فیلم Blue Is the Warmest Colour آبی گرمترین رنگ است؛ کاری از عبدالطیف کشیش
اَدل با بازی اَدل اکسارشاپلس Adèle Exarchopoulos دختر نوجوان دبیرستانی ساکن در شهر لیل است که در جستجوی یافتن عشق است، بعد از چند ماجرای عشقی ادل با اِما با بازی لئا سیدو دانشجوی هنر آشنا میشود دل به او میبندد و این ابتدای عشق پر سوز و گداز میان آن دو است. در ادامه با تحلیل و بررسی فیلم آبی گرمترین رنگ است Blue Is the Warmest Colour به کارگردانی عبدالطیف کشیش با نت نوشت همراه باشید.
فیلم Blue Is the Warmest Colour کاری از عبدالطیف کشیش
فیلم آبی گرمترین رنگ است Blue Is the Warmest Colour یا در نام فرانسویاش زندگی اَدل به کارگردانی و تهیهکنندگی عبدالطیف کشیش Abdellatif Kechiche فیلمی در ژانر دراماتیک در به تصویر کشیدن احساسات پر فراز و نشیب میان این دو است.
عشقی ممنوعه که در ابتدا رنگی است و پس از مدتی لاجرم اندوه زمان رویش مینشیند. کشیش و گالیا لاکروا فیلمنامه را به صورت مشترک بر اساس رمان مصور (کامیک بوک) آبی گرمترین رنگ نوشتهی جولی مارو Julie Maroh نوشتند. مارو در سال ۲۰۱۰ این کتاب را نوشت و جوایز بسیاری را به همین خاطر دریافت کرد.

هنر نمایی اَدل اکسارشاپلس Adèle Exarchopoulos در فیلم آبی گرم ترین رنگ است Blue Is the Warmest Colour
فیلم Blue Is the Warmest Colour با پختگی بیش از حدش توانست در جشنوارهی کن سال ۲۰۱۳ فیلم “گذشته” اصغر فرهادی را شکست دهد و برندهی جایزهی نخل طلای شصت و ششمین جشنوارهی کن شود. ادل و اما بدون شک بازی توانمندی را در این فیلم از خود نشان دادند.
اَدل به حدی در جلد نقشش فرو رفته است که مخاطب به هیچ وجه احساس نمیکند او مشغول بازیگری است. گویی کارگردان برشی از زندگی واقعی او را نشان مخاطب میدهد. همهی حالات عاطفی او مخاطب را لاجرم وادار میکند که او مشغول زندگی عادیاش است.
گویی کارگردان دوربین مخفی را همراه ادل کرده و از جای جای زندگی او فیلم گرفته است، بدین ترتیب مخاطب شریک زندگی ادل میشود.
مواجه با اما برای ادل تجربهای است که بعد از او دیگر هیج وقت زندگیاش مثل سابق نخواهد شد. اما کیفیت زندگی ادل را به حد بسیار زیادی تغییر میدهد. ادل آرزوی معلم شدن را در سر میپروراند.
او میترسد و تمایل به همجنسگراییاش را از دوستان و خانوادهاش پنهان میکند و این نشان دهندهی این است که هنوز هم در جوامع اروپایی حتی در فرانسهای که مهد جنبشهای بسیاری بوده است این امر پذیرفته شده نیست با وجود این که برای این افراد کلوب اختصاصی در جامعه وجود دارد.
بیشتر بخوانید: نقد فیلم The Death and Life of John F. Donovan ساختهی زاویه دولان؛ قصهی آدمهای طلایی

Blue Is the Warmest Colour “آبی گرم ترین رنگ است” کاری از عبداللطیف کشیش
در مقابل اِما دختر نقاشی با روحیهی هنری است، دختری بیپروا که قید و بند قوانین زندگی ادل را در زندگیاش ندارد. او به فلسفهی سارتر علاقه دارد. هستی خود را بر ذات خود مقدم میداند. اما هنرمندی است که جزییات بدن اِما را با نقاشیهایش ثبت و ماندگار میکند.
کشیش در Blue Is the Warmest Colour از نماهای بسته و طولانی به وفور استفاده کرده است. او مدت طولانی دوربین را روی اجزای صورت و بدن ثابت نگه میدارد گویی با این کار فاصلهی میان بازیگر و مخاطب را از میان بر میدارد و تماشاگر را به درون پردهی جادویی سینما میکشاند.
او حریم خصوصی برای بازیگرانش نمیگذارد. رنگ آبی از صحنههای مختلف فیلم به چشم میخورد از موهای اما گرفته تا صندلی که ادل به روی آن مینشیند. در نهایت تنهایی از آن ادل است. او میتواند مجهز به نقاب همرنگ جماعت زین پس زندگی کند یا میتواند به سراغ اِماهای دیگری برود.
بیشتر بخوانید: تحلیل فیلم Call Me by Your Name مرا با نامت صدا کن ساخته لوکا گوادانینو
كاربر سايت
۲۰ بهمن ۱۳۹۶ at ۲۱:۴۲
درست نیست اشاعه این موارد حتی به اسم هنر. فرهنگ ما این چیزارو قبول نمیکنه. حالا هرچقدرم اینا بخوان عادیسازی کنن
نهال حق دوست
۲۱ بهمن ۱۳۹۶ at ۹:۵۲
کاربر گرامی این مطلب در جهت رواج یا رد موارد این چنینی نیست.
NNN
۱۰ اسفند ۱۳۹۶ at ۹:۵۸
فرهنگ ما بی جا میکنه قبول نمیکنه ، خیلی ها درگیر این مسائل هستن و با این فیلم ها آگاهی خانواده ها میره بالا و میتونن کمک حال بچه هاشون باشن ، در ضمن هیچکس حق نداره انسان رو محدود کنه انسان آزاد آفریده شده و این حصاری که ایجاد شده فقط ساخته ی ذهن امسال شماست، شما میتونی از این مسائل دوری کنی نه اینکه فیلم با همچین مضمونی رو ببینی نقدش رو بخونی و درموردش نظر بدی!!
محمد حسین
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ at ۱:۴۹
بابا روشن فکر?فقط اون تیکه ی حرفت که اگاهی خانواده ها با دیدن این فیلما بالا میره.حایری این فیلمو با خانوادت ببینی؟!!!!این همه به به چه چه از این فیلم و جوایزی که نصیبش شده جنبه سیاسی داره والا اصلا در حد یه فیلم خوش ساخت نیست.یه فیلم مسخره و کسالت اور که به مذاق انثال شما خوشه
Mhd
۱۵ فروردین ۱۳۹۷ at ۴:۳۴
فقد مشخص نشد پسره اخر فیلم میخواد بره دنبالش یا چی…چون می بر میگرده ولی داخل نمایشگاه نمیره
مرجان
۲۴ شهریور ۱۳۹۸ at ۱۲:۲۹
این فیلم مستــــهجن با ۲ هدف ساخته شده: اول عادی سازی و آموزش روابط غیراخلاقی همـجنس گرایی و دفاع از همجنسگراها؛ دوم: استفاده ابزاری و کثیف از بدن برهنـه زنها همراه با فیلمنامه ای احساسی برای به دست آوردن فروش بالای فیلم در سینما و ثروت زیاد
محمد رستم زاده
۳ آبان ۱۳۹۸ at ۲۱:۱۲
اساسا شما از کارگردانی اطلا عات خاصی ندارین چون با توجه به پایان وحدف کارگردان این فیلم نشان دهنده و نهی کننده روابط همجنس گرایی
وبرای فهماندن عمق وشدت داستان مجبور به اجرای برخی از سکانسها هستند
سانی
۵ آبان ۱۳۹۸ at ۳:۵۳
چه باور کنین چه نکنین خیلی ها توی کشور ما همجنسگرا هستن و به دیگران ازاری نمیرسونن الان ما توی کشور این همه همجنسگرا داریم به شما اسیبی رسوندن؟هر کسی زندگی خودشو داره این فیلم هم برای شما ساخته نشده واسه کسانی ساخته شده که همجنسگرا هستن شما میتونی نبینی چرا عادت کردین انقدر بدبین باشین؟همجنسگراها هم انسانن فقط تنها فرقشون اینکه بجای اینکه عاشق جنس مخالف باشن عاشق همجنس خودشون میشن همینو بس
مجتبی
۳۱ شهریور ۱۳۹۹ at ۱۷:۵۶
اخه تو چه میفهمی از کدوم غار داری نظر میدی برو تو همون آپارات و نماوا و فیلیمو برو مختار و یوزارسیف ببین اینجا چه غلطی میکنه مغز کثیف ادا روشنفکرا هم در نیار تو مغزت پهن ریختن
آرمان
۳۰ مهر ۱۳۹۹ at ۲۳:۴۱
تو که ادعات میشه اول یاد بگیر مثل آدم حرف بزنی
محمد حسین
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ at ۱:۵۳
نه اینایی که مخاف این جور چیزان روشن فکرن و نه اینایی که موافقن.در واقع روشن فکر بودن توهمی بیش نیست و شاید یه عده خیلی کمی باشن که به معنای واقعی کلمه روشن فکر باشن
انزواجو
۱۰ فروردین ۱۴۰۰ at ۰:۱۶
عزیزم امیدوارم پیاممو بخونی
گرایش یه چیزی نیست که بخواد دست آدم باشه و انتخابش کنه درسته تو اسلام همجنسبازی حرام هست ولی حداقل ما میتونیم این افراد رو اذیت نکنیم
درسته دقیقا این فیلم برای عادی سازی این روابط ساخته شده مثلا وقتی بچه به مامانش میگه ، مامانش حمایتش کنه و بهش بگه که هنوز هم دوسش داره
نه اینکه از خودش برونه متوجه میشی چی میگم؟
اینا هم آدمن
همه سرما آدمیم و باید به هم احترام بزاریم
محمدحسین
۱۰ بهمن ۱۴۰۰ at ۱۶:۳۳
من کاری با اسلام ندارم، اصلا ادم معتقد و مذهبی نیستم و اتفاقا فکر میکنم خدایی وجود نداره.ولی از این جور روابط هم خوشم نمیاد و این جور. فیلما هم برای عادی سازی و افزایش این جور روابط ساخته شدن.اصلا واقعا از کجا معلوم چه سیاست هایی پشت این جور تفکرات هستش؟!!! همین کرونا شوخی نیست و احتمالا ساخت دست بشره، و اینکه بدون جنگ و خونریزی اینهمه جون انسان ها به فنا رفته، میخوام بگم انگیزه اصلی برای ترویج این کارا کاهش جمعیت زمین میتونه باشه، حالا این فیلم شاید هدفش این نباشه ولی به همچین انگیزه ای( کاهش جمعیت) کمک میکنه. درسته یه سری از همجنس گراها یا همون همجنس بازا بچه دارن، ولی بیشترشون ندارن. البته اگه نداشته باشن بهتره! والا، اون وقت جفتشون به بچشون شیر میدن، چه مسخره?
Nabu
۳۰ شهریور ۱۴۰۰ at ۲۰:۵۶
برا من که خوب بود باهاش زدم لذتشم بردم