تلفن همراه

بررسی Pocophone F1 : گوشی پرآوازه شیائومی که بازار را تکان خواهد داد!

تا به حال اسمارت فون های محصول سال ۲۰۱۸ بسیاری را در سایت نت نوشت بررسی کرده ایم، برخی زیبا، برخی سریع و برخی با دوربین های قوی، و همواره نکات مثبت و منفی این دستگاه ها را در کنار هم گرد آورده ایم. اما آنچه که هم اکنون می تواند برای بسیاری از ما ایرانیان آزاردهنده باشد، این است که با توجه به قیمت بالای ارز در کشور، اکثر مردم توان خرید اسمارت فون های قدرتمند را ندارند، زیرا همانطور که میدانید، هم اکنون قیمت پرچمدارهای سونی، سامسونگ، اپل و… از ۱۰ میلیون تومان تجاوز می کنند که این مبالغ بسیار بالا به نظر می رسند. اسمارت فون های ارزان تر هم معمولا مشخصات فنی پایین تری داشته و از پردازنده های ضعیف تری استفاده می کنند. اما اگر به شما بگوییم که می توانید یک اسمارت فون با قدرتی معادل قدرت یک پرچمدار بزرگ دنیا را فقط با قیمت ۳۰۰ دلار (حدود ۴ میلیون تومان) تهیه کنید، آیا این حرف را باور می کنید؟ قطعا نه! چون احتمالا تا به حال نام Pocophone شیائومی به گوش شما نخورده است! در ادامه با بررسی Pocophone F1 با نت نوشت همراه باشید.

 

بیشتر بخوانید: مشخصات Pocophone F1 شیائومی

بررسی Pocophone F1

ما معمولا در نت نوشت سعی می کنیم تا اسمارت فون های مختلف را به صورت مختصر و مفید بررسی کنیم، اما اکنون اوضاع کمی فرق می کند، زیرا Pocophone ناشناخته قطعا لیاقت یک بررسی بلند و بالا را دارد! Pocophone شریک تمام قد شیائومی است و شرکت شیائومی تخصص تولید و نرم افزار خود را برای Pocophone فراهم می کند. اما اشتباه نکنید، زیرا رابطه‌ی Pocophone با شیائومی مثل رابطه‌ی Honor با هواوی نمی باشد، چون Pocophone از طراحی اختصاصی خود پیروی کرده و راه مخصوص به خود را می پیماید. گوشی Pocophone F1 آنچنان خوب، قدرتمند و باصرفه است که احتمالا در آینده ای نزدیک، این گوشی و دستگاه های آینده‌ی Pocophone  را به وفور در سرتاسر دنیا خواهیم دید. حال در ادامه، بررسی Pocophone F1 را با جزئیات کامل به شما ارائه خواهیم کرد.

 

بیشتر بخوانید: بررسی Black Shark شیائومی یک ۴۸۰ دلاری که مخصوص بازی طراحی شده

بررسی Pocophone F1 از نظر طراحی: اسمارت فونی ضخیم اما مناسب، با نمایشگری بزرگ

طبق روال، بررسی Pocophone F1 را هم با طراحی آن شروع می کنیم. این دستگاه در رنگ های آبی، مشکی و قرمز فروخته می شود و البته، یک مدل مخصوصی از آن هم با کاور پشتی Kevlar (کِولار) عرضه می شود.

Pocophone F1 در رنگ مختلف
Pocophone F1 در رنگ مختلف

بدنه‌ی این دستگاه به مانند دستگاه های ویندوز فون نوکیا از جنس پلی کربنات ساخته شده است که البته جنس آن خیلی اعلا نمی باشد، اما محکم و ارزان قیمت است. زیباترین مدل های این دستگاه، مدل کولار و قرمز رنگ آن بوده که زیباتر از بقیه به نظر می رسند. سیستم دوربین دوگانه به همراه حسگر اثر انگشت به طور عمودی بر روی قاب پشتی دستگاه به چشم می خورند و در لبه‌ی پایینی دستگاه هم ما شاهد جک ۳٫۵ میلی متری هدفون می باشیم.

بیشتر بخوانید: بررسی Mi Band 3 مچ بند شیائومی و ردیاب تناسب اندام

قاب پشتی مدل کِلوار
قاب پشتی مدل کِلوار

این گوشی ۸٫۸ میلی متر ضخامت داشته که در مقایسه با اسمارت فون های ۲۰۱۸ کمی ضخیم می باشد، اما در دست گرفتن آن بسیار راحت بوده و اصلا شما را اذیت نخواهد کرد. لبه های زاویه دار و گرد شده‌ی Pocophone F1 باعث شده تا بزرگ بودن آن خیلی به چشم نیاید. Pocophone F1 از نمایشگر ۶٫۱۸ اینچی IPS LCD با رزولوشن ۲۲۴۶ * ۱۰۸۰ پیکسل استفاده می کند. حاشیه های کناری در صفحه نمایش بسیار کوچک می باشند (البته به غیر از حاشیه‌ی پایینی که چندان کوچک نیست!) و در قسمت بالای آن هم یک notch بزرگ دیده می شود. Jai Mani، سر محصول Pocophone دلیل وجود این notch بزرگ را یک تصمیم بیزینسی می داند، زیرا نمایشگر مورد استفاده در این دستگاه از نوعی است که در انبارهای این شرکت به وفور یافت می شود! متاسفانه این notch بزرگ خیلی کاربردی نیست و احتمالا شما ترجیح می دهید که آن را از طریق نرم افزاری غیرفعال کنید. اما در کل، همین نمایشگر با notch بزرگ باعث شده تا گوشی ضخیم Pocophone F1 کمی مدرن تر به نظر برسد.

بیشتر بخوانید: بررسی ردمی نوت ۵ پرو از شیائومی، مسیر رو به جلوی چینی‌های با کیفیت!

نمایشگر با notch بزرگ
نمایشگر با notch بزرگ
بررسی Pocophone F1
بررسی Pocophone F1

در ادامه‌ی بررسی Pocophone F1 به عملکرد نمایشگر آن می رسیم. عملکرد کلی این نمایشگر خوب است، اما در هنگام کار با آن اثر انگشت شما بر روی صفحه جا مانده و آن را کثیف می کند. این نمایشگر همچنین با Gorilla Glass 3 محافظت می شود. به طور کلی طراحی و نمایشگر Pocophone F1 را می توان در حد متوسط ارزیابی کرد که در مقایسه با دستگاه های هم رده مثل گوشی های آنر شاید کمی ضعیف تر باشد، اما یادتان نرود که ما با یک گوشی ۳۰۰ دلاری طرف هستیم. فعلا سطح توقع خود را پایین تر بیاورید تا به بررسی دیگر ویژگی های شگفت انگیز این دستگاه برسیم.

بیشتر بخوانید: مقایسه Redmi Note 5 و Redmi Note 5 Pro با Redmi Note 4 برادران بزرگ شیائومی!

Pocophone F1
Pocophone F1

سرعت و عملکرد فوق العاده

تا اینجا به نظر می رسید که Pocophone F1 میان رده ای معمولی با مشخصات متوسط است، اما این گوشی از آخرین مدل از پردازنده های ساخت کوالکام یعنی  Snapdragon 845 به همراه ۶ گیگ حافظه RAM قدرت می گیرد! برای اطلاعتان باید بگوییم که مثلا دستگاه هایی مثل نوت ۹ و S9 پلاس سامسونگ دارای چنین مشخصاتی هستند، در حالی که قیمت آن ها نزدیک به ۳ برابر قیمت Pocophone F1 می باشد!

F1 مثل اتومبیل های فرمول یکی (F1) تند و سریع می باشد. فقط کافی است تا بهترین بازی اندروید ۲۰۱۸ را با آن اجرا کنید تا متوجه این حرف شوید. هیچ بازی و اپلیکیشنی نمی تواند این دستگاه قدرتمند را دچار مشکل کند. بنچمارک ها هم صحت این حرف را تایید می کنند. Pocophone F1 از بنچمارک معتبر AnTuTu نمره‌ی ۲۶۵۴۲۱ را کسب کرده که بالاتر از نمره‌ی کسب شده توسط Galaxy S9 Plus بوده و با اختلاف کمی در پشت سر OnePlus 6 و Galaxy Note 9 قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: بررسی Xiaomi Mi 6 ؛ تازه وارد شیائومی، خوش قیمت، بی ادعا و کامل

اسمارت فون قدرتمند Pocophone F1
اسمارت فون قدرتمند Pocophone F1

بررسی Pocophone F1 را با قدرت شگفت انگیز این گوشی ارزان قیمت ادامه می دهیم. قدرت Pocophone F1 فقط از پردازنده‌ی بزرگ آن نشات نمی گیرد، زیرا این گوشی همانند نوت ۹ دارای سیستم خنک کننده‌ی آبی می باشد که از بالا رفتن دمای پردازنده در هنگام پردازش های سنگین جلوگیری می کند. بدین معنی که شما می توانید ساعت ها با این گوشی بازی کرده، فیلم ببینید و اپ های مختلف را اجرا کنید، بدون اینکه نگران داغ شدن دستگاه خود و پایین آمدن سرعت و عملکرد آن باشید. ضمن اینکه به دلیل پایین تر بودن دما، باتری Pocophone F1 عمر بالاتری نسبت به باتری دیگر گوشی ها خواهد داشت.

یکی از مشکلات Pocophone F1 این است که برخی از ویژگی های لیست شده برای آن هنوز در دسترس نمی باشند. مثلا Bluetooth AptX HD و اسکنر مادون قرمز در لیست ویژگی های Pocophone F1 قرار گرفته اند، ولی هنوز فعال نمی باشند. اما نگران نباشید، زیرا Pocophone F1 هنوز در اول راه خود است و برای کامل شدن کمی زمان می خواهد.

بیشتر بخوانید: بررسی Redmi 5 و Redmi 5 Plus ، دو میان رده جدید از شیائومی معرفی شدند!

دوربین

امروزه، دوربین یک اسمارت فون به اندازه‌ی سرعت و عملکرد آن اهمیت دارد، پس بررسی Pocophone F1 را با دوربین آن ادامه می دهیم. دوربین اصلی Pocophone F1 همان لنز ۱۲ مگاپیکسلی Mi 8 و Mi Mix 2S شیائومی می باشد که با یک سنسور ۵ مگاپیکسلی ثانویه جفت شده است. عکس های ثبت شده با دوربین این گوشی شما را شگفت زده می کنند! مخصوصا اگر حالت هوش مصنوعی آن را فعال کنید و اجازه دهید تا نرم افزار دستگاه تنظیمات دوربین را به بهترین حالت ممکن درآورد.

بیشتر بخوانید: بررسی Mi Mix 2 ؛ شیائومی طرفدارانش را با زیبایی و قیمت مناسب راضی نگاه می دارد!

عکس ثبت شده با دوربین Pocophone F1
عکس ثبت شده با دوربین Pocophone F1
دوربین Pocophone F1
دوربین Pocophone F1

بیشتر بخوانید: بررسی Xiaomi Mi A2 و Mi A2 Lite ، دو تازه وارد قابل ستایش از شیائومی

بیشتر بخوانید: بررسی Mi Max 3 : اسمارت فونی بسیار بزرگ با باتری قدرتمند

دوربین Pocophone F1
دوربین Pocophone F1
دوربین Pocophone F1
دوربین Pocophone F1
دوربین Pocophone F1
دوربین Pocophone F1

بیشتر بخوانید: Android One چیست؟ همه چیز راجع به Android One و ایده کاربرپسند گوگل!

و اما خاصیت لنز دوم چیست؟ لنز دوم می تواند عمق تصاویر را برای شما ثبت کند، یعنی حالت پرتره را برای شما فعال کند. عکس های پرتره ی ثبت شده با این دوربین هم بسیار فوق العاده می باشند. تمام تکنولوژی سخت افزاری و نرم افزاری دوربین Pocophone F1 توسط شیائومی فراهم شده اند و انصافا هم شیائومی در این مورد سنگ تمام گذاشته است.

و اما بررسی Pocophone F1 از نظر دوربین جلو برای دوست داران عکس های سلفی. دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی این دستگاه دارای حالت زیبایی یا beauty mode بوده، افکت blur آن بسیار قدرتمند است و مثل اکثر سیستم های بوکه‌ی نرم افزاری در مواجهه با عینک و موهای پرپشت و بلند کمی گیج می شود! (دقت کنید که دوربین جلوی این دستگاه تک لنزی بوده، پس افکت بوکه از طریق نرم افزاری اعمال می شود.) این دوربین دارای فیلترهای زنده‌ی زیادی مثل حالت های سیاه و سفید بوده و حالت زیبایی آن را هم در صورت عدم تمایل می توانید غیرفعال کنید. Pocophone F1 برای گرفتن عکس های سلفی در محیط های کم نور هم شگرد جالبی دارد، به طوری که در هنگام تاریکی، هر ۴ پیکسل از این دوربین با هم ادغام شده و یک پیکسل بزرگتر را تشکیل می دهند. یعنی دوربین ۲۰ مگاپیکسلی شما تبدیل به یک دوربین ۵ مگاپیکسلی شده، با این تفاوت که پیکسل های آن می توانند نور بسیار بیشتری از محیط را جذب کرده و در نتیجه کیفیت عکس ثبت شده را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: بررسی Redmi 6 شیائومی : روز از نو روزی از نو!

پردازش عکس ها توسط Pocophone F1 به قدری کامل است که شما می توانید آن ها را به طور آنلاین و بدون ایجاد هیچ گونه تغییر و اضافه کردن هیچ گونه فیلتری در صفحات مجازی خود به اشتراک بگذارید. اگر هم نیاز به تغییر عکسی را احساس کردید، حالت ویرایش Pocophone F1 می تواند تغییرات شما را به خوبی و سادگی اعمال کند، پس به نرم افزار ویرایش تصویر اضافی نیاز نخواهید داشت.

دوربین سلفی Pocophone F1 بسیار قدرتمند می باشد
دوربین سلفی Pocophone F1 بسیار قدرتمند می باشد

از نظر فیلمبرداری هم دوربین اصلی این دستگاه می تواند با کیفیت ۲۱۶۰p در سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه یا ۱۰۸۰p (فول اچ دی) در سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه (حالت اسلوموشن) به ثبت ویدیو بپردازد. دوربین سلفی هم ویدیوهای ۱۰۸۰p را با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ثبت می کند.

به طور کلی، به غیر از تعریف و تمجید از دوربین Pocophone F1 چیز دیگری نمی توان گفت!

بیشتر بخوانید: جدیدترین گوشی ۲۰۱۸ در راه است، با لیستی از اسمارت فون های ۴ ماه آینده ی دنیا آشنا شوید!

باتری و نرم افزار

بررسی Pocophone F1 را با باتری آن ادامه می دهیم. باتری بزرگ ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی این دستگاه می تواند تا ۲ روز پاسخگوی نیازهای عمومی شما باشد. تازه بعد از ۴۸ ساعت اگر باتری شما کاملا خالی شود، تکنولوژی Quick Charge 3.0 موجود در این گوشی می تواند حداکثر تا ۳ ساعت دستگاه شما را فول شارژ کند.

سیستم عامل موجود بر روی Pocophone F1، نسخه‌ی ۸٫۱ اندروید با رابط کاربری MIUI (نسخه‌ی ۹٫۶) می باشد. تقریبا تمامی کسانی که از MIUI استفاده می کنند آن را برتر از هر رابط کاربری دیگری برای اندروید می دانند، پس بهتر است تا شما هم آن را امتحان کنید! اما نکته‌ی منفی اینجاست که MIUI بسیاری از برنامه های از پیش نصب شده‌ی مخصوص شیائومی را با خود به همراه دارد که هر چند مفید هستند، اما شما نمی توانید آن ها را از روی دستگاه خود پاک کنید.

نمایی از صفحه ی home
نمایی از صفحه‌ی home

نکته‌ی منفی دوم دیگر این است که نرم افزار Pocophone F1 دارای مشکلاتی می باشد که ما تا قبل از این در هیچ کدام از نسخه های MIUI ندیده بودیم. مثلا نوتیفیکیشن ها همیشه بر روی lock screen نمایان نمی شوند و آیکون ها اصلا در نوار نوتیفیکیشن در صفحه‌ی home ظاهر نمی شوند. البته شما می توانید با یک آپدیت کوچک، نوتیفیکیشن های خود را به سیستم نوتیفیکیشن MIUI 10  ارتقا دهید. به غیر از چند مشکل کوچک ذکر شده که باید حل شوند، MIUI موجود بر روی این گوشی مثل همیشه تند و روان بوده و می توانید از آن لذت ببرید. ضمنا در آینده‌ی نزدیک باید منتظر نسخه‌ی Android 9.0 Pie به همراه نسخه‌ی پایداری از MIUI 10 برای این اسمارت فون باشیم که قطعا شگفت انگیز خواهد بود.

یشتر بخوانید: بررسی آیفون XS Max : صفحه نمایشی خارق العاده و بزرگتر از قبل!

قیمت و تاریخ عرضه

همان طور که گفتیم، قیمت مدل دارای ۶ گیگ رم و ۶۴ گیگ حافظه داخلی این دستگاه ۳۰۰ دلار بوده و مدل ۶ و ۱۲۸ گیگی آن هم ۳۴۰ دلار می ارزد. گران ترین مدل Pocophone F1 هم ۸ گیگ رم و ۲۵۶ گیگ حافظه داخلی داشته و فقط ۴۰۰ دلار قیمت دارد! البته اگر سفارش مدل ارتشی آن با پنل پشتی کلوار را بدهید، آن وقت Pocophone F1 برای شما ۴۳۰ دلار آب می خورد.

و اما بررسی Pocophone F1 از نظر دسترسی: اگر سری به سایت www.xiaomishop.ir بزنید، می بینید که گویی قرار است این گوشی قدرتمند در نصف بیشتر دنیا عرضه شود، به جز ایران! متاسفانه فعلا نام ایران در لیست فروش Pocophone F1 نیست، ولی امیدواریم که در آینده‌ی نزدیک این اسمارت وارد بازار ایران هم بشود.

بیشتر بخوانید: بررسی آیفون XS ، تازه وارد جدید؛ بروزرسانی به روش اپل

منبع: سایت www.xiaomishop.ir
منبع: سایت www.xiaomishop.ir

دوام و ماندگاری

Pocophone F1 خیلی دستگاه سفت و سختی نیست و حتی ضد آب هم نمی باشد، اما بدنه‌ی پلی کربناتی آن قطعا محکم تر از بدنه‌ی شیشه ای اسمارت فون های امروزی بوده و به سادگی نمی شکند. ضمنا درون جعبه‌ی این دستگاه یک قاب سیلیکونی ساده وجود دارد که می تواند از دستگاه شما محافظت کند. پس فقط مواظب باشید تا Pocophone F1 خیس نشود تا بتواند سال ها برای شما کار کند. ضمنا همان طور که گفتیم، خنک کننده‌ی آبی موجود در درون این دستگاه باعث می شود تا دمای آن بیش از حد افزایش نیابد و به طریقی عمر مفید آن را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: بررسی آیفون XR : ارزان قیمت ترین آیفون ۲۰۱۸

چه جایگزینی برای Pocophone F1 در ایران وجود دارد؟

اگر توانستید در دنیا دستگاهی با پردازنده‌ی Snapdragon 845 به همراه ۶ گیگ حافظه‌ی رم پیدا کنید که فقط ۳۰۰ دلار قیمت داشته باشد، پس ما را هم بی خبر نگذارید! قطعا هیچ اسمارت فونی با این مشخصات فنی بالا، دوربین قوی، باتری بزرگ و چنین قیمت به صرفه ای را به عنوان جایگزین Pocophone F1 نمی توان یافت و فقط باید امیدوار باشیم که این دستگاه به زودی راهی به بازار کشورمان پیدا کند. اما اگر کمی بیشتر هزینه کنید، می توانید دستگاه هایی به قدرت Pocophone F1 را در بازار کشور خودمان پیدا کنید. پیشنهاد ما، اسمارت فون های OnePlus 6 و Honor 10 هستند که قبلا آن ها را به طور کامل در نت نوشت بررسی کرده ایم.

بیشتر بخوانید: بررسی اپل واچ سری ۴ ؛ صفحه‌نمایش بزرگ‌تر و پردازنده‌ی قدرت‌مند‌تر

مقایسه اسمارت فون های OnePlus 6 و Honor 10 و Pocophone F1 در بنچمارک های مختلف
مقایسه اسمارت فون های OnePlus 6 و Honor 10 و Pocophone F1 در بنچمارک های مختلف

Motorola G6 و Nokia 7 Plus هم انتخاب های خوبی هستند، اما به خوبی Pocophone F1 نمی باشند. امیدواریم بررسی Pocophone F1 مورد توجه شما واقع شده باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین گوشی اندروید ۲۰۱۸
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی چینی ۲۰۱۸
بیشتر بخوانید: سریعترین گوشی دنیا در سال ۲۰۱۸

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سری پوکو واقعا خوش درخشیدن مخصوصا پوکو X3 که واقعا به لحاظ قابلیت ها و صرفه اقتصادی خیلی بهتر از گوشی های هم رده خودش هست،البته نسخه هند که(لینک مشخصاتش رو گذاشتم) با حذف NFC و باطری ۶۰۰۰ میلی آمپری که برای یه صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی ایده آل هست و نسبتا ارزون تر وشارژدهی بالاتری میده که این نسخه رو تو سایت های ایرانی دیگه به جز این سایت ندیدم:
    https://avestaplus.com/product/%da%af%d9%88%d8%b4%db%8c-%d9%85%d9%88%d8%a8%d8%a7%db%8c%d9%84-%d8%b4%db%8c%d8%a7%d8%a6%d9%88%d9%85%db%8c-xiaomi-poco-x3/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا