شبکه‌های اجتماعی

دانشمندان می‌گویند بازی های ویدیویی خشونت آمیز کاربران را به هیولاهای خشمگین تبدیل نمی‌کند!

یک مطالعه ی جدید که همین هفته در مجله ی Molecular Psychology منتشر شده است به رد ادعاهای صورت گرفته در مورد این موضوع که برخی افراد ادعا می کنند بازی های ویدیویی خشونت آمیز موجب هجومی شدن و افزایش جرم و جنایت در بین گیمرها می شود می پردازد.

۰

یک مطالعه ی جدید که همین هفته در مجله ی Molecular Psychology منتشر شده است به رد ادعاهای صورت گرفته در مورد این موضوع که برخی افراد ادعا می کنند بازی های ویدیویی خشونت آمیز موجب هجومی شدن و افزایش جرم و جنایت در بین گیمرها می شود می پردازد.

محققان المانی سه گروه از افراد سالمی که گیم بازی نمی کردند را استخدام کردند. مجموع این افراد ۷۷ نفر بود. به هرکدام از گروه ها، در ابتدا، پرسشنامه ها و ارزیابی شخصیت را ارائه دادند. سپس، برای دو ماه بعدی به یک گروه گفته شد که روزانه به مدت ۳۰ دقیقه به انجام بازی دارای خشونت Grand Theft Auto V بپردازند، درحالی که گروه دیگر باید همین مدت را صرف انجام بازی آرام و بدون خشونت Sims 3 می کردند و گروه آخر برای دو ماه قرار شد که به زندگی عادی خود ادامه داده و بعد از آن همگی برای انجام تست ها و شناسایی های جدید برگردند. هر گروه سرانجام سه دور آزمایش را پس از صرف این دو ماه پشت سر گذاشتند.

پس از دو ماه و انجام تست ها، محققان به هیچ تفاوت قابل ذکری در مورد میزان خشونت و تهاجمی بودن افراد مختلف ۳ گروه قبل و بعد از آزمایش بر نخوردند. همین امر در مورد همدردی آنها، افزایش کنترل، سطح اضطراب و افسردگی در میان سایر موارد نیز صادق بود و در کل هیچ تفاوت قابل ذکری بین گروه های مختلف یافت نشد.

Ferguson که پروفسور روانشناسی دانشگاه Stetson فلوریدا است، عقیده دارد که هرچند تست انجام شده از لحاظ جامعه ی آماری کوچک است ولی به خوبی و با پارامتر های درست در مدت طولانی صورت پذیرفته و این ادعای افراد مختلف که می گویند اثرات مخرب بازی های ویدیویی در طی زمان بر روی هم جمع می شوند را تکذیب می کند. Ferguson در ادامه اظهار داشته است که: ” به نظر من، ما باید در مورد باورهای خود که آیا بازی های ویدیویی خشونت آمیز بر روی پرخاشگر شدن افراد تاثیر می گذارد یا نه تجدید نظر کنیم. ”

Patrick Markey رئیس آزمایشگاه تحقیقات بین فردی در دانشگاه Villanova نیز نتایج این تحقیقات را مانند آب سردی بر پیکر کسانی که عقیده داشتند بازی های ویدیویی خشونت آمیز باعث پرخاشگر شدن افراد می شود می داند و می گوید تحقیقات این چنینی در طی ۵ سال گذشته بارها بر این نکته تاکید داشته اند.

بعضی از مطالعات که در گذشته به نتایج خطرناکی در مورد بازی های ویدیویی خشونت آمیز رسیده بودند، در واقع نشان دهنده ی پدیده ی تئوریزه شده ی priming بودند. تئوری priming می گوید که رفتار ها و یا عکس العمل های ما می توانند به طور ناخودآگاه از محیط پیرامونی تاثیر بگیرند. پس در این مورد خاص مورد بحث، دیدن یک بازی ویدیویی خشونت آمیز شاید از نظر ذهنی شما را تند مزاج تر کند. اما اثر priming فقط برای چند دقیقه باقی می ماند و پس از آن این اثرات تند مزاجی از بین می روند.

مطالعات جدید می گویند که GTA5 باعث تهاجمی شدن افراد نمی شود

مطالعات جدید می گویند که GTA5 باعث تهاجمی شدن افراد نمی شود

با تمام این حرف ها، باز هم کسانی هستند که بر سمی بودن بازی های ویدیویی خشونت آمیز صحه می گذارند. در سال ۲۰۱۵، انجمن روانشناسی آمریکا (APA) نتیجه گرفت که ارتباطی اساسی بین بازی های ویدیویی خشونت بار و افزایش پرخاشگری وجود دارد و این پرخاشگری می تواند منجر به بروز جرم و جنایت بین افراد شود. هفته ی گذشته نیز پرزیدنت ترامپ در جلسه ای با توسعه دهندگان بازی های ویدیویی در مورد سانسور خشونت و نقش بازی های ویدیویی در کشتار های جمعی و تیراندازی های عمومی به بحث و گفتگو پرداخت.

در مطالعات جدید دیگری نیز یک محقق آلمانی به نام  Simone Kühn بیان داشت که یافته هایش با نتایج APA متفاوت بوده است. Kühn همچنین خواستار تحقیق بیشتر در مورد کودکان جوان شده است، زیرا برخی مطالعات پیشنهاد کرده اند که بازی های ویدئویی ممکن است تأثیر بیشتری بر آنها داشته باشند.

Ferguson همراه Markey یکی از ۲۰۰ محققی بودند که با امضای نامه ای خواستار عدم دخالت سیاست از سوی APA در اظهاراتشان در مورد بازی های ویدیویی شدند و از نقطه نظر محققان در مورد بازی های ویدیویی دفاع کردند. Ferguson می گوید: به عنوان یک عضو APA، من رک و پوست کنده این بیانیه سیاستمدارانه را باعث شرمندگی سازمان می دانم که اعتبار آن را خدشه دار می کند. ” او در ادامه بیان داشته که نتایج این تحقیقات باید باعث شوند که APA در سیاست های اتخاذی خود در سال ۲۰۱۵ تجدید نظر کند.

در آخر باید گفت که در همه جای دنیا انجام بازی های ویدیویی خشونت بار توسط افراد مختلف صورت می پذیرد، ولی چرا آمار تیراندازی دست جمعی مثلا در آمریکا خیلی بیش از کشورهایی نظیر ژاپن است؟ به نظر می آید که جواب این سوال را باید در سیاست های دولت های مختلف درباره ی قوانین حمل و استفاده از اسلحه ی گرم جستجو کرد.

منبع: gizmodo.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا