نگاهی به تئاتر دیابولیک؛ رومئو و ژولیت به بهانه اجرای مجدد
نمایش دیابولیک؛ رومئو و ژولیت از ۱۵ فروردین ۹۷ در سالن سمندریان تماشاخانه ی ایرانشهر در دو سانس تا ۷ ام اردیبهشت ماه به روی صحنه رفت. این اثر نمایشی پیش از این در آذر و دی ماه سال ۹۵ به روی صحنه رفت و یکی از پر مخاطب ترین آثار مجموعه ی تئاتری ایرانشهر طی سال های گذشته لقب گرفت. گفتنی است در سال جدید قیمت بلیط های تئاتر همچون بلیط سینما افزایش داشته است.
بیشتر بخوانید: مروری بر زندگی و آثار محمد چرمشیر
نگاهی به تئاتر دیابولیک؛ رومئو و ژولیت
دیابولیک؛ رومئو و ژولیت توسط محمد چرمشیر و بر اساس اثر ویلیام شکسپیر نوشته شده و بازخوانی چرمشیر و پسیانی از این تراژدی است. همان طور که آن ها نام ها و موقعیت نمایشی را از این اثر تاریخی وام میگیرند.
در نمایش دیابولیک؛ رومئو و ژولیت نوید محمدزاده، ستاره پسیانی، بهرام افشاری، خسرو پسیانی، اصغر پیران، نوید جهانزاده، روح الله حق گوی لسان، ناز شادمان، مهدی صدر، دایانا فتحی، داوود ونداده و فاطمه نقوی به ایفای نقش پرداختند. گفتنی است که بهرام افشاری در ایام نوروز و این روزها سریال پر بیننده ی پایتخت ۵ را به کارگردانی سیروس مقدم را روی آنتن داشت که به شدت نقشش یعنی شخصیت بهتاش فریبا گل کرده بود و هنوز هم با گذشت نزدیک به یک ماه از پایان این مجموعه مردم از تکه کلام های بهتاش در زندگی روزمره شان استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید: تئاتر رامشدگی کاری از پویان باقرزاده ؛ “گپی دوستانه در باب مهاجرت”
نوید محمدزاده هم این روزها فیلم های سینمایی بدون تاریخ بدون امضا و عصبانی نیستم را روی پرده ی سینماها دارد. متاسفانه می شود گفت که محمدزاده به ورطه ی تکرار آلوده شده است ای کاش او نقش های دیگری را در ژانرهای مختلف بازی کند که ثابت کند در زمینه های مختلف بازیگری هم توانمند است. ستاره پسیانی هم در جشنواره ی سی و ششمین تئاتر فجر، لوح تقدیر و تندیس را از آن خود کرد. محمدزاده و پسیانی در این نمایش نقش رومئو و ژولیت را بازی می کردند.
نمایش دیابولیک؛ رومئو و ژولیت توانست لوح تقدیر و تندیس بازیگری زن مسابقه ی بین الملل سی و پنجمین جشنواره ی بین المللی تئاتر فجر را توسط فاطمه نقوی از آن خود کند و بامداد افشار آهنگساز و طراح صدای این نمایش نیز کاندیدای بهترین طراحی صدا در بخش مسابقه ی بینالملل جشنواره سی و پنجم تئاتر فجر شد.
بیشتر بخوانید: تحلیل نمایشنامه چهار صندوق نوشته ی بهرام بیضایی
گفتنی است همواره از رومئو و ژولیت به عنوان مهم ترین عاشقان ادبیات نمایشی در طول تاریخ یاد می شود. دختر و پسری که خانواده هایشان با هم دشمنی و عداوت دیرینه دارند و این کینه و خصومت دامن گیر عشق افسانه ای این دو عاشق می شود. این نمایش روایتی متفاوت از نمایش ویلیام شکسپیر ارائه می دهد. بازیگران نمایش حقیقت بسیار تلخ واقعیت روح و روان نسل شان را به نمایش می گذارند و روایتی متناقض از تراژدی عاشقانه ی امروزی را ارائه می دهند.
دیابولیک کلمه ای با ریشه ای لاتین به معنای اهریمنی و شیطانی است و در زبان های انگلیسی و فرانسه امروز نیز استفاده می شود. قابل ذکر است که موسیقی روی صحنه به ساخت فضا تا حد زیادی کمک می کند. چیدمان سالن بر اساس منطق فرمی کارگردان دو سویه است. بدون شک کارگردانی اجراهای دو سویه بسیار دشوار و پیچیده است. میزانسن ها باید به قدری دقیق طراحی شوند. این که مخاطب از چه زاویه ای با اثر مواجه می شود بسیار مهم است.