اخبار تکنولوژی

ویندوز پولاریس چیست؟

ویندوز پولاریس

ویندوز پولاریس چیست؟ از زمان انتشار ویندوز ۱۰ در سال ۲۰۱۵، مایکروسافت بطور واضح بیان کرده است که می خواهد از شیوه گذشته سیستم عامل های خود دور گردد و به سمت یک رویکرد جدید و یکپارچه حرکت کند.

۱+

از زمان انتشار ویندوز ۱۰ در سال ۲۰۱۵، مایکروسافت بطور واضح بیان کرده است که می خواهد از شیوه گذشته سیستم عامل های خود دور گردد و به سمت یک رویکرد جدید و یکپارچه حرکت کند. در حال حاضر نسخه های سیستم عامل دسکتاپ ویندوز ۱۰، سیستم عامل موبایل ویندوز ۱۰ و و زیرساخت Xbox Live موجود می باشد و نسخه ویندوز پولاریس می تواند قدم بعدی در این روند باشد.

ویندوز پولاریس چیست؟

اگرچه مایکروسافت هنوز هیچگونه اعلام رسمی نداشته است، اما خط مشی عمومی این است که این نسخه از ویندوز کامپوننتی از کامپیوترهای شخصی در استراتژی آینده ویندوز مایکروسافت است. Windows Core OS به عنوان پایه ای برای تمام تکرارهای بعدی ویندوز عمل می کند. ما اشاره کرده بودیم که سیستم عامل آندرومدا نسخه ای است که در تلفن همراه استفاده می شود، که می تواند بر روی یک تلفن Surface در آینده استفاده شود. در همین حال، پولاریس می تواند روی کامپیوتر دسکتاپ یا لپ تاپ شما اجرا گردد. در ادامه با معرفی جزییات بیشتر از این سیستم عامل همراه نت نوشت باشید.

بیشتر بخوانید: بررسی Surface Laptop ؛ یک خوشتیپ جدید از مایکروسافت

Windows Core OS

Windows Core OS عنصر اصلی مورد نیاز برای ساخت ویندوز پولاریس می باشد. از ماه های اخیر سال ۲۰۱۷ توسط منابع ناشناس گزارش شده است که آن سیستم عامل پایه ای است که پولاریس احتمالا بر پایه آن ساخته خواهند شد.

ایده پشت Windows Core OS این است که پلتفرم ویندوز قدیمی مایکروسافت را به چیزی به مراتب ماژولارتر تبدیل کند تا بتواند با سرعت بیشتری به تغییرات بازار واکنش نشان دهد. در حال حاضر OEM هایی که به دنبال ساخت دستگاه های جدید هستند باید نسخه های pre-packaged ویندوز را انتخاب کنند، که ممکن است حاوی ویژگی هایی باشد که نیازی به آنها ندارند، Windows Core OS این امکان را به وجود می آورد که نسخه های جدید بتوانند به طور خاص برای دستگاه ها بدون زحمت اضافی طراحی شوند.

Windows Core OS به این معنی است که هر فاکتور جدیدی از دستگاه می تواند سیستم عامل ویندوز خود را با تمام ویژگی های مورد نیاز خود داشته باشد. این به نوبه خود باید عمر باتری و کارایی آن را افزایش دهد و تجربه کاری را برای کاربر معمولی آسان تر کند. به این ترتیب، آنها نمی توانند با سیستم عامل هایی که در سال های اخیر به فضای تلفن همراه تسلط داشته اند، متفاوت باشند.

مایکروسافت در سال ۲۰۱۵، زمانی که کرنل و هسته سیستم عامل خود را در تمام دستگاه های ویندوز متحد کرد به سمت این هدف حرکت کرد. برنامه های UWP نیز جزء دیگری از این طرح هستند. با استفاده از این عناصر، آخرین قطعه پلت فرم Windows Core OS، همانطور که در WinowsCentral نیز هست، Windows CShell است. این به مایکروسافت و سازندگان دستگاه اجازه می دهد که ظاهر سیستم عامل خود را برای دستگاه های خاص، بدون نیاز به تغییر آن از سطح پایه، بازسازی کند.

بیشتر بخوانید: سرفیس هاب ۲ برای دفاتر کاری آینده توسط مایکروسافت رونمایی شد!

این حتی می تواند به کاربر این اختیار را بدهد تا بسته به نوع استفاده آنها در بین UI ها منتقل شوند ( کمی شبیه ویژگی Continuum مایکروسافت که در حال حاضر استفاده می شود.)

گفته می شود که مایکروسافت قصد دارد بسیاری از انواع این نسخه ها را از حالت اولیه باز کند و هر کدام به عنوان سازنده های جداگانه شناخته شوند. گفته می شود یکی از آنها  Andromeda است، که برای فضای تلفن همراه طراحی شده است. در حالی که پولاریس قصد دارد کامپیوترهای شخصی سنتی ویندوز را هدف قرار دهد.

مزایای پولاریس

حتی اگر Windows Core OS فرمی از ویندوز جهت انعکاس ساده ای از سیستم عامل های تلفن همراه مانند آندروید و iOS باشد، مایکروسافت بازار کامپیوترهای دسکتاپ و لپ تاپ را فراموش نکرده است. در واقع به گقته Windows Central مایکروسافت با پولاریس تلاش میکند که تمام عناصر قدیمی را از ویندوز سنتی از بین ببرد و در جهت بهتر شدن آن قدم بردارد.

با حذف برخی از اجزای سنتی و اضافی، این سیستم عامل مدرن ویندوز که سازگار با سخت افزار و نرم افزار گذشته نیز هست سریعتر کار می کند، به ویژه در دستگاه هایی با سرعت پایین تر. همچنین امنیت آن نیز بهبود خواهد یافت و عمر باتری در دستگاه های پورتابل نیز بطور قابل توجهی افزایش می یابد.

به احتمال زیاد پولاریس جایگزین  Windows 10 S می‌شود و کاربران معمولی مورد توجه این سیستم عامل خواهند بود. پولاریس احتمالا خود را از طریق ساده سازی تنظیمات و سیستم های back-end ساده تر می کند. همچنین مایکروسافت در حال کار بر روی یک نسخه UWP جدید از فایل اکسپلورر ویندوز می باشد. به همین ترتیب، بسیاری از عملکردهای معمولی کنترل پنل به برنامه setting منتقل می شوند تا کم کم شاهد کنار گذاشته شدن توابع قدیمی مانند کنترل پنل باشیم. همچنین دسترسی به برخی از توابع مخفی بصری تر می گردد.

بیشتر بخوانید: بررسی Surface Go مایکروسافت، تبلتی ۱۰ اینچی با قیمت ۴۰۰ دلار

چه چیزی از دست خواهد رفت؟

در ویندوز پولاریس جهت ساده سازی، توابع و ویژگی هایی که بخشی از ویندوز برای نسخه های چند گانه بوده است حذف گردیده است. این موضوع برای کاربران معمولی که نیاز به ویژگی های پیشرفته ندارند، عالی است ولی برای کسانی که از ویندوز بطور حرفه ای استفاده می کنند ممکن است فقدان این ویژگی ها در پولاریس و Windows Core OS خوشایند نباشد.

در واقع پولاریس برای کاربرانی که از کامپیوتر بیشتر جهت مرورگرهای وب یا نرم افزارهای آفیس یا برنامه های پخش موزیک استفاده می کنند، مناسب خواهد بود. برنامه های خاص مانند paint و Notepad مایکروسافت در کنار چیزهایی مانند پشتیبانی فکس ممکن است از بین بروند. حتی صحبت از حذف قابلیت های برنامه Win32 وجود دارد و این باعث می شود که هر چیزی با استفاده از UWP مایکروسافت کار نمی کند.

در حالی که بعید به نظر می رسد که مایکروسافت این قابلیت ها را به طور کامل حذف کند – پیشنهاد مجازی سازی و cloud-streaming می تواند برنامه های قدیمی را همچنان در پولاریس اجرا کند. مایکروسافت بسیار مشتاق است افراد را به سوی فروشگاه مایکروسافت هدایت کند. مسلماً مزایای واضحی برای این نوع اکوسیستم وجود دارد همانند اندروید و iOS که سالهاست در بازار نرم افزاری خود موفق عمل کرده اند.

چطور و چه زمانی پولاریس را می توانید اجرا کنید؟

در حال حاضر، ویندوز پولاریس پروژه ی توسعه ی داخلی مایکروسافت است و هیچ بیاینه رسمی برای انتشار آن داده نشده است. اما برخی حدس و گمان ها می گوید که آن در سال ۲۰۱۹ عرضه می گردد هرچند که این موضوع به هیچ وجه بطور واضح مشخص نیست.

این احتمال وجود دارد که ویندوز پولاریس در کنار سیستمهای قدیمی ویندوز ۱۰ اجرا شود و نه به جای آن. برخی از بخش های بازار با نیازهای خاص مانند سازمان های آموزشی می توانند مخاطبان بالقوه این سیستم عامل باشند.

با توجه به این که پولاریس با یک اکوسیستم جدید مبتنی بر ویندوز طراحی شده است بعید می رسد که بتوان از آپگرید ویندوز ۱۰ به آن دست یافت. این جداسازی ممکن است کاربران ویندوز را که می خواهند کنترل کامل ارائه شده توسط یک سیستم عامل سنتی ویندوز را امتحان کنند، خوشحال کند اما باید ببینیم پولاریس چگونه می تواند مشتریان را جذب خود کند. از آنجایی که نسخه های فعلی ویندوز ۱۰ چندین سال طول کشید تا بتواند از  ویندوز ۷ محبوب کاربران سبقت بگیرند. این کار برای پولاریس می تواند به مراتب طولانی تر نیز باشد.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا