علمی

زنگ باستانی دانشگاه آکسفورد با باتری ۱۷۵ ساله همچنان کار می کند!!

زنگ باستانی دانشگاه آکسفورد با باتری 175 ساله

در آزمایشگاه Clarendon در دانشگاه آکسفورد، یک مورد بسیار شگفت انگیز وجود دارد که مردم از آن بی خبرند. زنگی که در این آزمایشگاه وجود دارد برای ۱۷۵ سال است که بدون هیچ مشکلی کار می کند. هیچ کس دلیل این موضوع را نمی داند، اما آنچه مشخص است این است که باتری این زنگ بدون هیچ مشکلی توانسته تا ۱۷۵ سال دوام بیاورد!

۰

در آزمایشگاه Clarendon در دانشگاه آکسفورد، یک مورد بسیار شگفت انگیز وجود دارد که مردم از آن بی خبرند. زنگی که در این آزمایشگاه وجود دارد برای ۱۷۵ سال است که بدون هیچ مشکلی کار می کند. هیچ کس دلیل این موضوع را نمی داند، اما آنچه مشخص است این است که باتری ۱۷۵ ساله این زنگ بدون هیچ مشکلی توانسته دوام بیاورد! در ادامه ی این مطلب از نت نوشت با این باتری شگفت انگیز آشنا شوید.

زنگ باستانی دانشگاه آکسفورد با باتری با 175 سال قدمت همچنان به صدا در می آید!

زنگ باستانی دانشگاه آکسفورد با باتری ۱۷۵ ساله همچنان به صدا در می آید!

زنگ و باتری ۱۷۵ ساله

این زنگ که برخی به آن زنگ الکتریکی آکسفورد گفته و دیگران آن را پیل خشک کلارندون می نامند، از سال ۱۸۴۰ در این دانشگاه کار می کند. البته، شاید عبارت “زنگ زدن” برای آن مناسب نباشد چون عملا صدای این زنگ را نمی توان شنید، ولی اگر محیط کاملا ساکت باشد می توان لرزش فوق العاده سریع زبانه ی این زنگ را دید که البته صدای زیادی به همراه ندارد. امروزه از این زنگ در یک محفظه ی حفاظت شده ی شیشه ای نگهداری می کنند.

طبق ادعای این دانشگاه، این زنگ از یک باتری به اصطلاح جاودانه بهره می برد و تا به حال بیش از ۱۰ میلیارد بار “زنگ” زده است. این موضوع بسیار عجیب است، چطور این باتری ۱۷۵ ساله توانسته تا این همه سال کار کند؟ راز پنهان در این موضوع چیست؟

یک روش علمی فوق العاده با دوام برای طراحی زنگ و باتری ۱۷۵ ساله

ثابت شده است که در تمام این سال ها، این زنگ فقط با این باتری کار می کرده است. اما دانشمندان تقریبا مطمئن هستند که اگر برای تحقیق بر روی این باتری آن را باز کنند، دیگر این باتری کار نخواهد کرد و رکورد جاودانه ی آن به پایان خواهد رسید.

این باتری که به آن “پیل خشک” می گویند، یکی از انواع اولیه ی باتری های الکتریکی می باشد. این نوع باتری ها با استفاده از دیسک های متناوب نقره، روی و گوگرد، به علاوه مواد دیگر، برای تولید الکتریسیته ساخته می شدند. (در گذشته و زمانی که انسان ها پیل خشک را کشف کردند، آن ها با استفاده از موادی مثل تربچه و تکه های چغندر هم توانستند باتری بسازند!)

دانشمندان به طور دقیق نمی دانند که پیل های این باتری شگفت انگیز از چه چیزی ساخته شده اند، اما مسلما، هرچه که هست این باتری شگفت انگیزترین باتری جهان می باشد. در کتاب رکوردهای گینس، نام این باتری ۱۷۵ ساله به عنوان با دوام ترین باتری دنیا برای “زنگی که پیوسته کار می کند” ثبت شده است و به نظر نمی رسد که به این زودی ها این باتری از کار بیفتد. طبق مقاله ای که درباره ی این باتری منتشر شده است، “در حال حاضر به نظر می رسد که زبانه ی این زنگ بیشتر از انرژی الکتروشیمیایی باتریِ آن فرسوده شده باشد.”

به عبارت دیگر: به نظر می رسد که این باتری بادوام تر از فلز به کار رفته در این زنگ باشد. بنابراین تا چند سال آینده، قبل از اتمام انرژیِ باتری، احتمالا این زنگ فرسوده شده و از کار می افتد و در آن موقع دانشمندان می توانند از راز نهفته در این باتری سر در بیاورند. کسی چه می داند، شاید این باتری ۱۷۵ ساله از تکه های تربچه و چغندر ساخته شده باشد!

منبع: curiosity.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا