گجت‌ها

راهنمای خرید ساعت هوشمند ، اپل واچ یا ساعت های گوگلی Wear OS ؟

خوب میدانیم که گجت های پوشیدنی روز به روز محبوب تر شده و راه خود را بیش از پیش به زندگی روزمره ما پیدا کرده‌اند. در کنار شرکت های صاحب نامی همچون ال جی و هواوی که ساعت های هوشمند خود را با سیستم عامل گوگل (اندروید) و اپل که اپل واچ های را با سیستم عامل اختصاصی خود عرضه کرده‌اند، برندهای لاکچری دیگری نیز وجود دارند که اقدام به تولید ساعت های هوشمند هیبریدی نموده‌اند. مجموعه این موارد در کنار هم سبب شده است تا یک انتخاب درست برای کاربران بسیار مشکل گردد. همین موضوع ما را بر آن داشت تا راهنمای خرید ساعت هوشمند برای شما آماده کنیم. اگر به دنبال انتخاب یک ساعت هوشمند از بین اپل واچ و ساعت های مبتنی بر سیستم عامل گوگل هستید، در ادامه با راهنمای خرید ساعت هوشمند انتخاب های مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده‌ایم تا انتخاب برای شما آسان تر گردد.

بیشتر بخوانید: بررسی اپل واچ سری ۴ ؛ صفحه‌نمایش بزرگ‌تر و پردازنده‌ی قدرت‌مند‌تر

راهنمای خرید ساعت هوشمند

نگاهی به مشخصات کلی در ساعت های هوشمند

بررسی کامل ساعت های هوشمند
بررسی کامل ساعت های هوشمند – راهنمای خرید ساعت هوشمند

طراحی

هنگامی که قصد خرید یک ساعت هوشمند را دارید، بدون شک طراحی آن به اندازه کیفیت ساختش مهم است. ما هم در راهنمای خرید ساعت هوشمند این مورد را در اولویت قراردادیم. هم اپل و هم دیگر شرکت ها راهی را دنبال کرده‌اند که مطمئن شوند ساعت های پرچمدار آنها از نظر طراحی و زیبایی بهترین میباشد.

در دستگاه های مبتنی بر اندروید (Wear OS)، گزینه هایی چون Sony SmartWatch 3 از صفحه ای مربعی شکل بهره میبرند، در حالی که گزینه هایی همچون Movado Connect و Fossil Q Explorist صفحه ای گرد دارند. در این میان Casio WSD-F20 وجود دارد که کلیدهایی فیزیکی برای اجرای اپلیکیشن های مختلف و ویژگی هایی دیگر برای آن در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: مقایسه Gear S3 و Gear Sport ساعت های هوشمند سامسونگ

بررسی کامل ساعت های هوشمند
بررسی کامل ساعت های هوشمند

در نسخه های قدیمی تر Wear OS مخصوصاً هنگامی که ساعت ها صفحاتی گرد داشتند، کار با آنها چندان ساده نبود. اما این مشکل از نسخه ۲٫۰ با استفاده از طراحی جدید برطرف شده است. رابط کاربری جدید به جای سوایپ کردن به سمت چپ یا راست جهت حرکت در صفحه منو و انتخاب برنامه مورد نظر، یک طراحی ساده و عمودی دارد که تمرکز آن بر حرکات به سمت بالا و پایین است.

در راهنمای خرید ساعت هوشمند باید گفت در سمت مقابل، اپل واچ از صفحه ای مربعی شکل بهره میبرد. هر یک از مدل های اپل واچ (اپل واچ سری ١، اپل واچ سری ٢، اپل واچ سری ٣، واچ نایک پلاس و واچ هرمس) از بند و کیس متفاوتی ساخته شده و در دو سایز ۳۸ و ۴۲ میلیمتری عرضه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: بررسی Gear Sport ساعت هوشمند تازه وارد سامسونگ

بررسی کامل ساعت های هوشمند
بررسی کامل ساعت های هوشمند

اپل واچ سری ۳ با بدنه ای آلومینیومی همراه با استیل ضد زنگ یا سرامیک و بندهای مختلف عرضه شده است و قیمت آن نیز بسته به نوع مدل آن بسیار متغیر میباشد. طراحی آن همان زبان طراحی استفاده شده در نسخه های قبلی اپل واچ است. صفحه آن مربعی با لبه های منحنی بوده و از نمایشگری درخشان بهره میبرد. این ساعت از هر ساعت دیگر مبتنی بر سیستم عامل Wear OS سبک تر و نازک تر است.

ویژگی ها

از نظر ویژگی اپل واچ و Google Wear نقاط مشترک بسیاری دارند که در ادامه راهنمای خرید ساعت هوشمند به آن میپردازیم.

بیشتر بخوانید: بررسی Mi Band 3 مچ بند شیائومی و ردیاب تناسب اندام

دستیار صوتی

بررسی کامل ساعت های هوشمند
بررسی کامل ساعت های هوشمند

در ساعت های مبتنی بر اندروید با گفتن جمله “OK Google” دستیار صوتی گوگل که با هوش مصنوعی قدرتمند شده است فراخوانی میشود. شما میتوانید از این دستیار سؤالاتی در ارتباط با تقویم، کنترل اسمارت هوم، زمان های پرواز، نتایج ورزشی، رستوران های نزدیک، وضعیت آب و هوا و… را بپرسید. اضافه بر این موارد، میتوانید پیام های خود را به این دستیار دیکته کنید، از آن بخواهید که آلارم را ثبت کند و همچنین تنظیمات مختلف همچون روشن کردن بلوتوث و قراردادن بر روی “حالت هواپیما” را انجام دهد.

در مقابل اپل واچ نیز از دستیار صوتی این شرکت با نام “Siri” بهره میبرد. همچون دستیار صوتی گوگل، سیری نیز میتواند وظایف مختلفی همچون اجرای برنامه، ثبت آلارم، ارسال پیام و دیگر وظایف مشابه را انجام دهد. این دستیار با برنامه های شخص ثالث همچون Zova و PayPal یکپارچه شده و به صورت کامل نیز با Homekit سازگار است.

بیشتر بخوانید: بررسی ZenWatch 3 ساعت هوشمند تازه وارد ایسوس

تناسب اندام

در راهنمای خرید ساعت هوشمند باید بگوییم که ویژگی بررسی سلامت و تناسب اندام در هر دو ساعت وجود دارد. در Wear OS ویژگی جهت یادآوری ها در نظر گرفته شده است. همچنین بر روی صفحه ساعت تمام اطلاعات مربوط به سلامتی شما نمایش داده میشود. از نسخه ۲٫۰ به بعد، گوگل قابلیت شناسایی خودکار فعالیت را به سیستم عامل خود اضافه کرده است. این مهم سبب میشود تا بتوانید فعالیت های مربوط به وزنه برداری، جلسات تمرینی، میزان کالری مصرفی هنگام راه رفتن، دوچرخه سواری، رانندگی و دیگر موارد را بررسی کنید. تمام این ویژگی ها در پلتفرم تناسب اندام گوگل جای داده شده و استفاده از API آن نیز برای توسعه دهندگان شخص ثالث آسان است.

بسیاری از این ویژگی به صورت مشابه در اپل واچ نیز وجود دارد. برنامه سلامت اپل فعالیت های شما را در سه حالت (ایستاده، حرکت و تمرین) بررسی میکند و با استفاده از حلقه های رنگی نشان میدهد چه میزان تا رسیدن به حد سلامت مورد نظر خود فاصله دارید. برنامه اپل واچ همچنین اجازه میدهد که فعالیت هایی چون دویدن، پیاده روی، دوچرخه سواری و… را پیگیری کنید.

یکپارچه سازی با گوشی های هوشمند

بررسی کامل ساعت های هوشمند
بررسی کامل ساعت های هوشمند

یکپارچه سازی Wear OS با گوشی های هوشمند سبب میشود تا مدیریت آنها بسیار آسان گردد. هر بار که اعلانی را از روی ساعت سوایپ کنید، این اعلان از روی گوشی ناپدید شده و بنابراین هیچگاه یک پیام را برای دو مرتبه نخواهید خواند.

در مقابل اپل واچ در رابطه با یکپارچه سازی دارای سطح قابل قبولی است. پیام های دریافتی همچون پیام های متنی، هشدار ایمیل و تماس های ناموفق هنگامی که ساعت را دست کنید بر روی صفحه ظاهر میگردند. هنگامی که در حال استفاده از گوشی آیفون خود هستید، پیام مربوطه بر روی ساعت نمایش داده نمیشود. همچنین هنگامی که پیامی را بر روی ساعت یا آیفون مشاهده کنید، آن پیام مجدداً بر روی دستگاه دیگر ظاهر نمیگردد.

در راهنمای خرید ساعت هوشمند باید بگوییم که توجه داشته باشید که بسیاری از ویژگی های Wear OS بر روی آیفون کار نمیکند. شما نمیتوانید با استفاده از Wear OS به پیام iMessage پاسخ دهید. تقویم ها نیز به درستی همسان نمیگردند و باید از بین تقویم اپل یا گوگل یکی را انتخاب کنید.

تماس و پیام

بررسی کامل ساعت های هوشمند
بررسی کامل ساعت های هوشمند

عملیات تماس در Wear OS به اندازه اعلان ها کارایی خوبی دارد. این ساعت ها درون خود دارای بلندگو و میکروفون بوده و میتوان با استفاده از آنها تماسی را پاسخ داد و با شخصی دیگر مکالمه کرد. تعدادی از این ساعت های مبتنی بر اندروید را میتوان بدون جفت شدن با گوشی جهت تماس و ارسال پیام مورد استفاده قرار داد.

اپل واچ نیز قادر است تماس ها را کنترل کند و این مهم از سری ۳ که جدیدترین نسخه این ساعت هاست میتواند بدون جفت شدن با آیفون صورت بگیرد.

هر دو ساعت Wear و اپل مکان دقیق شما را مورد استفاده قرار میدهند تا اعلانات مربوطه و یادآوری ها را به شما اعلام کنند. پس از انجام تنظیمات مربوطه، هر برنامه ای که بر روی گوشی اندرویدی خود دانلود کنید، به صورت خودکار بر روی ساعت Wear OS نیز نصب میشود. برنامه ها همچنین به صورت همزمان بر روی ساعت و تلفن همراه به روز رسانی میشوند تا اطمینان حاصل شود که همیشه از آخرین نسخه نرم افزار استفاده میکنید. این فرایند بر روی اپل واچ نیز موجود است. به این صورت که پس از راه اندازی اولیه، هنگامی که برنامه ای را بر روی آیفون دانلود کنید، بر روی اپل واچ نیز نصب خواهد شد.

Wear OS دارای سیستمی جهت پاسخگویی پیام میباشد که مجهز به هوش مصنوعی است. این سیستم با استفاده از “یادگیری ماشین” سبک پاسخگویی شما را آموخته و بر اساس آن، هنگام پاسخ دادن به پیام، جملاتی آماده را پیش روی شما قرار میدهد که مناسب با نحوه پاسخگویی شماست.

اپل واچ از سیستم پیامی بهره میبرد که کمی بیشتر شخصی است. با استفاده از iMessage میتوانید sketch، tap و حتی ضربان قلبتان را برای دیگران ارسال کنید.

ویژگی های مستقل

Wear OS قادر است از طریق Wi-Fi یا اپراتور به اینترنت وصل گردد و اعلانات را با سرورهای گوگل همسان سازد. علاوه بر این، میتوانید به موزیک دانلود شده که درون اپلیکیشن Play Music موجود است گوش دهید، پیام ها را بررسی کنید و وظیفه ای را از دستیار صوتی گوگل بخواهید. شما همچنین میتوانید از طریق این ساعت ها، به جست و جوی اپلیکیشن در فروشگاه گوگل پلی بپردازید و برنامه ای را نصب، به روز رسانی و یا حذف کنید.

در مقابل اپل واچ نیز ویژگی های خوبی دارد. با اتصال به Wi-Fi میتوانید دستیار صوتی Siri را فراخوانی کنید، پیام ها را ارسال و دریافت کنید، آب و هوا را بررسی نمایید، به کنترل دستگاه های اسمارت هوم خانه بپردازید و یادآوری را ثبت کنید. در حالت آفلاین نیز میتوانید تمرینات و فعالیت هایتان را پیگیری کنید، با استفاده از Apple Pay خریدهایی را انجام دهید، میزان شنوایی خود را بررسی نمایید، عکس هایی که در برنامه تصاویر همگام گشته‌اند را مشاهده کنید و همچنین به آهنگ هایی که از طریق برنامه موزیک همگام شده‌اند گوش فرا دهید.

پرداخت هزینه

هر دو دستگاه Wear OS و اپل واچ را میتوان جهت پرداخت هزینه به کار گرفت که البته اندکی با یکدیگر متفاوت هستند.

ساعت های Wear OS که دارای NFC هستند برای این منظور از Google Pay که پلتفرم پرداخت گوگل است، استفاده میکنند. در پایانه های فروش، شما میتوانید مچ دست خود را در برابر register قرار دهید تا هزینه کالاها و خدمات را بپردازید. البته برای این منظور باید بررسی کنید که آیا ساعت شما از NFC و سیستم پرداخت گوگل پشتیبانی میکند یا خیر.

اپل واچ نیز از سیستم پرداخت اپل با نام Apple Pay پشتیبانی میکند. برای پرداخت هزینه باید ساعت خود را نزدیک به پایانه انجام معاملات قرار دهید و هزینه خود را بپردازید.

قیمت و دسترسی

در راهنمای خرید ساعت هوشمند باید گفت که انتخاب از بین Wear OS های موجود به خود شما بستگی داشته و باید ببینید که کدام یک برای شما جذاب تر است. قیمت ها بسیار متفاوت میباشد، اما عمدتاً بین ۱۰۰ دلار تا کمتر از ۶۰۰ دلار است.

شما میتوانید در زیر ساعت های هوشمند مبتنی بر سیستم عامل Wear همراه با قیمت و نمرات کسب شده توسط آنها را مشاهده کنید.

بررسی کامل ساعت های هوشمند
بررسی کامل ساعت های هوشمند

اپل واچ قیمت بیشتری دارد. این ساعت ها از قیمت ۲۵۰ دلار برای سری ۱ آغاز شده و به ۱۳۰۰ دلار در بالاترین نسخه که مدل Edition است خواهد رسید.

بررسی کامل ساعت های هوشمند
بررسی کامل ساعت های هوشمند

نسخه ۳۸ میلیمتری سری سه ۳۳۰ دلار قیمت داشته و نسخه ۴۲ میلیمتری آن نیز با قیمت ۳۶۰ دلار به فروش میرسد. قیمت ها در تمام نسخه ها بسته به اندازه مورد نظر، بند و کیس آنها متفاوت است.

نتیجه گیری در راهنمای خرید ساعت هوشمند

تصمیم گیری برای خرید ساعت هوشمند به شدت به مدل گوشی شما بستگی دارد. هر دو ساعت Wear OS و اپل واچ دارای امکانات و گزینه های فراوانی هستند، اما اگر مجبور به خرید یک گوشی هوشمند جدید به همراه ساعت هوشمند خود باشید، تصمیم گیری سخت تر نیز خواهد شد. در حال حاضر Wear OS به صورت بهتری با گوشی های اندرویدی کار میکند و اپل واچ نیز تنها با گوشی های آیفون اپل سازگار است.

باید اپل واچ را به عنوان بهترین ساعت هوشمند حال حاضر به حساب آوریم. اما این ساعت قیمت بالایی داشته و همچنین محدود به اکوسیستم اپل است. گوگل به سختی تلاش کرده است تا سیستم عامل Wear OS را بهبود ببخشد. مجموعه بسیار متنوعی از ساعت های هوشمند مبتنی بر سیستم عامل Wear OS  و در بازه های متفاوتی از قیمت وجود دارد. بنابراین قبل از تصمیم نهایی، سعی کنید که در رابطه با گزینه مدنظر خود به درستی تحقیق کنید.

منبع: www.digitaltrends.com

محمدرضا مشهدی زاده

محمدرضا مشهدی زاده هستم. فیلم و سریال بخش عمده ی سرگرمی من رو تشکیل میدن و بعد از اون به مقدار بسیار کمی بازی با کنسول، اگر هم فرصتی پیش بیاد داستان های کوتاه رو برای خوندن میپسندم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا