مقایسه دوربین گوشی های هوشمند و دوربین های DSLR ؛ رقابت بر سر ثبت عکس های بهتر!
این روز ها به سختی می توان تشخیص داد که تصاویر ثبت شده توسط دوربین های حرفه ای DSLR ثبت شده یا دوربین تلفن های همراه یا همان اسمارت فون ها تصاویر را ثبت کرده است. این طور که پیداست شرکت های تولیدکننده اسمارت فون در حال سخت کردن کار برای شرکت های تولیدکننده دوربینهای حرفه ای DSLR هستند. در ادامه با مقایسه دوربین گوشی های هوشمند و دوربین های DSLR با نت نوشت همراه باشید.
بیشتر بخوانید: طرح اولیه آیفون ؛ اپل هیچگاه این طرح ها را اجرایی نکرد!
مقایسه دوربین گوشی های هوشمند و دوربین های DSLR
اگر روند پیشرفت دوربین گوشی های هوشمند به همین روش ادامه پیدا کند روزی خواهد رسید که دوربین DSLR دیگر معنا و مفهومی پیدا نخواهد کرد. سوالی در این میان به وجود می آید که آیا ما باید دوربین گوشی هوشمند امروزی را جایگزین مناسبی برای دوربینهای DSLR بدانیم؟
پیش از مقایسه دوربین گوشی های هوشمند و دوربین های DSLR باید گفت دو سالی از عرضه گوشی های هوشمند با دوربین دوگانه می گذرد و وارد عصر جدیدی از این نوع اسمارت فون ها شدیم. نبرد بین این دو دستگاه ها دیگر بی معنی شده و نمی توان به قیاس آنها پرداخت زیرا به نظر می رسد شرکت ها در تلاش هستند تا بهترین را به مخاطب خود ارائه دهند.
بیشتر بخوانید: مقایسه +Galaxy S8 و OnePlus 5T
چه اتفاقی رخ داد که تلفن های هوشمند به این سطح پیشرفت رسیدند؟ همانطور که می دانید آیفون ۷ اخیر دارای قابلیت تار شدن پس زمینه، اثر بوکه با دوربین کامل و دیافراگمی باز را ارائه می دهد. عکاسی با دوربین های حرفه ای و انجام یک ویرایش نهایی با تمامی سختی هایش برای ایجاد یک اثر دیجیتال واقعا به این سادگی نبوده و دیگر قابل تحمل نیست و کیفیت آن همچون گذشته لذتی ندارد.
تصاویر آزمایشی نشان می دهد ثبت تصاویر با گوشی های هوشمند همان کیفیتی را داشته که می توان انتظار داشت. گذشته از آن می توان تصاویر مورد نظر را به شکل دستی با تنظیماتی همراه کرد تا مطلوب تر شود. اما در سوی دیگر تصویربرداری با DSLR کمی زمان بر بوده زیرا باید تنظیمات طولانی دارد تا کیفیت موردنظر را برای تصویربرداری پیدا کند. برای مثال برای ثبت تصاویر با فرمت کامل RAW باید تنظیمات دقیقی ارائه داد تا نتیجه مورد هدف کسب شود.
بیشتر بخوانید: باتری آیفون های قدیمی ؛ استراتژی شکست خورده اپل، فروش ۱۶ میلیون آیفون جدید را منتفی کرد!
در ادامه مقایسه دوربین گوشی های هوشمند و دوربین های DSLR باید گفت اما گوشی های هوشمند چنین نیستند و می توانند رضایت مخاطب خود را به سادگی و سریعتر جلب کنند. تصاویر RAW نشان می دهد که تفاوت میان تصویر یک گوشی هوشمند و DSLR چیست. هر فردی که تصاویر RAW را روی تلفن هوشمند پردازش می کند با Lightroom می تواند از کیفیت آن آگاهی پیدا کرد. اغلب ممکن نیست که بتوانید تصویری را شاهد باشید از رنگ متعادلی بهره ببرد و عاری از مشکل باشد.
بیشتر بخوانید: نسل دوم نوکیا ۶ با تغییراتی چشمگیر؛ USB-C، طراحی زیباتر و البته سریعتر!
تصویربرداری پردازشی
اگر بخواهیم به مهمترین تصویربرداری پردازشی اشاره کنیم باید به پیکسل گوگل اشاره کرد. گوگل با استفاده از HDR+ توانست تصاویر ثبت شده و فراتر از انتظار ایجاد کند. برخی گوشی های هوشمند که از دوربین دوگانه بهره می برند با ترفندهای مشابه ای همراه هستند. یک سنسور تنها تصویری به ثبت می رساند در حالی که سایر اجزا برای موقعیت ها و شرایط روشنایی اطلاعاتی بدست می آورند.
براساس آزمایش انجام گرفته، به طور طبیعی نتایج یکنواخت نبودند. دقیقا در نور کم بوده که ما باید کیفیت تصویر را شاهد باشیم و انتظار داریم که اسمارت فون های آینده شامل ترفندهای اضافی و سنسور تشخیص تصویر باشند.
بیشتر بخوانید: راهنمای استفاده از Honor 7X تنها با ۱ میلیون تومان، این همه امکانات و توانایی
دوربین تلفن های هوشمند از گذشته نیستند
دلایل بسیاری وجود داشته که می توان اطمینان داشت این روند ادامه دارد. امکانات فیزیکی در سیستم نوری گوشی هوشمند محدود بوده و در اسمارتفون های معمولی قابل تصور نیست. در همین بین از نرم افزار دوربین گوشی هوشمند بهره گرفته می شود که پردازش اصلی را بر دوش سخت افزار اسمارتفون قرار می دهد.
بیشتر بخوانید: معرفی گلکسی (۲۰۱۸) A8 و (A8 Plus (2018 ؛ حاشیه کمتر، دوربین سلفی دوتایی و …
گوشی های هوشمند خاصی را تاکنون مشاهده کردیم که از جمله باید به گلکسی K زوم یا لومیا ۱۰۲۰ اشاره کرد. اگرچه این گوشی های هوشمند دوربین محور بودند اما نتایج تصویربرداری آنها رضایت بخش نبود. با وجود ویژگی خاص، به نظر می رسد کمپانی ها با هدف تبلیغاتی آنها را توسعه دادند و قابلیت بزرگی را دربر نمی گرفت.
بهترین فرصت برای لنزهای بزرگنمایی در تلفن های هوشمند مفاهیم ماژولار اخیر مثل Moto Z/Moto Z2 Force هستند. اما بعد از رویکرد نسبتا ناموفق به حالت دوربین، دیگر خبری از دوربین های ماژولی در مدل های آینده نخواهیم شنید.
در ادامه مقایسه دوربین گوشی های هوشمند و دوربین های DSLR به دوربین های DSLR بر می گردیم. هر کسی که دوست دارد کنترل کامل تصاویر را داشته باشد چاره ای جز تهیه یک دوربین عکاسی مستقل ندارد و این امر در مورد نسل بعدی تلفن های هوشمند هم صدق می کند.
بیشتر بخوانید: بررسی دوربین آیفون X ، آیفون ۸ و ۸ پلاس ؛ تفاوت و بهبودها نسبت به آیفونهای قبلی!
پژوهشی که توسط Creative Strategies انجام شده به این نتیجه جالب رسیده که مالکان دوربین های DSLR در مقایسه با کاربرانی که دوربین DSLR ندارند حتی با تلفن های هوشمند خود هم عکس های بیشتری ثبت می کنند. شاید بپرسید چرا؟ از یک طرف عکس هایی وجود دارد که از آنها در قالب تصاویر یادآوری کننده استفاده می شود مثل ساعات کسب و کار (باز و بسته بودن) یک فروشگاه یا یک شماره تلفن. و تلفن های هوشمند برای عکس برداری فوری و به اشتراک آسان در فیس بوک و شبکه های اجتماعی مشابه بهترین گزینه هستند.
عکاسان برای پوشش همه موقعیت ها هم به دوربین DSLR نیاز دارند و هم تلفن هوشمند. شما چه فکر می کنید؟
بیشتر بخوانید: مقایسه iPhone X و Note 8 ؛ انتهای توانمندی و ادعای اپل و سامسونگ در مقابل یکدیگر!
پس تلفن های هوشمند و دوربین های DSLR همواره دلیل خوبی برای همزیستی مسالمت آمیز داشته اند. افرادی که علاقه مند به عکاسی هستند همواره نیاز به استفاده از این دو خواهند داشت و در واقع این دور را مکمل یکدیگر می دانند.
نظر شما چیست؟ آیا دوربین تلفن هوشمندتان رضایت شما را جلب کرده یا فکر می کنید اپلیکیشن دوربین تلفن های هوشمند ابزاری به درد نخور است؟
بیشتر بخوانید: بررسی Razer Phone ، صفحهنمایش ۱۲۰Hz با اسپیکرهایی بینظیر برای بازیخورها!