روانشناسی و موفقیت

قصه گویی برای کودکان یعنی تقویت قدرت تکلم و توانایی ذهنی کودک

تمام ساعاتی که صرف قصه گویی برای کودکان می کنید، در واقع مشغول بهبود قدرت تکلم و توانایی های ذهنی شان نیز می باشید. مطالعات جدید بیان می کنند که قصه گویی برای کودکان حتی سبب افزایش مهارت های اجتماعی و رفتاری بچه ها خواهد شد. برای بررسی بیشتر، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

فواید قصه گویی برای کودکان

براساس پژوهش های صورت گرفته بر روی اثرات قصه گویی برای کودکان زیر ۶ سال، محققان در هنگ کنگ اثر مثبتی در فعالیت های روانشناسی برای طرفین، هم بزرگسالان و هم کودکان، از قبیل سلامت ذهن، احساسات و روابط با دیگران یافتند. نویسنده این مقاله، خانم دکتر هویوان ون-ژی، دکتر داوطلب دپارتمان فعالیت های کارگزینی و اجتماعی دانشگاه هنگ کنگ، می گوید: “هم اکنون ما با قاطعیت بیشتری می توانیم بیان کنیم که قصه خواندن برای کودکان ، تاثیر مثبتی در مهارت های اجتماعی و رفتاری شان دارد.”   وی افزود: ” قصه گویی برای کودکان نه تنها منجر به داشتن فرزندان باهوش خواهد شد، بلکه به داراب ودن فرزندانی شاد و یک رابطه خوب والد-فرزندی نیز ختم می شود.”

محققان در بررسی و مطالعه پژوهش مذکور، فواید وسیع و مختلفی از قصه گویی برای کودکان ، علی الخصوص در زمینه ادبیات و قدرت تکلم، برای پیشرفت شگرف کودکان مشاهده کرده اند. قصه خواندن برای کودکان سبب توسعه قابل ملاحظه توانایی های ذهنی و به طبع آن، پیشرفت تحصیلی طی دوره آموزشی خواهد شد.

ژی و شاگردانش، ۱۹ مطالعه گوناگون را که حدود ۳۳۰۰ خانواده را دربر می گرفت، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. الگوی مطالعات، متفاوت اما متمرکز در رده های سنی ۰ تا ۳ سال و ۳ تا ۶ سال بود. مدت زمانی که کودکان به خواندن کتاب به همراه والدین شان می پرداختند، مدنظر قرار نگرفت. عملکرد روانشناسی-اجتماعی کودکان و بالغین به وسیله آزمون هایی از قبیل تطبیق پذیری احساسی-اجتماعی، مشکلات رفتاری، کیفیت زندگی، علاقه به مطالب خواندنی، تنش و افسردگی، شایستگی والدین و روابط والد-فرزندی مورد بررسی قرار گرفت.

ژی شرح می دهد این پژوهش، توانایی مردم برای مراقبت از خود، کار کردن، توانایی آن ها جهت ارزیابی مثبت از خود و زندگی سایرین یا توانایی داشتن احساس صحیح و سلامت از روابطی معنادار را شامل می شود. اما چندی از متخصصان ایالات متحده از این نتایج شگفت زده نشدند. دکتر دیوید پل، رئیس بخش پزشکان کودک در نهاد بهداشت و مراقبت کریستیانا ، بر این اعتقاد است: “من فکر می کنم پرواضح است که مطالعه، یکی از مهم ترین مداخلات جهت بهبود قدرت تکلم است.” او می افزاید: “اگر شما والد باشید، دلیل دیگری جهت گذراندن وقت با کودکان از طریق کتابخوانی برای شما به وجود می آید. به سختی می توان گفت که بهتر از ورزش کردن یا داشتن ارتباط تصویری با آن ها است، اما من به عنوان یک پزشک متخصص کودکان می توانم بگویم که این اقدام درحقیقت یک پتانسیل مثبت برای فرزندان به شمار می رود.”

ویلیام بریسون-بروکمن، پزشک و رئیس بخش بهبود احوال کودکان در بیمارستان نیویورک می باشد که معتقد است این پژوهش صورت گرفته به دلیل آنکه چندین مطالعه متفاوت را بررسی کرده، منحصر به فرد می باشد. همچنین به روابط والد-فرزندی، به طور دقیق پرداخته است. بریسون-بروکمن اظهار دارد: “آن چیزی که ارزشمند است، این است که تاثیر دوطرفه قصه گویی برای کودکان ، چه بر روی فرزند و چه بر روی والد است و این، یک قدرت واقعی می باشد و هدف، صرفاً کتابخوانی نیست؛ بلکه نزدیک کردن پدر یا مادر به وسیله کتاب مورد علاقه و داشتن اوقاتی خوش می باشد.”

 

 

نویسنده: علیرضا وفادار

منبع: www.webmd.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا