تاریخیعلمی

تاریخچه شلوار پوشیدن ، چه کسانی اولین بار شلوار پوشیدند؟

در قرن بیست و یکم و در دنیای متمدن، برای هر یک از ما که به عنوان انسان نخستین زندگی نمی‌کنیم شلوار پوشیدن یک امر بدیهی است و در واقع از یک از من و شما بر این باوریم که یکی از لباس‌های اساسی هر انسان، شلوار است. اما واقعاً از چه زمان شلوار جزو لباس‌های اصلی شده؟ اصلاً چرا چیزی به اسم شلوار اختراع شده؟ این نوشتار در نت‌نوشت بر روی تاریخچه شلوار پوشیدن تمرکز دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا به همراه یکدیگر نگاهی داشته باشیم به تاریخچه شلوار پوشیدن .

شلوار در روم باستان

در قرن چهارم مسیحیت، نخبگان متمول در روم به علت حضور در شهر با لباسی جدید مورد اتهام قرار گرفتند، این لباس چیزی نبود جز شلوار! از آن‌ها انتظار می‌رفت تا لباس‌های دوره‌ی بربریت را به تن کنند. در آن زمان بسیاری از «گت‌ها» و «هون‌ها» که در اطراف روم زندگی می‌کردند، اعضای رسمی سپاه روم بودند. با این حال عادت جسورانه‌ی آنان در گام برداشتن در شهر، در حالی‌ که قدم‌هایشان بسیار بلند بود و شلوار به پا داشتند، ساکنان اصلی روم را به تشویش دچار می‌کرد.

بیشتر بخوانید: تاریخچه بحث برانگیز جایزه نوبل

 بر اساس شواهد، در سال ۳۹۹، در کشور روم نه یک قانون بلکه دو قانون تحت عنوان «مجازات بر اساس وضعیت قانونی» در مورد منع پوشیدن شلوار و چکمه تصویب شده بود.

به نظر می‌رسد لباس عجیب و غریب رومی‌های متخاصم نسبت به همسایه‌‌شان راحت‌تر بوده، اما در حقیقت رومی‌ها از مد آن دوران عقب مانده بودند و در واقع این رومی‌ها نیستند که برای اولین بار شلوار پوشیده‌اند. بسیاری بر این باورند که احتمالاً تاریخچه شلوار پوشیدن از قلمرو «هون‌های شرقی» آغاز شده. به عبارت دیگر، احتمال می‌رود منشأ پوشیدن شلوار به شرق آسیا برسد.

بیشتر بخوانید: تاریخچه سس کچاپ ، داستانی جالب که تا به حال نشنیده اید

در سال ۲۰۱۴ باستان‌شناسان جسد دو مرد میانسال را پیدا کردند که گویا بین ۳۰۰۰ تا ۳۳۰۰ سال پیش در غرب چین قدیمی‌ترین شلوارهای دنیا را به پا داشته‌اند. این در حالی است که یک جسد مومیایی شده مربوط به ۵۳۰۰ سال پیش با نوعی ساق‌پا پیدا شده است. جنس این ساق پا، که در واقع نوعی شلوار است، از چرم بوده و صرفاً برای یک فرد خاص دوخته می‌شده است. این شلوارها احتمالاً با نوعی نخ دوخته شده و حتی طرح‌های بافته‌شده‌ی پیچیده‌ای را در قسمت روی پا دارا بوده‌اند. اما این بافته‌های تنها برای زیبایی نبوده‌اند و هدف خاصی را دنبال می‌کرده‌اند.

پوشیدن شلوار نسبت به پایین‌تنه‌ی برهنه گرمای بیشتری به همراه دارد، بنابراین جای تعجب ندارد که گاهی فردی نظیر «اوتسی» یا همان مرد یخی، قدیمی‌ترین مومیایی یافته شده در اروپا و نزدیکی کوه‌های آلپ، به هنگام مرگ دو شلوار پوشیده بوده است.

بیشتر بخوانید: ماجرای ۱۱۱ مومیایی طبیعی که در Guanajuato گرد هم آمده اند!

تا این‌جای کار،  ابتدا در مورد زمان شلوار پوشیدن گفته شد و پس از آن با اشاره به مرد یخی و پوشیدن دو شلوار توسط او گفته شد که یکی از علل شلوار پوشیدن، رهایی از سرما بوده است. اما در ادامه به علت دیگری در مورد استفاده از شلوار پرداخته خواهد شد، علتی که شاید اصلاً فکرش را هم نمی‌کنید.

علت احتمالی گسترش سریع شلوار پوشیدن

با این حال دیرین‌شناسان و انسان‌شناسان گمانه‌زنی‌های دیگری در مورد علت گسترش بسیار سریع شلوار پوشیدن دارند و این گمانه‌زنی‌ها در نهایت به یک چیز می‌رسند: سواره نظام!

بیشتر بخوانید: مکانیزم های شگفت انگیز دفاعی یک قلعه قرون وسطایی

مورخان بین تاریخچه شلوار پوشیدن با افزایش تعداد اسب‌ها ارتباطی پیدا کرده‌اند. هنگامی که اسب‌سواران به همراه برخی ملزومات در زین خود در مسیری ناشناخته از کره تا روم و تا دشت‌های آمریکای شمالی حرکت می‌کردند، در نهایت سرآغاز پوشیدن شلوار شدند. آن دو مرد چینی که به آن‌ها اشاره شد، نمونه‌های بسیار خوبی بر این مدعا هستند. بر خلاف سایر جسدهای یافت شده در گورستان، این دو مرد با اسب‌های چوبی، تکه‌های چرمی و دیگر لوازم ضروری برای زندگی در زین اسب‌هایشان پیدا شدند. آیا می‌توان با قطعیت گفت که این دو مرد چینی بوده‌اند که از نخستین شلوارها استفاده کرده‌اند؟ به احتمال زیاد پاسخ خیر است. اما می‌توان با اطمینان گفت نخستین شلوارها، شلوارهای طراحی شده‌ برای افرادی که هرگز سوار اسب نشده بودند نیستند.

بیشتر بخوانید: تاریخچه کفش پاشنه بلند , مردان ایرانی کفش پاشنه بلند را به مردان اروپایی معرفی کردند!

منبع: curiosity

آرش شمسی

فارغ ام از نیک و بد، از هرآن‌چه که "می‌گذرد"

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. واقعا زشت نیست وقتی تو تمام سنگ نگاره های باستان ایران مردا شلوار پوشیدن یه تحقیق ساده انجام ندادید?رومی ها شلوار پوشیدن رو از ایرانی ها یاد گرفتن و در ابتدا ایرانی ها رو تمسخر میکردن بخاطر پوشیدن شلوار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا