فیلم The Mountain Between Us کوه میان ما ساختهی هانی ابو اسعد
کوه میان ما یا The Mountain Between Us عنوان فیلمی به کارگردانی هانی ابو اسعد Hany Abu-Assad و نویسندگی کریس وایتز است. وایتز فیلمنامه این فیلم را از روی رمان چارلز مارتین Charles Martin که همین عنوان را دارد به اقتباس گرفته است. در ادامه با تحلیل فیلم The Mountain Between Us با نت نوشت همراه باشید.
کوه میان ما The Mountain Between Us از آن دسته از فیلمهایی است که مسئله بقا و مخاطرههایی که انسان در طبیعت به آن گرفتار میشود را هدف گیری میکنند. فیلمی که چندین بار ساخت آن به دلایل مشکلات در فیلمنامه با تاخیر مواجه شد و سرانجام در اکتبر ۲۰۱۷ به پرده سینماها راه یافت.
بیشتر بخوانید: فیلم Molly’s Game بازی مالی کاری از آرون سورکین
تحلیل فیلم The Mountain Between Us کاری از هانی ابو اسعد
در ابتدای تحلیل فیلم The Mountain Between Us باید گفت این اثر از جایی آغاز میشود که پرواز هواپیمای مسافربری به علت پیش بینی طوفان کنسل میشود و مسافران این پرواز چارهای جز تحمل و انتظار برای پرواز بعدی ندارند. در اینجا بیننده با ۲ شخصیت همراه میشود. اولی زنی به نام “الکس” که “کیت وینسلت” این نقش را ایفا میکند و دیگری “بِن” با بازی “ادریس آلبا“.
بر حسب اتفاق فردا مراسم عروسی الکس است و او اصرار فراوان برای رفتن به هر طریقی دارد و همچنین بِن نیز یک جراح است و برای فردا صبح عملی اضطراری در پیش دارد. پس در این نقطه ۲ کاراکتر خود را در یک وضعیت میبینند و راه حلی به ذهنشان خطور میکند.
آنها یک هواپیمای شخصی ۲ موتوره را با خلبان اجاره میکنند که آنها با خود ببرد. هواپیما در راه دچار سانحه میشود. البته نه از نوع طوفان بلکه به یکباره خلبان دچار سکته مغزی شده و کنترل هواپیما را از دست میدهد. سقوطی در کوهستانی سراسر پوشیده از برف وسط نا کجا آباد.
کارگردان، در فیلم The Mountain Between Us سعی بر نشان دادن قدرت انسان در طبیعت خشن و همچنین فوران عشقی است که در اثر تلاقی دو انسان مختلف در مکانی عجیب رخ میدهد. تا به اینجا میتوان گفت که این ایده به تنهایی شاید جذاب باشد اما وقتی در قالب داستان روایت میشود جذاب خواهد بود؟
بیشتر بخوانید: فیلم ۴۵ سال کاری از اندرو هیگ
مطمئنا خیر. “هانی ابو اسعد” تقریبا در تمام لحظه به لحظه فیلم از مخاطبش عقب میافتد و این بزرگترین لطمه به فیلم است. در چند سال اخیر فیلمهای شاخصی ساخته شده اند که سعی بر ملموس کردن بقای انسان در طبیعت داشتهاند. “از گور بازگشته” اثر “گونزالو ایناریتو” و “خاکستری” اثر “جو کارنهان” تنها نمونههایی از این ژانر هستند که نه تنها با دقت به مفهوم بقا در فیلم پرداخته اند، بلکه حتی پا را فراتر گذاشته و از دل آن مفاهیم دیگری بیرون کشیدهاند.
در تحلیل فیلم The Mountain Between Us باید گفت تقریبا همه عناصر قابل پیش بینی هستند و تنها اندک صحنههایی وجود دارد که پتانسیل پخته شدن را دارا هستند که آنها هم با کارگردانی بد کارگردان از تآثیر میافتند.
مهمترین این سکانس ها، هنگام سقوط هواپیماست که وضعیت دچار یک تعلیق میشود و کارگردان سعی بر نشان دادن جزئیات هنگام سقوط دارد. درست هنگامی که همه چیز برای یه صحنه نفس گیر فراهم میشود کات!. و کارگردان به راحتی لحظه برخورد را کات میکند و لذت اضطراب را از مخاطبش میگیرد.
همچنین در این دست ژانر، طبیعت برای مسافرینش باید به یک آنتاگونیست بدل گردد و از خود شخصیت نشان بدهد. اتفاقی که هیچگاه در The Mountain Between Us به وقوع نمیپیوندد. گویی طبیعت فقط لوکیشنی بوده است که دو بازیگر خوش چهره به آن پناه ببرند و مدتی کنار هم بمانند تا عاشق هم شوند همین! وقتی گرسنه میشوند طبیعت به شکل غیر قابل باور و مصنوعی به آنها یک گربه وحشی هدیه میکند.
بیشتر بخوانید: معرفی فیلم من نفرت انگیز ۳ کاری از پیتر کافین
هنگامی الکس در دریاچه یخی سقوط میکند که کلبهای پیدا شده باشد و هنگامی پای بِن در تله قفل میشود که نجات نزدیک است. گویی در فیلمنامه اول به رهایی اندیشیده شده و سپس اندک مخاطرههایی از آب در نیامده در آن گنجانده شده است.
مسئله دیگر که نباید در تحلیل فیلم The Mountain Between Us از قلم بیفتد اینکه حتی پس از رهایی کاراکتر هایش بر آن نیز تأکید دارد، پیوند عشقی است که آن دو با هم ایجاد میکنند. الکس که خود عاشق کَس دیگری است . بِن که آن قدر عاشق همسر فوت شدهاش است که همیشه صدای ضبط شده او را به هم راه دارد.
در طول رهایی از کوهستان فیلم تنها آن دو را در حال سرما و لرزیدن و چسبیده هم نشان میدهد و هیچ کنش عاشقانهای را پی ریزی نمیکند که بخواهد در انتها منطقی از آن بهره بگیرد. درحالی که پس از رهایی آن دو به طرز شگرفی عاشق هم گشتهاند. هم آن قدر مسخره و همانقدر غیر قابل باور.
در نهایت؛ The Mountain Between Us سراسر مشکل است. از ضعف روایی در فیلمنامه تا کارگردانی منفعل کارگردانش. فیلم حتی به مرحله فیلم بودن هم نمیرسد و به اصطلاح ما قبل فیلم قرار میگیرد. نا پختهای که به مدد حظور دو ستاره محبوب بر پرده سینما سعی در جذب مخاطب دارد. هرچند که آن دو در ایفای نقش خود خوب عمل میکنند اما اساسا شخصیت پردازی خوبی در فیلم صورت نگرفته است که چیز خاصی از بازی آنها بیرون بکشد.
بیشتر بخوانید: نقد فیلم Thor: Ragnarok ثور: رگنوراک محصول استودیو مارول