بررسی گلکسی A10 بزرگ خاندان سری A!
سری A سامسونگ در سال ۲۰۱۹، فصل جدیدی از تلاش این کمپانی برای در دست گرفتن بازار میان ردهها بود. سامسونگ با ارائهی دوجین اسمارت فون متنوع توانسته تا در ماههای اخیر به خوبی بر تعداد مشتریان خود بیفزاید. یکی از ارزان قیمت ترین و البته پرفروش ترین اسمارت فونهای این کمپانی در سال اخیر، Samsung Galaxy A10 میباشد که اولین فرزند از خانوادهی گلکسی A در سال ۲۰۱۹ محسوب میشود. در ادامه با بررسی گلکسی A10 سامسونگ با نت نوشت همراه باشید.
این گوشی ارزان قیمت تر و ضعیف تر از سایر برادران خود است، اما همچنان ارزش خرید بالایی دارد و بیشتر مناسب افرادی است که از اسمارت فون خود فقط برای انجام کارهای معمولی و روزمره بهره میبرند. با این وجود در محدودهی قیمتی دو میلیون تومان، هم اکنون کمتر اسمارت فونی را به زیبایی گلکسی A10 خواهید یافت.
بیشتر بخوانید: مشخصات گلکسی A10 سامسونگ
بررسی سریع گلکسی A10
نقاط قوت و ضعف
نقاط قوت:
طراحی زیبا، ویژگی Face Unlock، باتری قدرتمند
نقاط ضعف:
نبود سنسور اثر انگشت، عملکرد متوسط
اگر سری به بازار موبایل بزنید، در رنج قیمت ۲ میلیون تومان چندین اسمارت فون مختلف به شما پیشنهاد خواهد شد که به غیر از Samsung Galaxy A10، میتوان به Xiaomi Redmi 6A و Samsung Galaxy M10 و Huawei Y7 Prime 2019 اشاره نمود. بنابراین در این بازار شلوغ، هدف سامسونگ از ارائهی گلکسی A10 چه بوده است؟ و آیا A10 میتواند بهترین گوشی تلفن همراه در رنج قیمتی خود باشد؟ در ادامهی مطلب بررسی گلکسی A10 سامسونگ سعی در پاسخ دادن به این سوال داریم.
بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A10 با M10 سامسونگ
طراحی و نمایشگر Galaxy A10
بررسی گلکسی A10 سامسونگ را با نقد طراحی آن شروع میکنیم. این گوشی با ابعاد ۱۵۵٫۶*۴۵٫۶*۷٫۹ میلی متر و وزن ۱۶۸ گرم چندان کوچک و سبک وزن نیست، ولی در دست گرفتن آن به طرز عجیبی آسان و لذت بخش میباشد. دلیل این امر هم استفاده از بدنهی پلاستیکی یک پارچهای است که سامسونگ برای گلکسی A10 در نظر گرفته است.
بدین معنی که قاب گوشی در لبهها به سمت داخل خم شده و مستقیما با نمایشگر گوشی تلاقی میکند، یعنی خبری از فریم در دور بدنه نیست. کیفیت قاب پشتی و به طور کلی بدنهی A10 تقریبا از تمامی اسمارت فونهای ارزان قیمتی که در بازار میبینیم بالاتر میباشد. ظاهر صیقلی و جلادار بدنهی A10 باعث میشود تا این گوشی گران قیمت تر از چیزی که واقعا هست به نظر برسد.
بیشتر بخوانید: مقایسه A10 با A20
اما مثبت ترین نکتهای که در بررسی گلکسی A10 از نظر طراحی باید به آن اشاره کرد، نمایشگر بزرگ و کم حاشیهی آن است که با استفاده از یک NOTCH بسیار کوچک V-شکل در بالای آن، ظاهر بسیار شیک و مدرنی را برای دستگاه به ارمغان آورده است.
فقط کافی است تا A10 را با دستگاههای هم قیمتی مثل Nokia 5 و Xiaomi Redmi 6A مقایسه کنید تا به قدرت برتر سامسونگ در طراحی و ساخت اسمارت فون پی ببرید.
با این وجود در طراحی گلکسی A10 چند نقطه ضعف کوچک و بزرگ هم دیده میشود. مثلا این گوشی دارای سنسور اثر انگشت نیست. البته A10 دارای ویژگی face unlock دوبعدی برای بازگشایی قفل صفحه با شناسایی چهره میباشد.
اگرچه این ویژگی در A10 خیلی سریع عمل میکند و گوشی در کمتر از دو ثانیه موفق به شناسایی صورت شما خواهد شد، اما face unlock دوبعدی کلا متود امنی نیست و همچنین اگر نور محیط کم باشد، دوربین در شناسایی چهرهی شما با مشکل روبه رو خواهد شد. همچنین بلندگوی A10 به جای لبهی زیرین در قسمت پایین قاب پشتی جای گرفته است.
پس اگر در هنگام پخش موسیقی گوشی خود را بر روی زمین قرار دهید، صدای آن خفه خواهد شد. دکمههای پاور و تنظیم صدای گلکسی A10 بر روی لبهی سمت راست گوشی جای گرفته اند که به نظر میرسد محل قرارگیری دکمههای تنظیم صدا کمی بیش از حد بالا میباشد.
همچنین به غیر از جک ۳٫۵ میلی متری هدفون، یک پورت قدیمی microUSB بر روی لبهی زیرین A10 جای گرفته است که البته بهتر بود تا به جای آن، سامسونگ از استاندارد جدیدتر TYPE-C استفاده مینمود. این گوشی در سه رنگ آبی، قرمز و مشکی عرضه میشود که رنگ قرمز آن محبوب تر از دو رنگ دیگر است.
به بررسی گلکسی A10 از نظر نمایشگر میرسیم. این دستگاه جزو معدود اسمارت فونهای سامسونگ است که به پنل سوپرامولد مجهز نمیباشد. در واقع سامسونگ برای ارزن قیمت تر کردن گوشی، به یک پنل ۶٫۲ اینچی IPS LCD با رزولوشن HD پلاس (۷۲۰*۱۵۲۰ پیکسل) بسنده نموده است.
تراکم پیکسلی نمایشگر A10 چندان بالا نیست (حدود ۲۷۱ppi) و به همین دلیل نباید از آن انتظار نمایش دقیق جزئیات در عکسها و فیلمها را داشته باشید. ولی حداکثر نور نمایشگر این گوشی کافی بوده و شما میتوانید حتی از آن در زیر نور مستقیم خورشید هم استفاده نمایید. از دیگر مشخصات نمایشگر A10 میتوان به نسبت تصویر ۱۹:۹ و نسبت صفحه نمایش به بدنهی ۸۱٫۶ درصدی آن اشاره نمود.
نرم افزار و سخت افزار Galaxy A10
بررسی گلکسی A10 را با قسمت نرم افزاری آن پی میگیریم. این گوشی با سیستم عامل اندروید ۹ و پوستهی One UI (ورژن ۱٫۱) کار میکند. رابط کاربری One همان چیزی است که در اسمارت فونهای گران قیمت سری گلکسی S10 میبینیم و استفاده از آن برای گلکسی A10 یک مزیت بسیار بزرگ محسوب میشود.
One UI یکی از سریع ترین و زیباترین پوستههای اندرویدی است که برخلاف EMUI (ساخت هواوی)، برنامههای ازپیش نصب شده در آن بسیار کم میباشد. همچنین این رابط کاربری توجه ویژهای به بهبود one-handed use (استفاده از تلفن همراه فقط با یک دست) دارد.
از ویژگیهای منحصر به فرد One UI میتوان به night mode آن اشاره کرد با فعال نمودن آن از تنظیمات، تم دستگاه کاملا به رنگ تیره تغییر مییابد و بنابراین در هنگام شب فشار کمتری به چشمان شما وارد خواهد شد.
از دیگر ویژگیهای نرم افزاری گلکسی A10 میتوان به حالت گیمینگ آن اشاره کرد که دارای ویژگیها و آپشنهای مختلفی برای بهبود عملکرد دستگاه در هنگام بازی است، اما در عمل به جز عدم نمایش ناتیفیکیشنها بر روی نمایشگر گوشی در هنگام اجرای بازی، کار خاصی را برای شما انجام نمیدهد.
قدرت گلکسی A10 از چیپست Exynos 7884 تامین میشود که حداکثر کلاک آن ۱٫۶ گیگاهرتز بوده و عملکرد آن تقریبا مشابه با Snapdragon 450 میباشد. بنابراین نباید از این گوشی انتظار اجرای بازیها و حتی اپهای سنگین را داشته باشید. همچنین وجود ۲ گیگ RAM در گلکسی A10 بدین معنی است که شما نمیتوانید برنامههای زیادی را در حالت فعال در بکگراند دستگاه باز نگه دارید.
گلکسی A10 دارای ۳۲ گیگ حافظه داخلی است، اما میتوانید از کارت میکرو SD (دارای اسلات اختصاصی) برای آن استفاده نمایید.
با وجود اینکه گلکسی A10 در کل اسمارت فون چندان قدرتمندی از نظر پردازشی نیست، ولی در رنج قیمتی خود کمرقیب میباشد. شما میتوانید فعالیتهای روزمرهی خود اعم از نت گردی، دیدن ویدیو و پرسه زدن در شبکههای مجازی را با این اسمارت فون به سادگی انجام دهید و “چندان” نگران داغ شدن گوشی خود نباشید.
با این حال در استفادههای سنگین تر، پس از مدتی گلکسی A10 بسیار داغ شده و باید به آن استراحت دهید. برای اجرای بازیهای سنگینی مثل پابجی هم اگر RAM گوشی را تا حد امکان خالی کنید، واحد پردازش گرافیکی Mali-G71 MP2 موجود بر روی برد دستگاه میتواند از پس پردازشهای سه بعدی لازم برآید. البته برای جلوگیری از افت فریم، باید به حداقل تنظیمات گرافیکی بازی بسنده نمایید.
نکتهی جالبی که در بررسی گلکسی A10 از نظر عملکرد وجود دارد، کسب نمرات بالاتر از بنچمارکها در مقایسه با اسمارت فون هایی است که بعضا به پردازندههای با کلاک بیشتر و تکنولوژیهای برتر مجهز میباشند:
Geekbench 4 multi-core | Geekbench 4 single-core | AnTuTu | |
۳۵۰۱ | ۱۰۵۰ | ۷۷۱۹۵ | Samsung Galaxy A10 |
۳۳۸۱ | ۹۰۹ | ۵۷۹۷۰ | Honor 7X |
۳۸۰۸ | ۷۶۴ | ۵۹۶۶۴ | (Samsung Galaxy A7 (2017 |
اما در مجموع، گلکسی A10 اسمارت فون مناسبی برای گیمرها و افرادی که از گوشی خود استفادههای سنگینی میکنند نیست. زیرا اولا میزان حافظه RAM این گوشی پایین است و ثانیا پردازندهی آن تمایل زیادی به داغ شدن دارد! و پس از داغ شدن، عملکرد گلکسی A10 به شدت کاهش یافته و دستگاه دچار لگ میشود.
اما اگر به اسمارت فون خود زیاد فشار نمیآورید، گلکسی A10 قطعا انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود و میتوانید کارهای روزمرهی خود را با آن به راحتی انجام دهید.
بررسی دوربین گلکسی A10
در ادامه به بررسی گلکسی A10 از نظر دوربین میرسیم. این گوشی دارای یک دوربین عریض ۱۳ مگاپیکسلی با بازشدگی دیافراگم f/1.9 در پشت و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی f/2.0 در جلو میباشد. عملکرد دوربین اصلی A10 در هنگام روز و نور کافی خوب است و تعادل خوبی در بین رنگهای مختلف مشاهده میشود، اما تصاویر آنچنان که باید و شاید شارپ و شفاف نیستند و ما شاهد مرزها و لبههای نرم در تصاویر میباشیم.
در واقع رزولوشن تصاویر ثبت شده با A10 نسبتا بالا است، اما تفکیک پذیری لبهها (acutance) در آن چندان مناسب نمیباشد و به همین دلیل تصاویر، sharpness یا شفافت بالایی ندارند.
اپ دوربین در گلکسی A10 بسیار ساده و ابتدایی میباشد. دوربین سلفی این گوشی بیشتر برای تماس ویدیویی مناسب بوده و دارای ویژگیهای beautification (زیباسازی) نیست. با این حال اگر نور تابیده بر روی صورت شما کافی باشد، دوربین سلفی A10 حتی میتواند تصاویر زیبایی را از شما ثبت نماید.
در قسمت دوربین جلو نیز اگرچه سنسور تشخیص عمق اختصاصی وجود ندارد، ولی A10 میتواند تصاویر پرتره را به صورت نرم افزاری ثبت نماید. حالت HDR موجود در تنظیمات دوربین هم تقریبا کار خاصی را انجام نمیدهد و شما متوجه تفاوت خاصی در بین تصاویر ثبت شده در حالتهای HDR و Auto نخواهید شد.
به طور کلی دوربینهای گلکسی A10 فقط در صورتی که شرایط نور محیط کاملا مناسب باشد میتوانند تصاویر متوسط و بعضا زیبایی را ثبت نمایند. در نور بسیار کم تصاویر گلکسی A10 فاجعه بار خواهند بود و از طرف دیگر اگر نور در پس زمینهی سوژه زیاد باشد، دوربین قادر به کنترل سطوح مختلف نور در تصویر نخواهد بود. به طور کلی در دستهی budget phoneها اگر به دنبال اسمارت فونی با دوربین قوی هستید، سراغ گلکسی A10 نروید!
باتری گلکسی A10
در بررسی گلکسی A10 از نظر باتری اما شرایط آنچنان بد نیست. این گوشی به یک باتری ۳۴۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده که اگرچه حجم خیلی بالایی ندارد (حداقل در مقایسه با گلکسی M10)، اما عملکرد و طول عمر آن نسبتا خوب است. در تستی که صورت پذیرفته، ۳ ساعت استفادهی مداوم از گوشی که شامل ۶ فعالیت مختلف میشود (۶ عملیات مختلف که هرکدام ۳۰ دقیقه به طول انجامیده اند)، ۵۶ درصد از شارژ باتری گوشی را مصرف نموده است:
همچنین گلکسی A10 از تکنولوژی شارژ سریع پشتیبانی نمیکند.
جمع بندی بررسی گلکسی A10
به پایان مطلب بررسی گلکسی A10 سامسونگ میرسیم. این گوشی میتواند در رنج قیمت ۱۰۰ تا ۱۵۰ یورو به عنوان زیباترین و شیک ترین تلفن همراه دنیا شناخته شود، اما قدرتمندترین آنها نیست. در واقع Galaxy A10 ترکیبی از طراحی عالی، باتری خوب، نمایشگر نسبتا خوب، عملکرد متوسط و دوربین نسبتا ضعیف را با قیمت مناسبی در اختیار کاربران قرار میدهد.
با این حال اگر به دنیال جایگزین مناسبی برای A10 هستید، ما Honor 8C را بهترین انتخاب ممکن میدانیم. این گوشی دارای ۴ گیگ حافظه RAM بوده و پردازنده و دوربین قوی تری در مقایسه با A10 دارد.