دانستنی‌های سلامتی

خواص چای بابونه: این چای معجزه گر را به خاطر بسپارید!

تاکنون تحقیقات زیادی درباره­ قدرت و خواص چای بابونه انجام شده است. بابونه دارای عناصری به نام فلاونوئید می‌باشد. فلاونوئیدها از­ مواد مغذی موجود در بسیاری از گیاهان هستند که نقش قابل توجهی در اثرات دارویی ایفا می‌کنند. محققان هنوز به درستی در مورد مواد تشکیل دهنده بابونه که خواص ارزشمندی دارند، مطمئن نیستند. این گیاه زیبا و پر خاصیت به صورت چای و دمنوش، پماد و روغن و …قابل استفاده است. در نت نوشت خواص چای بابونه را برای شما آورده ایم و به شما توصیه می کنیم حتما از این چای در رژیم غذایی تان بهره ببرید.

خواص چای بابونه

زیستگاه بابونه

بابونه در بسیاری از کشورها و در سراسر اروپا بومی است و در کشورهایی مانند آلمان، مصر، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، مراکش و بخش هایی از اروپای شرقی کشت می‌شود. گیاهان مختلف بابونه بسیار متفاوت هستند و برای رشد خود نیاز به مجموعه شرایط خاص دارند. بابونه رومی یک گیاه چند ساله است، نزدیک به زمین رشد می‌کنند و دارای گل‌های شکوفه‌ای کوچک می‌باشد. از طرف دیگر بابونه آلمانی یک نوع شیرین‌تر بابونه شناخته شده است.

انواع چای بابونه

چای بابونه مدت‌هاست که به عنوان یک داروی سنتی برای طیف گسترده‌ای از مسائل و مشکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه محققان در حال بررسی کارایی آن در بهبود بخشی به بیماری‌ها از جمله برای سرطان و دیابت هستند.

این چای از گل‌های بابونه خشک تهیه می‌شود. فلاونوئیدهای موجود در این گیاه نوعی ماده مغذی بوده که در بسیاری از گیاهان موجود می‌باشد و در ایجاد اثرات دارویی بابونه نقش بسزایی دارند.

بابونه یکی از باستانی‌ترین گیاهان دارویی شناخته شده برای بشر است. این گیاه دارای دو گونه رایج می‌باشد: بابونه آلمانی و بابونه رومی. گلهای خشک شده بابونه حاوی ترپنوئیدها و فلاونوئیدهای زیادی است که به خواص دارویی آن کمک می‌کند. آماده سازی بابونه معمولاً برای بسیاری از بیماری‌های انسانی مانند تب یونجه، التهاب، اسپاسم عضلانی، اختلالات قاعدگی، بی خوابی، انواع زخم، اختلالات دستگاه گوارش، درد روماتیسمی و بواسیر انجام می‌گیرد. روغن‌های بابونه در مواد آرایشی و آروماتراپی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کلمه بابونه در حقیقت به طیف وسیعی از گیاهان شبیه به گل مروارید اشاره دارد که عضو یک خانواده هستند و باید بدانیم گونه‌های مختلفی از بابونه وجود دارند.

به طور سنتی از خواص بابونه قرن‌ها به عنوان داروی ضد التهاب، آنتی اکسیدان و شفابخش مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از آن برای درمان زخم‌ها، اگزما، نقرس، سوزش‌های پوستی، کبودی، سوختگی، زخم‌های کانکر، نورالژی، سیاتیک، درد روماتیسمی، بواسیر، ورم پستان و سایر بیماری‌ها استفاده می‌شود.

بابونه برای درمان بثورات پوستی، نوک سینه ترک خورده، آبله مرغان، عفونت گوش و چشم، اختلالات چشم از جمله مجاری اشک آور مسدود شده، التهاب بینی و پیچک سمی استفاده می‌شود.

بابونه به طور گسترده‌ای برای درمان التهابات پوستی و غشاهای مخاطی و همچنین برای عفونت‌های مختلف باکتریایی پوست، حفره دهان و لثه و مجاری تنفسی مصرف می‌شود. بابونه به شکل عصاره اغلب به عنوان یک آرام بخش آرام برای آرامش اعصاب و کاهش اضطراب، برای درمان هیستری، کابوس، بی خوابی و سایر مشکلات خواب قابل استفاده است.

همچنین از آن برای درمان اختلالات مختلف دستگاه گوارش از جمله نفخ، سوء هاضمه، اسهال، بی اشتهایی، حالت تهوع و استفراغ بهره گرفته می‌شود. از دیگر خواص بابونه شامل درمان کولیک، ورم مفاصل، کمردرد، مشکلات معده و تب در کودکان است.

خواص چای بابونه در کاهش درد قاعدگی به اثبات رسیده است
خواص چای بابونه در کاهش درد قاعدگی به اثبات رسیده است

 کاهش درد قاعدگی از خواص چای بابونه

چندین مطالعه، چای بابونه را به کاهش شدت گرفتگی عضلات هنگام عادت ماهیانه مربوط می­‌سازد. مطالعه­‌ای که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، برای نشان داد که مصرف چای بابونه به مدت ۱ ماه از درد و گرفتگی عضلات هنگام قاعدگی می‌­کاهد. همچنین گزارش­‌های این تحقیق حاکی از آن است که اضطراب و پریشانی که به طور معمول موقع قاعدگی رخ می­دهد، با مصرف بابونه کاهش می‌یابد.

پس مطالعات متعددی ثابت کرده است که چای بابونه با کاهش شدت درد قاعدگی همراه است. به عنوان مثال یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ نشان داد که زنان همچنین اضطراب و پریشانی کمتری را در دوره قاعدگی با مصرف این چای تجربه کرده بودند.

درمان دیابت و پایین ­آوردن قند خون با خواص چای بابونه

 بعضی از پژوهشگران دریافته ­اند که چای بابونه می­‌تواند قند خون در افراد دیابتی پایین آورد. این تحقیق البته نشان نداد که چای بابونه می­ تواند جایگزین قابل اعتمادی برای داروهای دیابت باشد یا خیر؟! اما بیان کرد که می‌تواند یک مکمل کمک­ کننده به­ جای داروهای موجود باشد.

مطالعه دیگری که در سال ۲۰۰۸ درباره خواص چای بابونه صورت گرفت، مصرف مداوم چای بابونه احتمال دارد از بالارفتن قند خون جلوگیری به عمل آورد. همین خواص چای بابونه می‌­تواند خطر عوارض جانبی دیابت در طولانی مدت را کم کند که این خود نمایانگر بهبود نتایج برای افراد دیابتی است.

تحقیقات حاکی از آن است که بابونه یک جایگزین برای داروهای بیماری دیابت نیست، بلکه فقط به عنوان یک مکمل مفید گیاهی برای بیماران دیابتی قابل استفاده می‌باشد.

همچنین یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ در مورد موش‌ها انجام گرفت که نشان داد که مصرف مداوم چای بابونه ممکن است مانع از افزایش قند خون شود. این اثر خطر طولانی مدت عوارض دیابت را کاهش می‌دهد و نشان داد که بابونه می‌تواند مشکل دیابت را در افراد بهبود بخشد.

مطالعات نشان می‌دهد که بابونه با سرکوب سطح قند خون، افزایش ذخیره گلیکوژن کبدی، قند خون و عوارض دیابت را بهبود می‌بخشد.

[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] خواص چای ریحان 

 جلوگیری از پوکی استخوان و کاهش سرعت ابتلا به این بیماری

پوکی استخوان، از دست دادن پیشرونده چگالی استخوان است. این از دست دادن چگالی خطر شکسته شدن استخوان­‌ها و خم ­شدگی فرد را افزایش می­‌دهد. می‌توان گفت که حتی مبتلایان از آسیب‌های نسبتاً جزئی باز هم مستعد شکستگی استخوان هستند. با وجود این که هر کسی می­‌تواند به پوکی استخوانمبتلا شود، احتمالاً به علت تاثیرات هورمون استروژن در زن­های یائسه شایع ­تر است.

یک مطالعه در سال ۲۰۰۴ صورت گرفت که نشان داد شاید چای بابونه خواص ضد استروژنی داشته باشد. همچنین در این تحقیق، چای به افزایش چگالی استخوان­‌ها کمک شایانی کرد، اما نویسندگان این مطلب هشدار دادند برای به اثبات رساندن این نظریه به تحقیق بیشتری نیاز دارند.

بنابراین پوکی استخوان از بین رفتن تدریجی تراکم استخوان است. هرکسی می‌تواند به معضل پوکی استخوان گرفتار شود ولی باید بدانیم این بیماری بیشتر در بین زنان یائسه رواج دارد. این میزان از آمار ابتلا به پوکی استخوان در زنان یائسه ممکن است به دلیل اثرات استروژن بر بدن باشد.

یک مطالعه در سال ۲۰۰۴ نشان داد که چای بابونه ممکن است دارای اثرات ضد استروژنی باشد. همچنین به تقویت تراکم استخوان کمک خواهد کرد.

 کاهش التهابات از خواص چای بابونه

التهاب یک نوع پاسخ سیستم ایمنی بدن در برابر آلودگی محسوب می‌شود. یکی از خواص چای بابونه این است که چای بابونه ترکیبات شیمیایی دارد که احتمالاً التهاب را کاهش می­دهند. اما یک التهاب طولانی مدت، ممکن است مربوط به مشکل­ هایی مثل هموروئید، درد دستگاه گوارش، آرتریت، اختلالات خود ایمنی و حتی افسردگی باشد.

با این وجود باید باید منشا التهاب طولانی مدت را کشف کنیم و به مصرف چای بابونه اکتفا نکنیم. گلهای بابونه حاوی ۱ تا ۲ درصد روغن‌ هستند. یک مطالعه انسانی نشان داد که فلاونوئیدها و روغن‌های اساسی بابونه در زیر سطح پوست به لایه‌های عمیق تر پوست نفوذ می‌کنند این مورد برای استفاده آن‌ها به عنوان ماده ضد عفونی کننده موضعی (ضد التهابی) مهم است.

درمان و جلوگیری از سرطان

بعضی از یافته­‌ها درباره خواص چای بابونه نشان می­دهند که چای بابونه می‌تواند سلول­‌های سرطانی را مورد حمله قرار دهد، یا حتی از رشد و نمو آن ­ها در محل اولیه­ شان جلوگیری نماید. با این وجود، تحقیقات در این زمینه تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ قدرت ضد سرطانی چای بابونه را با چای رز زرد مقایسه کرد. هر دو مورد قادر به هدف قرار دادن تومورهای سرطانی به­ طور انتخابی بودند، اما اثرات چای رز زرد قوی ­تر بود.

تاکنون برخی مطالعات نشان داده است که چای بابونه می‌تواند سلول‌های سرطانی را هدف قرار داده و یا حتی در وهله اول از رشد این سلول‌ها جلوگیری کند. با این حال، تحقیقات تاکنون بی نتیجه است و دانشمندان می‌گویند کار بیشتری برای اثبات ادعاهای خاصیت ضد سرطان بودن بابونه لازم است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ به آزمایشی برای مشخص شدن میزان قدرت مقابله با سلول سرطانی چای بابونه انجام گرفت. طبق این آزمایش مشخص شد این چای قادر است تومورهای سرطانی را به صورت انتخابی هدف قرار دهد و در بسیاری از موارد هم مانع از ایجاد سرطان می‌شود.

بیشترین ارزیابی از مهار رشد تومور توسط بابونه شامل مطالعات با اپی ژنین است که یکی از ترکیبات فعال زیستی بابونه است. مطالعات انجام شده بر روی مدل‌های بالینی سرطان پوست، پروستات، پستان و تخمدان اثرات مهاری رشد امیدوار کننده را نشان داده است.

از دیگر خواص بابونه در این زمینه ایجاد کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سرطان می‌باشد. بابونه از زمان‌های بسیار قدیم به عنوان داروی گیاهی مورد استفاده قرار می‌گرفت و امروزه هنوز هم رواج دارد و احتمالاً در آینده نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا این ماده حاوی فیتوشیمیایی‌های مختلف زیستی است که می‌تواند اثرات درمانی را فراهم کند. بابونه می‌تواند در بهبود شرایط قلبی و عروقی، تحریک سیستم ایمنی و محافظت در برابر سرطان کمک کند.

علاوه بر این، یک مطالعه از ۵۳۷ نفر مشاهده کرد که افرادی که ۲-۶ بار در هفته چای بابونه می‌نوشند نسبت به افرادی که چای بابونه نمی‌نوشند، احتمال ابتلا به سرطان تیروئید کمتری دارند.

 کمک به خوابیدن و تمدد اعصاب از خواص چای بابونه

 تصور می‌شود که مصرف چای بابونه باعث تمدد اعصاب و خواب راحت می­ شود. اما فقط در تعداد کمی از­ آزمایش­‌های بالینی این اثر مشاهده شده­ است. دریک بازبینی صورت گرفته راجع به این ادعا، بیان شده است که ۱۰ نفر از ۱۲ فرد مبتلا به بیماری قلبی-عروقی مدت کوتاهی پس از خوردن این چای به خواب رفتند.

در یک آزمایش از رت­‌هایی استفاده شده بود، عصاره بابونه به موش­‌های دارای اختلال خواب این امکان را داد که ظرف مدت کوتاهی پس از مصرف بابونه، مست خواب بشوند!

خیلی از محققان اذعان دارند که چای بابونه مثل داروی بنزودیازپین عمل می­کند. بنزودیازپین­‌ها داروهای تجویز شده جهت کاهش اضطراب و القای خواب می­‌باشد. بعضی از تحقیقات بیانگر این هستند که بابونه به گیرنده بنزودیازپینی متصل می‌شود. بررسی مجدد روی خواص چای بابونه در کاهش اضطراب، بی­ نتیجه بوده است.

در یک بررسی از شواهد موجود ۱۰ نفر از ۱۲ بیمار قلبی عروقی به نقل از منبع معتبر گفته‌اند که مدت کوتاهی پس از مصرف چای بابونه خوابیده‌اند. تعداد معدودی از مطالعات دیگر نیز نشان می‌دهند که چای بابونه ممکن است بتواند در ایجاد آرامش به افراد کمک کند.

بابونه به طور گسترده به عنوان یک آرام بخش خفیف و القا کننده خواب شناخته می‌شود. اثرات آرام بخش ممکن است ناشی از فلاونوئید و اپی ژنین باشد که به گیرنده‌های بنزودیازپین در مغز متصل می‌شود. اگرچه گزارش می‌شود که ده بیمار قلبی پس از نوشیدن چای بابونه به مدت ۹۰ دقیقه بلافاصله در خواب عمیق فرو رفته‌اند. عصاره بابونه فعالیت هیپنوتیزم بنزودیازپین را نشان می‌دهد.

کاهش اضطراب و تشنج

از خواص بابونه درمان اختلال اضطراب عمومی گزارش شده است. نتایج اخیر آزمایش بالینی کنترل شده بر روی خواص بابونه نشان می‌دهد که ممکن است فعالیت ضد اضطرابی متوسطی در بیماران مبتلا به اضطراب خفیف تا متوسط ​​داشته باشد. عصاره بابونه اثرات مناسبی در تشنج ناشی از پیکروتوکسین دارد. علاوه بر این، نشان داده است که اپی ژنین باعث کاهش تأخیر در شروع تشنج ناشی از پیکروتوکسین و کاهش فعالیت حرکتی می‌شود.

بهبود ناراحتی­‌های پوستی خفیف از خواص چای بابونه

 یک مطالعه مختصر در سال ۱۹۸۷ نشان داد که مالیدن عصاره بابونه به محل زخم شده می­‌تواند روند بهبودی را تسهیل کند. مانند این گزارش، تعداد کم اما قابل قبولی از مطالعات نشان داد که پماد بابونه می­‌تواند در بهبودی اگزما و التهابات خفیف پوستی کمک کننده باشد. اگرچه هرگز به اندازه هیدروکورتیزون موثر نیست.

بابونه برای بهبود آفتاب سوختگی نیز موثر می‌باشد. این گیاه قادر به مبارزه با رادیکال‌های آزاد است که به پوست آسیب می‌رسانند و از تسریع روند پیری جلوگیری می‌کند.

بابونه پوستی سالم و زیبا به شما هدیه خواهد داد
بابونه پوستی سالم و زیبا به شما هدیه خواهد داد

التیام زخم

اثربخشی موضعی بابونه برای ترمیم زخم در یک کارآزمایی روی ۱۴ بیمار که تحت عمل جراحی خال کوبی قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار گرفت. به نظر می‌رسید که بابونه از نظر آماری در خشک کردن زخم و سرعت بخشیدن به روند بهبود مؤثر است.

درمان اگزما

نشان داده شده است که کاربردهای موضعی بابونه در درمان اگزمای آتوپیک نسبتاً مؤثر است. بابونه رومی از نوع مانزانا ممکن است ناراحتی مرتبط با اگزما را هنگام استفاده به عنوان کرم حاوی عصاره بابونه کاهش دهد.

کمک به بهبود علائم سرماخوردگی با خواص چای بابونه

سرماخوردگی شایع ترین بیماری انسان است. این یک بیماری عفونی و ویروسی خفیف دستگاه تنفسی فوقانی می‌باشد. به طور معمول سرماخوردگی تهدید کننده زندگی نیست، اگرچه عوارض آن اگر به درستی درمان نشود می‌تواند حتی در موارد کمی منجر به مرگ شود.

برخی از شواهد نشان دهنده آن است که استنشاق بخار با عصاره بابونه و همچنین مصرف دمنوش بابونه می‌تواند برخی از علائم سرماخوردگی را تسکین دهد. بنابراین تسکین سرماخوردگی و یا جلوگیری از این بیماری هم از خواص بابونه محسوب می‌شود.

بابونه بهداشت دهان و دندان را تضمین می‌کند

از خواص بابونه این است که زخم‌های دهان را درمان کرده و از بیماری لثه جلوگیری خواهد کرد. دهانشویه بابونه ممکن است به تسکین التهاب دهان و سالم ماندن لثه‌ها کمک کند.

این ماده معمولاً به عنوان یک داروی طبیعی برای آبسه‌ دندان و سایر عفونت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی

استفاده منظم از فلاونوئیدهای مصرف شده در مواد غذایی ممکن است خطر مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب در مردان مسن را کاهش دهد. یک مطالعه برای میزان مصرف فلاونوئید ۸۰۵ مرد ۶۵-۸۴ ساله را که به مدت ۵ سال انجام گرفت که نتیجه آن این گونه ارزیابی شد: مصرف فلاونوئید به کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروق کرونر و انفارکتوس میوکارد قلب همراه است.

در یک مطالعه دیگر بر روی دوازده بیمار مبتلا به بیماری قلبی اندازه گیری‌های همودینامیکی بدست آمده قبل و ۳۰ دقیقه پس از مصرف خوراکی چای بابونه یک افزایش کوچک اما قابل توجه در میانگین فشار شریان بازویی داشته است. دقایقی پس از نوشیدن این چای، ده نفر از دوازده بیمار در خواب عمیق فرورفتند و این یک آزمایش کنترل شده و بزرگ برای ارزیابی ارزش بالقوه بابونه در بهبود سلامت قلب و دیگر خواص بابونه محسوب می‌شود.

بهبود شرایط دستگاه گوارش، کولیک و اسهال از خواص چای بابونه

عصاره پکتین بابونه ممکن است به کوتاه شدن دوره اسهال در کودکان و همچنین تسکین علائم مرتبط با این بیماری کمک کند. دو کارآزمایی بالینی، اثربخشی بابونه را برای درمان کولیک در کودکان ارزیابی کرده‌اند. چای بابونه با گیاهان دیگر مانند بابونه آلمانی، گیاه گاو زبان، شیرین بیان، رازیانه و نعنا می‌تواند برای مصرف ترکیب شوند.

مطالعه دیگری به بررسی اثرات عصاره بابونه و آماده سازی پکتین در ۷۹ کودک حدودا ۵ ساله که مبتلا به اسهال حاد بودند انجام گرفت که به مدت ۳ روز این مشکل در کودکان تحت درمان با بابونه و پکتین رفع شد. این نتایج شواهدی را ارائه می‌دهد که می‌توان با اطمینان از بابونه برای درمان اختلالات قولنج در نوزادان استفاده کرد.

بابونه به طور سنتی برای بسیاری از شرایط گوارشی از جمله اختلالات گوارشی، اسپاسم یا کولیک، مشکلات معده، نفخ شکم، زخم و سوزش دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می‌گیرد. خواص بابونه به ویژه در دفع گاز، تسکین معده و شل شدن عضلات جهت حرکات غذایی از طریق روده مفید است.

یک مطالعه دیگر در موش‌های صحرایی نشان داد که بابونه در جلوگیری از زخم معده مفید است، زیرا ممکن است باعث کاهش اسیدیته در معده و مانع از رشد باکتری‌هایی شود که در ایجاد زخم نقش دارند.

تنظیم سطح کلسترول از خواص چای بابونه

بابونه برای تنظیم میزان کلسترول نیز مفید است و می‌تواند سطح کلسترول بالا را کاهش دهد. به همین دلیل به افراد مبتلا به مشکلات کلسترول توصیه می‌شود که در طول روز چای بابونه مصرف کنند تا وضعیت سلامتشان به حالت طبیعی بازگردد.

بهبود هموروئید (بواسیر) از خواص بابونه

مطالعات نشان می‌دهد که پماد بابونه ممکن است مشکل بواسیر را بهبود بخشد.

کاهش علائم واژینیت

التهاب واژن در زنان در هر سنی شایع است. واژینیت با خارش، ترشحات واژن یا درد همراه با ادرار همراه است. واژینیت آتروفیک بیشتر در زمان یائسگی رخ می‌دهد و اغلب بروز آن با کاهش سطح استروژن همراه است. خواص بابونه ممکن است علائم واژینیت را کاهش دهد.

پیشرفت و بهبود کیفیت سلامت

می‌توان گفت از دیگر خواص بابونه این است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت‌های مرتبط با سرماخوردگی می‌شود. فواید تقویت سلامتی بابونه در یک مطالعه که شامل چهارده داوطلب بود که هر روز پنج فنجان چای گیاهی روزانه به مدت دو هفته متوالی می‌نوشیدند ارزیابی شد. نمونه ادرار روزانه در طول مطالعه، قبل و بعد از نوشیدن چای بابونه مورد ارزیابی قرار گرفت. نوشیدن بابونه با افزایش قابل توجه فعالیت ضد باکتریایی همراه بود. در مطالعه دیگری بابونه علائم فشار خون را تسکین داده و باعث افزایش میزان ادرار می‌شود.

چای بابونه یک نرم کننده طبیعی مو است
چای بابونه یک نرم کننده طبیعی مو است

سلامت موها با خواص چای بابونه

یکی دیگر از کاربردها و خواص چای بابونه تقویت مو است. ترکیبات ضد التهابی می‌توانند پوست سر و خارش و خشکی آن را کاهش دهند و از شوره سر جلوگیری کند. چای بابونه همچنین یک نرم کننده طبیعی مو است. برای به دست آوردن این مزایا می‌توانید موهای خود را با چای بابونه سرد در حمام بشویید. بابونه در از بین بردن شپش سر نیز کارایی دارد.

از دیگر خواص بابونه شامل درمان التهاب چشم، سوء هاضمه، سردردهای میگرنی، برونشیت، تب، التهاب و سوختگی می‌باشد.

[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] خواص چای بادام معجزه‌ سلامتی در روزهای سرد زمستان!

منع مصرف بابونه

گروه­‌های زیر بهتر است از مصرف بابونه خودداری کنند مگر آنکه پزشک­ شان برای آن­ها تجویز کرده باشد.

افراد دارای سابقه­ یک واکنش آلرژیک، به خصوص  به گرده­ گل‌ها هستند

بابونه­‌ها ممکن است به گرده­‌های دیگر گیاهان آلوده شده باشند بنابراین می­‌توانند واکنش آلرژیک ایجاد کنند.

افرادی که سابقه حساسیت به محصولات حاصل از بابونه دارند

آن­ها باید از مصرف بابونه خودداری کنند چرا که واکنش­‌های ازدیاد حساسیت با گذر زمان بدتر خواهند شد.

 نوزادان و کودکان خردسال

چای بابونه به مانند عسل و چندی از سایر محصولات طبیعی ممکن است حاوی سم بوتولیسم باشند. اکثر بالغین قادر به مبارزه با آلودگی هستند، اما نوزادان ممکن است نتوانند مقاومت کنند. خیلی از پزشکان توصیه می‌­کنند که به نوزادان و کودکان خردسال، عسل داده نشود.

آن­ها نیز بهتر است از خوردن مشتقات بابونه پرهیز کنند. همچنین استفاده از خواص چای بابونه به عنوان یک جایگزین برای داروهای متداول پزشکی مناسب نمی‌­باشد. اگر فردی دارویی دریافت می­ کند، بهتر است از پزشک خود درباره تداخل احتمالی داروها با بابونه سوال کند.

چای بابونه برای هزاران سال در طب سنتی با نتایج امیدوارکننده استفاده شده است. اما امروزه، این ماده به عنوان مکمل دارویی تجویز شده کاربرد دارد، نه به عنوان یک جایگزین کامل دارویی. افراد علاقه­ مند به امتحان کردن مکرر چای بابونه، بهتر است از آن نه به عنوان یک جایگزین بلکه به عنوان یک مکمل در کنار رژیم درمانی خود استفاده کنند. بابونه ممکن است در رقیق شدن خون نقش داشته باشد، بنابراین افرادی که داروهای ضد انعقادی مصرف می‌کنند باید از مصرف بابونه خودداری کنند.

استفاده از بابونه در دوران بارداری منع مصرف دارد زیرا ممکن است انقباضات رحمی را تحریک کند.چای بابونه هزاران سال است که اغلب با نتایج دلگرم کننده در طب عامه مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال باید بدانیم این ماده گیاهی یک مکمل است نه یک دارو!

افرادی که علاقه مند به امتحان کردن چای بابونه هستند باید از آن به عنوان مکمل استفاده کنند. این استفاده بایددر دوزهای منظم مانند ۱ تا ۲ فنجان در روز باشد تا در این صورت فرد بتواند شاهد پیشرفت‌های زیادی در سلامتی خود باشد.
برای بیشتر افراد چای بابونه به عنوان مکمل درمانی برای انواع مشکلات قابل استفاده می‌باشد و در واقع هیچ خطر و عوارضی ندارد، اما در افراد دارای انواع بیماری‌های جدی نباید جایگزین معالجه پزشکی اصلی شود.

بابونه دارای خواصی می‌باشد که قادر خواهد بود به خواب و هضم غذا کمک کند
بابونه دارای خواصی می‌باشد که قادر خواهد بود به خواب و هضم غذا کمک کند

نحوه تهیه کردن چای بابونه

بسیاری از مردم از چای بابونه به عنوان یک جایگزین بدون کافئین برای چای سیاه یا سبز استفاده می‌کنند و از طعم بسیار خوب آن لذت می‌برند. بابونه دارای خواصی می‌باشد که قادر خواهد بود به خواب و هضم غذا کمک کند. چای بابونه را می‌توان با استفاده از گلهای تازه، گلبرگ‌های خشک شده یا یک کیسه چای از تهیه کرد.

مرحله ۱: گلها را آماده کنید

اگر از گل‌های تازه استفاده می‌کنید باید گل‌ها را از ساقه جدا کنید. همچنین می‌توانید گل‌ها را بجوشانید. برای گلهای بابونه خشک یک قاشق چای‌خوری کافی خواهد بود.

مرحله ۲: آب را آماده کنید

باید قبل از افزودن گیاه یا یک کیسه چای بابونه، آب خود را تا ۲۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید.

مرحله ۳: دم کشیدن چای

اجازه دهید تا به مدت ده دقیقه دم بکشد. در نهایت می‌توان در کنار این چای و برای داشتن طعمی مطلوب تر از عسل و یا نبات استفاده کرد.

خواص روغن بابونه

روغن بابونه یک روغن با کارایی مفید است که از گل بابونه استخراج می‌شود.

اسانس بابونه از شکوفه (گل) گیاه استخراج خواهد شد. برای استخراج روغن از گیاهان، بیشتر تولید کنندگان از تقطیر بخار استفاده می‌کنند. گل‌ها در یک مکان ثابت قرار می‌گیرند که در آن بخار داغ استفاده می‌شود. این بخار باید به اندازه کافی داغ باشد تا بتواند بدون اینکه به گیاه آسیب برساند به آن نفوذ کند. در نهایت روغن بابونه را از گیاه بیرون می‌آورد. میزان روغنی که هر گیاه از آن به دست می‌آورد بستگی به عوامل مختلفی دارد. گلهای بابونه رومی تمایل به تولید اسانس دارند، در حالی که گلهای بابونه آلمانی تنها دارای روغن هستند.

اسانس بابونه را می‌توان به عنوان نوعی آروماتراپی استنشاق کرد. این روش برای آرامش اعصاب و سردرد به خوبی عمل می‌کند. همچنین می‌توان آن را با روغن دیگری مانند روغن کنجد یا روغن زیتون مخلوط کرد تا برای ماساژ عضلات و مفاصل دردناک استفاده شود.

[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] خواص چای سبز: معجزه این چای شفابخش را دست کم نگیرید

منبع + + + + + + +

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا