بررسی Galaxy J8: سلسله ای از تناقضات!
اسمارت فون های سری گلکسی J سامسونگ همواره یکی از بهترین انتخاب ها برای افرادی بوده اند که به دنبال خرید اسمارت فونی معقول با مشخصات فنی خوب و البته قیمتی مناسب میباشند. گوشی های میان ردهی Galaxy J هیچ وقت لوکس نبوده و نیستند، ولی در عوض عملکرد خوبی دارند، دوربین آن ها مناسب بوده و از همه مهم تر دارای باتری های قدرتمند یمیباشند. حال در این مطلب قصد داریم تا با جدیدترین اسمارت فون گلکسی J تاریخ سامسونگ آشنا شویم. در ادامه با بررسی Galaxy J8 سامسونگ همراه نت نوشت باشید.
بیشتر بخوانید: تفاوت سری A و J سامسونگ : کدام یک را انتخاب کنیم؟
بررسی Galaxy J8
بررسی طراحی Galaxy J8
بررسی Galaxy J8 را با طراحی آن آغاز میکنیم. وقتی شما Galaxy J8 را از جعبه خارج میکنید، با یک موبایل کلاسیک روبه رو میشوید که به خوبی میتوان زبان طراحی قدیم سامسونگ را در آن دید. در واقع در طراحی این گوشی هیچ گونه سورپرایز خاصی وجود ندارد!
Galaxy J8 دارای نمایشگری کشیده است که حاشیه های اطراف آن کمی نسبت به سایر اسمارت فون های سری J کوچکتر میباشند، هرچند که حاشیه های بالا و پایین صفحه نمایش همچنان، تقریبا بزرگ هستند.
قاب پشتی گوشی باز هم از جنس پلاستیک ساخته شده که این امر شاید ناامیدکننده ترین قسمت از دیزاین این دستگاه باشد. در سال ۲۰۱۸ کمتر اسمارت فونی با قاب پلاستیکی روانه بازار میشود و شاید بهتر بود تا سامسونگ این بار به جای پلاستیک، حداقل از بدنه آلومینیومی برای این گوشی استفاده میکرد، هرچند که این کار میتوانست قیمت دستگاه را کمی بالاتر ببرد.
[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] بررسی گلکسی A8+ ؛ روح سری S در کالبد سری A
Galaxy J8 در چهار رنگ مشکی، ارغوانی، طلایی و آبی موجود میباشد. البته رنگ مشکی این گوشی نسبتا شیک بوده، ظاهری صیقلی و براق دارد و تا حد زیادی پلاستیکی بودن این اسمارت فون را از یاد ما میبرد! ابعاد این دستگاه ۱۵۹٫۲*۷۵٫۷*۸٫۲ میلی متر بوده و این گوشی ۱۷۷ گرم وزن دارد، در نتیجه Galaxy J8 به هیچ وجه یک اسمارت فون زمخت و بدقلق نیست.
همانند اکثر گوشی های سری J باز هم خبری از گواهینامه ضدآب و گوریلاگلس برای محافظت از این گوشی نمی باشد، هرچند که Galaxy J8 اسمارت فونی مستحکم بوده که به سادگی خم نمی شود و نمی شکند. بر روی قاب پشتی این گوشی، یک حسگر اثر انگشت در زیر سیستم دوربین دوگانه دیده میشود. این حسگر اثر انگشت چندان سریع نیست، اما کار شما را به خوبی را خواهد انداخت!
در پایان بررسی Galaxy J8 از نظر طراحی میتوان گفت که هرچند دیزاین این گوشی چندان چنگی به دل نمی زند، اما این امر را نمی توان یک نکته منفی برای Galaxy J8 به شمار آورد، زیرا سامسونگ هیچ گاه قصد نداشته تا گوشی های سری J را زیبا بسازد. در واقع برای سامسونگ فقط کافیست تا گلکسی J ها زشت نباشند!
پس اگر به دنبال میان رده ای از سامسونگ با ظاهری شیک تر میباشید، باید کمی بیشتر هزینه کرده و یک Galaxy A خریداری کنید. شاید بهتر باشد تا مطلب تفاوت سری A و J سامسونگ را مطالعه بفرمایید.
بررسی نمایشگر Galaxy J8
بررسی Galaxy J8 را با نمایشگر آن ادامه میدهیم. اوضاع Galaxy J8 از نظر نمایشگر بسیار بهتر از بحث طراحی آن میباشد، چرا که این میان رده دارای یک نمایشگر Infinity لب به لب است. در واقع تا چند سال پیش ما همیشه عادت داشتیم تا نمایشگرهای Infinity را فقط در پرچمدارهای سری S و نوت سامسونگ ببینیم. اما پس از Galaxy J6 باز هم یک میان ردهی ارزان قیمت از سامسونگ به این تکنولوژی مجهز شده است.
بیشتر بخوانید: مشخصات گلکسی M10
طبق روال همیشگی اسمارت فون های سامسونگ، Galaxy J8 هم از یک نمایشگر Super AMOLED بهره میبرد. رنگ های نمایش داده شده بر روی نمایشگر این گوشی بسیار زنده و واضح میباشند، روشنایی و کنتراست تصویر در آن آن بسیار بالاست و زاویه دید آن وسیع میباشد. این نمایشگر ۶ اینچی دارای نسبت تصویر ۱۸٫۵:۹ بوده و همان طور که پیشتر گفتیم، حاشیه های دور آن تا حد زیادی نسبت به مدل های قبلی کوچک تر شده اند.
اما تنها نقطه ضعف نمایشگر Galaxy J8 رزولوشن پایین آن میباشد. در واقع سامسونگ در حالی از یک نمایشگر با رزولوشن ۷۲۰P برای این گوشی استفاده کرده است که در سال ۲۰۱۸ کمتر میان رده ای را با رزولوشن تصویر کمتر از ۱۰۸۰P دیده بودیم! پس با این حساب، علیرغم وجود تکنولوژی AMOLED، دیدن ویدیوهای فول اچ دی و اجرای بازی های گرافیکی با Galaxy J8 آنچنان لذت بخش نخواهند بود.
بیشتر بخوانید: بررسی Galaxy J6 Plus سامسونگ؛ ظاهری خوب با عملکردی نه چندان قوی
بررسی سخت افزار و نرم افزار Galaxy J8
به بررسی Galaxy J8 از نظر سخت افزار میرسیم. سامسونگ برای این گوشی از پردازنده Snapdragon 450 استفاده کرده که دارای ۸ هسته Cortex-A53 با کلاک ۱٫۶ GHzمیباشد. این پردازنده در کنار ۴ گیگ حافظه RAM برای انجام کارهای روزمره و اجرای بازی های متوسط و نسبتا سنگین مثل Asphalt 9: Legends مناسب میباشد، اما نباید از آن انتظار اجرای بی نقص بازی های سنگینی همچون PUBG را داشت.
در واقع احتمال دارد تا حتی پس از چند ماه استفاده از گوشی، سرعت آن بدتر شود و شما در هنگام کار با گوشی خود با کندی سرعت مواجه شوید. زیرا تجربه استفاده از برخی اسمارت فون هایی که از پردازنده Snapdragon 450 استفاده میکنند مثل Redmi 5 و Oppo A3s نشان میدهد که با گذر زمان، عملکرد دستگاه با افت نسبتا بالایی مواجه میشود، به طوری که حتی باز کردن اپ ها هم پس از مدتی دیگر روان نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی سامسونگ در میان تمام محصولات این غول کرهای
در بررسی Galaxy J8 از نظر نرم افزار، خوشبختانه نسخه Android 8.0 Oreo با رابط کاربری مخصوص سامسونگ (نسخه ۹) به طور پیش فرض بر روی گوشی نصب میباشد. همان طور که میدانید، رابط کاربری سامسونگ تفاوت زیادی با نسخه خام اندروید دارد و بسیاری از برنامه های مخصوص سامسونگ مثل Samsung Health و Galaxy Apps و Secure Folder به طور پیش فرض بر روی آن نصب شده اند.
بررسی دوربین Galaxy J8
به غیر از نمایشگر Infinity، نقطه قوت دیگر Galaxy J8 در دوربین آن میباشد، پس بررسی Galaxy J8 را با دوربین این گوشی پیگیری میکنیم. دوربین اصلی این دستگاه از یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی اصلی با بازشدگی دریچه دیافراگم f/1.7 و لنز ثانویهی ۵ مگاپیکسلی f/1.9 تشکیل شده است.
بازشدگی دیافراگم بالای دوربین به Galaxy J8 این توانایی رام یدهد تا در محیط های کم نور تصاویر بسیار خوبی را ثبت کند. اگر شرایط نور محیطی مناسب باشد هم مثل دیگر اسمارت فون های سامسونگ، تصاویر ثبت شده بسیار عالی خواهند بود. ضمن اینکه نمایشگر AMOLED این گوشی باعث میشود تا تصاویر بر روی گوشی شما بسیار زنده، روشن و با طراوت دیده شوند. دوربین اصلی این گوشی ویژگی های دیگری مثل فوکوس زنده (Live Focus)، افکت های بوکه و… را هم دارا میباشد.
بدون هیچ توضیح اضافی دیگری، بهتر است تا چندین نمونه از تصاویر ثبت شده با دوربین Galaxy J8 را ببینید.
بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی گرند پرایم پرو ۲۰۱۸ از سامسونگ؛ ارزان قیمت و پرفروش!
اما در بررسی Galaxy J8 از نظر دوربین سلفی هم نتایج بسیار خوب میباشند. دوربین سلفی Galaxy J8 از یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی f/1.9 بهره میبرد که در نبود سنسور عمق، تصاویر پرتره را به کمک پردازش نرم افزاری خلق میکند. مهم ترین ویژگی دوربین سلفی Galaxy J8 در واقعی بودن تصاویر آن است.
برخلاف بسیاری از میان رده های دیگر، دوربین سلفی این گوشی تصویری واقعی از صورت شما ثبت میکند. رنگ چهرهی شما به طور غیرواقعی سفید نمی شود و ابعاد صورتتان هم به مانند آنچه که در واقعیت وجود دارد به نمایش در خواهند آمد! همچنین دوربین سلفی Galaxy J8 وظیفه تشخیص چهره برای بازگشایی قفل گوشی را هم برعهده دارد، هر چند که سرعت و دقت آن برای انجام این کار چندان بالا نمی باشد.
ضمنا هر دو دوربین جلو و عقب Galaxy J8 میتوانند ویدیوهای فول اچ دی (۱۰۸۰P) را در سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کنند.
بیشتر بخوانید: بررسی ۲۰۱۸ Galaxy A9: اولین اسمارت فون دنیا با دوربین چهارگانه
بیشتر بخوانید: بررسی مشخصات Honor 7A ، کمتر از حد انتظار!
بررسی باتری Galaxy J8
و اما آخرین ویژگی مثبت Galaxy J8 در باتری قدرتمند آن است. این گوشی از یک باتری لیتیوم یونی ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده میکند که میتواند حتی تا دو روز پاسخگوی نیازهای شما باشد.
شاید دلیل اصلی بالا بودن طول عمر باتری این گوشی، پایین بودن رزولوشن نمایشگر آن باشد که باتری کمتری مصرف میکند. البته باز هم خبری از شارژ سریع و وایرلس برای یک گوشی سری J نیست، ولی شارژ کامل (صفر تا صد) باتری حجیم Galaxy J8 از طریق پورت microUSB 2.0 فقط ۲ ساعت زمان میبرد.
جمع بندی بررسی Galaxy J8
همان طور که در ابتدا گفتیم، Galaxy J8 یک گوشی لوکس نیست، پس نباید در آن به دنبال سورپرایز خاصی (از نوع مثبت) باشیم! اما به غیر از نکات منفی که در طول این مطلب گفتیم، Galaxy J8 دارای یک سورپرایز به شدت منفی برای ما بود! و این سورپرایز ناراحت کننده، نبود سنسور تشخیص شدت نور بر روی صفحه نمایش دستگاه میباشد.
یعنی شما باید میزان روشنایی نمایشگر را همواره به صورت دستی تنظیم کنید و هیچ گونه حالت اتوماتیکی برای این کار وجود ندارد.
Galaxy J8میتواند از دو سیمکارت نانو به طور همزمان پشتیبانی کند. حافظه داخلی این گوشی ۶۴ گیگ میباشد که البته شما میتوانید از یک حافظه جانبی microSD تا ظرفیت ۲۵۶ گیگ به جای یکی از سیمکارت ها استفاده کنید. این گوشی در بازارهای جهانی در حدود ۲۵۰ یورو قیمت دارد و در کشور ما هم هم اکنون با قیمتی در حدود ۲٫۷ تا ۳ میلیون تومان فروخته میشود.
به طور کلی Galaxy J8 اسمارت فونی با دنیایی از تناقضات است! از یک طرف دوربین آن قدرتمند است، اما از طرف دیگر پردازنده آن چندان دلچسب نیست! از یک طرف نمایشگر آن در نگاه اول زیباست، ولی رزولوشن آن پایین میباشد و یا باتری آن فوق العاده قدرتمند است، اما ضعف های عجیبی مثل عدم وجود یک سنسور پیش پا افتاده تشخیص شدت نور در آن دیده میشود.
بنابراین میتوان گفت که مهم ترین نکته در انتخاب Galaxy J8، سلایق فردی شما میباشد. ما در این مطلب تمامی نکات قوت و ضعف این گوشی را یک به یک بیان کردیم، حال انتخاب با شماست!
ولی پیشنهاد میکنیم تا قبل از خرید Galaxy J8، نگاهی به بررسی های صورت گرفته از اسمارت فون هایی مثل Huawei mate 10 lite و Huawei Y9 و Galaxy A7 2018 و Mi 8 Lite و HUAWEI nova 3e و شیائومی Mi 6X در سایت نت نوشت بیندازید. تمامی اسمارت فون های ذکر شده در رنج قیمتی Galaxy J8 (حدود ۳ میلیون تومان)میباشند.