علمی

ماه آبی را از دست ندهید! دفعه بعد این رویداد در سال ۲۰۳۷ اتفاق می افتد!

پدیده ماه آبی

۳۱ مارس (۱۱ فروردین) اگر شرایط آب و هوای مساعد باشد، عاشقان کهکشان و فضا میتوانند با تلسکوپ های خود منظره ای حیرت انگیز با نام “ماه آبی” یا ” blue moon” را مشاهده کنند.

۱+

آسمانِ ماه ژانویه پر از پدیده های قمری بود و آن جور که از شواهد پیداست ماه مارس نیز قصد ندارد ما را ناامید کند. ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) اگر شرایط آب و هوای مساعد باشد، عاشقان کهکشان و فضا میتوانند منظره ای حیرت انگیز با نام ماه آبی یا blue moon را مشاهده کنند.

نگذارید این نام شما را فریب دهد، چرا که ماه هرگز با رنگ آبی نخواهد درخشید. ماه آبی تنها یک ماه کامل است. اگر “ماه آسمان” برای دومین بار در یک “ماه سال” شکل قرصی کامل را به خود بگیرد، این پدیده را “ماه آبی” میگویند که البته هیچ ارتباطی با نام گذاری آن ندارد.

نباید این گونه فرض کنیم که ماه آبی پدیده ای عادی بوده و نسبت به آن بی توجه باشیم. با توجه به در پیش بودن این پدیده، متوجه میشویم که هم در ماه ژانویه و هم مارس، شاهد کامل شدن ماه برای “دو مرتبه” بوده‌ایم. از سال ۱۹۹۹ تا حالا، هرگز اتفاق نیافتده بود که که در یک سال دو پدیده ماه کامل را مشاهده کنیم. از آنجا که دفعه بعد، این اتفاق در سال ۲۰۳۷ اتفاق خواهد افتاد، درمیابیم که ماه آبی پدیده ای نادر است.

خوشبختانه، علاقه مندان به فضا برای مشاهده این رویداد آسمانی در شب ۳۱ مارس، نیازی به انجام کاری اضافه را ندارند. ماه کامل از ساعت ۸:۳۷ صبح به وقت شرقی آغاز میشود و در ایالات متحده نیز قابل دیدن خواهد بود.

زمانی که مردم در یک سمت زمین به آسمان چشم دوخته و ماه را نظاره میکنند، در سمت دیگر خورشید است که میتابد. نور از خورشید به سطح ماه تابانده شده و پس از برخورد به آن به سطح زمین بازتابنده میشود. این امر سبب میشود که ماه را به رنگ سفید ببینیم.

اگرچه ماه آبی مارس به اندازه ژانویه چشمگیر نمیباشد، اما باز هم پدیده است که نباید آن را از دست بدهیم.

منبع

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا