آلبوم دایره بی پایان اثر شمس لنگرودی ، چیزی را که نمیدانم چیست!
آلبوم دایره ی بی پایان با شعر و صدای شمس لنگرودی و آهنگ سازی محمد فرمانیان و به تهیه کنندگی مسعود عماد اخیراً رونمایی شد. این آلبوم شامل ۱۲ قطعه است و بر اساس موسیقی کلاسیک آکوستیک نوشته شده است. صادق نوری خواننده قطعات این آلبوم است و موسسه ی نغمه ی هزاردستان انتشار آن را بر عهده دارد. محمد شمس لنگرودی شاعر، پژوهشگر، بازیگر و مورخ ادبی معاصر ایرانی است که چندی پیش فیلم احتمال باران اسیدی به کارگردانی بهتاش صناعی نیا از او اکران بود. این آلبوم چهارمین اثر صوتی است که با خوانش او منتشر می شود. این آلبوم در برگیرنده ملودی های با کلام و بی کلامی است که در تعدادی از آن ها شمس لنگرودی اشعار خودش را با صدای خود اجرا می کند.
شمس لنگرودی می گوید: «آشنایی من با موسیقی ذوقی است و خیلی عمیق نیست. با این که بسیار موسیقی را دوست دارم و شنونده ی حرفه ای هستم، اما شناخت علمی از آن ندارم. ضمن این که من نظری درباره ی هنر دارم و آن این که اثر هنری باید تمامی قواعد هنری را داشته باشد، اما مخل رسانگی آن نباشد. شعر حافظ و سعدی را وقتی می خوانید، تمام صنایع در آن هست، اما در عین حال مخاطب هم از آن لذت می برد. در موسیقی هم این اتفاق باید رخ دهد.»
این شعر سروده ی شمس لنگردی است:
در جیب بارانی من چه بود
که دستم را زخمی کرد
تا از مرز بگذرم
ناچارم پنهان کنم
چیزی را که نمیدانم چیست.
محمد فرمانیان آهنگساز آلبوم دایره بی پایان نیز در توضیح آلبوم دایره بی پایان چنین می گوید: «این آلبوم دربرگیرنده ی دو بخش موسیقی است که بخش اول آن به صورت ارکسترال و بخش دوم نیز به صورت دوئت یا تریو برای علاقه مندان عرضه شده است. در آلبوم دایره بی پایان تعدادی از نوازندگان صاحب نام موسیقی کشورمان به عنوان گروه اجرایی حضور دارند که به اعتقاد من حضورشان فضای بسیار با کیفیتی را برای آلبوم رقم زده است. آلبوم دایره بی پایان که به اعتقاد من به دلیل حضور استاد شمس لنگرودی دارای فضای متفاوتی است و به طور طبیعی مخاطبان خاص خود را خواهد داشت، اما آن چه ما برای انتشار این کار تلاش کردیم ارایه ی اثری بود که عموم مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. مخاطبان موسیقی ایران نسبت به ۱۰ سال گذشته قطعاً تفاوت های زیادی دارند و این بسیار خوب است که گوش شنیداری آن ها نسبت به سال های گذشته روند مثبتی را طی کرده، از این رو ما هم تلاش کردیم تا بر مبنای گوش شنیداری شنوندگان ایرانی کاری را ارایه دهم که با آن حال خوبی داشته باشد.»