دانستنی‌های سلامتی

یادگیری مهارت جدید با این ترفند علمی ۲ برابر سریع تر می شود!

یادگیری مهارت جدید

شاید تصور کنید برای یادگیری مهارت جدید یعنی نواختن قطعه ای بی عیب و نقص، باید آن قطعه را چندین و چند بار بنوازید.کلید معما در تمرین کردن نسخه ها یا ورژن های گوناگون مهارت های حرکتی به جای تکرار کردن یک عمل است که می خواهید در اجرای آن، به فردی چیره دست تبدل شوید.

۱+

شما قادر به یادگیری مهارت جدید نیستید، الا با کمی تمرین و تکرار. درست است؟ با این حال، اگر هر برای یادگیری مهارت جدید روز هم تمرین کنید، شاید نتوانید به تمام آنچه که مد نظر شما می باشد برسید. تکرار کردن چندباره آن مهارت، یکی از راه های فراگیری آن مهارت می باشد. می توانید راهی دیگر را امتحان کنید. راهی که دانشمندان آن را کشف کرده اند و اظهار دارند دو برابر سریع تر از حد معمول در یادگیری تکنیک های جدید به شما کمک می کند. انتخاب با خودتان است. برای پیگیری این مطلب، در ادامه با نت نوشت همراه شوید.

یادگیری مهارت جدید

تمرین در نهایت باعث فراگیری بی عیب و نقص خواهد شد.

بگذارید این گونه در نظر بگیریم که شما یک نوازنده مبتدی ترومپت هستید. می توانید با سازدهنی خود کمی سروصدا کنید، حتی نت های موسیقی را تاحدودی بنوازید و می دانید چگونه با قرار دادن هر انگشت روی دکمه ای خاص، صدای مورد نظر را به صدا درآورید. حال به شیوه یادگیری معمول موسیقی برگردیم. شاید تصور کنید برای نیل به هدف خود، یعنی نواختن قطعه ای بی عیب و نقص، باید آن قطعه را چندین و چند بار بنوازید. درست است؟ براساس تحقیقی صورت گرفته در سال ۲۰۱۶ که در ژورنال Current Biology منتشر شد، این شیوه، شاید بهترین روش یادگیری مهارت جدید نباشد. براساس تحقیق صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه جان هاپکینز، کلید معما در تمرین کردن نسخه ها یا ورژن های گوناگون مهارت های حرکتی به جای تکرار کردن یک عمل است که می خواهید در اجرای آن، به فردی چیره دست تبدل شوید.

در پژوهش مذکور، قرار شد ۸۶ داوطلب، یک مهارت جدید حرکتی را یاد بگیرند: حرکت دادن یک مکان نما مقابل نقاطی به وسیله فشار دادن یک وسیله کوچک. افراد ۶ ساعت پس از یادگیری مهارت در مرحله اول، به ۳ گروه تقسیم شدند: یک گروه، همان تمرین را دوباره تکرار کرد، گروهی دیگر تمرین قبلی را با کمی تغییر، مجدداً انجام داد و گروه کنترل هیچ تمرینی را انجام نداد. در آخر، مشخص شد آن گروهی که تمرینی فراتر از تمرین مرحله اول انجام داده بود، توانست یک حرکت خاص را (که تمامی داوطلبان، آن را انجام دادند) بهتر از دو گروه دیگر انجام دهد.

سرپرست محققان، دکتر پابلو کلنیک در یک گزارش خبری بیان کرد: “آن چیزی که به آن دست یافته ایم این است که اگر تمرین های قبلی را با کمی تغییر، مجدداً انجام دهیم، می توانیم مهارت های جدیدتر را به جای چندین و چند بار تکرار کردن، ظرف مدت کمتری، حتی به مقدار بیشتری فرا بگیریم.”

محققان بر این باورند که این متد یادگیری مهارت جدید براساس پدیده تلفیق عمل می کند. تلفیق، در واقع نوعی تقویت است که پس از رمزگذاری یک مهارت یا یک خاطره، قبل از یادآوری مجدد آن، رخ می دهد؛ برای مثال، اثرات تلفیق را می توانید در بهتر به خاطر آوردن محتوای آزمون بعد از یک خواب شبانه کافی بیابید. قبل از فراخوانی مجدد خاطره به شکل پیشین که دچار کمی تغییر شده است، تلفیق رخ می دهد. فرضیه پژوهشگران بر این مبنا قرار گرفته است که این پدیده نقشی مهم در تقویت مهارت های حرکتی ایفا می کند.

همین مهم، علت فاصله شش ساعته بین مراحل تمرینات را شرح می دهد. پژوهش بیان می کند که این مقدار فاصله زمانی، مدتی است که خاطره های ما دچار پدیده تلفیق می شوند. اما دامنه این پدیده، فراتر از صرف افرادی که می خواهند ترومپت بنوازند، می رود؛ به بیمارانی که دچار سکته مغزی یا سایر نارسایی های مغزی-عصبی هستند می تواند کمک کند تا مهارت های حرکتی خود را بازیابند.

راه حل کارا کردن این شیوه برای شخص شما، ایجاد تغییراتی جزئی است؛ به بیانی دیگر، نباید از همان ابتدا، تغییرات بنیادی در سبک انجام تمرین های خود به وجود آورید. کلنیک می گوید: “اگر تفاوت های بسیار فاحشی در اجرای تمرین ها به وجود آورید، قادر نخواهید بود مقدار قابل انتظار مهارتی به خصوص را از طریق پدیده تلفیق به دست آورید.”

تغییرات مابین مراحل، باید جزئی باشد. برای مثال، اگر به ترومپت نوازی برگردیم، مصداق سخن دکتر کلنیک را می توانیم در نواختن آن ساز در ریتم های گوناگون یا شروع کردن قطعه از نواحی مختلف نت پیدا کنیم. در اجرای تمرینات ورزشی هم باید بدین شیوه عمل گردد. چرایی شروع کردن تمرین های مربوط به شنا توسط شناگران، گاهی با ضربه بازو به سکوی استخر و گاهی با ضربه عضوی دیگر مثلاً پا، یا چرایی انجام حرکاتی توسط بازیکنان فوتبال و بسکتبال بین دو نیمه یا در اوقات فراغت که ارتباط بسیاری با رشته ورزشی آن ها ندارد، همین است. اگر همچنان در پی کسب یک توانایی جدید حرکتی و یادگیری مهارت جدید هستید، به تمامی حالت ها و تغییرات جزئی که می توانید ایجاد کنید، فکر کنید.

 

نویسنده: علیرضا وفادار

منبع: curiosity.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا