دانستنی‌های سلامتی

خواص پرتقال: در فصل پرتقال تا می‌توانید از خواص شگفت‌انگیز این سوپرمیوه بهره ببرید!

خواص پرتقال

در فصل پرتقال تا می‌توانید از خواص شگفت‌انگیز این سوپرمیوه بهره ببرید! پرتقال تنها میوه ای برای پذیرایی نیست. خواص بیشماری دارد که حتما باید حداقل روزی یک عدد از آن را مصرف کنید.

۱+

مسلما زیاد از خواص پرتقال شنیده اید. از میان میوه های کروسیفروس، پرتقال از معدود مرکباتی است که در بیشتر نقاط دنیا کاشت و برداشت می‌شود و گاهی پرتقال شیرین هم نامیده می شود. پرتقال که قدمتی ۴۵۰۰ ساله دارد به دلیل خواص تغذیه ای اش یکی از میوه هایی است که تقریبا در همه وعده های غذایی به صورت آب پرتقال برای صبحانه، پرهای پرتقال به عنوان میان وعده و تهیه کردن انواع دسر و سس سالاد مصرف می شود. با خواص پرتقال که در کل دنیا به ۴ نوع دسته بندی می‌شود در نت‌نوشت امروز آشنا شوید.

انواع پرتقال

در کل دنیا ۴ نوع پرتقال از معروفیت بیشتری برخوردار است.

  • پرتقال معمولی با پوست و گوشت نارنجی که دو سوم پرتقال های دنیا از این نوع است.
  • پرتقال خونی که پوستی نارنجی با رگه های قرمز و گوشت قرمز دارد. مزه آن از پرتقال معمولی خوشمزه تر است و در نتیجه یک جهش ژنی به این شکل در آمده است. ماده آنتوسیانین موجود در این پرتقال بیشتر است.
  • پرتقال ناول یا پرتقال آبی Navel Orange  که گاهی تامسون یا بیروتی هم نامیده می شود.
  • پرتقال orange بدون اسید Acidless Orange که نسبت به بقیه پرتقال ها اسیدیته کمتری دارد. این نوع پرتقال به دلیل طعم بسیار شیرینش بیشتر به عنوان میوه و میان وعده خورده و کمتر از آن برای آب گرفتن استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: خواص پوست پرتقال : پوست پرتقال این‌ همه فواید شگفت انگیز دارد، هرگز آن را دور نریزید

خواص پرتقال

یک پرتقال متوسط تقریبا ۶۰ کالری دارد و ۹۵ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C بدن را تامین می کند. پرتقال حاوی فیبر فراوان، ویتامین B، آهن، پتاسیم، و ترکیباتی مثل فلاووئیدها، آنتوسیانین ها و پلی فنولیک است. به همین دلیل یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود. پرتقال فقط ۱۵ گرم کربوهیدرات دارد که بیشتر آن ناشی از شیرینی پرتقال است. پرتقال به میزان خیلی کمی پروتئین دارد.

خواص پرتقال بسیار است که به جزییات آن‌ها را بررسی می کنیم.

ضد سرطان

آنتی اکسیدان و ویتامین C موجود در پرتقال آن را به یک سوپر میوه ضد سرطان بخصوص سرطان های پروستات و کبد تبدیل کرده است. علت آن‌ها از بین بردن استرس اکسیداتیو است که در نتیجه رادیکال های آزاد در بدن به وجود می آید و باعث ایجاد سرطان می شود.

بیشتر بخوانید: خواص توت فرنگی و هر آن چه باید در باره توت فرنگی بدانید

جلوگیری از بیماری های کلیوی

پتاسیم موجود در پرتقال برای افراد مبتلا به فشارخون مفید است. به همین دلیل خوردن پرتقال در افرادی که فشارخون دارند مانع از ابتلا آن ها به بیماری های کلیوی می شود و البته افرادی که ناراحتی کلیه دارند بدون نگرانی می توانند از خواص پرتقال استفاده کنند.

کاهش کلسترول

یکی از خواص پرتقال این است که اسکوربیک اسید و فیبر موجود در پرتقال مانع از اکسیده شدن کلسترول خون می شود. بروز این پدیده در بدن باعث ایجاد رسوبات و بسته شدن رگ های خونی شده ، بیماری های قلبی عروقی و سکته عارض می شود. به همین دلیل پرتقال یک میوه فوق‌العاده برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است.

پیشگیری از عفونت ها از خواص پرتقال است!

مطالعات متعدد درباره خواص پرتقال نشان داده است مصرف پرتقال سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و به دلیل خاصیت ضد میکروبی و آنتی بیوتیکی، پرتقال مانع از ابتلا شخص به عفونت های میکروبی می شود.

بیشتر بخوانید: خواص ازگیل : ازگیل بخورید و این همه خاصیت برای بدن‌تان به ارمغان بیاورید!

کنترل بیماری های مزمن دوره ای

ترکیبات پلی فنولیک، فلانون و آنتی اکسیدان های موجود در پرتقال آن را به یک ماده طبیعی ضد التهابی تبدیل کرده است. رادیکال های آزاد که این روزها به میزان زیادی در بدن وجود دارد، باعث بروز بیماری های مزمن و تشدید بیماری های دوره ای می شود که پرتقال می تواند این بیماری های را کنترل کند.

درمان یبوست

از دیگر خواص پرتقال این است که فیبر موجود در پرتقال باعث بهبود حرکات دودی شکل روده ها شده یبوست را برطرف می کند. پس در واقع پرتقال یک میوه سم زدای دستگاه گوارش هم محسوب می شود.

سلامت چشم

آنتی اکسیدان و ویتامین های مرکبات ارتباط مستقیم با سلامت بینایی دارد. مصرف پرتقال مانع از ضعف بینایی و حتی تقویت آن می شود.

بیشتر بخوانید: خواص کیوی : خواص درمانی میوه کیوی بی بدیل و شگفت آور است

کنترل دیابت

خواص پرتقال برای بیماران دیابتی شناخته شده است. فیبر یکی از مواد غذایی موثر در کنترل دیابت و تنظیم گلوکز خون است. افراد دیابتی با مصرف پرتقال خیلی خوب می توانند قند خون‌شان را کنترل کنند.

تاثیر قلیایی

با وجود اسیدی بودن پرتقال، به محض خوردن آن، متابولیسم بدن تحریک شده pH کلی بدن را تنظیم می کند.

چطور از خواص پرتقال بیشتر استفاده کنیم؟

با چند روش ساده سعی کنید پرتقال بیشتری بخورید و از خواص پرتقال بهره بگیرید:

  • آب آن را بگیرید و میل کنید.
  • گاهی برش هایی از آن را روی سالادتان بریزید.
  • به محض پوست گرفتن پرتقال، آن را میل کنید.
  • از پرها یا حبه های پرتقال برای درست کردن اسموتی استفاده کنید.

نحوه انتخاب و نگهداری پرتقال

خوشبختانه پرتقال از میوه هایی است که نگهداری آن در طولانی مدت میسر است. از آن جا که تقریبا در همه فصول سال می توانید به پرتقال دسترسی داشته باشید بهتر است آن را بیشتر در برنامه غذایی‌تان بگذارید.

برای انتخاب پرتقال:

  • آن‌هایی را انتخاب کنید که سنگین هستند.
  • پرتقال هایی را بردارید که پوست آن ها دانه دانه است. پرتقال های با پوست صاف را نخرید.
  • رنگ پرتقال فاکتور مهمی در انتخاب پرتقال نیست. چون بعضی از آن‌ها به صورت مصنوعی ظاهر زیبایی دارند.
  • بهترین پرتقال ها را بین آذر تا اردیبهشت ماه می توانید بخرید.

برای نگهداری پرتقال:

  • همیشه آن را درسته در جای خنک نگهداری کنید. هیچ وقت پرتقال قاچ خورده را حتی در یخچال هم نگهداری نکنید.
  • در فضای اتاق حداکثر طی ۳ تا ۴ روز  می توانید پرتقال را نگهداری کنید.
  • پس از خوردن پرتقال پوست آن را خلال  و خشک کنید تا برای سوپ، پلو و سالاد استفاده کنید. خلال های خشک شده پرتقال را تا ۶ ماه قابل استفاده است.

بیشتر بخوانید: خواص گریپ فروت: با گریپ فروت این همه بیماری را درمان کنید!

عوارض جانبی پرتقال

نگران نباشید. خواص پرتقال آنقدر زیاد است که جایی برای عوارض باقی نمی گذارد و این میوه خوشمزه حتی اگر به میزان زیادی در یک وعده مصرف شود معمولا عارضه جانبی یا منفی ندارد. ولی در افرادی که سابقه بیماری رفلاکس دارند بهتر است این میوه با احتیاط مصرف شود. پس در صورت احساس سوزش سردل و حالت تهوع یا داشتن رفلاکس نباید پرتقال میل کنید.

در صورتی که تحت درمان هستید و داروی خاصی مثلا برای کنترل فشارخون مصرف می کنید به منظور جلوگیری از افزایش پتاسیم در بدن در مورد میزان مصرف پرتقال حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: Organicfacts.net

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا