سافت ربات ، ربات هایی با توانایی درک محیط با استفاده از سنسور!
محققان دانشکده علوم مهندسی و کاربردی دانشگاه هاروارد جان ای پولسون (SEAS) و اینستیتو Wyss به تازگی موفق به ساخت سافت ربات گشتهاند که دارای سنسورهای درک محیط بوده و میتواند مقدار نور، لمس، دما، انحنا و فشار محیط را درک کند.
سافت ربات یا ربات های نرم که از مواد بسیار سازگار ساخته میشوند، میتوانند در انجام وظایف مختلفی چون جراحی، ساخت لباس های exoskeleton، صنعت و کشاورزی مورد استفاده قرار بگیرند.
از آنجا که این ربات ها میتوانند متناسب با محیط شکل خود را تغییر دهند، انعطاف پذیری بیشتری نسبت ربات های نسل حاضر داشته و بنابراین ایمنی بیشتری را نیز برای انسان ها تأمین میکنند.
با این حال، موردی که در رابطه با سافت ربات ها وحود دارد این است که سنسورهای جاسازی شده در آنها از جنس محکم و سختی میباشد.
محققان برای غلبه بر این مشکل، یک جوهر رسانا بر پایه یون مایع را طراحی کردهاند. این جوهر میتواند در یک چاپگر سه بعدی قرار داده شود و در داخل بدن رباتها چاپ شود.
این جوهر همراه با پردازش چاپ سه بعدی، سبب میشود تا حس لامسه و عملکرد حرکتی را در یک سیستم یکپارچه سافت ربات شاهد باشیم.
مایکل ونر در نوشته ای که در مجله Advanced Materials منتشر شده است این گونه میگوید: “تا به امروز بیشتر سنسورهای مورد استفاده در سافت ربات ها کاملاً ابتدایی بودهاند. با همراهی سنسورهای مایع یونی با این سیستم های نرم، ما به نقطه ای جدید در طراحی و ساخت دستگاه ها رسیدهایم که کنترل کامل سافت ربات ها را ممکن میسازد.”
قابل توجه است که قیمت چنین ربات هایی بسیار ارزان تر از ربات های امروزی خواهد بود.