دانستنی‌های سلامتی

درمان پارکینسون و کاهش علائم آن با گام‌های موثر

درمان پارکینسون
۶+

برای درمان پارکینسون و کاهش علائم آن باید روش‌های مختلفی را همزمان در پیش گرفت. بیماری پارکینسون یک بیماری پیشرفته عصبی است که بر حرکات طبیعی بدن تاثیر می‌گذارد. در بیماران مبتلا به پارکینسون ، ناحیه‌ای از مغز که جنبش ‌های عضلانی را کنترل می‌ کند، دوپامین کمتری نسبت به حالت طبیعی دریافت می‌‌کند و سبب ایجاد علائمی مانند سفتی عضلات، لرزش و سخت راه رفتن می‌‌شود. درمان پارکینسون بر داشتن یک رژیم ضد التهابی سالم، با استفاده از مکمل‌‌های مفید و همچنین انجام تمرینات برای حفظ انعطاف پذیری ماهیچه ‌ها و مفاصل تمرکز می‌کند.

درمان پارکینسون

قبل از ان که به بررسی درمان این بیماری بپردازیم باید بدانیم که چه عواملی در بروز این بیماری دخیل هسستند از طرف دیگر دانستن علائم اولیه کی تواند در درمان به موقه تاثیر شگرفی داشته باشد.

عوامل موثر در ابتلا به بیماری پارکینسون

  • مردان، به خصوص در سنین بالا
  • داشتن بیماری پارکینسون در اعضای خانواده
  • آسیب به ناحیه ‌ای از مغز که سلول ‌های مغزی مسئول تولید دوپامین را ایجاد می‌‌کند.
  • مسمومیت و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، از جمله آفت‌ کش ‌های موجود در محصولات
  • رژیم غذایی فقیر، کمبود مواد مغذی، حساسیت‌‌های غذایی و شیوه زندگی ناسالم
  • عدم تعادل هورمونی و سایر اختلالات دارویی که بر سلامت‌ شناختی اثر می‌ گذارد و التهاب را افزایش می‌ دهد.

نشانه ‌های پارکینسون

حس بویایی به عنوان شاخص مهمی برای تشخیص علائم شروع پارکینسون و درمان بموقع آن است

حس بویایی به عنوان شاخص مهمی برای تشخیص علائم شروع پارکینسون و درمان بموقع آن است

  • لرزش
  • سفتی و سختی عضلات و مفاصل
  • حرکت آرام
  • از دست دادن قدرت، تعادل و مشکلات در حرکت عضلا
  • خستگی
  • مشکلات ادراری
  • اختلال در صحبت کردن یا غذا خوردن
  • مشکلات گوارشی از جمله یبوست
  • اختلال در خوابیدن
  • اختلالات پوستی
  • تغییرات در صدا
  • اختلال در عملکرد جنسی

علائم اولیه بیماری پارکینسون

سال‌هاست محققان در تلاشند علائم بیماری پارکینسون را کشف کنند تا از آن جلوگیری کرده یا سن ابتلا به آن را به تاخیر اندازند چرا که بیماری پارکینسون درمان مشخصی ندارد. یکی از علائم پارکینسون این است که محققان متوجه شده اند ۱۰ سال قبل از ابتلا به پارکینسون شخص قادر نیست بوی دو ماده: دارچین و بنزین را تشخیص دهد.

عدم تشخیص بوی بنزین و دارچین

دانشمندان ۱۵۱۰ نفر قفقازی و ۹۵۲ نفر آفریقایی – آمریکایی را با متوسط سنی ۷۵ سال طی دوره‌ای ۱۰ ساله بررسی کردند. افراد در معرض بوهای مختلفی مثل لیمو، بنزین، پیاز و دارچین قرار گرفتند. برای هر شخص نمره‌ای در نظر گرفته شد که بر اساس آن کل افراد شرکت کننده در آزمایش به سه گروه تقسیم شدند: حس بویایی ضعیف، متوسط و قوی.

۱۰ سال پس از آزمایش، ۴۲ نفر به بیماری پارکینسون مبتلا شده بودند که ۳۰ نفر از آن‌ها قفقازی و ۱۲ نفر آفریقایی – آمریکایی بودند. نکته قابل تعمق این آزمایش تعداد افرادی بود که در هر گروه به پارکینسون مبتلا شده بود:

  • ۲۶ نفر از گروه با حس بویایی ضعیف
  • ۹ نفر از گروه با حس بویایی متوسط
  • ۷ نفر از گروه با حس بویایی قوی

به این ترتیب حس بویایی به عنوان شاخص مهمی برای تشخیص علائم شروع پارکینسون و درمان بموقع آن پیش روی محققان قرار گرفت. ولی شاخص‌های دیگری هم در افراد مبتلا به پارکینسون باید وجود داشته باشد تا تشخیص پزشک بتواند قطعی باشد.

نحوه نوشتن

در این آزمایش ۱۰ ساله دانشمندان متوجه دیگر علائم در افراد شدند که خطر ابتلا به پارکینسون را بیشتر می‌کرد:

  • هر چند سیاه پوستان حس بویایی ضعیف تری داشتند ولی درصد ابتلا به پارکینسون در آن‌ها کمتر بود.
  • ارتباط بین بویایی و پارکینسون در مردان بهتر از زنان تشخیص داده می‌شد.

این نتایج آن قدر مهم بود که محققان استرالیایی را بر آن داشت تا زمینه تحقیق دیگری فراهم کنند. به همین دلیل در آزمایشی توسط این دسته از محققان، سرعت حرکت و فشار مدادی مورد بررسی قرار گرفت که در دست فرد قرار داشت تا با آن شکل‌های مارپیچ بکشد.

با بررسی نحوه کشیدن اشکال و تنظیم فشار دست بر قلم توسط شرکت کنندگان در آزمایش، محققان توانستند ۹۳ درصد درست تشخیص بدهند کدام یک از آنان در معرض خطر ابتلا به پارکینسون بود.

هر چند بررسی حس بویایی و نحوه نوشتن هنوز به عنوان دلایل علمی علائم شروع پارکینسون معرفی نشده اند، ولی می‌تواند راه گشای تشخیص زودهنگام و راهکاری برای درمان پارکینسون یا به تاخیر انداختن بیماری باشد. پس ساده از روی حس‌هایمان نگذریم.

RBD از علائم بیماری پارکینسون

علائم شروع پارکینسون

علائم شروع پارکینسون

با توجه به مطالعات جدید دانشمندان RBD می‌تواند از علائم شروع پارکینسون باشد. سلول‌های شناخته شده‌ای به نام نورون در بدن انسان وجود دارد که هنگام خواب عمیق سبب انتقال تصاویر و حالات خوب و بد تجربه‌های رویا به مغز انسان می‌شود.

Rapid eye movement sleep یا به اصطلاحی REM نوعی خواب بسیار سطحی و مختل است. اختلال رفتاری در خواب همراه با جابه­ جایی سریع چشم REM یا RBD با افزایش خطر ابتلا و از علائم شروع پارکینسون باشد.

برای بار اول محققان نشان دادند که ممکن است التهابات نقش مهمی در ابتلا به بیماری پارکینسون داشته باشند.

افرادی که اختلالات خواب دارند، هنگام خواب شبانه­ معمولا رویاهای ترسناک یا کابوس می‌بینند. در زمان خواب دیدن REM اتفاق می­ افتد. در این فاز از خواب، بدن ما به طور مؤثری بی‌حرکت و عضلات در حالت استراحت باقی می­‌مانند که این حالت ما را از برخورد و اصابت با اطراف حفظ می­‌کند.

افرادی که به RBD مبتلا باشند در خواب حرکات تند دست و پا را خواهند داشت و همچنین در طول رویاهایشان فریاد می­ زنند که با عنوان ” نمایش رویا ” نامیده می‌شود.

این اتفاقات ممکن است هرچند وقت یک بار یا هر شب چندین بار اتفاق بیفتد. RBD به طور کلی از اواسط طول زندگی به بعد اتفاق می‌­افتد و با گذشت زمان بدتر می­‌شود. این شرایط می‌تواند ناراحت­ کننده باشد و سبب آسیب به فردی که کنار او خواب است شود.

بسیاری از دانشمندان این نوع خواب را اصلا خواب به شمار نمی‌آورند چرا که در این نوع خواب نورون‌ها فعالیت ندارند و تنها حرکات و تغییرات فیزیکی بدن در برخورد با رویاها انجام می‌شود. RBD را می‌توان واکنشی در برابر اختلال REM به شمار آورد. در این حالت فردی که در خواب است شروع به داد و فریاد و یا مشت و لگد زدن می‌کند.

بیشتر از خود مبتلایان، اطرافیان این بیماران از این حالت رنج می‌برند.

کمبود دوپامین از علائم بیماری پارکینسون

محققان از تکامل اعصاب در یک دوره سه ساله در ۲۰ بیمار مبتلا به REM تصویر برداری کردند. در مقایسه این نتایج با ۲۰ فرد سالم به میزان دوپامین در بخشی از مغز دست یافتند. دوپامین در قسمتی از مغز که مرتبط با یادگیری حرکات بدن می‌باشد ارتباط مستقیم دارد.

بیماران مبتلا به پارکینسون در این بخش از مغزشان دچار کمبود شدید دوپامین می‌شوند. این عامل سبب لرزش، سفتی و کندی حرکات می‌گردد. با افزایش دوپامین در افرادی که مورد آزمایش قرار گرفته بودند، شاهد کاهش ۲۰ درصدی RBD بودند. ۸۰ درصد افرادی که از اختلالات شدید رفتاری در خواب رنج می‌برند مشکلاتی در زمینه اختلالات عصبی دارند.

حتی سرطان نیز می‌تواند با علائمی همچون REM نشانه‌های خود را بروز دهد. در صورتی که اختلالات خواب شما را بیش از حد آزار می‌دهد حتما با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است یک بیماری با مشکلاتی همچون RBD خود را نشان می‌دهد.

بررسی نقش التهاب در ابتلا و درمان پارکینسون

برای بار اول محققان نشان دادند که ممکن است التهابات نقش مهمی در ابتلا به بیماری پارکینسون داشته باشند. این تیم می­ خواست بداند که آیا این التهاب عصبی در RBD ممکن است رخ دهد یا خیر.

آن­‌ها اسکن PET را بر روی ۲۰ نفر از افرادی که دارای RBD تایید شده­ پزشکی بودند، انجام دادند و آن‌ها را با ۱۹ نفر از افراد سالم مقایسه کردند. آن­‌ها فعالیت میکروگلیا در جسم سیاه، هسته­­ دم­ دار و پوتامن و همچنین عملکرد دوپامین نورون را ارزیابی کردند.

همان­طور که انتظار می­‌رفت فعالیت میکروگلیاها درجسم سیاه افراد دارای RBD افزایش یافته بود و همچنین تولید دوپامین نورون­‌های موجود در هسته­ پوتامن کاهش یافته بود. نویسندگان می­ گویند:

“به طور خلاصه ما نشان دادیم که در افراد دارای RBD ، فعالیت میکروگلیاها در جسم سیاه افزایش می‌یابد و فعالیت دوپامینرژیک نورون‌­ها کاهش می­ یابد. این نتایج نشان می­‌دهد که التهاب عصبی و کمبود فعالیت دوپامینرژیک نورون­‌ها در افراد دارای RBD اتفاق می­ افتد.”

برای تایید این یافته‌ها مبنی بر علائم شروع پارکینسون مطالعات بیشتری نیاز است. این مطالعه گستره­‌ی آماری کمی داشت. محققان می­ خواهند از طریق مطالعه، مردم را دنبال کنند که ببینند که آیا بیماری پارکینسون در این افراد پیشرفت می‌­کند یا خیر.

اگر نتایج دوباره تکرار شوند، ممکن است یک راه جدید برای درمان RBD ارائه دهد که سبب کاهش پارکینسون شود. همان­طورکه نویسندگان اشاره می­‌کنند، بلوکه­ کردن فعالیت میکروگلیاها می‌­تواند یک استراتژی بالقوه ­ درمانی برای کاهش پیشرفت بیماری به ویژه در مراحل اولیه­ آن باشد.

این مطالعه به شواهدی اشاره می­ کند که التهاب عصبی به عنوان فاکتور و از نشانه‌های اولیه پارکینسون و RBD و جود دارد. درآینده این یافته­‌ها ممکن است زودتر از ابتلا به بیماری جلوگیری کند و مسیری را برای درمان‌های جدید پیشنهاد دهد.

گام‌های موثر در درمان پارکینسون

روغن‌‌های ضروری برای درمان بیماری پارکینسون شامل روغن هلیکروسوم و روغن فرانکلین‌ سنس هستند

روغن‌‌های ضروری برای درمان بیماری پارکینسون شامل روغن هلیکروسوم و روغن فرانکلین‌ سنس هستند

دنبال کردن یک رژیم غذایی ویژه

بیماران مبتلا به پارکینسون برای درمان پارکینسون و کمک به کاهش علائم پارکینسون باید یک رژیم غذایی متشکل از مواد مغذی متراکم از جمله میوه‌‌ها و سبزیجات ارگانیک تازه است، بخورند.

مواد غذایی برای درمان پارکینسون و کاهش علائم آن عبارتند از:

غذاهای خام: میوه‌‌ها و سبزیجات خام حاوی آنتی اکسیدان‌‌ها هستند که به کاهش رادیکال‌‌های آزاد و پایین آمدن سطح التهاب کمک می‌ کنند.

غذاهای با فیبر بالا: بیماران مبتلا به پارکینسون اغلب یبوست را تجربه می‌‌کنند. مواد غذایی با فیبر بالا می‌ تواند به بهبود عملکرد روده کمک کند.

چربی ‌های سالم: چربی ‌های سالم در سلامت عصبی نقش دارند. آووکادو، روغن نارگیل، آجیل و دانه‌‌ها را امتحان کنید.

روغن ‌های سرد فشرده: روغن زیتون حاوی ویتامین E است که به عنوان یک آنتی آکسیدان عمل می‌‌کند. روغن نارگیل و روغن نخل همچنین دارای مزایای ضد التهابی هستند.

غذاهای حاوی امگا ۳: اسیدهای چرب امگا ۳ می‌ توانند باعث کاهش التهاب و افزایش سطح دوپامین شوند.

آبمیوه تازه: آب میوه‌‌های گیاهی تازه و ارگانیک می‌ توانند بدن را با ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری وقتی که به بدن آبرسانی صورت می‌‌گیرد، غنی و به رفع یبوست کمک کنند.

چای سبز: آنتی اکسیدان‌‌ها در چای سبز به مبارزه با رادیکال ‌های آزاد کمک می‌‌کنند. چای سبز همچنین حاوی تینین است که سطح دوپامین را در مغز افزایش می‌ دهد.

اجتناب از مصرف غذاهای مضر برای درمان پارکینسون

بخشی از درمان پارکینسون شامل اجتناب از مواد غذایی است که می‌‌تواند علائم بیماری را بدتر کند. این مواد شامل:

– غذاهای فرآوری شده: غذاهای فرآوری شده حاوی بسیاری از سموم و مواد افزودنی می‌باشند که می‌توانند علائم بیماری پارکینسون را بدتر کنند.

– پروتئین بیش از حد: پروتئین بیش از حد می‌‌تواند هضم را برای بیماران مبتلا به پارکینسون سخت کند. کاهش مصرف پروتئین را برای بهبود علائم در نظر بگیرید.

– شیرین کننده‌‌های مصنوعی و شکر اضافه شده: استفاده بیش از حد از شیرین کننده‌‌های مصنوعی و قند می‌ تواند به بسیاری از مشکلات سلامتی منجر شود و علائم بیماری پارکینسون را بدتر کند.

– الکل: الکل باعث اختلال در عملکرد سیستم عصبی می‌‌شود. همچنین می‌‌تواند باعث بروز تغییرات در خلق و خو و مشکلات سلامتی شود.

– حساسیت‌ زاهای غذایی بالقوه: آلرژی ‌‌زاهای غذایی یا حساسیت‌ زاها می‌‌توانند با ایجاد التهاب، علائم بیماری را بدتر کنند. مصرف آلرژن‌‌های رایج از جمله گلوتن، لبنیات، صدف و بادام زمینی را محدود کنید.

استفاده از مکمل ‌های مفید برای درمان پارکینسون

مکمل‌‌های مفید شامل:

کوآنزیم Q10: کوآنزیم Q10 یک آنتی اکسیدان قوی است که می‌ تواند به عنوان درمان بیماری پارکینسون برای کمک به کاهش سرعت پیشرفت بیماری استفاده شود. مطالعات نشان داده‌ اند که مقدار کوآنزیم Q10، که نقش کلیدی در جلوگیری از آسیب رادیکال‌‌های آزاد دارد در بیماران مبتلا به پارکینسون کم است. به عنوان درمان بیماری پارکینسون، ۱۲۰۰ میلی‌ گرم در روز مصرف کنید.

ویتامین C: ویتامین C سیستم ایمنی را تقویت می‌ کند و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای جلوگیری از آسیب‌‌های رادیکال آزاد عمل می‌ کند. ۷۵۰ میلی‌گرم در روز مصرف کنید.

ویتامین E: ویتامین E نقش کلیدی در سلامت مغز دارد. ۴۰۰ IU در روز به عنوان یک مکمل برای درمان پارکینسون مصرف کنید.

مکمل پودر سبزیجات سبز: شامل اسپیرولینا، کلرا و گریت گراس که به وسیله سم زدایی موثر واقع می‌شوند.

ویتامین D: ویتامین D در حفظ سلامت استخوان نقش اساسی ایفا می‌ کند. زمانی را در خارج منزل صرف کنید یا روزانه ۸۰۰ IU از مکمل ویتامین D استفاده کنید.

روغن‌‌های ضروری: روغن‌‌های ضروری برای بیماری پارکینسون شامل روغن هلیکروسوم و روغن فرانکلین‌ سنس هستند که نشان داده شده است التهاب مغز را کاهش می‌ دهند و روغن وتیور می‌‌تواند باعث کاهش لرزش شود. ۲ قطره از هر روغن را ۲ بار در روز بر روی گیج‌ گاه و گردن بمالید.

ورزش برای درمان پارکینسون

مطالعات نشان داده‌ اند که ورزش بخش کلیدی درمان بیماری پارکینسون است. بیماری پارکینسون Parkinson’s disease بر روی حرکت افراد تاثیر می‌ گذارد، اما مطالعات نشان می‌‌دهد که اکثر بیماران هنوز می‌‌توانند در انواع مختلف ورزش شرکت کنند. ورزش‌ها برای بیماری پارکینسون شامل:

کشش برای جلوگیری از سفت شدن عضلات: در فاصله ۸ اینچی دیوار بایستید و دستانتان را به سمت بالا ببرید. دستان خود را بر روی دیوار قرار دهید تا تعادل برقرار کنید و بازوهای خود را به خارج بکشید و برگردانید.

بعد، به عقب برگردید و پشت خود را در برابر دیوار قرار دهید تا تعادل برقرار شود. به آرامی در محل خود در جا بزنید و زانوی خود را تا حد امکان بالا ببرید. در حالی که بر روی یک صندلی نشسته ‌اید، دستان خود را در پشت صندلی قرار دهید و شانه ‌های خود را تا آنجا که ممکن است، باز کنید.

سر خود را به سمت سقف تا جایی که کش می‌آید بالا ببرید. از روی صندلی، پاهای خود را بالا ببرید و پایین بیاورید و همزمان دستان خود را از جانب بالا و پایین کنید.

حرکت با احتیاط: سعی نکنید بیش از حد سریع حرکت کنید و در صورت لزوم از یک دستگاه پشتیبانی استفاده کنید. سعی کنید اطمینان حاصل کنید وقتی که راه می‌ روید اول پاشنه خود را زمین بگذارید. همانگونه که راه می‌ روید، رو به رو را نگاه کنید و نگاهتان به زمین نباشد. سعی کنید از تکیه دادن اجتناب کنید و مرکز ثقل خود را بر روی پای خود نگه دارید.

ایروبیک آبی: بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله علوم فیزیوتراپی، افراد سالمندی که در ورزش ‌های آبی شرکت کرده‌ اند، افزایش قابل توجهی در قدرت پا، بهبود بهتر تعادل پس از افتادن (زمین خوردن) و کاهش خطر آسیب‌‌های آینده از زمین خوردن را نشان می‌‌دهند. از انتهای کم عمق استخر استفاده کنید و از همراهی یک دوست برای حفظ تعادل و کنترل سختی عضلات کمک بگیرید.

طب سوزنی برای درمان پارکینسون

تحقیقات نشان داده است که طب سوزنی می‌ تواند به درمان پارکینسون و کاهش علائم آن با تحریک پاسخ عصبی در مناطقی از مغز که تحت تاثیر التهاب قرار دارند، کمک کند. بیماران قرن‌‌ها برای کمک به درد، اضطراب، سختی عضلات و بی‌ خوابی از طب سوزنی استفاده کرده‌ اند. مطالعات نشان می‌ دهد که طب سوزنی حتی ممکن است به کاهش مرگ سلول کمک کند.

بیشتر بخوانید: علت مرگ بیماران پارکینسونی و مدت عمر این بیماران

منبع + + + +

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا