دانستنی‌های سلامتی

ید چیست؟ با مواد غذایی سرشار از ید آشنا شوید!

11 ماده غذایی غنی از ید

ید یک ماده معدنی ضروری است که نقشی کلیدی را در سنتز هورمون های تیروئیدی ایفا می کند. کمبود این عنصر در بدن، کم کاری تیروئید را به دنبال دارد. بهترین مواد غذایی غنی از ید شامل سبزیجات، تخم مرغ، ذرت، آلو، تن ماهی، ماهی، توت فرنگی، لوبیای چشم بلبلی ارگانیک، پنیر ارگانیک و سیب زمینی ارگانیک است.

۰

ید یا iodine یکی از ضروری ترین مواد معدنی بدن است که روزانه توسط مصرف غذاهای حاوی این ماده، تامین می شود. کمبود ید عوارض بسیاری از جمله کسالت و چاقی را به دنبال دارد که با مصرف کافی و مناسب آن می توانید از ابتلا به این بیماری ها جلوگیری کنید. دانستن غذاهایی که مقدار ید در آن ها بیشتر از سایرین است، می تواند به  شما در تامین نیاز روزانه بدن کمک کند. برای آشنایی بیشتر با مواد غذایی غنی از ید، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

مصرف غذاهای غنی از ید، راهکاری عالی برای تقویت سلامت بدن شما و حفظ تعادل هورمونی آن است.

 

ید چیست؟

ید یک ماده معدنی ضروری است که نقشی کلیدی را در سنتز هورمون های تیروئیدی ایفا می کند. کمبود این عنصر در بدن، کم کاری تیروئید را به دنبال دارد که شخص ممکن است با علائم بی شمار و مختلفی نظیر خستگی، افسردگی، افزایش وزن، مشکلات ذهنی-روانی و یا اشکال در انجام مهارت های حرکتی مواجه شود. در نوزادان و کودکان، کمبود این ماده مغذی می تواند منجر به معلولیت ذهنی دائمی شود. این ماده به لحاظ عدد اتمی، سنگین ترین عنصری است که توسط موجودات زنده مصرف می شود، در حالی که یکی از کمبودهای رایج در جهان نیز به شمار می آید و حدود ۲ میلیارد نفر در جهان از کمبود این ماده معدنی رنج می برند. ید در برخی از غذاهایی که به راحتی در دسترس هستند، یافت می شود و برای متابولیسم طبیعی بدن شما بسیار ضروری است.

داشتن سطوح مناسبی از ید با سایر فعالیت های هورمونی/متابولیکی بدن شما در ارتباط است. کارشناسان توصیه می کنند روزانه حداقل ۱۵۰ میکروگرم ید مصرف شود، اما این میزان ممکن است با توجه به وضعیت بدنی متغیر باشد. به عنوان مثال اگر شخص باردار باشد و یا با شیر مادر در حال تغذیه باشد، باید میزان دریافت ید بالاتر باشد.

 

غذاهای غنی از ید

بهترین مواد غذایی غنی از ید شامل سبزیجات، تخم مرغ، ذرت، آلو، تن ماهی، ماهی، توت فرنگی، لوبیای چشم بلبلی ارگانیک، پنیر ارگانیک و سیب زمینی ارگانیک است.

۱- تخم مرغ

تخم مرغ یک منبع غنی از پروتئین، ویتامین E، ویتامین A و آنتی اکسیدان های مختلف است، اما علاوه بر این، یک تخم مرغ پخته حدود ۱۲ میکروگرم ید را برای بدن تامین می کند که تقریباً ۱۰ درصد نیاز روزانه بدن شما به ید را شامل می شود.

 

۲- ذرت

یک فنجان ذرت، ۲۸ میکروگرم ید دارد که کمتر از ۲۰ درصد نیاز بدن شما است. این ماده غذایی همچنین مقدار مناسبی از فیبر، ویتامین B و پروتئین را نیز دارا می باشد.

 

۳- آلو

اگر شما هر روز ۱۰ عدد آلو مصرف کنید، ۲۶ میکروگرم ید دریافت خواهید کرد که حدود ۱۸ درصد از نیاز روزانه بدن شما را تامین می کند. بالا بودن سطح فیبر، پتاسیم، آهن و ویتامین K موجود در ذرت این گزینه را نسبت به سایرین متمایزتر نیز می کند.

 

۴- تن ماهی

ماهی، منبع بسیار خوبی از ید است، و تن ماهی نیز از این قضیه مستثنی نیست. با مصرف ۱۷ میکروگرم ید در هر ۳ اونس ماهی، به راحتی ید مورد نیاز بدن خود را تامین کنید. تن ماهی همچنین منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم و سلنیوم نیز می باشد که همراه با اسیدهای چرب مفید می توانند از سلامت قلب محافظت کنند.

 

۵- لوبیای چشم بلبلی

برای کسانی که لوبیا را بصورت منظم و متناوب مصرف می کنند ید بدون هیچ مشکلی تامین می شود، با توجه به اینکه ۱ فنجان لوبیای چشم بلبلی، حدود ۴۰ درصد از نیاز روزانه بدن شما به این ماده معدنی ضروری یعنی ۶۴ میکروگرم را فراهم می کند. علاوه بر این، بالا بودن مقدار فیبر و مواد معدنی ضروری از ویژگی های به خصوص این ماده غذایی است.

 

۶- پنیر ارگانیک

یک اونس پنیر چدار حدود ۱۲ میکروگرم یا ۹٪ نیاز روزانه شما به ید را فراهم می کند. با این حال، پنیرهای مختلف از لحاظ دارا بودن مقدار این عنصر متفاوت هستند. علاوه بر این، پنیر کالری بسیار بالایی دارد، بنابراین نباید به عنوان منبع اصلی ید در نظر گرفته شود.

 

۷- سیب زمینی ارگانیک

هنگامی که صحبت از مواد غذایی غنی از ید می شود، سیب زمینی ارگانیک گزینه ویژه ای است. یک عدد سیب زمینی پخته شده متوسط، ۶۰ میکروگرم از این ماده معدنی را فراهم می کند. این مقدار ۴۰ درصد نیاز روزانه بدن شما به ید را شامل می شود. به علاوه، سیب زمینی با داشتن میزان بالای کربوهیدرات برای تهیه انرژی و رفع گرسنگی نیز بسیار مناسب است.

 

۸- ماهی

یکی از بهترین منابع ید در رژیم غذایی، ماهی است، زیرا در هر ۳ اونس از این ماده غذایی حدود ۱۰۰ میکروگرم ید موجود می باشد. این مقدار بیش از ۶۵ درصد از نیاز روزانه بدن به ید را شامل می شود و علاوه بر این، ماهی حاوی مقادیر بسیار بالایی از امگا ۳ نیز می باشد.

 

۹- ماست ارگانیک

وقتی به سراغ صبحانه می رویم، ماست ارگانیک و طبیعی از لحاظ سطح ید بسیار مناسب به نظر می آید و بیش از ۱۵۰ میکروگرم ید را در هر فنجان دارا می باشد. این بدان معنی است که شما می توانید تمام نیاز روزانه بدن خود را از ید و فقط در یک وعده، یعنی صبحانه، تامین نمایید!

 

۱۰- تمشک

تمشک که به خاطر اثرات مفید آن بر عفونت های دستگاه ادراری شناخته شده است، در هر چهار اونس از آن ۴۰۰ میکرو گرم ید وجود دارد. این مقدار بیش از ۲۵۰٪ از نیاز روزانه شما به این ماده معدنی را شامل می شود.

 

۱۱- توت فرنگی

توت فرنگی به اندازه تمشک ید ندارد اما حاوی ۱۳ میکرو گرم از آن است که تقریباً کمتر از ۱۰٪ نیاز روزانه به ید را تامین می کند.

 

نویسنده: محمد اکبری

منبع: www.organicfacts.net

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا