ارز دیجیتال

مقررات ارزهای دیجیتال در آینده چگونه پیش بینی می‌شود؟

مقررات ارزهای دیجیتال در آینده چگونه خواهد بود؟ بازار ارزهای دیجیتال یک چرخه بی وقفه می باشد، تنظیم کننده ها (قانون گذاران) در سراسر جهان در حال دست و پنجه نرم کردن با راه هایی برای کنترل تجارت این نوع ارزها هستند، در حالی که سیستم های بانکی سنتی مسیرشان با این پدیده جهانی جدا می باشد.

ارزهای دیجیتال، که با پشتوانه تکنولوژی بلاک چین توسعه یافته اند، در اوایل ضمیمه های کم رنگی در خرید و فروش های اینترنتی بودند. با طراحی دشواری که دارند (مبتنی بر بلاک چین)، پیگیری معاملاتی که از طریق بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH) ، و سایر ارزهای مجازی محبوب انجام می شود دشوار است. اما غیر ممکن نیست.

۰

این روز ها کارشناسان زیادی در حال بررسی چشم انداز نظارتی فعلی جهان و چگونگی تاثیر ارزهای دیجیتال بر سرمایه گذاری های سنتی هستند. بازار ارزهای دیجیتال یک چرخه بی وقفه می باشد، تنظیم کننده ها (قانون گذاران) در سراسر جهان در حال دست و پنجه نرم کردن با راه هایی برای کنترل تجارت این نوع ارزها هستند، در حالی که سیستم های بانکی سنتی مسیرشان با این پدیده جهانی جدا می باشد.

ارزهای دیجیتال، که با پشتوانه تکنولوژی بلاک چین توسعه یافته اند، و با طراحی دشواری که دارند (مبتنی بر بلاک چین)، پیگیری معاملاتی که از طریق بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH) ، و سایر ارزهای مجازی محبوب انجام می شود دشوار است. اما غیر ممکن نیست.

بر خلاف  سیستم های مالی سنتی، مقررات ارزهای دیجیتال به قدرت های مرکزی برای اداره معاملات و تنظیم مبادلات متکی نیستند. در حالی که این امر باعث می شود، معاملات و سرمایه گذاری ها  به طور ناشناس باقی بمانند، به این معنی هم می باشد که سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال و کسانی که در ICOs (پیشنهاد اولیه پول دیجیتالی (ICO)) مشارکت می کنند، کیف پول دیجیتال آنها در معرض خطر و تهدید می باشد؛ که احتمال دارد حملات سایبری مبالغی را از پست های معاملاتی آنها سرقت کنند، یا کلاهبرداری های دیگر. تخمین زده شده است، که از سال ۲۰۱۵ تاکنون، عوامل حمله سایبری توانسته اند ۴۰۰ میلیون دلار از سرمایه گذاران شرکت کننده در ICOs را سرقت کنند.

راه حل های بلاک چین و برنامه های نه چندان معتبر ICOs هر ماه افشا می شوند؛ با توجه به تبادلات پشت سر هم، کمبود امنیت و اپراتورهای که به صورت جعلی راه اندازی می شوند، در خطر اکتشاف قرار می گیرند. که تجارت در این بازارها را همراه با ریسک می کند. تاثیر غیر مستقیم ارزهای دیجیتال بر مبادلات سنتی نیز شروع شده است. علاقه به ارزهای دیجیتال و بلاک چین ها به آن حد رسیده که هرگونه اشاره مثبت به این فناوری ها، موجب افزایش قیمت آنها می شود.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ایالات متحده (SEC) هشدار داده است؛ شرکت هایی که با اضافه کردن کلمه “بلاک چین” به نام خود به منظور جذب سرمایه گذار اقدام می کنند، سریعا مورد پیگیری قرار خواهند گرفت. کلاهبرداران، مال باختگان، حملات سایبری و شرکت هایی که از بلاک چین به عنوان یک طعمه، بدون محصول مرتبط استفاده می کنند، باعث مشکلاتی برای قانون گذاران شده اند.

در گزارش اخیر FleishmanHillard که اکنون یعنی در سال ۲۰۱۸، FinTech نامیده می شود، آمده : ناپایداری، ترس و آینده، سه عاملی هستند که بیش از نیمی از هیئت مدیره های مالی موسساتی از قبیل Visa، Santander، Alipay و Citi Bank  را دور هم جمع کرده و بر این نکته تاکید دارند که ICOs خطر بیشتری نسبت به آنچه اکنون می باشد، را از خود نشان می دهد، و قانون گذاران باید پیش از وقوع فاجعه، کاری انجام دهند.”

دانیل آراندا، مدیرعامل ریپل (Ripple) در رابطه با این گزارش می گوید: “ما شاهد قانون گذاری هایی در سراسر جهان خواهیم بود که شرایط را برای تعداد زیادی از ICOs های نامشروع، جعلی و افرادی که پشت سر آنها هستند، را بسیار سخت می کنند. در آن زمان اگر شاهد داد خواهی، جریمه و زندانی کردن عاملان باشیم، نباید تعجب کرد. این عوامل فضای ارزهای دیجیتال را در کوتاه مدت تحت تأثیر قرار خواهند داد.”

علاوه بر این، ۶۲ درصد کارشناسان مالی با بررسی هایی که انجام داده اند می گویند که قانون گذاران احتمالا در سال ۲۰۱۸ موضع سخت تری نسبت به بیت کوین و ارزهای دیجیتال خواهند داشت.

به نظر می رسد این پیش بینی درست است!

دولت هند معامله ارزها دیجیتال را غیر قانونی اعلام می کند ، ویتنام پرداخت ها با بیت کوین و دیگر ارزهای مجازی را ممنوع کرده و برای استفاده کنندگان از آن جرایم سنگینی را درنظر گرفته، و چین هم بالکل ICOs را غیرقانونی اعلام می کند.

چین عامل خرابکاری در حواله های مالی را ارزهای دیجیتال معرفی می کند و این نگرش به نظر می رسد توسط کره جنوبی هم منعکس شده، این کشور قصد دارد حساب های مجازی که در حال حاضر برای معاملات ارزهای دیجیتال استفاده می شود، و اجازه اعتبار حساب های بانکی برای معاملات جدید، را متوقف کند.

به عبارت دیگر، کمیسیون خدمات مالی (FSC)، خدمات نظارت مالی (FSS) و واحد اطلاعات مالی کره (KoFIU) می خواهند مطمئن شوند که سرمایه گذاری و تجارت ارزهای دیجیتال بیشتر تحت چارچوب ساختارهای سنتی مالی قرار دارد، نه یک پلت فرم غیر متمرکز و ناشناس که موجب رشد بیت کوین می شود.

در ژاپن هم تنظیم کنندگان  پس از مجازات ۵۴۰ میلیون دلاری کوین چک (Coincheck)، خواستار آن شدند که مبادله این ارز و سایر ارزها باید توسط خود آنها انجام شود.

بریتانیا و اتحادیه اروپا در حال برنامه ریزی برای سرکوب معاملات ارزهای دیجیتال هستند و در ایالات متحده هم، کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) اقداماتی علیه ICOs  که به نظر می رسد مربوط به تقلب باشد، را اعمال کرده اند.

علاوه بر این، کمیته بازرگانی آتی کالای ایالات متحده (CFTC)، ارزهای دیجیتال را به عنوان یک کالا تعیین می کند و اداره مالیات داخلی (IRS) اکنون در صدد مطالبه سود ناشی از ارز مجازی است. هرچند هنوز هم باید در سطوح مختلف درباره این پدیده تصمیم گرفته شود.

Steve Giguere مدیر مهندسی EMEA در Integrity Group Software Synopsys در گفتگو با ZDNet این گونه اظهار می کند:

“تلاش ها در ایالات متحده برای تنظیم چیزی می باشد که مانند اینترنت به آنها تعلق ندارد و تا حدودی کاملا درک نشده است. مقررات به طور قابل توجهی منجر به وضعیت نوآوری ضعیفی در برخی از مراکز FinTech که مقررات اولیه بر آنها تحمیل شده، می شود. برخی از استارت آپ های جدید بلاک چین در ایالات متحده به دنبال ایجاد خدمات ارائه حضور آنلاین در ایالت ها یا کشورهای دیگر هستند که با مقررات آسان تری تنظیم شده اند.”

به نظر می رسد یک عنصر سردرگمی در سراسر جهان در مورد ارزهای دیجیتال وجود دارد. بعضی کشورها به جای هدایت آن در مسیر درست، آن را ممنوع می کنند. و برخی دیگر آن را نادیده می گیرند.

اسبربانک (Sberbank) بزرگترین بانک دولتی در روسیه، قصد دارد یک بانک با ارزهای دیجیتال را در شعبه مرکزی خود در سوئیس باز کند تا از ممنوعیت کنونی آن در روسیه جلوگیری کند، زیرا تجارت ارزهای دیجیتال در سوئیس قانونی است. با این حال، روسیه در حال تهیه پیش نویس لایحه ای است که اجازه می دهد مبادله ارزهای دیجیتال در سیستم عامل های مجاز در این کشور، در آینده صورت گیرد.

در استونی، دانمارک و سوئد تجارت با این ارزها مجاز می باشد. و رئیس جمهور ونزوئلا هم امیدوار است تا به عنوان راهی برای خروج از بحران اقتصادی کشور، یک ارزدیجیتال دولتی با پشتوانه نفتی را راه بیاندازد.

Daniele Bianchi استاد یار امور مالی در Warwick Business School به ZDNet می گوید: “افزایش ارزش و مشروعیت ارزهای دیجیتال نه تنها برای سرمایه گذاران خوب است، بلکه توجه قانون گذاران و سیاست گذاران را هم به ارمغان می آورد. بیت کوین و آلت کوین ها در حال تبدیل شدن به یک جریان اصلی هستند، به طور مداوم در مرکز توجه قرار می گیرند، ما می بینیم که قانون گذاران فعالیت های بیشتری برای جلوگیری از استفاده غیرقانونی این ارزها انجام می دهند.”

همانطور که ارز دیجیتال یک مفهوم جهانی است و مبادلات با آن بدون یک مکان واحد، می تواند در هر کشوری انجام شود، بعید به نظر می رسد که هر خط مشی و کنترل درستی از بازار، هم برای تنظیم کنندگان و هم کسانی که در امور مالی سنتی هستند امکان پذیر باشد.

Giguere در ادامه سخنانش می گوید: “به نظر می رسد که ایالات و کشورها یکی از این دو موقعیت را انتخاب می کنند؛ قبل از عمل، صبر می کنند و می بینند که چگونه مقررات اجرا می شوند، یا اینکه مبادله ارزهای دیجیتال را کاملا ممنوع می کنند.

بازار ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت غیرمتمرکزش همیشه در جریان می باشد. این بازار به معاملات تجاری، روابط بین کشورها و یا خدمات بستگی ندارد، اما می تواند تحت تأثیر تغییرات سیاسی قرار بگیرد، مانند زمانی که، گزارش هایی مبنی بر اینکه کره جنوبی در صدد ممنوعیت کامل این ارزها می باشد، منتشر شد.

“Juho Vähä-Herttua، مهندس ارشد نرم افزار کمپانی Futurice فنلاند در این باره اظهار نظر کرده و می گوید:” قانون و محدودیت های دیگر به طور ناخواسته زمینه ساز علاقه مندی می شوند؛ افزایش مقررات پیرامون تجارت این نوع ارزها ممکن است به افزایش قیمت فعلی ارزهای دیجیتال کمک کند، زیرا افزایش دشواری معامله این ارزها، مردم را تشویق می کند تا ارزهای خود را برای مدت طولانی تر نگه دارند، به این معنی که چرخه سکه های کمتر در بازار، تقاضای زیادی را به وجود می آورد. درنتیجه قیمت ها بالا می رود. ”

قانون گذاران تنها نگران روند مبهم میان تجارت سنتی و ارزهای دیجیتال نیستند، بلکه نگران سرمایه گذاری در ICOs، آلت کوین ها و عرضه سهام اولیه یا IPO (عرضه اولیهٔ سهام (به انگلیسی: Initial Public Offerings) که به اختصار با IPO نشان داده می‌شود، عبارتست از اولین فروش سهام توسط یک شرکت خصوصی که طی آن به یک شرکت عمومی تبدیل می‌شود)، و سرمایه گذاری های سنتی هم هستند.

FinTechs این شکاف را با سرمایه گذاری و ارائه خدمات مربوط به بلاک چین و ارزهای دیجیتال شروع کرده، که آن برخی از موسسات مالی سنتی را تحریک کرده است (مانند بانک Falcon که حساب های بانکی مرتبط با ارزهای دیجیتال را عرضه می کند، و این در حالی است که Nasdaq (یک بازار بورس سهام در آمریکا) قصد دارد قراردادهای آتی ارزهای دیجیتال را ارائه دهد که احتمالا برای سال بعد باشد).

پول بی پشتوانه (پول حکمی، پول دستوری، پول اعتباری) هنوز هم دارای جایگاهی بالا می باشد، اما در عرف از پول نقد به کارت منتقل شده. اکنون در برخی موارد، ارز دیجیتال به عنوان  یک روال یا روند در بازار به حساب می آید که نه موسسات مالی و نه قانون گذاران (تنظیم کننده ها) می توانند آن را نادیده بگیرند.

Giguere می گوید: “بیت کوین قهرمانی است که شایستگی رهبری کردن را ندارد و مانع مبادله و اختلال پول اعتباری می شود. این منطقی است که ذینفعان در آن صنعت از نفوذ نظارتی خود برای جلوگیری از آن استفاده کنند؛ با کند کردن و هدایت آن تا زمانی که بتوانند مدار سودمندی آن را کنترل کنند.

منبع: www.zdnet.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا