علمی

کشف ۳ سیاره جدید که بسیار جوان هستند دانشمندان را کنجکاو کرده است!

دانشمندان موفق به کشف ۳ سیاره جدید متولد شده در کهکشان راه شیری شدند. این سیاره ها جوان ترین سیاره هایی هستند که بشر تا به حال دیده است و می توان این کشف را کشفی در مرز علم نامید. محققان از روش جدیدی برای اکتشاف و دستیابی به دنیای تازه شکل گرفته در اطراف یک ستاره جوان که نسبتا نزدیک به منظومه ی خودمان است استفاده کرده اند. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

حال این محققان امیدوارند که با استفاده از این تکنیک جدید، بتوانند رمز و رازهای بیشتری از دنیای بیگانه را کشف کنند. این اکتشافات می توانند منجر به کشف نحوه ی به وجود آمدن یک سیاره در ابتدای خلقت خود شوند.

تاکنون بیش از هزار سیاره در خارج از منظومه ی شمسی, عموما با استفاده از تلسکوپ کپلر کشف شده اند. این تلسکوپ با نگاه کردن دقیق به ستاره ها، با عبور یک سیاره از مقابل ستاره، متوجه کم شدن نور آن ستاره می شود، بدین ترتیب کشف سیاره ای را اعلام می کند. اما protoplanet ها (ابری از گاز و گرد و غبار که به دور یک ستاره می چرخند و می توانند یک سیاره را تشکیل دهند) نمی توانند با این روش قدیمی کشف شوند.

Christophe Pinte از دانشگاه موناش در استرالیا که نویسنده اصلی  یکی از این دو مقاله است می گوید: “اگرچه در دهه ی اخیر هزاران سیاره در خارج از منظومه شمسی کشف شده اند، اما کشف ۳ سیاره جدید موسوم به  protoplanet ها را می توان سرحد علم بشر دانست.”

دانشمندان کشف ۳ سیاره جدید را با نگاه کردن به اختلالات در حلقه ی پر شده با گاز در اطراف ستاره ای خاص انجام داده اند. آن ها به جستجوی نوع خاصی از نور که به وسیله ی حرکات و جابجایی کربن مونوکسید منتشر می شود (که اجازه می دهد تا آنها درک کنند که چگونه گاز درون این دیسک در حال چرخش است) پرداختند.

اگر سیاره ای درون این حلقه وجود نداشت، آنگاه گاز درون این حلقه باید با الگویی ساده و قابل پیش بینی به دور ستاره حرکت می کرد. اما حرکات غیرعادی این گاز باعث می شود تا دانشمندان به وجود شی بسیار بزرگی درون این حلقه ی گازی پی ببرند.

Pinte می گوید: “به نظر می رسد که شی عظیمی مثل یک سیاره در این حلقه وجود دارد که اختلالات را در آن متمرکز می کند تا شاهد چنین حرکات بی نظمی باشیم. این تکنیک جدید، می تواند به ما کمک کند تا چگونگی تشکیل یک سیستم و منظومه ی سیاره ای را درک کنیم.”

محققان توانستند تا ۳ آشفتگی و اختلال جداگانه را ببینند، بنابراین به نظر می رسد که موفق به کشف ۳ سیاره جدید مجزا شده باشند. البته توضیحات بالقوه ی دیگری هم برای اطلاعات عجیب و غریبی که از سمت ستاره دریافت می شود وجود دارد. اما یافته های جدید بهترین گواه برای اثبات این موضوع هستند که جهان جدیدی در همسایگی کهکشانی ما در حال شکل گیری می باشد.

کشف ۳ سیاره جدید با تحلیل تصاویر فرستاده شده از تلسکوپ های فوق العاده قدرتمند از اعماق کهکشان صورت پذیرفته است. Richard Teague، یکی از ستاره شناسان دانشگاه میشیگان و نویسنده ی اصلی مقاله ی دیگر، می گوید: “ما به حرکات موضعی و در مقیاس کوچک گاز درون دیسک protoplanetary ستاره (حلقه ای از گاز که دور ستاره می چرخد و فرایندی برای شکل گیری یک سیاره می باشد) نگاه کردیم. این روش کاملا جدید، به لطف تصاویر با وضوح بالای به دست آمده از ALMA می تواند برخی از جوانترین سیاره ها را در کهکشان ما کشف کند.”

منبع: www.independent.co.uk

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. بهتون قول میدم موجوداتی غیر از انسان وجود داشته،دارد و خواهد داشت.من سه ساله این نظریه را داده ام و نسبت به آن مطمئنم و امیدوارم روزی به اثبات برسه(شاید خودم به اثبات برسونمش)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا