دانستنی‌های سلامتی

خواص دارچین : حقایقی درباره دارچین اصل و مضرات دارچین کاسیا

خواص دارچین کاسیا

خواص دارچین بی‌شمار است . دارچین دارای آنتی اکسیدان هایی است که بدن را در برابر اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. متاسفانه دارچین کاسیا که اغلب در فروشگاه ها وجود دارد دارچین های بومی برمه هستند که در ویتنام و چین رشد می کنند و این نوع دارچین کم کیفیت و ارزانتر است.

۹+

خواص دارچین بی‌شمار است . دارچین دارای آنتی اکسیدان هایی است که بدن را در برابر اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. همچنین به بدن کمک می کند تا با عفونت ها مبارزه کند و بافت های آسیب دیده را با خواص ضد التهابی اش ترمیم می کند. تحقیقات نشان داده است که دارچین باعث کاهش گلوکزی می شود که بعد از غذا وارد جریان خون می گردد. کاهش سطح قند خون و اثر ضد دیابت این ادویه در مطالعات زیادی گزارش شده است. همچنین دارچین با جلوگیری از رشد سلول های سرطانی و کاهش رگ‌زایی در تومور، بدن را در برابر سرطان محافظت می نماید. متاسفانه دارچین کاسیا که اغلب در فروشگاه ها وجود دارد دارچین های بومی برمه هستند که در ویتنام و چین رشد می کنند و این نوع دارچین کم کیفیت و ارزانتر است. دارچین یک سم قوی برای سلول های سرطانی است. از دیگر خواص دارچین می توان به اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی آن عنوان نمود. همچنین دارچین دارای اثرات مثبت بر روی بیماری های عصبی و بیماری های قلبی نیز می باشد. و اما یک نکته مهم در مورد مصرف دارچین وجود دارد که باید آن را بدانید: همه ی انواع دارچین ها دارای چنین خواصی نیستند و اگر می خواهید از خواص دارچین بهره ببرید باید نوع خاصی از این ادویه را استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: نوشیدنی چربی سوز : این چند نوشیدنی و میکس قوی و سم زدا را بشناسید

خواص دارچین سیلانی

انواع دارچین

  • Cinnamomum verum یا دارچین‌ اصل یا دارچین سیلانی که پوست داخلی آن مصرف دارد و لطیف و نرم است که بومی سریلانکا است.
  • C. aromaticum یا دارچین چینی که پوست آن نازک ولی سخت است ولی عطر و طعم آن تند تر از انواع دیگر است.
  • C. burmannii یا دارچین اندونزی.
  • C. loureiroi یا دارچین ویتنامی

متاسفانه دارچین کاسیا که اغلب در فروشگاه ها وجود دارد دارچین های بومی برمه هستند که در ویتنام و چین رشد می کنند و این نوع دارچین کم کیفیت و ارزانتر است. دارچین سیلان بهترین نوع دارچین و دارای خواص درمانی زیادی است.

تفاوت دارچین سیلان و دارچین کاسیا در چیست؟

دارچین سیلان دارای طعم و عطر ملایم تر و شیرین تری نسبت به دارچین چینی است و رنگ آن روشن تر می باشد. دارچین کاسیا یا چینی رنگ قهوه ای مایل به قرمز تیره دارد.

تفاوت مهم دیگر در میزان ماده ای به نام کومارین (coumarin) است. در چای اصل یا همان سیلان ۰٫۰۱۷ گرم کومارین وجود دارد در حالی که در چای کاسیا یا چینی ۲٫۱۶-۶٫۹۶ گرم کومارین وجود دارد. این غلظت در دارچین ها کاملا قابل توجه است.

دارچین چینی به عنوان منبع اصلی کومارین در رژیم غذایی انسان است که حتی می تواند باعث مسمومیت شود. این ماده سمی توانایی آسیب رساندن به  را دارد. بسیاری از کشورها در مورد مصرف کومارین به شهروندان شان هشدار های لازم را داده اند و محدودیت هایی برای مصرف این ماده که در دارچین چینی موجود است اعمال کرده اند. گرچه دارچین سیلان کمی گرانتر است اما دارای طعم عالی و بوی ملایم تر و از طرفی خواص درمانی بی نظیر بدون هیچگونه عوارض جانبی است.

خواص دارچین

دارچین دارای خواص درمانی نیز می باشد. که هر چه تازه تر باشد میزان خاصیت آن نیز افزایش می یابد. دارچین به دلیل طعم شیرین و لطیفی که دارد در تهیه انواع دسرها بسیار پر کاربرد است. از جمله خواص دارچین خاصیت تسکین دهنده آن است. روغن سنامالدئید موجود در دارچین خواص ضد ویروسی و ضد باکتری و ضد قارچی را دارا می باشد.

از دیگر خواص دارچین این است که این ادویه مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان دارد که به بدن در برابر بیماریها بسیار کمک می کند. آنتی اکسیدانهای موجود در دارچین خواص ضد التهابی دارند. در این ادویه خوشبو مقدار زیادی کلسیم و فیبر و منگنز یافت می شود.

درمان فشار خون و دیابت

یکی از خواص دارچین این است که مصرف کوتاه مدت دارچین می تواند با کاهش فشار خون همراه باشد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز می توانند با مصرف مدام این ادویه تا مقدار قابل توجهی بیماری خود را کاهش دهند. بهترین حالت مصرف آن در وعده صبحانه می باشد. مصرف در وعده های غذایی و گنجاندن دارچین در رژیم غذایی نیز به تعادل دیابت بسیار کمک خواهد کرد.

بهبود دستگاه گوارشی

عصاره دارچین جهت کاهش مشکلات گوارشی در دو قطب شرق و غرب بسیار پر مصرف است. از این ادویه به عنوان یک ادویه ضد نفخ، ضد میکروب و مبارز التهابات داخلی نام برده شده است. اعتقادات بر این است که دارچین جریان خون را افزایش می دهد و باعث بهبود سطح اکسیژن خون جهت مبارزه با بیماریها می شود. مصرف دارچین به حالت یک نوشیدنی گرم مانند چای دارچین در درمان مشکلات گوارشی بسیار موثر است.

بیشتر بخوانید: درمان رفلاکس معده در خانه با رژیم غذایی و گیاهان دارویی

خواص دارچین برای لاغری

اگر عاشق دارچین هستید، می‌توانید در وعده‌های غذایی خود تغییراتی سودمند ایجاد کنید. تحقیقات جدید نشان می ­دهند که این ادویه محبوب باعث افزایش متابولیسم در سلول­های چربی موش و انسان می­ شود. طی مطالعه ای منتشر شده در مجله Metabolism، محققان دانشگاه میشیگان اثرات سینامالدئید-روغنی ضروری که طعم دارچین را می آفریند  را روی سلول­های چربی گرفته ­شده از موش، و همچنین سلول­ های چربی گرفته­ شده از انسان آزمایش کردند. آنها دریافتند که قرارگرفتن بدن در معرض روغن دارچین سبب می ­شود که سلول­های موش و انسان از طریق فرآیندی به نام ترموژنز شروع به سوزاندن کالری کنند. یک بررسی دقیق­ تر نشان داد که این روغن  فعالیت ژن­ های متعدد آنزیم­ ها و پروتئین­ هایی را که باعث بالا رفتن متابولیسم چربی می­ شوند را  افزایش می­ دهند. سلول­ های چربی که ادیپوسیت هم نامیده می­‌شوند، انرژی را به شکل لیپیدها ذخیره می­ کنند.

شروع چاقی با رژیم بدون دارچین

از نقطه نظر تکاملی این انرژی ذخیره­ شده می­‌تواند در طول دوره­ کاهش یا کمبود رژیم غذایی، مورد استفاده قرار گیرد. یا در طی ماه­ های سرد در بدن گرما ایجاد کند. اما در حالتی که هم مواد غذایی و هم گرما زیاد باشد انرژی ذخیره ­شده اغلب جایی برای فعالیت ندارد و می­ تواند به افزایش وزن ناخواسته منجر شود. جونو وو، نویسنده مقاله و استادیار پژوهشی موسسه Life Sciences دانشگاه میشیگان، می­گوید: ” مصرف دارچین به طور منظم ممکن است یکی از راه­هایی باشد که سلول­ های چربی برخی از آن انرژی را به جای انباشتن، بسوزانند.”

این مطالعه به بررسی اثر دارچین به طور مستقیم روی ادیپوسیت­ ها می پردازد. تحقیقات بسیاری در مورد خواص دارچین نیاز است تا متوجه شویم که دارچین در زندگی واقعی مردم چه نوع تاثیر دقیقی دارد و افزایش ترموژنز واقعا به چه معناست وو می­گوید: هنوز هم برای تعیین یک دوز مؤثر بسیار زود است.

وو می­گوید: ” استفاده پودر دارچین ممکن است برای نشان­ دادن اثرات فوری و قابل­ اندازه ­گیری متابولیسم کافی نباشد. با این حال، ما حدس می­زنیم که شما مجبور نیستید یک باره مقدار زیادی دارچین بخورید. اگر هر روز آن را مصرف کنید اثر انباشتی پدید خواهد آمد  و در طول زمان، شما به این مزایا دست پیدا می کنید. ”

این اولین مطالعه نیست که نشان می­‌دهد دارچین ممکن است اثرات مفیدی بر روند متابولیک بدن داشته باشد. تحقیقات دیگر نشان داده­ اند که این ادویه از موش­ها در برابر چاقی و ازدیاد قند خون محافظت می ­کند، و این به میزان پایین قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مربوط می­ شود. به این ترتیب توصیه می شود که کمی بیشتر از قبل از دارچین استفاده کنید.

نگهداری از دارچین

دارچین می بایست در یک ظرف محفوظ از هوا و در مکانی تاریک نگهداری شود. عطر و طعم و خواص دارچین در این حالت تا یک سال تغییر نخواهد کرد. در غیر این صورت با گذشت زمان دارچین عطر و طعم خود را از دست خواهد داد.

بهترین دستورهای غذایی که با این ادویه می توانید تهیه کنید و از خواص دارچین بهره ببرید فرنی دارچین و موز، کرپ دارچین، چای دارچین، ماهی قزل آلا و دارچین است.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا