گوشی در محیط های با نور مناسب بسیار عالی بوده، جزئیات تصاویر بسیار بالاست و رنج دینامیکی هم خوب می باشد.

بیشتر بخوانید: تفاوت سری A و J سامسونگ : کدام یک را انتخاب کنیم؟

عملکرد دوربین
عملکرد دوربین
دوربین در محیط های با نور مناسب عالی عمل می کند
دوربین در محیط های با نور مناسب عالی عمل می کند

دوربین اصلی و سلفی نوکیا ۶٫۱ پلاس به ترتیب می توانند ویدیوهای ۴K و ۱۰۸۰P را در سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کنند.

آنچه که از Nokia 6.1 Plus نمی پسندیم

در بررسی Nokia 6.1 Plus از نظر نقاط ضعف، واقعا مشکل حادی وجود ندارد. اما اول از همه می توان وجود notch بر روی نمایشگر این دستگاه را یک نقطه ضعف دانست. هر چند که HMD  این notch بسیار کوچک را به خوبی برای دستگاه اوپتیمایز کرده است، اما به دلیل همین توجه ویژه بر روی notch، به نظر می رسد که این ویژگی قرار است در اسمارت فون های بعدی سری ۶ نوکیا هم دیده شود. این در حالی است که به احتمال بسیار یاد، سال ۲۰۱۹ سال ترند شدن تکنولوژی نمایشگرهای تمام صفحه با دوربین حفره ای و نمایشگرهای جدید “Infinity O” سامسونگ خواهد بود. همان طور که در مطالب بررسی Huawei Nova 4 و galaxy A8s گفتیم، سازندگان بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۹ به سمت حذف  notch خواهند رفت. همچنین حاشیه پایینی نوکیا ۶٫۱ پلاس یا همان چانه‌ی گوشی به اندازه ای کوچک نیست که HMD  مجبور به استفاده از notch در بالای صفحه نمایش شده باشد. در واقع اگر notch نبود، شاید تعادل بین حاشیه بالا و پایین نمایشگر بهتر حفظ می شد و حتی نوکیا ۶٫۱ پلاس زیباتر هم به نظر می رسید.

بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی A8+ ؛ روح سری S در کالبد سری A

اما مشکل اصلی نوکیا ۶٫۱ پلاس، در کیفیت پایین دوربین آن در محیط های کم نور می باشد. همان طور که در بررسی Nokia 6.1 Plus از نظر دوربین گفتیم، بازشدگی دیافراگم و سایز پیکسل دوربین اصلی این گوشی بالا نیست، پس دوربین قادر به جذب کافی نور از محیط های نسبتا تاریک نخواهد بود و عکس های آن دارای نویز می باشند. البته این مشکل فقط مختص به Nokia 6.1 Plus نیست و اکثر اسمارت فون های این رنج قیمتی دارای چنین مشکلی هستند.

عملکرد دوربین در هنگام شب
عملکرد دوربین در هنگام شب
مثل اکثر budget phone ها، دوربین نوکیا 6.1 پلاس هم در محیط های کم نور چندان تعریفی ندارد
مثل اکثر budget phone ها، دوربین نوکیا ۶٫۱ پلاس هم در محیط های کم نور چندان تعریفی ندارد

آیا خرید Nokia 6.1 Plus به صرفه است؟

قطعا! HMD در سومین تلاش خود موفق به ارائه‌ی اسمارت فونی میان رده با ارزش خرید بالا شده که از همه لحاظ می تواند با رقبای خود در این رده‌ی قیمتی رقابت کند و حتی پیروز شود! Nokia 6.1 Plus اسمارت فونی زیبا، قدرتمند و با نرم افزاری به روز و بدون مشکل می باشد که اخیرا در سرتاسر دنیا، از جمله کشور ایران بسیار محبوب شده است.

قیمت این دستگاه ۲۵۰ یورویی در بازار ایران هم اکنون در حدود ۳٫۳ میلیون تومان می باشد. همان طور که گفتیم، شما با خرید نوکیا ۶٫۱ پلاس به هیچ وجه ضرر نخواهید کرد، اما اگر به دنبال آلترناتیوهایی برای آن هستید، می توانید بررسی گوشی های HUAWEI nova 3e و Xiaomi Mi 8 Lite و Xiaomi Mi A2 را از نت نوشت مطالعه بفرمایید.

بیشتر بخوانید: بررسی Galaxy J7 Prime : یکی از پرفروش ترین میان رده های سامسونگ

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا