بررسی وان پلاس ۷ پرچمدار شماره دوی OnePlus در سال ۲۰۱۹
وقتی به OnePlus 7 Pro نگاه میکنیم، اسمارت فون OnePlus 7 چندان دستگاه شگفت انگیزی به نظر نمیرسد! با این حال این گوشی دارای طراحی بسیار شیکی بوده، دوربین قدرتمندی داشته و از آخرین مدل از پردازندهی اسنپدراگون موجود در دنیا استفاده میکند. وان پلاس ۷ یک اسمارت فون ۵۰۰ یورویی است که اگرچه بهترین وان پلاس موجود در دنیا نیست، اما میتواند بهترین اسمارت فون ۵۰۰ یورویی دنیا باشد! در ادامه با بررسی وان پلاس ۷ از سایت نت نوشت همراه ما باشید.
بررسی وان پلاس ۷ در یک نگاه
نقاط قوت و ضعف
نقاط قوت:
دوربین اصلی قوی، طراحی اعلا، قیمت پایین در مقایسه با رقبا
نقاط ضعف:
نداشتن دوربین تله فوتو و فوق عریض، پشتیبانی نکردن از کارت حافظه جانبی و تکنولوژی شارژ وایرلس
بیشتر بخوانید: مشخصات وان پلاس ۷
بیشتر بخوانید: مشخصات وان پلاس ۷ پرو
برای اولین بار در تاریخ کوتاه OnePlus، این برند از دو اسمارت فون به طور همزمان رونمایی کرده است:
OnePlus 7 و OnePlus 7 Pro. بنابراین اگرچه وان پلاس ۷ اسمارت فون قدرتمندی بوده و در حد یک پرچمدار میباشد، اما اکنون وان پلاس ۷ پرو به عنوان شماره یک این کمپانی شناخته میشود که انصافا دستگاه بسیار شیک و قدرتمندی بوده و میتواند در ردهی برترین اندرویدیهای دنیا جای بگیرید. البته در آیندهای نزدیک به بررسی OnePlus 7 Pro از سایت نت نوشت خواهیم پرداخت، اما اکنون نوبت OnePlus 7 است.
بیشتر بخوانید: بررسی وان پلاس ۷ پرو: برترین پرچمدار ۲۰۱۹ چه ویژگیهایی دارد!؟
در ابتدای بررسی وان پلاس ۷ میتوانیم به طور خلاصه بگوییم که این گوشی بهترین پرچمدار دنیا نیست، اما یکی از ارزان قیمت ترین پرچمداران دنیا است. وان پلاس ۷ دستگاه شیکی است، اما نه فوق العاده شیک! با این حال در محدودهی قیمتی ۵۰۰ یورو کمتر اسمارت فونی میتواند با آن رقابت نماید.
همچنین لازم به ذکر است که OnePlus 7 در ماه می۲۰۱۹ به طور رسمی معرفی شده و فروش جهانی آن هنوز آغاز نگردیده است، بنابراین در آیندهی نزدیک با به روزرسانی این مطلب، بررسی مفصل تری از این اسمارت فون خواهیم داشت.
بررسی طراحی و نمایشگر وان پلاس ۷
بررسی وان پلاس ۷ را با قسمت طراحی آن آغاز میکنیم. اگرچه این گوشی مثل وان پلاس ۷ پرو فوق العاده نیست، اما به زیبایی OnePlus 6T بوده و تفاوت چندانی از نظر ظاهری با اسمارت فون ذکر شده ندارد. در واقع وان پلاس ۷ بسیار زیباست، حتی اگر ظاهری شبیه به پرچمدار سال قبل این کمپانی داشته باشد.
اول از همه، حاشیههای دور نمایشگر وان پلاس ۷ بسیار کوچک میباشند، مخصوصا حاشیهی زیر نمایشگر که در مقایسه با بسیاری از اسمارت فونهای ۲۰۱۹ باریک تر است. در بالای نمایشگر این دستگاه یک notch کوچک V-شکل دیده میشود که محل قرارگیری دوربین سلفی دستگاه میباشد.
لازم به ذکر است که در وان پلاس ۷ پرو از نمایشگر تمام صفحه و دوربین سلفی لغزندهی موتورداری استفاده شده که نظیر آن را قبلا در پرچمدارانی مثل Oppo Find X دیده بودیم.
بیشتر بخوانید: بررسی OnePlus 6T : ابرقدرتی دوست داشتنی از وان پلاس
در زیر نمایشگر این گوشی از یک سنسور اثر انگشت استفاده شده که عملکردی سریع و مطمئن دارد. ظاهر قاب پشتی وان پلاس ۷ هم تقریبا همانند وان پلاس ۶T میباشد، یعنی مدول دوربین و دیگر نوشتهها بر روی یک راستا در مرکز قاب جای گرفته اند. وان پلاس ۷ دارای ابعاد ۱۵۷٫۷*۷۴٫۸*۸٫۲ میلی متر و وزن ۱۸۲ گرم میباشد، یعنی یک اسمارت فون بزرگ جثه و سنگین وزن است.
با این حال جنس شیشهای گوشی به همراه فریم آلومینیومی مستحکم و لبههای گرد و صیقلی آن باعث میشوند تا OnePlus 7 یک اسمارت فون خوش دست باشد. این گوشی در ۲ رنگ قرمز و خاکستری عرضه میشود.
و در آخر بررسی وان پلاس ۷ از نظر طراحی، ذکر این نکته ضروری است که بر روی لبهی این گوشی هم مثل دیگر اسمارت فونهای وان پلاس و آیفون ها، از یک اسلاید مخصوص برای سایلنت کردن گوشی استفاده شده است.
دکمههای تنظیم صدا و پاور هم بر سر جای سابق خود قرار دارند و دسترسی به آنها بسیار آسان میباشد. وان پلاس ۷ به اسپیکرهای استریو با صدای دالبی اتموس مجهز شده که کیفیت و حجم صدای آنها بسیار خوب میباشد.
بیشتر بخوانید: بررسی نوکیا ۹ PureView اسمارت فونی ۵ دوربینه و جاه طلب، اما نه فوق العاده
بررسی وان پلاس ۷ را با قسمت نمایشگر آن ادامه میدهیم. این گوشی به یک پنل ۶٫۴۱ اینچی AMOLED با رزولوشن ۲۳۴۰*۱۰۸۰ پیکسل (فول HD پلاس) مجهز شده که تراکم پیکسلی آن ۴۰۲ppi میباشد.
نسبت تصویر و نسبت صفحه نمایش به بدنه در وان پلاس ۷ به ترتیب ۱۹٫۵:۹ و ۸۵٫۵ درصد میباشند. از بهبودهای محدودی که وان پلاس ۷ نسبت به ۶T داشته میتوان به بزرگتر شدن محدودهی عمل سنسور اثر انگشت درون صفحهای آن اشاره نمود.
همچنین همان طور که از نمایشگرهای امولد انتظار میرود، نمایشگر وان پلاس ۷ بسیار پرنور و شارپ بوده و رنگ مشکی را به صورت عمیق و دقیق نمایش میدهد. حداکثر روشنایی نمایشگر وان پلاس ۷ برابر با ۶۵۰ نیت میباشد، یعنی تقریبا همردهی Samsung Galaxy S10 با ۶۷۴ نیت، Nokia 9 PureView با ۶۵۲ نیت و Apple iPhone XS با ۶۶۴ نیت.
از دیگر نکاتی که در بررسی وان پلاس ۷ از نظر نمایشگر قابل توجه هستند میتوان به محافظ گوریلا گلس (احتمالا نسخهی ۶) و قابلیت لمس همزمان ۱۰ نقطه بر روی نمایشگر آن اشاره نمود.
نرم افزار و سخت افزار وان پلاس ۷
به بررسی وان پلاس ۷ از نظر نرم افزاری میرسیم. این گوشی از سیستم عامل اندروید ۹ استفاده میکند و همچنین اعلام شده که در لیست دریافت کنندگان اندروید Q نیز میباشد. اما آنچه اسمارت فونهای وان پلاس را از دیگر اندرویدیها مجزا میکند، رابط کاربری زیبای Oxygen OS است.
وان پلاس ۷ با استفاده از پوستهی Oxygen OS 9.5 به گواه بسیاری از منتقدان دارای بهترین رابط کاربری در بین اندرویدیهای دنیا میباشد. در نسخهی جدید Oxygen OS ویژگیهای جدید دیگری هم گنجانده شده است.
مثلا حالتی به نام Zen Mode که به شما اجازه میدهد تا گوشی خود را برای مدت ۲۰ دقیقه در حالت timeout قرار دهید و یک اپ screen recording که به شما اجازه میدهد تا از فعالیتهای صورت گرفته بر روی اسمارت فون خود ویدیو تهیه کنید.
اما در بررسی وان پلاس ۷ از نظر سخت افزاری هم به چیپست قدرتمند Snapdragon 855 میرسیم که امسال در بسیاری از اندرویدیها مورد استفاده قرار گرفته است. با وجود این پردازنده، وان پلاس ۷ در ردهی قدرتمندترین و سریع ترین اسمارت فونهای دنیا قرار میگیرد.
واحد پردازش گرافیکی Adreno 640 موجود در این گوشی نیز برای اجرای هر نوع گیمی مناسب میباشد. این گوشی از نظر حافظه به دو مدل تقسیم میشود: مدلی با ۶ گیگ RAM و ۱۲۸ گیگ حافظه داخلی (۵۰۰ یورو) و مدل دیگر با ۸ گیگ RAM و ۲۵۶ گیگ حافظه داخلی (۵۵۰ یورو). متاسفانه وان پلاس ۷ دارای درگاه کارت حافظه جانبی نمیباشد.
بیشتر بخوانید: بررسی میت ۲۰ پرو هواوی؛ بیشترین ویژگیهای ممکن را تجربه کنید!
از دیگر ویژگیهایی که در بررسی وان پلاس ۷ از نظر سخت افزاری قابل توجه میباشند میتوان به پشتیبانی از وای فای نسل پنجم، USB3.1 با کانکتور دوطرفهی Type-C، بلوتوث ۵ و NFC اشاره کرد.
متاسفانه این گوشی دارای جک ۳٫۵ میلی متری هدفون نیست. OnePlus 7 دو سیمکارته بوده و هر دو سیمکارت آن قابلیت استفاده از ۴٫۵G را دارند. در قسمت سنسورها هم میتوان به چراغ ناتیفیکیشن، سنسور مجاورت و نور، قطب نما، ژیروسکوپ و شتاب سنج اشاره کرد و خبری از درگاه مادون قرمز و بارومتر هم در وان پلاس ۷ نیست.
بررسی دوربین وان پلاس ۷
به بررسی وان پلاس ۷ از نظر دوربین میرسیم. بر روی قاب پشتی این گوشی از سنسور ۴۸ مگاپیکسلی IMX586 (ساخت کمپانی سونی) به همراه یک سنسور تشخیص عمق ۵ مگاپیکسلی برای افکتهای بوکه در تصاویر پرتره استفاده شده است.
اگرچه وان پلاس ۷ همانند دیگر دیگر پرچمداران ۲۰۱۹ به دوربینهای تله فوتو و فوق عریض مجهز نیست، اما حداقل میتوانید مطمئن باشید که سنسور IMX586 کار خود را برای ثبت شاتهای استاندارد به نحو احسن انجام میدهد. برای بررسی عملکرد این دوربین میتوانید به مطالب زیر از سایت نت نوشت مراجعه بفرمایید:
بررسی می۹ شیائومی / بررسی ردمی نوت ۷ / بررسی Honor View 20
همچنین ناگفته نماند که هوش مصنوعی OnePlus 7 شما را در ثبت تصاویر زیبا و پویاتر کمک خواهد نمود. در بررسی وان پلاس ۷ از نظر دوربین سلفی نیز از یک سنسور ۱۶ مگاپیکسلی عریض استفاده شده که دقیقا مشابه با دوربین جلوی وان پلاس ۶T میباشد. عملکرد کلی این دوربین بسیار خوب میباشد و شما میتوانید از آن برای پربارتر کردن صفحات اجتماعی خود کمک بگیرید!
باتری وان پلاس ۷
و در آخرین بخش از بررسی وان پلاس ۷ به نقد باتری این دستگاه و عملکرد آن میپردازیم. استفاده از یک باتری ۳۷۰۰ میلی آمپر ساعتی در وان پلاس ۷ چیزی نیست که ما را شگفت زده کند، اما خوشبختانه عملکرد کلی این باتری نسبتا خوب میباشد. مدت دوام باتری این گوشی (با یک بار شارژ کامل) برای استفادههای مختلف را در ادامه مشاهده خواهید نمود:
- استفادههای سبک: ۳ تا ۴ روز
- استفادههای سنگین (شامل بازی کردن، اینترنت گردی و دیدن عکس و ویدیو): ۸ تا ۹ ساعت
- حالت استندبای: ۶ تا ۷ روز
- مکالمهی بی وقفه: ۲۵ ساعت
خوشبختانه باتری OnePlus 7 با تکنولوژی شارژ سریع (۲۰ وات) همراه شده، اما خبری از شارژ وایرلس برای آن نیست.
بیشتر بخوانید: بررسی ردمی نوت ۷ پرو شیائومی؛ بهترین میان کنونی ردهی دنیا؟
جمع بندی بررسی وان پلاس ۷
به پایان مطلب بررسی وان پلاس ۷ میرسیم. این گوشی به معنای واقعی کلمه یک پرچمدار نیست، زیرا از تکنولوژیهایی مثل شارژ وایرلس و دوربینهای فوق عریض و تله فوتو و… بی بهره میباشد. اما با این حال، در قیمت ۵۰۰ یورو واقعا کمتر رقیبی را میتوان برای وان پلاس ۷ پیدا کرد.
مخصوصا در قسمت سخت افزاری و نرم افزاری که وان پلاس ۷ بسیار عالی عمل میکند و در ردهی بهترین اندرویدیهای دنیا قرار میگیرد. از طرف دیگر وان پلاس ۷ پرو با طراحی فوق العاده زیبا و قدرت بی حد و حصر میتواند حتی به عنوان بهترین اندرویدی حال حاضر دنیا در کنار اسمارت فونهایی چون گلکسی اس ۱۰+ شناخته شود.
بنابراین وان پلاس ۷ حتی بهترین اسمارت فون حال حاضر برند وان پلاس هم نمیباشد، اما در لیگ خود (منظور اسمارت فونهای در رنج قیمت ۵۰۰ یورو است)، میتواند حتی بهترین اسمارت فون اندرویدی دنیا لقب بگیرد! با تمام این اوصاف اگر بخواهیم رقیبی را برای OnePlus 7 معرفی کنیم، Xiaomi Mi 9 یکی از سرسخت ترین رقبا برای هر اسمارت فونی میباشد.
بیشتر بخوانید: مشخصات وان پلاس ۷
عالی بود ممنون