دانستنی‌های سلامتی

دو غذای متداولی که خط قرمز روماتیسم مفصلی هستند!

تاثیرات شیر روماتیسم مفصلی

دو غذای متداولی که خط قرمز روماتیسم مفصلی هستند! در مطالعه ای جدید، محققین دریافته اند که اغلب، سویه ای از یک باکتری در شیر و گوشت وجود دارد که با بیماری روماتیسم مفصلی در ارتباط است.

۱+

آیا افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی باید از مصرف گوشت و لبنیات پرهیز کنند؟ پژوهشی جدید به این موضوع می پردازد همه ما از فواید بسیار شیر از جمله کمک به رشد و سلامت بدن شنیده ایم. اما شیر و دیگر محصولات دامی برای افرادی که دچار بیماری خود ایمنی، دردناک و گاهی ناتوان کننده آرتریت روماتوئید یا همان روماتیسم مفصلی هستند مفید نخواهد بود.

در مطالعه ای جدید، محققین دریافته اند که اغلب، سویه ای از یک باکتری در شیر و گوشت وجود دارد که با بیماری روماتیسم مفصلی در ارتباط است.

در حالی که در گذشته اثبات شده بود علائم در بیماران مبتلا به RA ( روماتیسم مفصلی ) در پاسخ به برخی مواد اضافه شده به رژیم غذایی آن ها شدید تر می شود، این مقاله اولین پژوهشی بود که به طور مشخص فقط به اثرات باکتری های موجود در گوشت و شیر می پردازد که در نت نوشت آن را برای شما بازگو خواهیم کرد.

تاثیرات شیر و فراورده های آن بر روماتیسم مفصلی

پژوهشگران دانشگاه مرکزی فلوریدا دریافتند که سویه باکتریایی مایکوباکتریوم آویوم تحت گونه پاراتوبرکلوزیس، که MAP نیز نامیده می شود، می تواند روند بروز این بیماری را در افراد مستعد به RA شدت ببخشد.

بنابراین در حالی که این باکتری الزاماً در همه ی افراد سبب روماتیسم مفصلی نمی شود، اما می تواند سیر بروز آن را در افرادی به طور ارثی مستعدتر می باشند، پیش ببرد. این تحقیق همچنین به مطالعه ای که پیشتر توسط همین گروه درباره ارتباط باکتری MAPبا بیماری کروهن (Crohn) انجام شده بود گریزی داشته است.

یافته های این پژوهش

آخرین تحقیق انجام شده توسط متخصص بیماری های عفونی، آقای صالح ناصر و روماتوئید شناسی به نام آقای شازیا بگ برگرفته از مقاله قبلی آقای ناصر درباره ارتباط این باکتری با بیماری های معدی-روده ای بود.

آقای ناصر می گوید: “در اینجا شما دو بیماری عفونی را دارید، یکی روده و دیگری مفاصل را درگیر می کند و هردو نقص ایمنی مشترکی را بروز می دهند و توسط یک دارو درمان می شوند. آیا عامل هر دو بیماری یکی است؟ این سوالی است که ما در رابطه با آن مطالعاتی داشته ایم.”

بنابراین آن ها شروع به انجام آزمایشاتی کردند تا دریابند آیا MAP همان عاملی است که این نشانه ها را ایجاد می کند یا خیر..

بگ از میان بیماران روماتوئیدی خود ۱۰۰ نفر را انتخاب کرد. این  افراد نشانه های بالینی خود را برای انجام تست های علمی گزارش می کردند.

مشخص شد که در ۷۸ درصد بیماران روماتوئیدی ژن PTPN2/22 دچار موتاسیون شده است. همان نوع موتاسیونی که در بیماری کروهن نیز یافت شده بود.

به علاوه، ۴۰ درصد افراد فوق از لحاظ وجود باکتری MAP موجود در شیر و گوشت مثبت بودند.

به همین علت، محققین معتقدند افرادی که با این موتاسیون در ژن به دنیا می آیند، در صورت دریافت این باکتری در خطر ابتلا به بیماری های روماتوئید مفصلی و کروهن قرار می گیرند.

همه ی گله های گاوها به MAP مبتلا نیستند و دیگر محصولات لبنی و گوشتی دامی در این مطالعه مورد ارزیابی قرار نگرفتند.

بگ در مصاحبه با مجله درباره تحقیق منتشر شده در ژورنال پزشکی “مرزهای میکروبیولوژی سلولی و عفونی” بیان کرد: “ما هنوز علت بیماری روماتوئید مفصلی را نمی دانیم اما بسیار هیجان انگیز بود که این ارتباط را پیدا کردیم. اما هنوز راه زیادی مانده است. ما باید دریابیم که چرا MAPدر این بیماران برجسته می شود (که آیا بیماری RA سبب حضور آن ها می شود یا این باکتری باعث ابتلا به RA) اگر به تشخیص برسیم می توانیم اهداف درمانی را به سمت مبارزه با MAP تغییر دهیم.”

این اولین باری نبود که RA و رژیم غذایی به هم ارتباط داده می شدند.

اخیراً پژوهش دیگری نشان داد که مصرف روزانه یک کاسه عصاره مالت در وعده صبحانه می تواند سبب کاهش بروز نشانه های بیماری شود.

نظرات بیماران روماتیسم مفصلی

افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی نظرات متفاوتی نسبت به یافته های بدست آمده از MAP دارند.

بسیاری از آن ها اذعان داشتند که پرهیز غذایی از محصولات دامی به آن ها در کاهش بروز علائم بیماری کمک کرده است.

ناتالی بیل از شهر اونتاریوی کانادا می گوید: “زمانی که برای اولین بار به بیماری RA مبتلا شدم، شروع به گیاه خواری و مصرف غذاهای فاقد گلوتن کردم. این کار به کاهش درد و ورم من بسیار کمک کرد. در حال حاضر، من گاهی اوقات گوشت نیز مصرف می کنم اما گوشت مرغ و ماهی را به گاو و خوک ترجیح می دهم. این قبیل غذاها سبب ایجاد سوزش بیشتری در من می شود.”

لوانا ورنر از لیک لند معتقد است: “هنگامی که به این بیماری مبتلا شدم، روماتوئید شناسی که با او در ارتباط بودم مصرف هرگونه گوشت قرمز و لبنیات را به مدت سه ماه برای من ممنوع کرد. زمانی که دوباره به تدریج مصرف آن ها را شروع می کردم، برخلاف لبنیات، گوشت اثر بدی بر روی بدن من می گذاشت. تلاش می کنم تا حداقل هر سه ماه یک بار گوشت را مصرف کنم زیرا آهن موجود در آن برایم مفید است و البته من عاشق استیک هستم.”

برخی بیماران از خوردن لبنیات فرآوری شده خودداری می کنند اما با مصرف ماست خانگی مشکلی ندارند. دیانا هرنیتی معتقد است لبنیات خانگی به او در جلوگیری  از ابتلا به تب آنفلوانزا که می توانست علائم روماتوئید را تشدید کند، کمک کرد.

برخی دیگر نیز صرفاً مصرف شیر گاو را قطع کردند.

بیتا بیرداک از الینویز می گوید: “من دو ماه قبل مصرف شیر بادام را جایگزین شیر معمولی کردم. علائم بیماری کاملاً محو نشدند اما وضعیت بهتری داشتم، و تنها باری که پنهانی یک لیوان شیر گاو خوردم، روز بعد به شدت احساس گرفتگی عضلانی می کردم. من گاهی اوقات پنیر نیز مصرف می کنم اما بعد از آن نشانه های بیماری شدیدتر نمی شود و به هر علتی فقط در مورد شیر این اتفاق رخ می دهد. در مجموع سعی می کنم از محصولات لبنی اجتناب کنم.”

اما زمانی که راجع به رژیم غذایی صحبت می کنیم، خط قرمزی میان کنترل علائم و فقر غذایی وجود دارد.

پس از تمام مواردی که ذکر شد، همان طور که اشلی رومئو گفته است: “استیک مرا خوشحال می کند … و این برای روماتیسم مفصلی خوب است، نه؟ شاد بودن را می گویم!”

 

 

 

نویسنده: محمد اکبری

 

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا