تلفن همراه

بررسی نوکیا ۹ PureView اسمارت فونی ۵ دوربینه و جاه طلب، اما نه فوق العاده

بررسی نوکیا ۹ PureView - Nokia 9 Pureview
۴+

نوکیا سال‌هاست که به ماجراجویی خود در زمینه‌ی دوربین تلفن‌های همراه ادامه می‌دهد و این بار با استفاده از ۵ دوربین که به طور همزمان برای ثبت یک تصویر به کار می‌روند، جاه طلبی‌های خود را به حد اعلا رسانده است. اما با این همه سر و صدا، تصاویر ثبت شده با Nokia 9 PureView در مقایسه با پرچمدارانی مثل S10 و P30 پرو ضعیف تر هستند. همچنین دیگر ویژگی‌های فنی این گوشی تقریبا متوسط بوده و تعریف چندانی ندارند. در ادامه با بررسی نوکیا ۹ PureView با نت نوشت همراه باشید.

بررسی نوکیا ۹ PureView

نقاط قوت و ضعف

نقاط قوت:
طراحی جالب ۵ دوربین بر روی قاب پشتی به صورت مدور، عکس‌های ثبت شده برای اسمارت فونی در این رنج قیمتی خوب هستند، RAW DNG

نقاط ضعف:
مشخصات فنی متوسط، سنسور اثر انگشت ضعیف، این اسمارت فون چندان خوش دست نیست

بیشتر بخوانید: مشخصات نوکیا ۹ PureView

بررسی نوکیا 9 PureView

بررسی نوکیا ۹ PureView

وقتی نوکیا ۹ را در دست می‌گیریم، اولین نکته‌ای که جلب توجه می‌کند وجود ۷ حفره‌ بر روی قاب پشتی آن می‌باشد. این ۷ حفره شامل ۵ دوربین استاندارد، یک فلش LED و یک دوربین TOF می‌باشند. با اینکه Nokia 9 PureView دارای ۵ دوربین است، اما هیچکدام از آن‌ها لنزهای تله فوتو یا فوق عریض نمی‌باشند.

در واقع هر ۵ دوربین دارای بازشدگی دیافراگم و فاصله کانونی یکسانی هستند و HMD از این طریق خواسته تا فقط کیفیت تصاویر استاندارد را با ترکیب ۵ تصویر به دست آمده از ۵ دوربین به یک تصویر واحد، بالاتر ببرد. حال در بررسی نوکیا ۹ PureView خواهیم دید که این گوشی تا چه اندازه در عکاسی موفق می‌باشد. با این حال بقیه‌ی مشخصات فنی این گوشی تقریبا متوسط بوده و نوکیا ۹ حتی در برخی موارد ضعیف تر از همتایان خود عمل می‌کند.

طراحی نوکیا ۹ PureView

بررسی نوکیا ۹ PureView را قسمت طراحی آن آغاز می‌کنیم. مثل اکثر اسمارت فون‌های امروزی، نوکیا ۹ هم از دو سطح شیشه‌ای با یک فریم آلومینیومی ساخته شده است. با اینکه سطوح این گوشی کاملا پولیش خورده و براق و زیبا هستند، اما ابعاد نوکیا ۹ به گونه‌ای است که راحت در دست شما جای نمی‌گیرد! همچنین کیفیت ساخت این گوشی در حد پرچمداران ۲۰۱۹ نمی‌باشد. با این حال نوکیا ۹ یک اسمارت فون مخصوص عکاسی است و ادعایی در زمینه‌ی طراحی ندارد.

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۷٫۱ : ظاهری خوب، باطنی ضعیف!

قاب پشتی

قاب پشتی

اول از همه، لبه‌های نوکیا ۹ گرد نیستند، بلکه به جای آن، قاب پشتی با یک شیب ملایم به سمت فریم دستگاه کشیده می‌شود. نوکیا ۹ با ابعاد ۱۵۵*۷۵*۸ میلی متر و وزن ۱۷۲ گرم بسیار از گلکسی S10 بزرگتر و سنگین تر بوده و در عین حال نمایشگر کوچکتری دارد. بنابراین اصلا سعی نکنید تا طراحی این گوشی را با پرچمدارانی مثل S10 مقایسه کنید. دوما در قسمت نمایشگر، نوکیا ۹ ظاهری شبیه به اسمارت فون‌های ۲۰۱۸ به قبل دارد و خبری از حذف حاشیه‌های بالایی (مثل NOTCH) و یا حتی به حداقل رساندن حاشیه‌های دور نمایشگر نیست.

قاب پشتی با شیب ملایمی به فریم دستگاه می‌پیوندد

قاب پشتی با شیب ملایمی به فریم دستگاه می‌پیوندد

خبری از جک هدفون نیست!

خبری از جک هدفون نیست!

با این وجود جذاب ترین نکته در بررسی نوکیا ۹ PureView از نظر طراحی، در قسمت دوربین پشتی آن نهفته است. سه لنز دوربین در پایین، یکی در وسط و یکی در بالای یک خوشه‌ی هفت گانه جای گرفته اند و دوربین TOF در سمت راست و فلش LED در سمت چپ، تعادل خوشه را به خوبی حفظ نموده اند.

نوکیا ۹ فقط در رنگ آب عرضه شده و دارای تنوع رنگ نمی‌باشد. در لبه‌ی بالا و پایین این گوشی به ترتیب سینی سیمکارت و پورت USB-C جای گرفته اند و خبری از جک ۳٫۵ میلی متری هدفون هم نمی‌باشد. از دیگر ویژگی هایی که در بررسی نوکیا ۹ PureView از نظر طراحی قابل ذکر هستند می‌توان به کسب گواهینامه ضدآب IP67 و پوشش گوریلا گللس ۵ بر روی سطوح شیشه‌ای آن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۷ پلاس ، میان رده ای با طراحی زیبا و سبک جدید!

سیستم دوربین پشتی با طراحی جالب - بررسی نوکیا ۹ PureView

سیستم دوربین پشتی با طراحی جالب – بررسی نوکیا ۹ PureView

بررسی نمایشگر نوکیا ۹ PureView

بررسی نوکیا ۹ PureView را با قسمت صفحه نمایش آن ادامه می‌دهیم. این گوشی به یک پنل ۵٫۹۹ اینچی OLED با رزولوشن بالای ۲۸۸۰*۱۴۴۰ پیکسل (QHD) مجهز شده است. در این قسمت، نوکیا ۹ به مانند پرچمداران بزرگ دنیا عمل کرده و نمایشگر آن هم بسیار پرنور و شارپ می‌باشد و با خلق رنگ‌های واضح تجربه‌ی خوبی را برای کاربر فراهم می‌سازد. در واقع نمایشگر این گوشی با حداکثر روشنایی ۶۵۲ نیت حتی از آیفون X هم پرنور تر است. با این حال نمایشگر نوکیا ۹ رنگ‌ها را بیش از حد اشباع می‌کند و بدین ترتیب اگرچه دیدن عکس و فیلم با این گوشی جذاب است، اما رنگ‌ها کمی دور از واقعیت به نمایش در می‌آیند.

سنسور اثر انگشت درون صفحه ای در بررسی نوکیا ۹ PureView

سنسور اثر انگشت درون صفحه ای در بررسی نوکیا ۹ PureView

دیگر قسمتی که در بررسی نوکیا ۹ PureView از نظر نمایشگر باید به آن بپردازیم، وجود حسگر اثر انگشت در زیر صفحه نمایش آن می‌باشد. متاسفانه عملکرد این سنسور ضعیف است و شما مجبور به قرار دادن انگشت خود بر روی یک نقطه‌ی خاص خواهید بود،

همچنین سرعت عملکرد سنسور و بالتبع، سرعت باز شدن قفل گوشی چندان بالا نمی‌باشد. اما خوشبختانه تشخیص چهره‌ای که توسط دوربین سلفی و به صورت ۲ بعدی انجام می‌پذیرد، نسبتا سریع بوده و می‌تواند برای شما جالب باشد.

بررسی دوربین نوکیا ۹ PureView

به مهم ترین قسمت در بررسی نوکیا ۹ می‌رسیم، یعنی بررسی نوکیا ۹ PureView از نظر دوربین. نوکیا ۹ دارای ۵ دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با بازشدگی دیافراگم f/1.8 و فاصله کانونی ۲۸ میلی متر می‌باشد که تنها دو دوربین از ۵ دوربین آن رنگی هستند (دوربین مرکزی و پایینی) و ۳ دوربین باقی مانده سنسورهای مونوکرومی می‌باشند که به واسطه‌ی تفاوت زاویه‌ی دید نسبت به دوربین‌های اصلی، برای ثبت محدوده‌ی وسیعتری از رنگ‌ها و عمق تصویر به کار می‌روند.

در انتها تصویری که از هر ۵ دوربین به طور همزمان ثبت شده است با یکدیگر ترکیب شده و یک تصویر خروجی به دست می‌آید. یکی از مزیت‌های دوربین نوکیا ۹، امکان انتخاب فرمت خروجی RAW مبتنی بر DNG برای تصاویر است که به “پرو شوترها” یا عکاسان حرفه‌ای امکان کار کردن بیشتر بر روی تصاویر را می‌دهد.

بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۳۳۱۰ جدید ؛ نوکیا با نوستالژی وارد می شود!

Nokia 9 PureView: به جزئیات بالای ساختمان پشتی دقت کنید

Nokia 9 PureView: به جزئیات بالای ساختمان پشتی دقت کنید

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Google Pixel 3 XL: بکگراند زیباست اما کنتراست تصویر بالا نیست

Google Pixel 3 XL: بکگراند زیباست اما کنتراست تصویر بالا نیست

Samsung Galaxy S10 Plus: سوژه‌ی مورد نظر بسیار تاریک می‌باشد

Samsung Galaxy S10 Plus: سوژه‌ی مورد نظر بسیار تاریک می‌باشد

OnePlus 6T: سوژه واضح و دقیق است، اما بکگراند تصویر کمی مه آلود می‌باشد

OnePlus 6T: سوژه واضح و دقیق است، اما بکگراند تصویر کمی مه آلود می‌باشد

حال به بررسی نوکیا ۹ PureView از نظر عملکرد دوربین می‌پردازیم. در عمل و بدون ادیت کردن تصاویر، عکس‌های نوکیا ۹ تیره تر و کم طراوت تر از سایر اسمارت فون‌های پرچمدار به نظر می‌رسند. البته تصاویر جزئیات بیشتری از سایه‌ها را نمایش می‌دهند، ولی رگه هایی از نور روشن می‌توانند تبدیل به مسیرهایی با نور بیش از حد شوند.

شات‌های هنگام روز اغلب محدوده رنگ را بیشتر از واقعیت (با وضوح کمتر) نسبت به سایر گوشی‌ها نشان می‌دهند، اما نورپردازی آن‌ها می‌تواند از هر شات نسبت به شات دیگر متفاوت باشد، و این ایده‌ای است که اگر چندین عکس داشته باشد، بسیار جالب می‌باشد (و البته ناامید کننده!). اگرچه شما برای متوجه شدن این نقص، باید شات‌ها را به طور جداگانه و به دقت بر روی مانیتورهای جداگانه بررسی کنید. نمایشگر نوکیا ۹ به دلیل اشباع بیش از حد رنگ‌ها باعث می‌شود تا تصاویر زنده تر و روشن تر از چیزی که هستند دیده شوند.

بیشتر بخوانید: بررسی وان پلاس ۷ پرچمدار شماره دوی OnePlus در سال ۲۰۱۹

Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView

Google Pixel 3 XL: تصویری روشن تر و گرمتر

Google Pixel 3 XL: تصویری روشن تر و گرمتر

Huawei P30 Pro: وضوح بسیار بالا

Huawei P30 Pro: وضوح بسیار بالا

Samsung Galaxy S10 Plus: متون موجود در فریم به راحتی قابل خواندن هستند

Samsung Galaxy S10 Plus: متون موجود در فریم به راحتی قابل خواندن هستند

OnePlus 6T

OnePlus 6T

طبق انتظار، دوربین نوکیا ۹ به دلیل استفاده‌ی همزمان از ۵ دوربین برای ثبت یک عکس، در نشان دادن عمق تصاویر بهتر از دیگر اسمارت فون‌ها عمل می‌کند. مثلا اگر در دهانه‌ی یک تونل بایستید و از آن عکس بگیرید، پیش زمینه داخلی و پس زمینه بیرونی تصویر بهتر از هر اسمارت فون دیگری ثبت می‌شود.

اما متاسفانه در این نوع تصاویر کیفیت کاهش یافته و دوربین فاقد یک سازوکار فوکوس مناسب برای سطوح مختلف نور می‌باشد. همچنین دوربین نوکیا ۹ نسبت به دیگر اسمارت فون‌ها برای ثبت تصاویر سیاه و سفید مناسب تر می‌باشد. زیرا سه دوربین مونوکروم این گوشی نسبت به فیلترهای B&W پرچمداران جزئیات بیشتری را جمع می‌کنند.

Huawei P30 Pro: استفاده از فیلتر B&W در نبود لنز مونوکروم

Huawei P30 Pro: استفاده از فیلتر B&W در نبود لنز مونوکروم

بررسی نوکیا ۹ PureView بهترین تصویر مونوکروم موجود

بررسی نوکیا ۹ PureView بهترین تصویر مونوکروم موجود

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro

بررسی نوکیا ۹ PureView را با دوربین سلفی آن ادامه می‌دهیم. این گوشی به یک دوربین جلوی ۲۰ مگاپیکسلی مجهز شده که اگرچه شارپنس بالایی دارد، اما توانایی بالایی برای هندل کردن سطوح مختلف نور را ندارد. مثلا وقتی بکگراند تصویر دارای نور زیادی باشد، نور در تصویر پخش خواهد شد.

سخت افزار، نرم افزار و باتری نوکیا ۹ PureView

به بررسی نوکیا ۹ PureView از نظر سخت افزاری می‌رسیم. این گوشی به پردازنده‌ی مخصوص پرچمدار سال ۲۰۱۸ یعنی Snapdragon 845 مجهز می‌باشد که اگرچه بسیار قدرتمند و سریع است اما به پای اسنپدراگون ۸۵۵ نمی‌رسد.

در واقع سرعت عمل نوکیا ۹ در home screen بیش از حد بالا می‌باشد و رابط کاربری آن فاقد یک حالت دلچسب برای حرکت در بین صفحات مختلف است. با این حال این گوشی توانسته تا از تست چند هسته‌ای Geekbench 4 نمره‌ی ۹۰۱۴ را کسب کند، یعنی بالاتر از گلکسی نوت ۹ که از پردازنده Snapdragon 845 استفاده می‌کند (نمره‌ی ۸۸۷۵) و پایین تر از گلکسی S10+ که به Snapdragon 855 مجهز شده است (نمره‌ی ۱۱۰۰۲).

نوکیا ۹ با استفاده از ۵ دوربین به طور همزمان نیاز به پردازش بسیار بالایی در عکاسی دارد. Snapdragon 845 می‌تواند به طور همزمان ۳ لنز را مدیریت کند. برای مهار همزمان هر ۵ لنز برای ترکیب یک تصویر، تصویر از یک Light Lux Capacitor استفاده می‌کند که با گردآوری کردن اطلاعات از هر ۵ لنز پشتی در آن واحد، اجازه‌ی پردازش ۲۴۰ مگاپیکسل تصویر را قبل از ورود به پردازنده‌ی Snapdragon می‌دهد.

در بررسی نوکیا ۹ PureView از نظر حافظه شما انتخاب چندانی ندارید. این گوشی فقط دارای یک مدل آبی رنگ با ۶ گیگ RAM و ۱۲۸ گیگ حافظه داخلی است و متاسفانه خبری از کارت حافظه جانبی هم برای آن نمی‌باشد. اما خوشبختانه سیستم عامل این گوشی مثل دیگر اسمارت فون‌های اخیر نوکیا، نسخه‌ی اصلی اندروید است و خبری از اپ‌های از پیش نصب شده در آن نیست.

البته نوکیا چندین تغییر کوچک را نسبت به نسخه‌ی خام اندروید اعمال کرده است، ولی در کل رابط کاربری آن تفاوت چندانی با اندروید اصلی ندارد. فقط انتظار نداشته باشید تا آپشن‌های اضافی مانند شورتکات‌های کنار صفحه یا ژست‌های مختلف را در نوکیا ۹ ببینید.

خوشبختانه این گوشی بخشی از برنامه‌ی Android One است و بنابراین آپدیت‌های جدید اندروید را بسیار سریع و زودتر از سایر اسمارت فون‌ها دریافت می‌کند. نوکیا ۹ به طور پیش فرض از نسخه‌ی Android 9 Pie استفاده می‌کند و نسخه‌ی بعدی اندروید، یعنی Android Q را هم دریافت خواهد کرد.

و در آخر، بررسی نوکیا ۹ PureView را با قسمت باتری آن به پایان می‌رسانیم. این گوشی به یک باتری ۳۳۲۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده که حجم آن در مقایسه با رقبا ناامید کننده می‌باشد. اما با این حال باتری این گوشی با یک بار شارژ کامل احتمالا تا یک روز پاسخگوی نیازهای عادی کاربران خواهد بود و همچنین، پشتیبانی از شارژ سریع ۱۸ وات (Quick Charge 3.0) باعث می‌شود تا مشکل زیادی از نظر باتری نداشته باشید.

بیشتر بخوانید: مشخصات نوکیا ۹ PureView

جمع بندی بررسی نوکیا ۹ PureView

به پایان مطلب بررسی نوکیا ۹ PureView می‌رسیم. این گوشی دارای ظاهری خاص و عجیب غریب می‌باشد که البته هدف خاصی را هم دنبال می‌کند. در واقع هدف نوکیا ۹ بیشتر از همه رسیدن به عنوان بهترین اسمارت فون دنیا در زمینه‌ی عکاسی استاندارد می‌باشد. با این حال اگرچه این جاه طلبی به طور کامل برآورده نشده است، اما باز هم Nokia 9 PureView لیاقت احترام را دارد.

این اسمارت فون به جای آنکه به یک پرچمدار شبیه باید، بیشتر به یک اسمارت فون مخصوص عکاسی شباهت دارد که البته در دیگر زمینه‌ها مثل طراحی و سنسور اثر انگشت دارای ضعف هایی هم می‌باشد. بنابراین با توجه به قیمت ۶۲۰ یورویی، نوکیا ۹ یک اسمارت فون همه کاره نیست، ولی برای عاشقان عکاسی می‌تواند مناسب باشد.

از قدرتمندترین رقبای Nokia 9 PureView هم می‌توان به اسمارت فون هایی مثل Huawei P30 و OnePlus 6T و Google Pixel 3 اشاره کرد که در محدوده قیمت ۱۰ میلیون تومان، کاربردی تر و همه کاره تر از نوکیا ۹ می‌باشند. حتی اسمارت فونی مثل Xiaomi Mi 9 با قیمتی ارزان تر، عملکرد بهتری نسبت به Nokia 9 PureView دارد.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا