تلفن همراه

بررسی ردمی نوت ۶ پرو ، دوربینی قدرتمند همراه با مشخصات فنی خوب

اسمارت فون Redmi Note 6 Pro یکی دیگر از میان رده های قدرتمند و ارزان قیمت کمپانی چینی Xiaomi می‌باشد که در اواخر تابستان ۹۷ از آن رونمایی شد. این گوشی نسبتا زیبا بوده، دوربین خوبی دارد و از همه مهم تر، عملکرد آن در مقایسه با هزینه ای که برای خرید آن می‌پردازید بسیار عالی می‌باشد. در ادامه با بررسی ردمی نوت ۶ پرو با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: مشخصات ردمی نوت ۶ پرو شیائومی

طراحی

بررسی  ردمی نوت ۶ پرو را با بحث طراحی آن آغاز می‌کنیم. با ۱۸۱ گرم وزن و ابعاد ۱۵۷٫۹*۷۶٫۴*۸٫۳ میلی متر، Redmi Note 6 Pro یک اسمارت فون بزرگ و نسبتا ضخیم به حساب می‌آید. این گوشی در رنگ های مشکی، آبی روشن و صورتی موجود می‌باشد. روی نمایشگر ردمی نوت ۶ پرو با لایه محافظ گوریلاگلس پوشانده شده و مثل اکثر اسمارت فون های امروزی، لبه های دور دستگاه کاملا صاف و دارای انحنا می‌باشند.

بیشتر بخوانید: بررسی ردمی نوت ۷ پرو شیائومی؛ بهترین میان کنونی رده‌ی دنیا؟

 

بررسی مشخصات ردمی نوت ۶ پرو
بررسی ردمی نوت ۶ پرو

در واقع محل اتصال قاب پشتی با فریم دور گوشی به طور کامل گرد شده و نمی‌توان متوجه هیچ لبه‌ی تیزی در آن شد. اما اتصال ۲٫۵ بعدی پوشش روی نمایشگر با فریم پلاستیکی دور گوشی به صورت چندان ظریفی طراحی نشده و از لمس کردن لبه های دور نمایشگر احساس خوبی به شما دست نخواهد داد.

لبه های بالا و پایین دستگاه: به محل اتصال صفحه نمایش به فریم گوشی دقت کنید
لبه های بالا و پایین دستگاه: به محل اتصال صفحه نمایش به فریم گوشی دقت کنید

قاب پشتی Redmi Note 6 Pro از جنس فلز ساخته شده است. سیستم دوربین دوگانه به طور عمودی به همراه یک فلش LED با کمی بیرون زدگی بر روی قاب پشتی گوشی دیده می‌شود. بیرون زدگی دوربین‌ها از روی قاب کاملا چشمگیر بوده و برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دوربین‌ها بهتر است تا از یک کیس محافظ برای دستگاه استفاده کنید. همچنین مثل اکثر اسمارت فون های چینی، حسگر اثر انگشت هم به صورت گرد در وسط قاب گوشی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: بررسی Redmi 6 شیائومی : روز از نو روزی از نو!

قاب پشتی Redmi Note 6 Pro
قاب پشتی Redmi Note 6 Pro

دکمه های تنظیم صدا و پاور بر روی لبه سمت راست گوشی قرار گرفته اند. جای گیری دکمه‌ها به صورتی است که انگار جزئی از فریم دستگاه می‌باشند. کیفیت و محل قرارگیری این دکمه‌ها بسیار مناسب بوده و شما با اعمال کردن یک نیروی معمولی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

سیستم دوربین دوگانه
سیستم دوربین دوگانه

بیشتر بخوانید: بررسی Mi Mix 3 : شاهکار جدید Xiaomi که رقبایش را کنار خواهد زد!

صفحه نمایش گوشی دارای یک notch نه چندان کوچک بر بالای خود می‌باشد. هرچند حاشیه های اطراف نمایشگر در قسمت لبه‌ها بسیار باریک هستند، اما حاشیه های بالا و پایین نمایشگر نسبتا بزرگ می‌باشند. این گوشی دارای جک هدفون (در قسمت بالا) و یک پورت قدیمی microUSB 2.0 به اضافه‌ی یک اسپیکر تنها بر روی لبه‌ی زیرین خود می‌باشد.

در پایان بررسی ردمی نوت ۶ پرو از نظر طراحی می‌توان گفت که زبان طراحی اسمارت فون های شیائومی در این گوشی حفظ شده است و به طور کلی نمی‌توان نقطه ضعف یا عیب خاصی را در طراحی این گوشی پیدا کرد، هرچند که ردمی نوت ۶ پرو در کل دستگاه بسیار زیبایی هم تلقی نمی‌شود. در یک کلام می‌توان گفت: Redmi Note 6 Pro از نظر طراحی نمره قبولی را کسب می‌کند، اما در مقایسه با میان رده های نوکیا و آنر چندان زیبا به نظر نمی‌رسد!

صفحه نمایش

به بررسی ردمی نوت ۶ پرو از نظر صفحه نمایش می‌رسیم. این گوشی از یک پنل IPS LCD با اندازه‌ی ۶٫۲۶ اینچ و نسبت تصویر ۱۹:۹ استفاده می‌کند. خوشبختانه رزولوشن این نمایشگر ۱۰۸۰*۲۲۸۰ پیکسل (فول اچ دی پلاس) بوده و در هر اینچ مربع ان در حدود ۴۰۳ پیکسل مشاهده می‌شود. پس وضوح و دقت متون یا تصویری که بر روی آن مشاهده می‌کنید بسیار بالا خواهد بود.

بیشتر بخوانید: بررسی Mi 8 Pro : تقلیدی قابل قبول از آیفون X

صفحه نمایش
صفحه نمایش

نمایشگر این گوشی نسبتا روشن بوده و حداکثر روشنایی آن ۵۱۱ cd/m² می‌باشد. این گوشی از مدولاسیون عرض پالس (PWM) برای کنترل روشنایی استفاده می‌کند، اما این ویژگی فقط در تنظیمات روشنایی پایین فعال می‌باشد.

به طور کلی پنل LCD مورد استفاده در ردمی نوت ۶ پرو دارای کیفیت بالایی می‌باشد. دقت و شدت رنگ‌ها در آن مناسب بوده و کنتراست تصویر خوبی دارد. در واقع دقت رنگ ردمی نوت ۶ پرو در رنج قیمتی خود بسیار فوق العاده است. علاوه بر این، زاویه دید نمایشگر بالا می‌باشد.

بیشتر بخوانید: بررسی ردمی نوت ۷ : سوپرشاهکاری جدید از شیائومی!

سخت افزار و عملکرد

بررسی ردمی نوت ۶ پرو را با بررسی عملکرد این گوشی ادامه می‌دهیم. این گوشی از سخت افزاری مشابه با پیشینیان خود استفاده می‌کند. پردازنده Qualcomm Snapdragon 636 مورد استفاده در Redmi Note 6 Pro شاید در ابتدای سال ۲۰۱۸ برای یک میان رده جالب بود، اما در سال ۲۰۱۹ دیگر جذابیت خاصی برای ما نخواهد داشت.

Snapdragon 636 دارای ۸ هسته Kryo 260 با کلاک ۱٫۸GHz می‌باشد که هرچند برای یک میان رده مناسب است، اما در مقایسه با Snapdragon 660 (استفاده شده در اسمارت فون هایی مثل ردمی نوت ۷ و گلکسی A9 2018) حرف چندانی برای گفتن ندارد. ردمی نوت ۶ پرو در سه مدل زیر ارائه می‌شود:

  1. ۳۲ گیگ حافظه داخلی، ۳ گیگ RAM
  2. ۶۴ گیگ حافظه داخلی، ۴ گیگ RAM
  3. ۶۴ گیگ حافظه داخلی، ۶ گیگ RAM

بیشتر بخوانید: بررسی Mi 8 Lite شیائومی : فبلتی قدرتمند با قیمتی مناسب

هرچند ردمی نوت ۶ پرو از بنچمارک های مختلف نمرات چندان بالایی را کسب نکرده است، ولی در استفاده های روزانه، در استفاده از برنامه های مختلف، اجرای چندین اپ سبک به طور همزمان و همچنین اجرای بازی های ۳ بعدی نه چندان حجیم با آن دچار هیچ مشکل و لگی نخواهید شد.

Geekbench 4.3: محاسبه امتیاز RenderScript
Geekbench 4.3: محاسبه امتیاز RenderScript
امتیاز 64 Bit Multi-Core: نمره کسب شده توسط ردمی نوت 6 پرو در حدود 49 درصد از نمره Huawei Mate 20 Pro می‌باشد
امتیاز ۶۴ Bit Multi-Core: نمره کسب شده توسط ردمی نوت ۶ پرو در حدود ۴۹ درصد از نمره Huawei Mate 20 Pro می‌باشد
امتیاز 64 Bit Single-Core
امتیاز ۶۴ Bit Single-Core

در ادامه بررسی ردمی نوت ۶ پرو به بررسی عملکرد گرافیکی آن می‌پردازیم. چیپست Adreno 509 موجود در این گوشی از تمامی API های مدرن مثل Vulkan و OpenGL ES 3.1 و Direct3D 12 پشتیبانی می‌کند. به منظور ارزیابی عملکرد ۳ بعدی Redmi Note 6 Pro، نگاهی نزدیکتر به اجرای چندین بازی معروف در گوگل پلی استور با این گوشی می‌اندازیم: یکی از بازی های ۳ بعدی قدیمی معروف به نام Dead Trigger 2 بر روی ردمی نوت ۶ پرو با حداکثر تنظیمات گرافیکی به سادگی اجرا می‌شود. اما از بازی های جدیدتر، می‌توان PUBG را مثال زد که اجرای آن با ردمی نوت ۶ پرو اصلا ساده نخواهد بود. حتی در حداقل تنظیمات گرافیکی بازی، باز هم شما با افت فریم و لگ در هنگام اجرای بازی مواجه خواهید شد.

بیشتر بخوانید: بررسی مشخصات Honor 7A ، کمتر از حد انتظار!

نرم افزار

بررسی ردمی نوت ۶ پرو را با نرم افزار آن ادامه می‌دهیم. این گوشی به طور پیش فرض دارای نسخه اندروید ۸٫۱ با پوسته MIUI 10 می‌باشد. متاسفانه مثل همیشه شیائومی در ارائه آپدیت های نرم افزاری ضعیف عمل کرده و تاکنون خبری از به روزرسانی اندروید ۹ برای ردمی نوت ۶ پرو نبوده است.

اما خوشبختانه، نرم افزار Redmi Note 6 Pro به خوبی برای گوشی اوپتیمایز شده و در کار با آن متوجه هیچگونه لگ و کندی در عملکرد و پاسخ نرم افزاری مواجه نخواهید شد. MIUI یکی از معروف ترین و محبوب ترین رابط های کاربری بر پایه اندروید می‌باشد که دارای ویژگی های سودمند بسیار زیادی است. به طور کلی در بررسی مشخصات ردمی نوت ۶ پرو ، تعادل بسیار خوب بین نرم افزار و سخت افزار باعث می‌شود تا با هیچگونه مشکلی در عملکرد این دستگاه مواجه نشوید.

باتری و دیگر مشخصات سخت افزاری

بررسی  ردمی نوت ۶ پرو را با باتری آن پی می‌گیریم. طول عمر باتری این دستگاه نسبتا خوب است، ولی در مقایسه با دیگر اسمارت فون هایی که از پردازنده Snapdragon 636 استفاده می‌کنند، مصرف باتری ردمی نوت ۶ پرو کمی بیشتر به نظر می‌رسد. این گوشی به یک باتری ۴,۰۰۰mAh مجهز شده که با یک بار شارژ کامل، حتی تا دو روز می‌توانید از آن استفاده کنید. این باتری با یک شارژر ۱۰ واتی ۵V/2A در مدت زمان ۲٫۵ ساعت از صفر تا صد درصد شارژ می‌شود. پس همان طور که مشخص است، خبری از تکنولوژی شارژ سریع در Redmi Note 6 Pro نیست.

از دیگر مشخصات سخت افزاری، می‌توان به سینی سیمکارت ترکیبی برای این گوشی اشاره کرد. یعنی شما می‌توانید به طور همزمان از دو نانو سیمکارت استفاده کنید و یا به جای سیمکارت دوم از یک کارت حافظه جانبی microSD استفاده کنید.

Redmi Note 6 Pro به نسخه بلوتوث ۵، یک اسپیکر تنها با صدای بسیار بلند، و پورت microUSB قدیمی به جای USB Type-C مجهز می‌باشد. البته بر لبه‌ی پایینی گوشی شما جای دو اسپیکر را می‌بینید، اما فقط یک اسپیکر در این دستگاه گنجانده شده است.

بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی گرند پرایم پرو ۲۰۱۸ از سامسونگ؛ ارزان قیمت و پرفروش!

دوربین

بررسی ردمی نوت ۶ پرو را با دوربین این گوشی ادامه می‌دهیم. اسمارت فون Redmi Note 5 Pro در زمان انتشار خود یکی از بهترین دوربین‌ها را در دنیا داشت. حال Redmi Note 6 Pro هم این رویه را حفظ کرده و دوربین این گوشی در رنج قیمتی خود تقریبا بی رقیب است.

اگرچه سیستم دوربین دوگانه ۱۲+۵ مگاپیکسلی موجود در ردمی نوت ۵ پرو در گوشی ردمی نوت ۶ پرو همچنان حفظ شده است، اما سایز پیکسل لنز ۱۲ مگاپیکسلی این گوشی به ۱٫۴ میکرومتر افزایش یافته است. همچنین این لنز عریض تر شده و اکنون بازشدگی دیافراگم آن f/1.9 می‌باشد. همین دو تغییر باعث می‌شوند تا عملکرد کلی دوربین اصلی ردمی نوت ۶ پرو نسبت به نوت ۵ پرو، به خصوص در هنگام شب بسیار بهتر شود. اگر کمی با دنیای تکنولوژی آشنایی داشته باشید، حتما می‌دانید که امروزه مقایسه‌ی دو دوربین تنها بر اساس رزولوشن (مگاپیکسل) اصلا مقایسه‌ی صحیحی نیست. ضمنا لنز ۵ مگاپیکسلی ثانویه، یک سنسور عمق است که وظیفه‌ی ثبت تصاویر پرتره و افکت های بوکه (مات کردن بکگراند تصویر) را برعهده دارد.

عملکرد دوربین اصلی Redmi Note 6 Pro در شرایطی که نور محیط مناسب باشد بسیار خوب و عالی است. نور جذب شده توسط لنز مناسب بوده، رنگ‌ها کاملا طبیعی و زنده هستند و هر کجا هم که نیاز باشد، Auto HDR به طور اتوماتیک وارد عمل می‌شود. تصاویر ماکروی ثبت شده با دوربین ردمی نوت ۶ پرو بر خلاف اکثر میان رده های دیگر بسیار درخشان هستند. در مواقعی که نور محیط کافی نمی‌باشد، اگر از سوژه های متحرک عکس بگیرید، به دلیل سرعت پایین شاتر امکان وجود نویز در تصاویر بالا خواهد بود. اما در غیر این صورت، باز هم تصاویر خوب خواهند بود. البته در نور پایین، جزئیات و کیفیت تصاویر کمی کاهش خواهند یافت، ولی در مقایسه با دیگر میان رده های در این رنج قیمتی، به طور کلی دوربین ردمی نوت ۶ پرو عالی عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید: بررسی honor 10 lite : ارزان قیمت و قدرتمند، مثل همیشه

نمونه ای از تصاویر ثبت شده با دوربین ردمی نوت 6 پرو
نمونه ای از تصاویر ثبت شده با دوربین ردمی نوت ۶ پرو
کیفیت فوق العاده
کیفیت فوق العاده
عملکرد دوربین در محیط های با نور نسبتا کم هم عالی می‌باشد
عملکرد دوربین در محیط های با نور نسبتا کم هم عالی می‌باشد

از دیگر برتری های دوربین این گوشی نسبت به رقیبان خود در این رنج قیمتی می‌توان به کیفیت بالای تصاویر پرتره اشاره کرد. معمولا در اسمارت فون های ارزان قیمت که از دوربین دوگانه استفاده می‌کنند، مرزهای بین بکگراند تصویر و سوژه، یعنی مرز بین سوژه و قسمتی از تصویر که قرار است مات شود به طرز دقیق و صحیحی مشخص نمی‌شوند. اما این مشکل تا حد زیادی در دوربین ردمی نوت ۶ پرو حل شده است.

از دیگر ویژگی هایی که در بررسی مشخصات ردمی نوت ۶ پرو از نظر دوربین می‌توان به آن اشاره کرد، حالت هوش مصنوعی (AI) دوربین دستگاه می‌باشد. هوش مصنوعی می‌تواند ۳۲ منظره را در دوبین اصلی و ۱۲ منظره را در دوربین سلفی تشخیص داده و تنظیمات دوربین را مطابق با آن‌ها برای ثبت بهترین عکس ممکن از سوژه تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: بررسی Honor 8X ؛ زیبا، قدرتمند و ارزان قیمت

Photo mode
Photo mode
HDR recording
HDR recording
HDR recording + AI
HDR recording + AI

دوربین سلفی این گوشی ۲۰+۲ مگاپیکسلی می‌باشد. بازشدگی دیافراگم لنز ۲۰ مگاپیکسلی، f/2.0 بوده و سایز هر پیکسل آن ۰٫۹ میکرومتر می‌باشد. برای بهبود کیفیت تصاویر دوربین سلفی در محیط های کم نور، شیائومی از متود  pixel binning (اتصال ۴ پیکسل مجاور برای تشکیل یک پیکسل بزرگتر که نور بیشتری را جذب می‌کند) در آن استفاده کرده است. تصاویر سلفی ثبت شده با ردمی نوت ۶ پرو هم از نظر جزئیات و هم از نظر کیفیت عالی می‌باشند.

بیشتر بخوانید: مشخصات ردمی نوت ۶ پرو شیائومی

تصویر سلفی
تصویر سلفی

بررسی مشخصات ردمی نوت ۶ پرو : جمع بندی

به پایان بررسی ردمی نوت ۶ پرو می‌رسیم. قیمت این اسمارت فون در بازار جهانی نزدیک به ۲۰۰ دلار بوده و در بازار ایران نیز قیمت آن بسته به مدل های مختلف (حافظه داخلی و RAM) از ۲٫۲ میلیون تومان آغاز می‌شود.

Redmi Note 6 Pro از همه لحاظ تقریبا بسیار خوب می‌باشد. اگر نبود نسخه ۹ اندروید، ضعف قدرت در پردازنده Snapdragon 636 و ضخامت نسبتا زیاد این گوشی را فاکتور بگیریم، عملکرد و طراحی ردمی نوت ۶ پرو خوب بوده، نمایشگر پرنور و زیبایی دارد، و البته مهم ترین نکته قوت آن در قسمت دوربین می‌باشد. اما با این حال در بازار روبه رشد میان رده ها، قطعا نمی‌توان ردمی نوت ۶ پرو را به عنوان بهترین میان رده‌ی سال ۲۰۱۸  میلادی نامید، هرچند که می‌توان این گوشی را یکی از به صرفه ترین اسمارت فون های دنیا معرفی کرد. در واقع نسبت به هزینه ای که برای خرید گوشی می‌پردازید، ردمی نوت ۶ پرو ویژگی های بسیار خوبی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: بررسی Huawei P Smart 2019 : ویژگی های زیاد با قیمتی پایین

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا