علمی

تصور و دانسته های انسان از موجودات فرازمینی فضایی چگونه و چقدر است؟

بیگانگان یا فرازمینی ها، موجوداتی که تا به حال با آن ها رو به رو نشده ایم (البته به احتمال زیاد!)، اما شاید در آینده ای نه چندان دور قادر به ملاقات آن ها شویم. تصور کنید مثلا همین فردا در اخبار فوری، خبری مبنی بر کشف حیات در ماورای این کره ی خاکی بخوانید. واکنش شما چگونه است؟ آیا در پناهگاهی قایم می شوید؟ مهمانی لباس مبدل برگزار می کنید؟ یا روز خود را مانند یک روز عادی دیگر با بی تفاوتی سپری می کنید؟ طبق این تحقیقات، اکثر مردم در مورد شنیدن خبر وجود فرازمینی ها با موضعی یکسان عکس العمل نشان می دهد. با نت نوشت همراه باشید تا متوجه شوید آیا عکس العمل شما درباره ی این موضوع نیز همانند اکثریت مردم است؟

فرازمینی ها
فرازمینی ها

دوستان فرازمینی

اغلب، فرازمینی ها به صورت تهدید کنندگان تمدن بشری در فیلم ها و سریال ها به نمایش در می آیند، البته ظاهرا رسانه ها قصد گول زدن ما را ندارند. براساس تحقیقات، اکثر مردم در صورت ثابت شدن خبر وجود فضایی ها از ترس به خود نخواهند لرزید! در واقع، بسیاری از مردم احساس بسیار مثبتی به پیدا کردن حیات در فضا دارند. چه کسی هست که ماروین مریخی را به عنوان یک رفیق کوچک نخواهد؟! در ۱۶ فوریه ۲۰۱۸، ۳ مطالعه ی جدید در مورد این موضوع در جلسه ی سالانه ی انجمنی در امریکا برای پیشرفت علم معرفی شد.

در مطالعه ی اول، Michael Varnum  روانشناس دانشگاه ایالت آریزونا به همراه تیمش مقالات خبری در مورد اتفاقات ۲۱ سال اخیر که مربوط به احتمال وجود حیات بیگانه می شد را تحلیل کردند. به طور خاص، آن ها نگاهی به ۱۵ مقاله درباره ی ۳ اتفاق داشتند: کشف سال ۱۹۹۶ درباره ی احتمال وجود میکروب در مریخ، اظهار عقیده ی انجام گرفته در سال ۲۰۱۵ در مورد وجود یک ابرسازه در نزدیکی ستاره ی Tabby، و کشف ۲۰۱۷، برون سیاره های شبیه زمین در نزدیکی TRAPPIST-1 . آن ها از نرم افزارهای خاصی برای بررسی کردن طرز تکلم، برای تشخیص تمایلات مثبت و منفی افراد استفاده کردند و متوجه شدند که احساسات مثبت ۳ برابر بیشتر از احساسات منفی در مورد این موضوع وجود دارد.

در مطالعه ی دوم تیم Varnum، به افراد گفته شد تا ۲ پاسخ فرضی درباره ی اخباری که درمورد کشف اخیر میکروب در فضا بود بنویسند، یکی از سمت خود شخص و یک پاسخ از سمت کل بشریت. نتایج قابل تجلیل بودند. در پاسخ ها استفاده از کلمات با بار مثبت ۵ برابر بیش از کلمات با بار منفی بود. در مطالعه ی سوم، تیم عکس العمل های ۵۰۰ فرد درباره ی ۲ مقاله ی متفاوت در روزنامه را جمع آوری کرد. یک گروه خبر نیویورک تایمز مبنی بر کشف حیات میکروبی در فضای بیگانه را خواندند. گروه دیگر مقاله ی دیگری از نیویورک تایمز که خبر از ساخت حیات در فضای آزمایشگاه را می داد مطالعه کردند. در پاسخ های گروه اول نسبت به خبر کشف حیات میکروبی در فضا، استفاده از کلمات مثبت ۱۰ برابر بیش از کلمات منفی بود. همچنین آن ها نسبت به گروه دوم علاقه ی بیشتری به مقاله ای که خواندند نشان دادند. می توان نتیجه گرفت که مردم علاقه ی بیشتری به کشف حیات بیگانه دارند تا اینکه بر روی سیاره ی خودمان حیات مصنوعی ایجاد کنیم!

عجله کنید، آب پاکیزه در زمین فراوان است!

در کل، به نظر می رسد که بشریت در کنار بیگانگان کمک می کند تا خودشان را بشناسند. Varnum می گوید: “اگر ما با حیات ماورایی روبه رو شویم، قطعا به خاطر آن باید بسیار خوشحال شویم. تا کنون، بسیاری از گمانه زنی ها در مورد اینکه چگونه ممکن است به این نوع اخبار پاسخ دهیم وجود داشته است، اما تاکنون، هیچ تحقیق تجربی سیستماتیکی صورت نگرفته است.” اگرچه، مطالعات فقط بر پاسخ افراد مختلف درباره ی کشف حیات میکروبی انجام شدند که ضرورتا نمی توان آن را به وجود حیات هوشمند تعمیم داد. تا حالا فکر کرده اید که مردم درباره ی موجود قدبلندی که از یک بشقاب پرنده خارج می شود چه نظری دارند؟! زمان پاسخ همه ی سوالات ما درباره ی فضایی ها را می دهد. صبور باشید!

منبع: curiosity.com

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا