دانستنی‌های سلامتی

چربی احشایی شکم چیست و چرا انقدر خطرناک است؟

چربی احشایی شکم چیست؟

چربی احشایی شکم نوعی چربی است که در محوطه شکمی تشکیل می شود و تصور بر آن است که به دلیل نزدیکی اش به اندام های حیاتی بدن، خطرناک ترین نوع چربی در بدن می باشد.

۱+

تجمع و متراکم شدن چربی احشایی شکم می تواند برای سلامتی طولانی مدت افراد بسیار خطرناک باشد؛ اما خوشبختانه، تعدادی راه حل جهت برون رفت از این مشکل وجود دارد. برای آگاهی از این راه حل ها، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

چربی احشایی شکم چیست؟

چربی احشایی شکم نوعی چربی است که در محوطه شکمی تشکیل می شود و تصور بر آن است که به دلیل نزدیکی اش به اندام های حیاتی بدن، خطرناک ترین نوع چربی در بدن می باشد؛ انواع و اقسام چربی ها در بدن وجود دارد، مانند چربی زیرپوستی که معمولاً به آسانی دیده می شود. اما چربی احشایی توانایی آسیب و ایجاد اختلال در عملکرد طبیعی اندام های مجاور و در نتیجه ایجاد التهاب فراگیر را دارد. این چربی مانند هر ماده دیگری در بدن، بر اساس نوع عادات غذایی افراد تشکیل می شود؛ علی الخصوص اگر رژیم آن فرد سرشار از کربوهیدرات های ساده و شکرها باشد که سبب افزایش ناگهانی سطح هورمون انسولین می شود. اگر قند خون فرد به میزان بیش از حد بالا برود، بدن آن را به صورت چربی ذخیره می کند و همین منجر به اضافه وزن می گردد. اگر شخصی شکم برآمده ای دارد یا اینکه به نظر می رسد در ناحیه شکمش اضافه وزن دارد، احتمالاً مقادیر زیادی از چربی احشایی شکم را با خود حمل می کند.

اغلب کارشناسان تغذیه متفق القولند که چربی احشایی، ده درصد چربی کل بدن را تشکیل می دهد اما دلیل خطرناک بودن آن، نزدیکی اش به اندام های حیاتی بدن می باشد. از آن جائی که بافت چربی قادر است ترکیبات التهابی و یک سری هورمون خاص را ترشح کند، می تواند تاحدودی عملکرد سیستم ایمنی را مختل کرده و همچنین سبب عدم تعادل سطح هورمون های مختلف در بدن افراد شود.

 

خطرهای تهدیدکننده سلامتی انسان مرتبط با چربی احشایی شکم

خطرهای عمده مرتبط با چربی احشایی شکم مواردی از قبیل اضافه وزن، التهاب، آلزایمر از نوع زوال عقلی و سرطان را شامل می شود.

۱- التهاب: مهم ترین مشکلی که این نوع بافت می تواند ایجاد کند، التهاب است؛ این التهاب در اثر آزاد شدن سایتوکاین هایی (پیام های بین سلولی) از بافت چربی که نقش پیش برنده فرآیند التهاب را دارند، حادث می شود. التهاب، سبب اختلال در عملکرد طبیعی سیستم ایمنی و بروز سایر علائم مربوط به نشانگان متابولیک خواهد شد.

۲- دیابت: مقادیر اضافی چربی احشایی ارتباط مستقیمی با دیابت نوع ۲ دارد، که دلیل اصلی ایجاد آن، مصرف بسیار زیاد کربوهیدرات های ساده می باشد که سبب افزایش چشمگیر قند خون و به تبع آن ذخیره چربی در بدن خواهد شد.

۳- اضافه وزن: زمانی که بدن فردی شروع به ذخیره چربی می کند، به طور حتم فرد دچار چاقی و اضافه وزن خواهد شد. بنابر تغییرات به وجود آمده در سطح هورمون ها، که حاصل این بافت چربی است، آن شخص بیشتر احساس گرسنگی می کند و احتمال پرخوری به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

۴- بیماری قلبی: داشتن چربی بیش از حد می تواند سبب انباشته شدن سموم و مواد دفعی در کبد شود که به آرامی در دیواره شریان ها به صورت پلاک  رسوب کرده و سبب پدیدار شدن بیماری قلبی-عروقی می شود.

۵- بیماری آلزایمر: التهاب مزمن که می تواند حاصل انباشته شدن بافت چربی احشایی در بدن باشد، احتمالاً سبب افزایش خطر ابتلا افراد به بیماری های نورودژنراتیو مانند آلزایمر، به همراه سایر بیماری های مزمن مثل آرتریت روماتوئید و سرطان گردد.

 

چگونه از چربی های بدن خلاص شویم؟

تعداد زیادی راه حل برای برون رفت از این وضعیت وجود دارد؛ از قبیل ورزش کردن مداوم، الگوی خواب مدون و مناسب و مصرف غذاهای سالم.

۱- ورزش: اگر شما به طور مداوم ورزش کنید، سرعت متابولیسم شما بالا می رود. بدین معنی که بدن شما به جای صرفاً ذخیره کردن چربی ها به صورت چربی احشایی شکم ، مقادیر بیشتری از آن ها را استفاده کرده و می سوزاند.

۲- نداشتن استرس: استرس و در معرض عوامل تنش زا قرار گرفتن، سبب افزایش التهاب می شود که خود می تواند منجر به افزودن اکثر ماده غذایی مصرفی در هر وعده، به صورت چربی احشایی گردد.

۳- الگوی خواب: عادات خوابیدن مناسب (طبق یک برنامه زمانی مشخص و مدون و ثابت)، سبب حفظ و پایداری سلامتی و در نتیجه تنظیم شدن هورمون های بدن در جهت انباشته نشدن این نوع چربی در بدن می شود.

۴- سطح مصرف شکر: بهتر است کمتر از کربوهیدرات های ساده مانند قند و شکر استفاده نمایید. این مواد غذایی، اغلب و به راحتی به فرم چربی احشایی در بدن ذخیره می شوند.

۵-تغییر عادات غذایی: برخی از بهترین غذاها جهت از بین بردن و پاک سازی این نوع چربی شامل: غلات فراوری نشده، مواد غذایی پروتئینی فاقد چربی، میوه جات تازه و سبزیجات می شوند. در مجموع شما می توانید برای سوزاندن بیشتر چربی های بدنتان، کالری کمتری مصرف کنید.

 

 

نویسنده: علیرضا وفادار

 

منبع: www.organicfacts.net

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا