تلفن همراه

بررسی نوکیا ۷٫۱ ظاهری خوب، باطنی ضعیف!

در سال‌های گذشته تلاش نوکیا برای به دست آوردن جایگاهی در بازار میان رده‌ها بسیار قابل تقدیر بوده است و حال، Nokia 7.1 با پشتیبانی از ویژگی‌هایی چون HDR10 در قسمت نمایشگر که معمولا آن را در پرچمدارانی چون هواوی P30 پرو می‌بینیم، به دنبال زنده کردن افتخارات قدیمی خود می‌باشد. البته این گوشی بدون نقطه ضعف هم نیست، اما در این رنج قیمتی می‌تواند یکی از باکیفیت ترین و زیباترین میان رده‌های دنیا لقب بگیرد. در ادامه با بررسی نوکیا ۷٫۱ با نت نوشت همراه باشید.

بررسی نوکیا ۷٫۱

نقاط قوت و ضعف و ویژگی‌های کلیدی

نقاط قوت:
طراحی زیبا و درجه یک، نمایشگر شارپ با بهینه سازی HDR، دوربین مناسب، قیمت رقابتی

نقاط ضعف:
باتری متوسط، استفاده از پردازنده‌ی مرکزی نه چندان قدرتمند، ایجاد گاه و بیگاه لگ در اجرای اپ ها

ویژگی‌های کلیدی: باتری ۳۰۶۰ میلی آمپر ساعتی، پردازنده‌ی Qualcomm Snapdragon 636، سه گیگ RAM و ۳۲ گیگ حافظه داخلی، نمایشگر ۵٫۸۴ اینچی IPS LCD با رزولوشن ۲۲۸۰*۱۰۸۰ پیکسل، دوربین اصلی ۱۲+۵ مگاپیکسلی، دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی

[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] مشخصات نوکیا ۷٫۱

بررسی نوکیا 7.1
بررسی نوکیا ۷٫۱

Nokia 7.1 کمتر از ۳۰۰ یورو در اروپا و در حدود ۳٫۵ میلیون تومان در بازار ایران قیمت دارد. این گوشی با بدنه‌ی شیشه‌ای خود بسیار زیباست و در نگاه اول بسیار گران قیمت تر از چیزی که واقعا ارزش دارد به نظر می‌رسد. نمایشگر نوکیا ۷٫۱ پرنور و شارپ است و دوربین آن هم عملکرد خوبی دارد. با این حال همان طور که می‌دانید ارزان بودن هیچگاه بی دلیل نیست! و نوکیا ۷٫۱ هم در قسمت باتری و عملکرد کلی با مشکلاتی روبه رو می‌باشد. در ادامه با بررسی نوکیا ۷٫۱ نکات فوق را به طور کامل برای شما تشریح خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۹ PureView اسمارت فونی ۵ دوربینه و جاه طلب، اما نه فوق العاده

بررسی طراحی نوکیا ۷٫۱

بررسی نوکیا ۷٫۱ را با قسمت طراحی آن آغاز می‌کنیم. این گوشی دارای ۲ خصیصه‌ی اصلی است: نوکیا ۷٫۱ جزء اولین میان رده‌های دارای notch در دنیاست که از Android One استفاده می‌کند. Android One نسخه‌ی استوک و خامی از اندروید است که دارای ظاهر استاندارد اندروید بوده و حداقل تا ۳ سال پچ‌های امنیتی گوگل را دریافت خواهد کرد.

اما به بحث اصلی خود که بررسی نوکیا ۷٫۱ از نظر طراحی است بازگردیم. این گوشی در نگاه اول زیباست و ظاهری شبیه به آیفون XS دارد و به طور کلی در رنج قیمتی ۳ میلیون تومان کمتر اسمارت فونی را می‌توان به زیبایی نوکیا ۷٫۱ پیدا کرد.

این گوشی مثل پرچمداران از جنس شیشه ساخته شده و البته فریم فلزی آن هم کیفیت خوبی دارد. مخصوصا عملکرد نوکیا در نحوه‌ی ساندویچ کردن دو سطح شیشه‌ای گوشی در بین فریم فلزی آن بسیار عالی می‌باشد. فریم گوشی در لبه‌ها کاملا گرد بوده و محل اتصال سطوح شیشه‌ای با آن هم با شیبی ملایم طراحی شده است. بدین ترتیب در دست گرفتن نوکیا ۷٫۱ بسیار آسان و لذت بخش می‌باشد.

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۳۳۱۰ جدید ؛ نوکیا با نوستالژی وارد می‌شود!

فریم فلزی باکیفیت و زیبا در بررسی نوکیا ۷٫۱
فریم فلزی باکیفیت و زیبا در بررسی نوکیا ۷٫۱

به غیر از استایل کلی گوشی که از سطوح تخت و مات ساخته شده و شبیه به آیفون می‌باشد، دومین موردی که باعث زیباتر شدن نوکیا ۷٫۱ شده، طراحی جالب قاب پشتی آن است. در واقع اگرچه نوکیا ۷٫۱ دارای طراحی رنگ گرادیانت (مثل اسمارت فون‌های آنر) بر روی قاب پشتی خود نیست، اما ظاهر بازتابنده و مات قاب پشتی آن همانند نوکیا ۶٫۱ پلاس زیبا می‌باشد. اما اگر در بحث طراحی دقیق تر شویم، نکات منفی زیادی هم در آن وجود دارند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

بازتابش نور از سطح نوکیا 7.1
بازتابش نور از سطح نوکیا ۷٫۱

بررسی نوکیا ۷٫۱ را با قسمت طراحی صفحه نمایش آن ادامه می‌دهیم. در بالای نمایشگر دستگاه یک notch نسبتا بزرگ دیده می‌شود که محل قرارگیری دوربین سلفی، سنسورها و بلندگوی مکالمه‌ی گوشی می‌باشد. اما نقطه ضعف اصلی طراحی نوکیا ۷٫۱ در بزرگ بودن حاشیه‌ی زیرین نمایشگر است. در واقع بزرگ بودن حاشیه‌ی زیرین نمایشگر و کوچک بودن دیگر حاشیه‌های دور نمایشگر باعث می‌شود تا در طراحی صفحه نمایش این گوشی کمی عدم تعادل مشاهده شود.

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۷ پلاس ، میان رده‌ای با طراحی زیبا و سبک جدید!

بدنه‌ی مستحکم با ضخامت 8 میلی متر و وزن 160 گرم
بدنه‌ی مستحکم با ضخامت ۸ میلی متر و وزن ۱۶۰ گرم

نوکیا ۷٫۱ دارای جک ۳٫۵ میلی متری هدفون، پورت Type-C و یک اسپیکر تنها با صدای نسبتا خوب می‌باشد. این گوشی ضدآب نیست، ولی سطوح شیشه‌ای آن با Gorilla Glass 3 محافظت می‌شوند. همچنین یک سنسور اثر انگشت بر روی قاب پشتی گوشی گنجانده شده است که عملکرد خوبی دارد و به سرعت می‌تواند خطوط انگشتان شما را شناسایی کند.

بررسی نمایشگر نوکیا ۷٫۱

به بررسی نوکیا ۷٫۱ از نظر نمایشگر می‌رسیم که یکی از نقاط قوت اصلی آن می‌باشد. این گوشی از یک پنل ۵٫۸۴ اینچی IPS LCD استفاده می‌کند که دارای رزولوشن مناسب ۱۰۸۰*۲۲۸۰ پیکسل (فول اچ دی پلاس) با تراکم پیکسلی ۴۳۲ppi می‌باشد. نمایشگر این گوشی پرنور و شارپ بوده و همانند پرچمداران دنیا از HDR10 پشتیبانی می‌نماید. با پشتیبانی از HDR می‌توانید مطمئن باشید که تجربه‌ی دیدن فیلم و بازی کردن با نوکیا ۷٫۱ عالی خواهد بود، هرچند که سایز نسبتا کوچک نمایشگر این دستگاه خود مشکل دیگری است.

در واقع اگر صادق باشیم، نمایشگر اسمارت فون‌هایی همچون Honor 8X (هرچند که HDR نیست) برای بازی کردن و دیدن ویدیو مناسبتر می‌باشند. همچنین نام HDR10 نباید باعث فریب شما شود، زیرا به هر حال نوکیا ۷٫۱ دارای پنل LCD بوده و خبری از پنل‌های اولد برای آن نمی‌باشد.

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۸۱۱۰ جدید ، وقتی یک کلاسیک کشویی بازمانده از ماتریکس باز می‌گردد!

نمایشگر HDR در بررسی نوکیا ۷٫۱
نمایشگر HDR در بررسی نوکیا ۷٫۱

نوکیا یک حالت پیشرفته‌ی HDR10 را به تنظیمات نوکیا ۷٫۱ اضافه کرده است که باعث بهبود کیفیت نمایشگر و افزایش کنتراست تصویر در هنگام بازی کردن، فیلم دیدن و تماشای عکس می‌شود. اما متاسفانه فعال کردن این حالت باعث می‌شود تا تصاویری که با دوربین اسمارت فون خود ثبت کرده اید کمی حالت غیرواقعی بگیرند، البته فقط کمی! Notch موجود در بالای نمایشگر این گوشی هم چندان بزرگ نیست و ناتیفیکیشن‌ها به خوبی در کنار آن به نمایش درمی آیند. اما متاسفانه شما به صورت نرم افزاری قادر به حذف notch نخواهید بود. در ادامه نمرات اندازه گیری شده از نمایشگر نوکیا ۷٫۱ را مشاهده می‌نمایید (منبع: www.phonearena.com):

  • حداکثر روشنایی (نیت): ۴۵۶ (خوب)
  • حداقل روشنایی (نیت): ۱ (عالی)
  • کنتراست: ۱:۱۱۵۸ (خوب)
  • تعادل بین رنگ آبی و قرمز (کلوین): ۸۶۵۲ (ضعیف)
  • گاما: ۲٫۲۱

بررسی سخت افزار، نرم افزار و عملکرد نوکیا ۷٫۱

بررسی نوکیا ۷٫۱ را با قسمت سخت افزاری ادامه می‌دهیم. چیپست Snapdragon 636 که در قلب این گوشی می‌تپد از ۸ هسته‌ی Kryo 260 با حداکثر کلاک ۱٫۸ گیگاهرتز تشکیل شده است. در تست Geekbench 4 (چندهسته ای)، نوکیا ۷٫۱ توانسته تا نمره‌ی ۴۹۳۱ را کسب کند که یک نمره‌ی متوسط می‌باشد.

در واقع بر طبق این بنچمارک، عملکرد نوکیا ۷٫۱ را می‌توان با اسمارت فون‌هایی همچون Huawei P10 Plus و Xiaomi Mi A2 مقایسه نمود. نوکیا ۷٫۱ در عمل نسبتا سریع است، اما در استفاده‌های روزمره با آن ممکن است کمی دچار مشکل شوید. همچنین ممکن است تا در اجرای برخی بازی‌ها و اپ‌های سنگین با مشکل لگ روبه رو شوید. در واقع بسیاری از اسمارت فون‌هایی که از Snapdragon 636 استفاده می‌کنند دچار چنین مشکلی هستند.

در بررسی نوکیا ۷٫۱ از نظر حافظه می‌توان به ۳ گیگ رم و ۳۲ گیگ حافظه داخلی آن اشاره کرد. اگرچه این مقدار حافظه کم نیست، اما میان رده‌های برتر ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ معمولا از ۴ گیگ رم و ۶۴ گیگ حافظه داخلی بهره می‌برند. با ۳۲ گیگ حافظه داخلی، احتمالا شما باید به فکر تهیه‌ی یک کارت microSD باشید که می‌توانید از آن به جای سیمکارت دوم استفاده نمایید.

همچنین نوکیا ۷٫۱ اسمارت فون مناسبی برای گیمرهای حرفه‌ای نمی‌باشد. اگرچه شما می‌توانید بازی‌هایی همچون آسفالت ۸ یا پابجی را با آن اجرا نمایید، اما باید به کمترین تنظیمات گرافیکی بسنده کنید. نوکیا ۷٫۱ نمره‌ی ۹٫۷ را از تست مخصوص گرافیک GFXBench Manhattan 3.1 on-screen کسب کرده که نمره‌ی ضعیفی می‌باشد. از این حیث، نوکیا ۷٫۱ هم رده‌ی اسمارت فون‌های قدیمی مثل گلکسی نوت ۳ و هواوی P8 قرار می‌گیرد!

بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی A70 سامسونگ: پدیده‌ای غیرمنتظره در سری A

بررسی دوربین نوکیا ۷٫۱

بررسی نوکیا ۷٫۱ را با قسمت دوربین آن پی می‌گیریم. در پشت این گوشی از یک دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با بازشدگی دیافراگم f/1.8 و دارای ویژگی فوکوس خودکار به همراه یک سنسور عمق ۵ مگاپیکسلی f/2.4 برای ثبت افکت‌های بوکه استفاده شده است. اما برخلاف نوکیا ۷ پلاس، دوربین این گوشی دارای زوم نیست.

همانطور که در بررسی نوکیا ۷٫۱ از نظر نمایشگر گفتیم، حالت Auto HDR10 موجود در این گوشی می‌تواند باعث زیباتر شدن و افزایش محدوده دینامیکی در عکس‌ها و فیلم‌ها شود. بدین ترتیب تصاویر در نمایشگر نوکیا ۷٫۱ زنده تر از نمایشگر یک لپ تاپ و یا اسمارت فونی که دارای HDR نیست به نظر می‌رسند. خوشبختانه حالت HDR در دوربین نوکیا ۷٫۱ و در پردازش عکس‌ها هم به خوبی عمل می‌کند. به هر حال، تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی نوکیا ۷٫۱ دارای محدوده رنگ وسیع و جزئیات بالایی هستند و بازشدگی بالای دیافراگم آن هم باعث جذب نور کافی از محیط در شرایط با نور کم می‌شود.

البته باید توجه داشته باشیم که دوربین‌های ۱۲ مگاپیکسلی موجود در برخی پرچمداران سامسونگ دارای سایز پیکسل ۱٫۴ میکرومتر می‌باشند، در حالی که سایز هر پیکسل در سنسور نوکیا ۷٫۱ برابر با ۱٫۲۸ میکرومتر است. بنابراین اگر بر روی تصاویر کمی زوم کنید متوجه کمبود کیفیت تصاویر می‌شوید. البته در حالت بدون زوم جزئیات کافی بوده و شما متوجه نقص خاصی در عکس‌ها نمی‌شوید. به هر حال یادتان باشد که نوکیا ۷٫۱ یک اسمارت فون ۳٫۵ میلیون تومانی است! در ادامه نمونه‌ای از تصاویر ثبت شده با این گوشی را مشاهده می‌فرمایید (منبع: www.trustedreviews.com):

نمونه 1
نمونه ۱
نمونه 2
نمونه ۲
نمونه 3
نمونه ۳
نمونه 4
نمونه ۴
نمونه 5
نمونه ۵ از عکسهای ثبت شده در بررسی نوکیا ۷٫۱

در بررسی نوکیا ۷٫۱ از نظر دوربین سلفی هم می‌توان به سنسور ۸ مگاپیکسلی موجود بر روی نمایشگر این گوشی اشاره کرده که خوشبختانه در محیط‌های کم نور چندان با مشکل نویز مواجه نمی‌شود. همچنین دوربین اصلی نوکیا ۷٫۱ می‌تواند ویدیوهای ۴K و ۱۰۸۰P را در سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند و همچنین دارای سیستم پایدارسازی الکترونیکی تصویر برای کیفیت ۱۰۸۰P می‌باشد. بنابراین با توجه به ظرفیت کم حافظه و وجود سیستم EIS برای کیفیت ۱۰۸۰P، احتمالا بهتر باشد تا به جای کیفیت ۴K، به رزولوشن فول HD پلاس برای فیلمبرداری کردن با این گوشی بسنده کنید.

بررسی باتری نوکیا ۷٫۱

به بررسی نوکیا ۷٫۱ از نظر باتری می‌رسیم. یک باتری ۳۰۶۰ میلی آمپر ساعتی واقعا چیزی نیست که یک کاربر در سال ۲۰۱۹ آرزوی آن را داشته باشد! بنابراین پس از ضعف در قسمت پردازنده و عملکرد، قسمت باتری را هم می‌توان از نقاط ضعف این گوشی نام برد. باتری نوکیا ۷٫۱ به سختی بتواند با یک بار شارژ کامل از صبح تا شب برای شما کار کند. اما از طرف دیگر خوشبختانه این باتری کوچک با تکنولوژی شارژ سریع ۱۸ وات همراه شده است. با این وجود حتی تکنولوژی شارژ سریع هم نمی‌تواند مانع از عقب ماندن نوکیا ۷٫۱ در مقایسه با رقبا در قسمت باتری شود.

بیشتر بخوانید: بررسی P30 Lite از هواوی: طراحی زیبا، دوربین قدرتمند و قیمت پایین!

جمع بندی بررسی نوکیا ۷٫۱

به پایان مطلب بررسی نوکیا ۷٫۱ می‌رسیم. همانطور که دیدید، نوکیا ۷٫۱ مانند یک سکه با دو روی کاملا متفاوت می‌باشد. از نظر ظاهری، همه چیز در نوکیا ۷٫۱ خوب است. این گوشی طراحی زیبا و نمایشگری قوی دارد و دوربین آن هم نسبتا قدرتمند می‌باشد. اما نه در بحث پردازش و نه در بحث باتری نمی‌توان از نوکیا ۷٫۱ به عنوان یک میان رده‌ی قدرتمند نام برد و این گوشی دارای مشکلات فراوانی از قبیل ایجاد لگ در استفاده‌های روزمره می‌باشد. با این حال و با وجود چنین مشکلاتی، هنوز هم می‌توان از نوکیا ۷٫۱ به عنوان یک اسمارت فون باارزش یاد کرد، زیرا قیمت چندان بالایی ندارد.

بررسی نوکیا ۷٫۱ بسیار زیبا، اما نه چندان قوی!
بررسی نوکیا ۷٫۱ بسیار زیبا، اما نه چندان قوی!

در کل اگر ظاهر تلفن همراهی که در دست می‌گیرید برای شما اهمیت بالایی دارد، نوکیا ۷٫۱ قطعا انتخاب مناسبی است. اما اگر به دنبال اسمارت فون قدرتمندتر و سریعتری هستید، Huawei Y9 2019 و Honor Play، و اگر به دنبال اسمارت فونی با باتری حجیم هستید، میان رده‌های گلکسی A30 و M30 سامسونگ می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند.

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا