بارون درخت نشین رمانی از ایتالو کالوینو

بارون درخت نشین The Baron in the Trees نوشتهی ایتالو کالوینو Italo Calvino در سال ۱۹۴۷ برای اولین بار منتشر شد. رمان بارون درخت نشین سرگذشت پسری را به تصویر میکشد که تصمیم میگیرد زندگی خود را بر روی درختان سپری کند. ایجاد یک «پادشاهی درختی» توسط پسر استعارهای از استقلال معرفی میشود و چالشها و فرصتهای این عمل دستمایهای برای نویسنده به منظور بررسی پرسشهای فلسفی بشر میگردد.
بارون درخت نشین The Baron in the Trees اثر ایتالو کالوینو
ایتالو کالوینو Italo Calvino نویسنده ایتالیایی (۱۹۸۵-۱۹۲۳) که آثاری در قالب رمان و داستان کوتاه به جای گذاشته است. فضای انتقادی آثارش او را به مهم ترین داستان نویس ایتالیا در قرن بیستم مبدل کرده است. کالوینو به نوعی سبک خاص خود را در نوشتن داشت که برخی او را سوررئال یا پستمدرن هم به حساب میآورند.
ایتالو کالوینو سبکهای فراوانی را امتحان میکرد و تقریبا در تمام ژانرها قلم میزد. کالوینو نویسندهای است که جایی چنان روشن همه چیز را به طنز میگیرد و جایی جهانی خلق میکند سراسر ابهام و رمز و راز و از این رو بر غنای داستان میافزاید.
آثار داستانی کالوینو عبارتند از: کوره راه لانههای عنکبوت، بارون درخت نشین، کمدیهای کیهانی، افسانههای ایتالیایی، سه گانهی نیاکان ما، چه کسی در دریا مین کاشت؟، مورچه آرژانتینی، شهرهای نامرئی، آقای پالومار، شاه گوش میکند و ابرآلودگی. در ادامه با معرفی رمان بارون درخت نشین با نت نوشت همراه باشید.
[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] اگر شبی از شبهای زمستان مسافری نوشتهی ایتالو کالوینو

بارون درخت نشین در سال ۱۹۴۷ برای اولین بار منتشر شد. رمان بارون درخت نشین سرگذشت پسری را به تصویر میکشد که تصمیم میگیرد زندگی خود را بر روی درختان سپری کند. ایجاد یک «پادشاهی درختی» توسط پسر استعارهای از استقلال معرفی میشود و چالشها و فرصتهای این عمل دستمایهای برای نویسنده به منظور بررسی پرسشهای فلسفی بشر میگردد.
کازیمو شخصیت اصلی داستان The Baron in the Trees است که زندگی وی از زبان برادرش “بیاجو” روایت میشود. “کازیمو” پسر یک بارون و در واقع نجیب زاده است. او در شروع داستان ۱۲ سال دارد. او به سبب فشارهای دست و پا گیر و غیر انسانی سنت تصمیم میگیرد که بالای درخت برود، آنجا زندگی کند و هرگز پایین نیاید.
او برای لج بازی و یا مقابله با شخص خاصی این کار را نمیکند بلکه به نظر میرسد که او از زندگی روی زمین و قواعد آن گریزان است. در جایی از رمان بارون درخت نشین از زبان برادر کازیمو میشنویم که مادرش آرزو دارد پسرانش به ارتش بروند و پدرشان میخواهد که آنها با دختری در خاندان امپراطور ازدواج کنند. کازیمو تن به خواستههای پدر و مادر نداده و به عبارتی شنوای اجتماع و زمانهی خود نیز نیست.
بیشتر بخوانید: نقد رمان خانه خوبرویان خفته نوشتهی یاسوناری کاواباتا ؛ لذتِ گناه

او زندگی جدیدی را بر روی درختان و طبیعت شروع میکند. خواننده تا جایی منتظر است که کازیمو به زمین برگردد و این به ظاهر بازی بالای درختان بودن را رها کند اما به ناگاه میبینیم که قرار بر این نیست که او زندگی معمول دیگران را داشته باشد و او را در جهان خودش میپذیریم.
به نظر میرسد که کازیمو قبل از رفتن بر بالای درخت از قواعد زندگی اجتماعی دوران خود و ملزومات خانوادهاش در رنج بوده است. تصمیم میگیرد از خوردن خوراک حلزون که از دیدگاه او بی حرمتی به طبیعت است دست بکشد. او معتقد است که اگر برای هر وعده غذا صدها حلزون را کشته و بخوریم به جنگ رو در رو با طبیعت رفتهایم.
از همین نقطه تصمیم میگیرد که شورش کند. تصمیم میگیرد که با پشت پا زدن به سنتهای نخ نما شده در تفکر انسانهای پیرامون خود تغییر و تحولی ایجاد کند. ما در جاهایی در رمان بارون درخت نشین شاهد به فکر فرو رفتن پدر و مادر وی نیز هستیم که در جاهایی تحت تاثیر رفتار و زندگی کازیمو قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید: معرفی رمان سانست پارک Sunset Park نوشتۀ پل استر

کازیمو در موضوعات مختلف کتاب میخواند و آنچه خود از آبیاری، کشاورزی، درختکاری و زنبورداری یاد گرفته است، به دیگران یاد میدهد و یا گره از مشکلاتشان باز میکند.
کازیمو از طریق درختان سفر میکند و تجربههای زیادی بدست میآورد. او حتی عشق را نیز در دنیای خود و بر روی درختان تجربه میکند. تمام این تجربههای بدیع به مخاطب نشان میدهد که کازیمو تمدن را رد میکند اما دچار واپس ماندگی نمیشود. او بدل به یک حیوان وحشی نمیشود. وی به روستائیان یاری میرساند، با دزدان دریایی و راهزنان به نبرد برمی خیزد، رمان مینویسد، به بحث و استدلال میپردازد.
درست همزمان با انتشار رمان بارون درخت نشین ، کالوینو حزب کمونیست را ترک و اعلام میکند این حزب تبدیل به چیزی شده که او بیش از این نمیتواند در آن مشارکت بورزد. از اینرو شاید چیزی از خود داستان در وی ته نشین شده باشد. بارون درخت نشین بر علیه رسوم متعارف تمدن میشود اما در عین حال، انسانیت را رها نمیکند. تنها یک دیوانه ممکن است تصور نماید که قادر است از جامعه بگریزد.
رمان بارون درخت نشین اولین بار در سال ۱۳۸۶ توسط مهدی سحابی ترجمه و نشر نگاه منتشر گردید.
بیشتر بخوانید: رمان همه چیز فرو میپاشد نوشتهی چینو آچه به
