تلفن همراه

مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس: رقابت سامسونگ با خودش!

شاید تاکنون درباره‌ی هیچ اسمارت فونی به اندازه‌ی Galaxy S10 و برادرانش در دنیا صحبت نشده باشد و البته این همه سر و صدا بی دلیل هم نیست. اسمارت فون‌های سری S10 سامسونگ با طراحی چشم نواز و جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا آمده اند تا رقابت در دنیای تکنولوژی را وارد مرحله‌ی جدیدی کنند. سامسونگ بار دیگر ثابت کرد که رقابت با این کمپانی کره‌ای سخت تر از چیزی است که دیگران تصور می‌کنند! حال در ادامه‌ی این مطلب از نت نوشت به مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس ، دو اسمارت فون مشهور از سری چهارگانه‌ی S10 می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس

سامسونگ بر خلاف سال‌های پیش که معمولا پرچمداران خود را در دو مدل استاندارد و پلاس ارائه می‌کرد، امسال دست به انتشار ۴ مدل از پرچمدار جدید خود زده است:

Samsung Galaxy S10e / Samsung Galaxy S10 / Samsung Galaxy S10 PLUS / Samsung Galaxy S10 5G

S10e ارزان قیمت ترین مدل از سری S10 می‌باشد که برخی ویژگی‌های لوکس مثل دوربین سوم فوق عریض و حسگر اثر انگشت درون صفحه‌ای در آن دیده نمی‌شود. S10 5G نیز با قیمت سرسام آور ۱۶۰۰ دلار، اولین اسمارت فون سامسونگ است که از فناوری نسل پنجم اینترنت پشتیبانی می‌کند. هر ۴ اسمارت فون فوق در روز اول اسفند ۹۷ معرفی شدند و فروش جهانی سه مدل S10 و S10e و S10 PLUS هم اکنون آغاز شده است. حال در این مطلب به مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس که به عنوان دو مدل اصلی سری S10 شناخته می‌شوند می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی S10 : سامسونگ دریچه‌ای رو به آینده‌ی باز می‌کند

مقایسه گلکسی اس 10 با اس 10 پلاس
مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس

مقایسه نمایشگر S10 و S10+

سخت است تا صحبت کردن درباره اسمارت فون‌های S10 را با قسمتی به جز نمایشگر آن‌ها آغاز کنیم، پس مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس را با قسمت نمایشگر شروع می‌کنیم. سامسونگ برای پرچمداران S10 خود از نمایشگرهای punch hole استفاده کرده است.

در این نمایشگر جدید، دوربین سلفی دیگر بخشی جدا از صفحه نمایش گوشی نمی‌باشد، بلکه این دوربین در درون یک حفره که با برش لیزری در قسمت بالای نمایشگر در سمت راست ایجاد شده است جای می‌گیرد. با این کار، اولا سامسونگ به نحوی تکنولوژی NOTCH که توسط اپل ابداع شده بود را دور زده است و ثانیا، پرچمداران S10 هم اکنون بیشتر از همیشه به رویای نمایشگرهای تمام صفحه نزدیک شده اند.

بیشتر بخوانید: مقایسه S10 با نوت ۹ : از نوت ۹ دل بکنیم یا خیر؟

بیشتر بخوانید: مقایسه S10 با آیفون XS

مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس از نظر مشخصات نمایشگر را در زیر می‌بینید:

  • Galaxy S10: پنل ۶٫۱ اینچی Dynamic AMOLED، با نسبت تصویر ۱۹:۹ و رزولوشن ۱۴۴۰*۳۰۴۰ پیکسل (Quad HD+)، دارای محافظ Gorilla Glass 6
  • Galaxy S10 Plus: پنل ۶٫۴ اینچی Dynamic AMOLED، با نسبت تصویر ۱۹:۹ و رزولوشن ۱۴۴۰*۳۰۴۰ پیکسل (Quad HD+)، دارای محافظ Gorilla Glass 6

سامسونگ در سال جدید از نمایشگرهای بسیار بزرگتری برای پرچمداران خود نسبت به مدل‌های سال گذشته استفاده کرده (۵٫۸ اینچ در گلکسی S9 و ۶٫۲ اینچ در گلکسی S9+)، از طرفی رزولوشن نمایشگرهای جدید خود را نسبت به مدل سال قبل چندان افزایش نداده است (۱۴۴۰*۲۹۶۰ پیکسل در S9+). همچنین S10 و S10+ هر دو از نمایشگرهای با رزولوشن یکسانی استفاده می‌کنند، در حالی که ابعاد نمایشگر S10+ بزرگتر می‌باشد. در نتیجه تراکم پیکسلی در نمایشگر S10+ کمتر از S10 است. در واقع در هر اینچ مربع از نمایشگرهای  S10 و S10+ به ترتیب حدود ۵۵۰ و ۵۲۲ پیکسل جای گرفته است.

بیشتر بخوانید: مقایسه S10 با S9 : آیا جایگزینی گلکسی S9 با S10 منطقی است؟

در مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ نمایشگر S10 پلاس 0.3 اینچ بزرگتر از نمایشگر S10 می‌باشد
در مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ نمایشگر S10 پلاس ۰٫۳ اینچ بزرگتر از نمایشگر S10 می‌باشد

اما همان طور که گفتیم، نکته‌ی جذاب نمایشگر S10 و S10+ در طراحی جدید punch- hole آن‌ها می‌باشد. سامسونگ ادعا می‌کند که با استفاده از این ترفند جدید توانسته تا نسبت صفحه نمایش به بدنه (screen-to-body ratio) را در گوشی‌های سری S10 به عدد فوق العاده‌ی ۹۳ درصد برساند. البته این عدد بدون احتساب مساحتی که دوربین سلفی از نمایشگر دستگاه اشغال می‌کند به دست آمده است. اگر مساحت دوربین سلفی را از نمایشگر دستگاه کم کنیم، آنگاه نسبت screen-to-body در S10 و S10+ چیزی نزدیک به ۸۸ درصد خواهد بود.

به غیر از سایز نمایشگر، دومین تفاوتی که در مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس از نظر نمایشگر وجود دارد، استفاده‌ی S10+ از دوربین سلفی دوگانه بر روی صفحه نمایش می‌باشد. در S10 فقط یک دوربین سلفی وجود دارد، بنابراین punch hole آن به شکل یک دایره‌ی کوچک می‌باشد. اما دوربین سلفی S10+ دوگانه است و در نتیجه punch hole آن بزرگتر از قبل و به شکل یک مستطیل دارای لبه‌های گرد دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی اس ۱۰ پلاس : وقتی سامسونگ توانایی‌های خود را به رخ رقبا می‌کشد!

نمایشگر punch hole گلکسی S10+
نمایشگر punch hole گلکسی S10+

اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس هر دو دارای حسگر اثر انگشت درون صفحه‌ای اولتراسونیک هستند که با دقتی مثال زدنی می‌تواند تصویری سه بعدی از اثر انگشت هر فرد را شناسایی کرده و امنیت دستگاه را تا حد فوق العاده‌ای بالا ببرد. دیگر مشخصات نمایشگر این دو دستگاه دقیقا مشابه همدیگر هستند. هر دو گوشی از نمایشگرهای لبه به لبه با پشتیبانی از +HDR10 استفاده می‌کنند و کنتراست تصویر، محدوده رنگ، میزان روشنایی و دیگر ویژگی‌های آن‌ها نیز مشابه می‌باشند.

بیشتر بخوانید: مقایسه S10e با آیفون XR ؛ غول و بچه غول!

در مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ باید گفت حسگر اثر انگشت اولتراسونیک کوالکام، برای اولین بار در یک اسمارت فون ها حضور دارد!
در مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ باید گفت حسگر اثر انگشت اولتراسونیک کوالکام، برای اولین بار در یک اسمارت فون ها حضور دارد!

مقایسه طراحی S10 و S10+

به مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس از نظر طراحی می‌رسیم. در واقع به غیر از بزرگتر بودن ابعاد S10+ و استفاده از دوربین سلفی دوگانه در آن، تقریبا تفاوت دیگری در طراحی این دو اسمارت فون مشاهده نمی‌شود. هر دو گوشی از جنس شیشه با فریم آلومینیومی ساخته شده اند و قاب پشتی آن‌ها با گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود.

گلکسی S10 دارای ابعاد ۱۴۹٫۹*۷۰٫۴*۷٫۸ میلی متر بوده و ۱۵۷ گرم وزن دارد، در حالی که ابعاد S10+ برابر با ۱۵۷٫۶*۷۴٫۱*۷٫۸ میلی متر بوده و ۱۷۵ گرم وزن آن می‌باشد. همان طور که می‌بینید، ضخامت این دو دستگاه دقیقا با هم برابر است و فقط طول و عرض S10+ کمی بزرگتر از گلکسی S10 می‌باشد. البته یک مدل با قاب سرامیکی برای گلکسی S10+ وجود دارد که وزن آن ۱۹۸ گرم می‌باشد.

هنر طراحی سامسونگ جایی مشخص می‌شود که S10 و S10+ نسبت به S9 و S9+ در حدود ۰٫۷ میلی متر نازک تر شده اند و همچنین با وجود بزرگتر شدن ابعاد، وزن کمتری دارند.

بیشتر بخوانید: مقایسه نوت ۹ و S9+ : دو پرچمدار قدرتمند سامسونگ در دو کفه‌ی ترازو!

Galaxy S10 Plus: مدل سرامیکی (سمت راست) در کنار مدل شیشه‌ای (سمت چپ)
Galaxy S10 Plus: مدل سرامیکی (سمت راست) در کنار مدل شیشه‌ای (سمت چپ)

از دیگر ویژگی‌هایی که در مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس از نظر طراحی می‌توان بدان اشاره کرد، استفاده از جک ۳٫۵ میلی متری هدفون در این دو پرچمدار می‌باشد. هر دو اسمارت فون دارای اسپیکرهای استریو بر روی لبه‌ی بالایی (earpiece) و پایینی (بلندگوی خروجی) با پشتیبانی از Dolby Atmos بوده و همچنین با داشتن گواهینامه IP68 به خوبی در برابر نفوذ آب و گرد و غبار محافظت شده اند.

خوشبختانه اسمارت فون‌های سری S10 نسبت به مدل‌های قبلی خود دارای تنوع رنگ بالایی می‌باشند. هر دو اسمارت فون S10 و S10+ در ۶ رنگ آبی، زرد، سبز، مشکی، سفید و صورتی موجود هستند. مدل سرامیکی گلکسی S10+ هم در ۲ رنگ مشکی و سفید عرضه می‌شود.

بیشتر بخوانید: مقایسه P30 Pro با S10 پلاس؛ در سال ۲۰۱۹ دعوا بر سر چیست؟

مقایسه دوربین اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس

مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس را با قسمت دوربین این دو اسمارت فون ادامه می‌دهیم. در قسمت دوربین پشتی، مشخصات دوربین‌های هر دو دستگاه دقیقا مشابه یکدیگر می‌باشند. هر دو اسمارت فون از سیستم دوربین سه گانه با مشخصات و ویژگی‌های زیر بهره می‌برند:

  1. دوربین اول: ۱۲ مگاپیکسلی با فاصله کانونی ۲۶ میلی متر (عریض)، بازشدگی دیافراگم متغیر f/1.5-2.4، سایز پیکسل ۱٫۴ میکرومتر، دارای ویژگی‌های لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) و فوکوس خودکار با تشخیص فاز (Dual Pixel PDAF).
  2. دوربین دوم: ۱۲ مگاپیکسلی با فاصله کانونی ۵۲ میلی متر (تله فوتو)، دارای ویژگی‌های لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار (AF) و زوم اپتیکال ۲X، با سایز پیکسل یک میکرومتر و بازشدگی دیافراگم f/2.4.
  3. دوربین سوم: ۱۶ مگاپیکسلی f/2.2 با فاصله کانونی ۱۲ میلی متر (فوق عریض)، با سایز پیکسل یک میکرومتر.

بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی S10e کوچک اما قدرتمند

ستاپ دوربین اس 10 پلاس
ستاپ دوربین اس ۱۰ پلاس

بنابراین S10 و S10+ تمامی تکنولوژی‌های روز دنیا برای عکاسی را به شما ارائه می‌دهند. دوربین اصلی این دو دستگاه می‌تواند ویدیوهای با کیفیت ۴K را در سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند و دارای ویژگی auto-HDR می‌باشد.

اما در قسمت دوربین سلفی، هر دو گوشی دارای دوربین جلوی اصلی با مشخصات زیر می‌باشند:

  • ۱۰ مگاپیکسلی با فاصله کانونی ۲۶ میلی متر (عریض)، بازشدگی دیافراگم f/1.9، سایز پیکسل ۱٫۲۲ میکرومتر، دارای ویژگی فوکوس خودکار با تشخیص فاز (Dual Pixel PDAF).

اما در درون نمایشگر S10+ به غیر از دوربین ذکر شده، یک سنسور تشخیص عمق ۸ مگاپیکسلی f/2.2 هم اضافه شده است که وظیفه‌ی بهبود افکت‌های بوکه در تصاویر پرتره را بر عهده دارد. ضمنا دوربین جلوی این دو گوشی می‌تواند همانند دوربین پشت، ویدیوهای با کیفیت ۴K را در سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند و دارای ویژگی auto-HDR هم می‌باشد.

اما در مقایسه گلکسی اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس از نظر عملکرد دوربین پشتی، با توجه به اینکه هر دو دستگاه از دوربین‌های کاملا مشابه به همراه پردازنده و سیستم عامل یکسان استفاده می‌کنند، عملا هیچگونه تفاوتی در عملکرد آن‌ها وجود ندارد. ولی در قسمت دوربین جلو، وجود یک سنسور عمق در کنار دوربین جلوی گلکسی S10+ باعث شده تا تصاویر سلفی پرتره با این گوشی بسیار زیباتر از S10 ثبت شوند، هرچند که اضافه شدن این ویژگی به قیمت بزرگتر شدن punch hole نمایشگر S10+ تمام شده است.

بیشتر بخوانید: مشخصات گلکسی فولد : اسمارت فون تاشوی سامسونگ

مقایسه مشخصات فنی، نرم افزاری و عملکرد

مقایسه گلکسی اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس را با قسمت مشخصات فنی این دو پرچمدار پی می‌گیریم. S10 و S10+ هر دو از چیپست‌های جدید Exynos 9820 (برای اروپا، آفریقا، خاورمیانه) یا Snapdragon 855 (برای چین، امریکا، امریکای لاتین) قدرت می‌گیرند. سامسونگ ادعا می‌کند که این پردازنده‌های جدید، ۲۹ درصد بهبود در عملکرد CPU  و ۳۷ درصد بهبود در عملکرد GPU (گرافیک) را نسبت به مدل سال گذشته گلکسی S9 به همراه خواهند داشت.

همچنین کمپانی کوالکام نیز ادعا می‌کند که چیپست Snapdragon 855 بزرگترین به روزرسانی تاریخ این کمپانی از یک مدل نسبت به مدل قبلی بوده است. بنابراین انتظار می‌رود که گلکسی S10 و S10+ با بهره گیری از Snapdragon 855 بسیار قدرتمندتر از گلکسی S9 و S9+ با چیپست Snapdragon 845 باشند، و البته این واقعیتی است که بنچمارک‌های مختلف آن را تایید کرده اند. در واقع گلکسی S10 و S10+ سریعترین اسمارت فون‌های تاریخ اندروید می‌باشند، هرچند که با کمی اختلاف نسبت به آیفون XS و XR و XS MAX در مکان بعدی جای می‌گیرند.

در مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس از نظر میزان حافظه هم تفاوت زیادی در بین دو دستگاه دیده نمی‌شود. هر دو گوشی دارای دو مدل با ۸ گیگ رم و ۱۲۸ گیگ حافظه داخلی و یا ۸ گیگ رم و ۵۱۲ گیگ حافظه داخلی می‌باشند. البته مدل سرامیکی و گران قیمت گلکسی S10+ دارای ۱۲ گیگ رم و یک ترابایت حافظه داخلی می‌باشد. به طور کلی از نظر عملکرد، S10 و S10+ از بنچمارک‌های مختلف نمرات تقریبا یکسانی را کسب کرده اند.

البته مدل‌های دارای پردازنده‌ی Exynos 9820 (که در ایران فروخته می‌شود) از اسمارت فون‌های سری S10 در مجموع کمی ضعیف تر از مدل‌های دارای پردازنده‌ی Snapdragon 855 می‌باشد. ولی این اختلاف سرعت در حدی نیست که شما در عملکردهای روزانه‌ی خود متوجه آن شوید. ضمن اینکه Exynos 9820 همچنان بسیار قوی تر از Snapdragon 845 می‌باشد.

اسمارت فون‌های گلکسی S10 و S10+ از شبکه ۴G با حداکثر سرعت ۱٫۲ گیگابیت بر ثانیه برخوردار می‌باشند. البته شبکه‌های تلفن همراه موجود در ایران هیچگاه چنین سرعت بسیار بالایی را برای شما فراهم نخواهند کرد. ولی در شرایط یکسان، گلکسی S10 و S10+ سیگنال شبکه‌ی قوی تر و با سرعت بالاتری نسبت به S9 و S9+ دریافت می‌کنند. همچنین مدل ۵G گلکسی S10 هم در راه است که البته تاریخ عرضه‌ی آن هنوز به طور دقیق مشخص نشده است.

در مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس از نظر نرم افزاری هم هیچگونه تفاوتی بین این دو پرچمدار وجود ندارد. هر دو دستگاه از رابط کاربری جدید سامسونگ به نام One UI استفاده می‌کنند که بر پایه‌ی اندروید ۹ می‌باشد. از دیگر ویژگی‌های S10 و S10+ می‌توان به پشتیبانی از وای فای ۶ (برای اولین بار در دنیا)، بلوتوث نسخه ۵ و وجود سنسورهایی مثل شتاب سنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطب نما، بارومتر و +ANT در آن‌ها اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: One UI چیست؟ همه چیز درباره رابط کاربری جدید سامسونگ

راست: S10 پلاس، وسط: S10، چپ: S10e مقایسه ابعاد اس ۱۰ با اس ۱۰
راست: S10 پلاس، وسط: S10، چپ: S10e

همچنین یک تفاوت پنهان هم در مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس از نظر سخت افزاری وجود دارد. در واقع گلکسی S10+ همانند گلکسی نوت ۹ به سیستم خنک کننده‌ی پردازنده مجهز شده است. بدین ترتیب شما می‌توانید با S10+ به مدت طولانی گیم اجرا کنید، بدون اینکه نگران داغ شدن گوشی خود باشید.

مقایسه باتری

به مقایسه گلکسی اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس از نظر باتری می‌رسیم. گلکسی S10 دارای یک باتری ۳۴۰۰ میلی آمپر ساعتی می‌باشد که عملکرد و طول عمر آن بسیار خوب است. ولی S10+ دارای یک باتری فوق العاده بزرگ با حجم ۴۱۰۰ میلی آمپر ساعت (۶۰۰mAh بیشتر از S10) است که عملکرد کلی آن عالی می‌باشد و به سادگی می‌تواند تا یک روز کامل پاسخگوی استفاده‌های روزمره‌ی شما باشد. در واقع باتری یکی از معدود قسمت‌هایی است که گلکسی S10+ در آن بهتر از گلکسی S10 عمل می‌کند. البته باید توجه داشته باشیم که گلکسی S10+ با داشتن نمایشگر بزرگتر، مصرف باتری بیشتری هم خواهد داشت.

اما متاسفانه سامسونگ همچنان مثل پارسال، این دو گوشی را به تکنولوژی‌های شارژ سریع و شارژ وایرلس ۱۵ واتی مجهز کرده است. شاید بهتر بود که سامسونگ در قسمت شارژ باتری هم به روزرسانی بزرگی را نسبت به پارسال انجام می‌داد. در واقع در قسمت ظرفیت باتری، S10 و S10+ از باتری‌های بسیار بزرگتری نسبت به S9 و S9+ برخوردار شده اند. در واقع باتری S10+ بزرگترین باتری اسمارت فون‌های تاریخ سامسونگ می‌باشد ( با ظرفیت ۱۰۰ میلی آمپر ساعت بیشتر از گلکسی نوت ۹). همچنین S10 و S10+ به تکنولوژی Wireless PowerShare مجهز شده اند، یعنی می‌توانند به صورت وایرلس، دیگر اسمارت فون‌ها و گجت‌هایی که از تکنولوژی شارژ وایرلس استفاده می‌کنند (مثل Galaxy Buds) را شارژ کنند. ضمنا مدل ۵G  از گلکسی S10 در ادامه‌ی سال ۲۰۱۹ با پشتیبانی از شارژ سریع سیمی ۲۵ واتی پا به میدان خواهد گذاشت که خبر خوبی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی M20 : تهدیدی جدی برای آنر و شیائومی!

مقایسه قیمت

قیمت جهانی مدل‌های مختلف S10 و S10+ به صورت زیر می‌باشد:

  • Galaxy S10

۸۹۹ دلار برای مدل ۸/۱۲۸ گیگ و ۹۹۹ دلار برای مدل ۸/۵۱۲ گیگ

  • Galaxy S10 Plus

۹۹۹ دلار برای مدل ۸/۱۲۸ گیگ و ۱۰۹۹ دلار برای مدل ۸/۵۱۲ گیگ، ۱۱۹۹ دلار برای مدل سرامیکی با ۱۲ گیگ RAM و یک ترابایت حافظه داخلی

بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی M10 ، اسمارت فونی زیبا، ارزان قیمت و با ظاهری مدرن

جمع بندی مقایسه اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس

به پایان مطلب مقایسه گلکسی اس ۱۰ با اس ۱۰ پلاس می‌رسیم. همان طور که دیدید، گلکسی S10 و S10+ به غیر از چند مورد جزئی (مثل اضافه شدن سنسور عمق به دوربین سلفی و سیستم خنک کننده‌ی پردازنده)، فقط در دو قسمت با هم نفاوت عمده‌ای دارند: ابعاد نمایشگر و حجم باتری. بنابراین اگر شما ۱۰۰ دلار بیشتر هزینه کنید، می‌توانید گلکسی S10+ را با سایز بزرگتر و باتری قویتر در اختیار داشته باشید. ولی در صورت انتخاب گلکسی S10 هم عملا چیز زیادی را از دست نخواهید داد. بنابراین در انتخاب از بین S10 و S10+ همه چیز به سلیقه‌ی شخصی و البته جیب شما بستگی دارد!

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا